2014. december 19., péntek

Yankee Candle Icicles – egy nagyon ünnepi gyertyaillat

Mindig is válogatósnak tartottam magam illatok terén, hiszen sok illattól tüsszögök, míg másoktól émelygek, ennek ellenére ismét egy olyan illatra bukkantam, amelynek szerintem minden otthonban helye lenne az ünnepi készülődés idején. Főleg ott, ahol időhiány miatt esetleg elmarad a dolog konyhai része.

Na de haladjunk csak szépen az elejéről. Először is a csomagolás, amelyen egy hipercuki vörösbegy látható. Ez már eleve pluszpont, hiszen az egyik kedvenc madárkám, de ettől még nem volt szimpatikus maga az illat, amikor először megszagoltam. Nagyon nem. Valahogy olyan semmilyennek éreztem, bár igazából mind a 4, első körben elérhetővé vált téli illattal így voltam. Aztán külön helyre tettem őket, hogy megszűnjön az egymástól átvett mellékillatuk, és akkor már kezdett szimpatikussá válni. Tipikus téli-hideg illat, némi meleg fahéjillattal megfűszerezve. Ez azonban még mindig nagyon messze állt attól, amilyenné melegítéskor válik az illata: ekkor tökéletesen egyesül benne a Season of Peace nevű, sokak által kedvelt illat hideg pézsmássága és a meleg süteményillat, ami a karácsonyi készülődés közben árasztja el az otthonokat. Ráadásul kicsit sem émelyítő illatkombináció, hanem tökéletes egyensúlyt alkotnak benne az összetevők, és bársonyos-kedves illattal tölti meg a lakást.


A csodás lilás égszínkék viasz egyébként sokkal sötétebbre olvad a dermedt állapotban mutatott színénél, ami általában véve jól néz ki olvadás közben. Sajnos nem sikerült lencsevégre kapnom, mert egy nagy koncentrációt igénylő munka közben kezdtem meg a használatát. Mindenesetre jól nézett ki az új párologtatómban, amelyet egyébként a Müllerből szereztem be 2200 Ft-ért.


Az illatgyertya.hu oldalán az alábbi leírás szerepel az illatról:
Egy igazi téli illat, amelyben keveredik a jeges fenyőágak és a fűszeres fahéj aromája.


Az illatcsalád tagjait ide kattintva tudjátok beszerezni. Ráadásul ma kaptam egy tájékoztató e-mailt, miszerint a 22-én, hétfőn 10:00 óráig feladott rendeléseket házhoz szállítás esetén 23-án reggel kiszállítják, így még a fa alá tudjátok helyezni a megrendelt illatokat.

Ti ismeritek ezt az illatot? Ha igen, bevált, vagy csalódást okozott?

21 megjegyzés:

  1. Már a csomagolása is milyen aranyos :)!

    VálaszTörlés
  2. A Christmas Tree-t használom jelenleg, és hű meg ha *-*
    Ezt az illatot nem ismertem, de leírva igen jól hangzik ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Christmas Tree-t? Hol tudtál rá szert tenni? Nagyon érdekelne az az illat, de a webáruházban már nincs belőle :-(

      Törlés
    2. Nyertem Luca karácsonyi nyereményjátékán :) 6 másik tarttal együtt:)

      Törlés
  3. Nekem csomagoláson keresztül nagyon nem, de ahogy leírtad, alig várom, hogy kipróbáljam. A Season of Peace az egyik kedvenc illatom, ezzel most meghoztad hozzá a kedvem, hétvégén felavatom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is így kezdtem vele, de melegítés közben megnyert magának, mert olyan igazi otthonillata van :-) Kérlek, számolj majd be, hogy Neked is kedvenceddé vált-e végül :-)

      Törlés
  4. Marha jó, és hívogató az illatgyertya leírása. :) A másik, hogy te is szuperül leírtad. Még nem próbáltam ki, de esetleg rendelek. :) Egyébként csini az új párologtató. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha esetleg tanácstalan vagy, hogy milyen illatokat rendelj, írj nyugodtan e-mailt, hátha tudok segíteni :-) A párologtató pedig szerintem is csini, bár nem kicsi darab, de kedvenc lett ez is :-)

      Törlés
  5. Sajnos napok óta a náthám miatt nem égetek semmit, mivel teljesen felesleges lenne, s már hiányzik az illatos lakás, de majd az ünnepek alatt bepótolom. A párologtató nagyon tetszik, s lehet, hogy meglepem magam vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hamar jobban leszel, és ismét tudod majd élvezni az illatokat! A párologtató pedig mindig jó ajándék az ember lányának, én is örültem neki, amikor rátaláltam :-)

      Törlés
  6. nagyon szép az új párologtatód.
    engem ez az illat annyira nem fogott meg,nem hiszem,hogy újravenném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, végül is mindenkinek más jön be végül, én viszont már a gyertyás kiszerelés megvásárlásán is gondolkodom... Még érlelem a gondolatot, mert több kiszemeltem is van :-)

      Törlés
  7. Korabban vettem nehany tartot, de nekem annak a hasznalata nyugosebbnek tunik, mint a gyertyae, ezert nemteg mar csak mintagyertyakat rendeltem. Neked mi a velemenyed? Erdemes azokat venni? Nincs normalis parologtatom, na meg ha tesom gyerekei jonnek, felek, hogy kiboritjak/ megegetik magukat a megolvadt viassszal....
    Gyertyabol melyik meret a legjobb ar-ertek aranyban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy vettem észre, hogy mintagyertyák esetében nagyobb a rizikó, hogy mennyire lesz erős egy-egy illat, de ha szerencséje van az embernek, akkor a mintagyertyák is beválhatnak, különösen kisméretű szobák esetében. Volt egy-két csalódásom, de aztán pozitív élményem is volt velük, szóval tényleg változó :-)

      Az ár-érték arány kérdésében pedig egyértelműen a nagy gyertyákra szavazok, de ha bővebben vagy kíváncsi a kérdéskörre, akkor ajánlom figyelmedbe az ezt részletező bejegyzésemet:
      http://djkatybeauty.blogspot.hu/2014/04/yankee-candle-meretek-mennyi-is-az-annyi.html

      Törlés
  8. pont ezt nyertem meg Zitától, nekem nagyon nagyon tetszik az illata. *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is tetszik, szerintem nagyon barátságos illatkombináció lett :-)

      Törlés
  9. Na de bánom, hogy végül nem vettem meg ezt a tartot, de most elég sokat felhalmoztam, szóval azt hiszem egy darabig le kell róla mondanom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Neked is tetszene, de ha van sok másik, és nem kerülne sorra, akkor szerintem se szerezd be, mert hamar elröppen majd a tél, ez pedig tavasszal már nem lenne megfelelő választás :-)

      Törlés
  10. Őt is nézegettem a múltkor, de végül a híres Kitchen & Spice jött velem haza. Nem bántam meg, de még jó pár tart van, amit szívesen magammal hoznék. És a vörösbegy is halálian aranyos rajta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kitchen & Spice szerintem nagyon jó választás, úgyhogy tényleg ne bánd, hogy amellett döntöttél :-) A vörösbegy pedig <3

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.