2012. július 1., vasárnap

Helyzetjelentes Szerbiabol – a taskamban rejlo sminktermekek

Kulfoldon vagyok, mint latjatok, de mivel sikerult internet kozelebe kerulnom, gondoltam, eletjelet adok magamrol, mivel varhatoan kedden tudok legkozelebb blogolni. Elnezest az ekezethianyert, remelem, nem zavar, a gep egyebkent automatikusan kockabetukkel toltotte be a bloggert is, mit ne mondjak, izgalmas.

Egyebkent 45 (!) fok van odakint, itt, a tetoterben pedig meg tobb lehet, ugyhogy most szaunafeeling van, de sebaj. Sminkelni nem nagyon eri meg, de azert ma feldobtam egy kis szemfestekt meg pudert, mert ebedre voltunk hivatalosak, ahol szerencsere volt legkondi, igy nem bantam meg a sminket.

A bejegyzes temaja pedig a sminkes tatyom, ami mindig nalam van, hogy ha netan nem lenne reggel idom sminkelni, a munkahelyi mosdoban potolni tudjam. Sokszor emlegettem mar, hogy elofordul az ilyesmi, ma pedig megmutatom, mik vannak ilyenkor a segitsegemre.



Megprobalok nagyjabol sorban haladni, szerencsere eleg egyertelmu, hogy mi micsoda.

Avon Glazewear Sparkle Cotton Candy: egy regi Astor helyett vettem, ami limitalt kiadas volt, es gyonyoruen szikrazott. Sajnos ez nem er a nyomaba, szep, fenylik, de messze nem annyira, mint a neve alapjan sejtheto lenne.

Avon Plump Pout Pink Nectar: a nevevel ellentetben egyaltalan nem rozsaszin, hanem idealis nude szajfeny, nyaron pedig kifejezetten jol esik, hogy husit a benne levo mentol. Elvileg ettol dusitja is az ajkakat, amibol sajnos semmit nem latok, de nem gond. Kellemes viselni, nem ragad, az illata mezes-mentolos, es nehez vele elrontani a szajsminket. Idealis, ha keves a feny, vagy ha vonaton kell sminkelni.

Avon Professional Kohl szemceruza, Black by Jillian Dempsey: bizony, a Grace Klinika sarmos dokijat jatszo szinesz felesege hires sminkes, es o tervezett tobb termeket is az Avon szamara. A legjobb fekete szemceruzam, se nem tul puha, se nem tul kemeny, es sokaig a helyen marad. Amig nem vettem meg ezt, utaltam a fekete ceruzakat, mert csak osszekentem magam veluk mindenhol, ahol nem akartam, de ez megoldotta a problemat.

Alverde szemhejalapozo: fura allagu, nehezen eldolgozhato, utana viszont tartos, es nagyon szeretem az illatat. 1000 Ft kornyeken van az ara, tokeletes valasztas, ha nem akarsz sokat kolteni az elso ilyen termekre.

Alverde korrektor: a fentihez hasonlo, szinten jo (puderes) illata van, jol fed, nem ul be a redokbe-rancokba, es meg az en nem szereny szem alatti karikaimat is elfedi.

Oriflame lipSPA ajakapolo: sajnos nem annyira jo, mint remeltem, de szeretem. Ha cserepes a szam, vagy csak egyszeruen szaraz, sminkeles elejen kenek belole az ajkaimra, igy mire a ruzsozas fazisahoz erek, pont jol beszivodik.

Avon Anew Clinical Thermafirm krem: baratnomtol kapott ajandek, mivel pici, mindig nalam van, igy nem gond, ha elfelejtek arckremet pakolni. Jo kis krem, mint az Anew kremek altalaban.

Oriflame Ecollagen szinezett hidratalokrem 15-os fenyvedofaktorral: pont eleg nyarra, amikor nem tudom magamon elviselni az alapozot, raadasul fenyvedos is. Az arnyalata (Natural Beige) is ilyenkor idealis, telen sokkal feherebb vagyok. Sajnos megszunt mar, de van helyette sok masik, pl. az Avon Solutions termekcsaladban is, onnan lesz a kovetkezo, ha ez elfogy.

Essence Vampire’s Love: nagyon szeretem ezt a palettat, mert pigmntaltak a szinei, es amugy is pont nekem valok. Az ecsetet kivettem belole, mert folyton a festekekre esett, de amugy is van kulon ecsetkeszletem, ami szinten mindig velem van (majd lesz rola kulon bejegyzes).

Oriflame Studio Artist Pressed Powder: mindent tud, amit egy pudertol elvarok: szepen mattit, kicsit kiegyenliti a borszint, van benne sajat kis szivacs, es nem torik el, pedig regota magamnal hordom. Van benne kis tukor is, es stilszeruen puderes az illata.

Eve Pearl Blush Trio, Spicy Cheeks pirositopaletta: Edittol vettem, es nagyon szeretem: van benne terrakotta, rozsaszin es barnas arnyalat is, utobbit konturozashoz is szoktam hasznalni. Szinten van benne kis tukor, es jo az illata.

Avon 24k Golden Splendour szemfestekpaletta: szeretem, bar nagyobb pigmentaltsagot vartam tole, de megbaratkoztam vele. Erosebben nyomom ra az ecsetet, es kicsit tobbet kell vele dolgoznom, de az eredmeny karpotol: nagyon szep, kifinomult, jol elsatirozott sminket kapok vele. Jol kiegesziti a Vampire’s Love palettat, mert mig amaz hideg, ez meleg arnyalatokat tartalmaz. Van benne tukor, es tetszik az egesz megjelenese.

Oriflame Wonder Lash vizallo szempillaspiral, fekete: ritkan hasznalok vizallo valtozatot, de olyankor mindig ezt valasztom: nagyon jo a kefeje, szepen kiemeli a pillakat, es valoban tartos.

Oriflame Endless Lash szempillaspiral, barna: szintetikus kefe, jo kezelhetoseg, termeszetesebb, barna szin: meleg arnyalatu sminkekhez ezt valasztom, de sajnos lejar. Meg nem tudom, mi lep majd a helyere.

Most pedig jon a nagy kerdes: van-e olyan termek a fentiek kozott, amelyikrol reszletes tesztre lennetek kivancsiak? A masik pedig: Ti mit hordotok magatoknal mindennap a taskatokban?

16 megjegyzés:

  1. 45 fok?! Kell Neked utazgatni, ahelyett, hogy itthon járnál dolgozni csak 35 fokban! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, és még most két hetet itthon töltök, ráfér a lakásra. :-) Ha gondolod, mehetünk majd együtt Müllerezni. :-) (És: ÉLJENEK AZ ÉKEZETEK!!!)

      Törlés
    2. +beszélve, csak siess haza, hogy még itt érj:)

      Ui: nééééééééééézd! éééééékezet ;)

      Törlés
    3. Már itthon vagyok, nemsokára jelentkezem. :-)

      Törlés
  2. te is szerbiai vagy? :) :DD
    (én a sminket is szívesen láttam volna :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, egy szemináriumon voltunk ott, Palicson, ma pedig Szabadkán nézelődtünk. Te hova valósi vagy? Annyira kedves volt mindenki, jó volt ott lenni. :-)

      Törlés
    2. Újvidéki vagyok, de Magyarországon lakom! :)))

      Törlés
    3. Értem. Én tősgyökeres magyarországi vagyok, azon belül is egyetlen városban laktam egész életemben. Viszont szívesen járok el külföldi magyarlakta helyekre, mindig jó élményekkel jövök haza. :-)

      Törlés
  3. Ha az alverde szemhéjalapozó még kapható, akkor szívesen olvasnék róla egy posztot, hogy hogyan is teljesít élesben. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, amúgy is tervezek ilyen posztot, mindegyik szemhéjalapozómról külön-külön, de tudni kell, hogy extrán olajos a szemhéjam, tehát még az Urban Decay sokat dicsért Primer Potionja sem képes ezt leküzdeni – majd ehhez mérek mindent. :-)

      Törlés
  4. Az Essence Vampire's Love jol pigmentalt? Nekem annyira nem jott be :( Az aranyos fekete szin lenne a kedvencem, de annyira gyengek a szinek, mind, meg alappal is. A feketebe ha belenyulok, olyan lesz, mintha kicsit koszos lenne a kezem. Nem tudom, hol rontom el, de kezdek lemondani az Essence szemhejfestekeirol, eddig csak a Marble Mania baked festek jott be (de az nagyon).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, róla mindenképpen lesz teszt, hogy lássátok, nekem mennyire bejön. Még egésznapos viselés után is szépek a színei, szóval nem értem, persze lehet, hogy kifogtam egy jó szériát, ahogy telefonok esetében is a szerencsések közé szoktam tartozni. Na, majd mutatom az eredményt. :-)

      Törlés
  5. Díjat kaptál!
    http://lakkfan.blogspot.hu/2012/07/dijacska.html

    VálaszTörlés
  6. Szió! Most találtam rá a postodra, egy helyesbítéssel élnék: Jilliam Dempsey nem a színész tesója, hanem a felesége :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ráadásul ezt tudom is, mégsem azt rtam. Köszi, már javítom is :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.