2012. április 16., hétfő

Tavaszi színek körmökre – 3. rész

Tavasszal előkerülnek a farmerek, farmerszoknyák, na meg a vidám színű kiegészítők és felsőrészek – ezekhez szeretem hordani az alábbi színeket, ami nem meglepő, mert imádom a napfényt, a Balatont és a fűben heverészést, a most következő színek pedig pont a nyár kedvenc elemeit idézik.

2012 tavasz kékek-zöldek és sárga természetes fényben

2012 tavasz kékek-zöldek és sárga vakuval

Ismét elég vegyes, hogy melyik mikor vált a kedvencemmé, de ismét nincs közöttük drágább lakk, mégis teljesen elégedett vagyok ezekkel is.

2012 tavasz kékek-zöldek és sárga üvegben természetes fényben

2012 tavasz kékek-zöldek és sárga üvegben vakuval

A sárga lakk Essence (na igen :-)). Ethno Couture trendkiadás, az Essence honlapja szerint 2009. nyár végén került a boltokba. jó régi tehát, mégsem történt semmilyen minőségbeli változás, továbbra is gond nélkül felkenhető, és nem csíkozódik. 04-es, Shankar nevű árnyalat.

A sarjadó fű színét idéző lakk She, már az újabb csomagolásban, tavaly nyáron került a kosaramba. Quick Dry, tehát gyorsan száradó, ami igaz is rá, az árnyalat pedig a 305-ös. Nem annyira pigmentált, ezért könnyebben csíkozódik sajnos, ettől függetlenül nem lehetetlen szép eredményt elérni vele.

A harmadik lakk Essence, Colour & Go, ez már tavalyelőtti szerzemény, 18-as, Check Me Out színben. Kissé csíkosan felvihető lakk, ezért sajnos három rétegre van szükség belőle, és még akkor sem tökéletes a végeredmény, viszont sokáig megmarad az élénksége és a fénye.

A negyedik lakk múlt pénteki szerzemény, Aden Cosmetics, 285 Ft volt, ezért nem tudtam otthagyni. Vidám hidegzöld, könnyű vele dolgozni, a csíkok sem támadnak, megint egy jó választás Adenéktől.

Az ötödik lakk Essence, Multi Dimension, bár őszintén szólva nem tudom, egy krémes szín hogyan lehet többdimenziós, és nem is mutat többet, mint a többi jól pigmentált, telt színű lakkom. Mindenesetre szeretem, mert elég nagy az ecset, és már két rétegben is jól fed a lakk. Az árnyalat a 40-es, Groovy.

Ezzel pedig vége is a krémszínű lakkokat bemutató sorozatnak, nemsokára jelentkezem majd a kedvenc csillogós-gyöngyházas színekkel is, de ehhez még tesztelnem kell néhány újabbat. Addig pedig várom a tippeket, hátha van még olyan szín a világban, amelyhez nem volt szerencsém.

Szép, színes körömlakkos tavaszi napokat kívánok mindenkinek! (Na jó, legalábbis a lányoknak...)

6 megjegyzés:

  1. Szuper aranyos ez a lakkos összeállitás - mindegyik.
    P.S.: én ismerek azért egy gyönyörű gitárost, aki szereti a fekete, ezüst, fehér és világoskék lakkokat. B)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Amúgy fogggalmam sincs, vajon melyik gitárosról lehet szó... ;-)

      Törlés
  2. Húú a sárga essence nagyon szuper! Kár, hogy akkoriban nem voltam sárga mániás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én is hányszor bántam meg, hogy nem vettem meg egy lakkot... Eredetileg amúgy díszítésre vettem én is, de aztán előlépett „főlakká” :-)

      Törlés
  3. Ezt (is) kipróbálom:)

    Nagyon jók a fotóid. Mint mindig...:)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.