2013. október 26., szombat

Párbaj – csokis testradírok

Mint ahogy azt említettem a tervezgetős bejegyzésben, mostantól párbajszerű bejegyzések is várhatóak lesznek a blogon. Elsőként a már tesztelt Stenders bőrradír száll szembe a The Body Shop Chocomania testradírral.

Stenders Chocolate Sugar Scrub

Csomagolás:


Elegáns, műanyag tégely fém tetővel. A terméket fólia védi, így biztosan nem romlik meg. A tégely kissé széles, lehetne inkább kisebb alapterületű, de magasabb.


Állag:
Olyan, mintha egy készülő sütemény összetevői lennének, még összekeverés előtt. Cukordarabkák, köztük őrölt kávé, valamint a tetején kicsit kivált ápoló olajok. Fürdés közben vigyázni kell, mert nem krémes, homogén anyagról van szó, de hamar hozzá lehet szokni.

Illat:
Isteni kávébonbon-illata van, amely fürdés közben is megmarad, és utána is érezhető, még másnap reggeli ébredésnél is.

Hatás:
Pihe-puha bőr, amely nem igényel testápolózást.

Összességében:
Életem legjobb testradírja, még a kissé ügyetlen tégely ellenére is. Csillagos ötös.


The Body Shop Chocomania Sugar Scrub

Csomagolás:


A TBS-től megszokott, ügyes kis műanyag tégely, amely viszonylag jól kezelhető méretű még a fürdőszobában is. A tető alatt közvetlenül a termék található, tehát nem védi külön fólia.


Állag:


Feltehetően található benne valamilyen homogenitást elősegítő anyag, mert krémesebb állagú a Stendersnél. A cukordarabkák apróbbak, ezért gyorsabban feloldódnak. Az állaga és a színe érdekes konnotációkat ébreszthet az emberben, ahogy a kisebb-nagyobb, a vízbe hulló darabkák is.

Illat:
Az illata első szaglásra csokipuding, olyan, amilyet én szoktam készíteni: extra adag holland kakaót keverek bele, mert jobban szeretem kesernyésen, mint túl édesen. Sajnos használat közben kifejezetten kellemetlen mellékszaga lesz, olyasmi, mint ami a kakaóvajas tusfürdőnél is érezhető. Használat után a bőrön ismét kellemes, ám kakaóra és csokira kevésbé emlékeztető illat marad, amely még néhány órán át érezhető, reggelre azonban elillan.

Hatás:
A Stenders-féle termékhez hasonlóan puha, testápolózást nem igénylő bőrt eredményez, így nem lehet rá panasz.


Összességében:
A hatása remek, ugyanakkor a fura szín és állag és a csokiillat-veszteség miatt csak 3-ast kapna nálam, ha osztályoznom kellene. Inkább más illatok felé nyúlok majd, ha TBS-bőrradírról van szó.

A nyertes tehát:
STENDERS

Ti próbáltátok már valamelyiket?

13 megjegyzés:

  1. Hmmm a Stenders de jó lehet, ide érzem a kávé illatát ^^ *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isteni, tényleg, bár már azon is gondolkodtam, hogy házilag megpróbálok hasonlót készíteni. :-)

      Törlés
  2. Stenders terméket mindenképpen akarok venni csak el kéne fogyasztanom pár terméket előtte ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút tudom őket ajánlani, de azért várd meg a többi tesztet is :-)

      Törlés
  3. Hű, abba a Stenders bőrradírba belenyalintanék, olyan jól néz ki
    (aztán persze megbánnám, mert nem szeretem a kávét... :-)

    Nem ismerem a Stenders termékeket, de ha ilyen jókat írsz róluk, lehet ki kellene próbálnom:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eddigiek alapján elmondhatom, hogy van olyan jó, mint a TBS, sőt, és bár drágák, ahhoz képest viszont olcsóbbak :-)

      Törlés
  4. A csokis volt életem első bőrradírja a TBS-től és valóban igen érdekes "élmény" a kád aljában összegyűlt massza :D A bőrömön viszont idióta olajos filmréteget hagyott, így nem őt, hanem a kókuszos társát vettem meg következő körben és az minden szempontból tökkkkkéletes volt! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem szerencsére táplál az olajos réteg, ami megmarad, a törölközőnek viszont olyan szaga lesz tőle, hogy egy használat után moshatom újra... Ezek szerint a kókuszosat fogom kipróbálni legközelebb az édes illatok közül, köszönöm szépen a tippet! :-)

      Törlés
    2. Nagyon szívesen, remélem Neked is annyira beválik mint Nekem, bár igen nagy akaraterő kellett ahhoz, hogy ne nézzem Bounty-mousse-nak és habzsoljam be :)))))))

      Törlés
  5. mindegyiket magamra kenegetném és radíroznám magam vele :D nagyon finom illatuk lehet... hmm :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, főleg a Stendersnek, az tényleg páratlan :-)

      Törlés
  6. Háát igen, a Stenders, az Stenders. ;) Nálam még mindig Grafruit szerelem van. Siratni fogom, ha elfogy. És battyognom kell a boltba, hogy újravegyem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy tavasszal meg kell majd vennem :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.