2015. június 21., vasárnap

ABC #tag – az internet és én

Ezt az érdekes kis kihívást Yndre blogján láttam, és rögtön úgy éreztem, hogy nekem is ki kell töltenem. Kíváncsi vagyok, hogy bizonyos betűknél egyáltalán feljön-e majd valami, bár vannak olyan elemei az ábécének, amelyeknél már előre tudom, hogy mit is kell majd melléjük írnom... Sejtésem szerint lesz itt szépségápolási oldal is jócskán, de emellett a szakmámba vágó, nyelvi dolgokat is láthatunk majd.



A – http://azrail5.blogspot.hu/ – Nos, igen. A blogolvasást mellőző időszakaimban is meg-megnézegetem a kedvenc blogjaim bejegyzéseit, így a böngésző is emlékszik Eleni blogjára.
B – https://www.blogger.com/home – Mert bejegyzést írni mindig kell. Ugyanakkor a következő két feldobott oldal is érdekes: http://barbeautysale.blogspot.co.uk/ és http://www.beautybay.com/. Úgy tűnik, a B nálam nagyon a bloghoz kapcsolódik...
C – http://creative-shop.sells.com.ua/ – Jó ideje szemezek már a nagyon nagy méretű, nagyon puha és állítólag szuper nyomdázójukkal.
D – http://djkatybeauty.blogspot.hu/ – Sok videó és bejegyzés esetében van szükség a régi bejegyzések kikeresésére.
E – http://www.mavcsoport.hu/ – Merthogy elvira.hu-ként írom be, de ezt dobja ki. Elég gyakran járok a fővárosban, így jó mindig naprakésznek lenni a vonatokkal, különösen amiatt, hogy az elvileg óránként járó vonatok között néha vicces módon 5-10 perccel korábban indul néhány.
F – https://www.facebook.com/ – Leginkább csak a blog oldala miatt használom ezt az oldalt, mert amúgy nem szeretem.
G – https://mail.google.com/ – A leveleimet folyamatosan figyelem, egyrészt a beérkező munkák, másrészt a bloggal kapcsolatos történések miatt.
H – http://hu.loccitane.com/ – Ó, igen. Szép hosszú kívánságlistám van már náluk, és többek között a samponjaik érdekelnek, de a kézkrémek és a tusfürdők is nagyon csábítóak náluk.
I – http://illatgyertya.hu/ – Itt is a hosszú kívánságlista jellemző rám, bár most épp próbálok a meglévő készletek elfogyasztására koncentrálni, de persze a limitált kiadások és az akciók miatt sokszor elcsábulok.
J – http://jarmuszotar.hu/ – Na tessék, az első szakmai találat. Az autóalkatrészek neve fontos számomra, így sokszor a segítségemre van ez a szótár, bár sok újdonságnak még egyáltalán nincs magyar neve, így az esetükben nem bizonyul elegendőnek.
K – http://koponyeg.hu/t/Budapest – Az időjárással sosem árt tisztában lenni.
L – https://www.lush.hu/ – Az utóbbi időben ismét nagyon rákattantam a termékeikre, és sokszor nézelődöm náluk, hogy milyen termékeket vegyek majd meg az elfogyottak helyére...
M – http://www.mybeautytools.hu/ – Ide leginkább a hajbizgentyűk és a Faith in Nature termékek miatt járok, hiszen sosem árt megismerni a hajformázási újdonságokat, a natúr tusfürdők pedig mindig jelen vannak a fürdőszobámban.
N – http://nailland.hu/ – Ki gondolta volna? :-D Jelenleg is alakul a kosárkám, hiszen a jövő hónap elejére rendelést tervezek.
O – https://www.otpbank.hu/portal/hu/fooldal – Sokszor online intézem a pénzügyeimet, hiszen még csekkbefizetésre is lehetőséget biztosít ez az oldal.
P – https://www.pinkpanda.hu/ – Itt is épp őrlődés folyik, hogy mely termékeket rendeljem majd meg... Ti se feledjétek a 15%-os engedményre jogosító kupont! (Részletek ebben a bejegyzésben.)
Q – Nincs találat. Úgy tűnik, ilyen betűvel kezdődő oldalakra még nem kerestem rá.
R – http://www.rossmann.hu/ – Ide a Rival de Loop körömlakkok miatt szoktam ellátogatni, hogy megadhassam a videóban/bejegyzésben említett lakk online elérését.
S – http://www.szepsegbolt.hu/ – Szintén a videók és bejegyzések miatt használom leginkább, hiszen sok termékem van tőlük, és sokszor náluk a legolcsóbb egy-egy termék.
T – http://the-body-shop.hu/ – Szintén nem túl nagy meglepetés, hiszen többek szerint én lehetnék a nagykövetük. Most is épp rendelésre készülök, nehogy lemaradjak a zöld teás és a mojitós kollekcióról.
U – http://www.usceshoppingcenter.com/sr/home – Még a szerbiai út előtt nézegettem sokszor ezt az oldalt, hogy megtudjam, milyen boltokban költhetem majd el a pénzem. A legnagyobb várakozásokkal a Sephorának néztem elébe, ám óriási csalódást okozott...
V – http://vaniliamamor.blogspot.hu/ – A Manikűrvadász-bejegyzések kapcsán szoktam rákeresni, hogy megadjam a rá mutató hivatkozást. Továbbra is csak végtelen hálával tudok gondolni Bellára azért, hogy kitalálta ezt a nagyszerű kihívást.
W – https://www.youtube.com/ – Sokszor vagyok jelen nézőként és feltöltésekkor is. A kedvenc csatornáimról pedig illene már bejegyzést írnom...
X – Nincs találat.
Y – http://yves-rocher.hu/ – Nagyon szeretem a termékeiket, és nem sokszor járok a boltjaik közelében, így egy ideje online rendelésen gondolkodom.
Z – http://zsebboszismink.blogspot.hu/ – Szintén a blogolvasást mellőző időszakból emlékszik rá a böngészőm. Andinál remek palettateszteket találtok, és hozzám hasonlóan ő sem tud ellenállni egy-egy csábító újdonságnak.

Nos, voltak számomra is meglepő dolgok, pl. azt gondoltam, több lesz a munkával kapcsolatos oldal, de érdekes végignézni a saját kis listámon. Ha van kedvetek, Ti is töltsétek ki a megjegyzéseknél, vagy ha van saját blogotok, írjátok meg a bejegyzésre mutató hivatkozást. :-)

8 megjegyzés:

  1. Szerintem a szépségbolt nagyon drága. Valamelyik nap nézegettem a samponokat és az Elséve-eknél az fogadott, hogy "Hú de nagy kedvezmény, 1500 helyett 920 Ft-ért hajlandóak odaadni" ami egy vicc kategória, mert teljes árban van asszem 800 Ft-ért DM és Rossmann üzletekben. A Garnier Ultra Doux szintén. Náluk akciósan 620 Ft, a Rossmannban nem akciósan ennyi. Rexona akciósan 820 Ft? Az agyam eldobom, ez lehúzás a javából...

    VálaszTörlés
  2. mennyire jó, majd kitöltöm én is :)

    VálaszTörlés
  3. Elég sok hasonló találatunk volt. Ilyen a szépségbloggerkedés. :)

    VálaszTörlés
  4. Nálam ez nem lenne értékelhető, ha kitölteném, mert az otthoni gépet mindenki használja, a cégeset meg szintén nem csak én. Szóval simán feljönne olyan oldal, amire soha nem kerestem rá.

    VálaszTörlés
  5. Júúúj! *.* Kösziiii! Nálam D-re a te blogod jön ki! <3

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.