2012. április 15., vasárnap

Tavaszi színek körmökre – 2. rész, élénk nőcis színek

A második csoportba a roppant tudományos „nőcis” jelzővel illethető színeket gyűjtöttem, nem igazán tudtam ötnél kevesebb színre leszűkíteni a kört, íme hát a kategória győztesei:

2012 tavasz lila-piros-rózsaszín természetes fényben

2012 tavasz lila-piros-rózsaszín vakuval

Nem tudom, csak szerencsém van-e az ebbe a szívvilágba illő lakkokkal, de csak a kisujjon látható szín esetében szokott nehézkes lenni a csíkmentes felvitel.

2012 tavasz lila-piros-rózsaszín üvegben természetes fényben
(bocsánat, nem sikerült remegésmentesen fényképeznem)

2012 tavasz lila-piros-rózsaszín üvegben vakuval
(itt már jobb az eredmény)

Ismét a kisujjtól kezdve haladok szépen sorban. Az első versenyző a Rimmel 60 Seconds termékcsaládjának 250-es, Pink Punch nevű lakkja. Bár nem egyszerű vele a munka, ismét megéri a fáradságot, valahogy pont ideális pink árnyalat. Szeretem.

A második lakk fodrászkellékesnél elérhető, Vipera Cosmetics, Creation Nail Design, 520-as árnyalat. Kicsit áttetszőbb, mint a többi, nem annyira telt szín, de öröm vele a munka, nem adódnak gondok. Lila, de rózsaszínes beütéssel, ezért is került be ebbe a csoportba.

A harmadik lakk Essence, fura is lenne, ha Essence- mentes maradna valamelyik kategória. Colour @ Go termékcsoport, 19-es, VIP Appeal nevű árnyalat. Telt, krémes szín, még nekem is megy a csíkmentes felvitel. Barátnőm is kipróbálta, így elmondhatom, hogy természetes körmökön is bírja 3-4 napig, zselén pedig 5-6 napon át szép marad (persze mindkét adat takarításmentes napokban értendő).

A negyedik lakk örök kedvencem, egy barátnőmtől kaptam, mert úgy érezte, neki nem áll jól a szín, én viszont pont ideális árnyalatnak érzem. Piros, de kis narancs beütéssel, és az itt felsoroltakon kívül ez fed a legjobban, akár már 2 rétegben is, holott nálam a legtöbb lakk csak 3 rétegben működik. S-he lakk, de még régi kiadásban, nem tudom, a megújult termékek között is megtalálható-e. Quick Dry, tehát gyorsan száradó alcsoport, a száma pedig a 458-as.

Végül pedig ismét fodrászkellékesnél kapható lakk következik, Moyra, 21-es számú lakk. Elég sötét szín, kis odafigyeléssel csíkmentes lesz, és sokáig szép marad, nem veszt a fényéből. A márka egyéb lakkjaival is hasonló tapasztalataim vannak, bár tény, hogy természetes körmökön jóval rövidebb ideig tartja meg a fényét, hamar elkezd lepattogni.

Sokszor egyébként úgy érzem, sok lenne az egész körmömre ilyen élénk lakkot kennem, ezért van, hogy az alábbihoz hasonló mintában kenem csak fel, díszítő lakkokkal kombinálva:

Ötlet élénk lakkokhoz

Tőletek pedig ismét várom a megjegyzéseket, hogy kinek milyen színek váltak be, illetve van-e esetleg javaslat, hogy mit érdemes kipróbálni. Egyébként jelenleg is piros lakkot viselek, majd érkezik róla külön bejegyzés, csilli-villi különlegesség, számomra újdonság a meglévő krémes és metálos piros lakkjaim mellett.

4 megjegyzés:

  1. Júj, ezek is nagyon szép színek! :) Nekem így egészben sem sok a körmön, de a legalsó képen lévő ötlet jól tompítja a "vadságot" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, olyankor szoktam így, ha tudom, hogy hivatalosabb helyeken is meg kell jelennem, így kevésbé kirívó, és az ezüsttel még elegáns is. :-)

      Törlés
  2. mindkét variáció nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.