2015. március 27., péntek

Yankee Candle Honey Blossom – Camomile Tea-rajongóknak kötelező

Rég volt már gyertyateszt, pedig évszakváltás történt, ami az illatválasztásban is megmutatkozik nálam: míg télen vígan fogyasztom a legédesebb illatokat is tusfürdők és gyertyák terén, addig tavasszal egy idő után már csak rájuk gondolva is émelyegni kezdek. A ma bemutatott illat viszont a TÖKÉLETES jelzővel illethető, ha tavaszi illatokról van szó: a dobogó tetején áll nálam ilyenkor a Honey Blossom.

Ez az a gyertya, amelyről ódákat tudok zengeni, úgyhogy készüljetek fel...

Először is ott a kinézete: már a meggyújtás előtt nagyon csajos, hiszen mint a pasztell viaszszín, mind a címkén látható virágok mintha megszólítanának. A viasz ráadásul meggyújtás után a gyertya fényében rózsaszínnek látszik, így fent ez a szín, míg lentebb a lila alapszín látható, csodás ombre hatással. Ekkor kerül tökéletes összhangba a címke és a viasz, és már csak ránézni is öröm.



Emellett azonban az égetése is egy álom: nem igényel extra odafigyelést, hanem békésen ég a lángja, a viaszmedence pedig magától kialakul 3-4 óra után.


Vaku és gyertyafény


Jól áll neki a korona

Az illata ráadásul már az első órában elkezd terjengeni, és az adott szobán kívülre is elhatol, az egész lakást csodás illatba borítva. Szép és jól teljesít, csillagos ötös, leülhet.



Az illat taglalása előtt még megmutatom a kis buborékokat a viaszmedence alján: ezek állítólag a nagy illóolaj-tartalmat jelzik, és az illat intenzitásából ítélve lehet ebben valami, mert az erősen illatozó gyertyák esetében általában megfigyelhető ez a jelenség.



Most pedig lássuk a lényeget: az illatot. Mint az már a címből is sejthető, felidézte bennem a Camomile Tea nevű csodát, amely minden idők legjobb Yankee Candle illatai közé tartozik, és továbbra sem értem, miért szüntették meg. Eddig mindenkinek tetszett, aki a tanácsomra beszerezte, vagy megkapta tőlem ajándékba, és messze nem az unalmas kamillatea-illatról van szó, hanem annál sokkal mézesebb, kedvesebb és bársonyosabb az illata. Jelen van benne a jófajta, igazi citrommal készült tea illata, és csak mellékillatként bújik meg benne a kamilla. Instant otthonos illat a szokásos süteményillatok nélkül.

Nos, a rajongóknak némi enyhülést hozhat a ma tárgyalt gyertya, mert az édes-mézes alapillat itt is megvan, kellemes, nem tolakodó, mégis erős virágillattal keverve. Tavaszra és tavaszvárásra tehát ideális választás, ha már elegünk van a télből, és a falak között is szeretnénk mielőbb átélni a madárcsicsergős-illatos tavaszt.

A weboldalon a következő leírás olvasható róla:
A virágnektár, a pézsma és a frézia kombinációja varázsolja ezt az aromát egy tökéletesen nyári, virágos illattá.

Az illatcsalád tagjait ide kattintva találjátok meg.

Ti ismeritek ezt az illatot? Milyen illatokat szoktatok lakásillatosításra használni a tavaszi időszakban?

14 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez az illat, már többször is szagoltam, egyszer pont Veled az Ambient üzletben. :D De eddig még sosem rendeltem meg valamiért.
    Nálam most a white gardenia illatozik, nagyon kellemes púderes virágillat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A White Gardenia egy igazán klasszikus, menyasszonyi csokrot idéző illat a számomra, nagyon szeretem :-) A Honey Blossomot kissé játékosabbnak és tavasziasabbnak érzem, de mindkettő csodás :-)

      Törlés
  2. Tavasszal nálunk is előtérbe kerülnek a lágyabb, légiesebb illatok. Jelenleg egy gyöngyvirágos illatosítót használok (márkát szándékosan nem írok, szerintem úgyis tudja mindenki, miről beszélek), ami 36 percenként permetezi a friss illatfelhőt a lakásunk minden pontjára. Ettől saját, semmi máshoz nem hasonlítható "otthon-illattal" telítődik a kuckónk a nap bármely szakában.
    Bár a YC is nagy szerelmem számomra, de ez most nálam még nagyobb szerelem lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor abból a márkából próbáld ki a kamillás-levendulásat is, mert a két virág kombinációja csodálatos, púderes virágillatot eredményez. :-) Egyébként pedig szemezek már egy ideje a YC elektromos illatosítóival is, de mivel ezek általában vízszintes irányú konnektort igényelnek, nálunk pedig függőlegesek vannak, félő, hogy nem igazán találnék helyet nekik :-(

      Törlés
  3. Nekem most a nagy üvegből a Bunny Cake és a Moroccan Argan Oil van, de mindkettő nagyon csúnyán ég, csak a közepén ilyen kis lyukakban, az üveg szélén pedig ott marad a többi. Sajnálom, mert a többivel nem volt ilyen gondom.

    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálkoztál már a videómban ajánlott alufóliás módszerrel? Sok esetben be kell vetni sajnos, mert nem olvad elég könnyen a viasz, de így megmenthető a gyertya:
      http://djkatybeauty.blogspot.hu/2014/06/gyertyakezelesi-1x1-sok-sok-tudnivaloval.html

      Törlés
  4. Ezt az illatot nem ismerem, de jól hangzik, most már nálam is lassan jönnek a tavaszi illatok. Várok még egy pár napot a jövő havi illatot kivárom, s akkor szeretnék feladni egy nagyobb rendelést, mivel a Grand Bazaar nekem nagyon bejön, ezért abból mindenképpen szeretnék gyertyát rendelni, de még szerintem egy-két dolog becsúszik hozzá pláne megnézve a legfrissebb outlet termékeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék, hogy miket választottál, így ha van kedved, írd meg. :-) A havi akciós illatokat mindig nagyon várom, és általában le is csapok néhány dologra így, az outlet pedig jó alkalmat teremt arra, hogy a rég kinézett, de halogatott dolgokra végre lecsapjunk ;-)

      Törlés
  5. Nekem ez az egyik kedvencem!
    Tartban annyira szuper,használat után is illatos!!! Imádom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jól eltalált, intenzív, mégsem tolakodó illat, és még a színe is csodás :-)

      Törlés
  6. Na akkor azt hiszem őt beszerezzük, mert a Camomile Tea után - hála neked :P - keserű könnyeket hullattam, mikor kiderült, hogy kivonták :( Nagyon örülnék, ha lenne ahhoz hasonló isteni illatom itthon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Camomile Tea kivonásán sosem fogom magam túltenni, mert az egyik legjobban eltalált illat volt, az biztos! Remélem, Neked is némi vigaszt nyújt majd a Honey Blossom :-)

      Törlés
  7. Nagyon szeretném szerintem, mert szeretem a mézet minden formában :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenképpen érdemes ezt kipróbálnod :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.