2015. november 3., kedd

Liebster Award – a kimaradt jelölés és a válaszaim

A múlt héten közzétettem egy díjjal kapcsolatos bejegyzést, majd kiderült, hogy figyelmetlen voltam, hiszen Melcsi is jelölt a díjra, és ez a tény bizony kimaradt. Így hát ma pótolom az elmaradásomat, és megválaszolom az ő kérdéseit is. Nagyon köszönöm a jelölést! :-)

Melcsi kérdései tehát:

Í1. Elmondtad valakinek amikor blogolni kezdtél?
Jó darabig csak a párom tudta, akitől egyébként maga az ötlet is származik, és csak kb. fél év múlva „vallottam be” a családnak és a barátaimnak.

2. Hány lakkod van?
Nem merem megszámolni őket, mert gyanítom, dobnék egy hátast a számtól, de nemrégiben elkezdtem a mintapálcás összehasonlításukat, hogy nagyon hasonlók ne legyenek, és a hasonmások közül egy új gazdára találhasson. Utána majd talán megszámolom őket. Talán...

3. Mi volt a legolcsóbb és a legdrágább lakk, amit vettél?
A legolcsóbb a 250 Ft-os leárazott Essence talán, hiszen előszeretettel csapok le ilyenkor a színeikre, a legdrágább pedig az ILNP Kaleidoscope, bár a F.U.N. Lacquer karácsonyi kollekciójából a Desires (H) is szerepel a listámon, úgyhogy ez nem sokáig lesz így...

4. Mi a kedvenc filmed, sorozatot, könyved?
Filmből nehéz kedvencet mondani, de nagyon tetszett az Oblivion és a Giver, szóval szeretem a furcsa jövő gondolatával játszó tudományos-fantasztikumot. Sorozatok terén kedvenc a múltkori bejegyzésben is említett Grey's Anatomy, emellett a belőle kivált Private Practice is tetszett, és sajnáltam, amikor vége lett, de örök kedvenc nálam a régóta futó Criminal Minds is. Könyvek terén az abszolút leg-leg-leg az 1984 számomra, de a Never Let Me Go utópiája is megragadta a fantáziám.

5. Minek örülsz most a legjobban?
Az új számítógépem nagy örömet jelent, mert úgy tűnik, jól választottam, és reményeim szerint hosszan szolgál majd, emellett pedig örülök, hogy alapvetően jól van a család, és csak kisebb hétköznapi gondokkal kell számolnunk.

6. Melyik (volt) a kedvenc tantágyad?
Az angol és a spanyol, de a biológiát is szerettem, hiszen kicsi korom óta és a mai napig is elbűvölnek a természeti csodák és a szervezet működése.

7. Van olyan étel, aminek a gondolatától is rosszul vagy?
A töltött paprika és a paradicsomleves. Eleve nem értem a túlzott paradicsomos íz lényegét, de néhány éve már a gyomrom is tiltakozik a sok paradicsom ellen, és fájdalommal büntet érte. A szerb töltött paprika persze már más tészta, hiszen ott nem a paradicsomé a főszerep, így az az ízvilág inkább nekem való.

8. Hány éve lakkozod a körmöd, mi az a szín, amit nem kensz a körmödre gyakran/soha?
Na, ezt most fájdalmas lesz leírni, de bizony kb. 16 éve lakkozom a körmeimet, bár eleinte csak visszafogott színekről volt szó, és rendszeresség sem jellemzett e téren, úgyhogy az aktív időszak kb. 8 éve tart csak. Eleinte a piros színt tartottam kizártnak, mára viszont az egyik legjobb barátom lett, úgyhogy a narancsos színeket tudnám említeni, mert azok közül nagyon kevés áll jól. Krémes színek terén még van esély, de a csillogós, irizálós narancsok ritka rosszul mutatnak rajtam.

9. Van olyan lakk, amit többször is újravettél?
Csak az alap- és fedőlakkok terén tudnék ilyet mondani, pl. az Essence BTGN fedőlakk többször is elfogyott már nálam, de színes lakkok terén nincs ilyen.

10. Hogyan/mivel ápolod a körmödet?
Az ezzel kapcsolatos bejegyzésem óta annyi változott csak, hogy időszakosan más-más olajokat alkalmazok; a jelenleg aktuális a L'Occitane sheavajas ápolója, amely púderes illatával és ügyes, ecsetes applikátorával azonnal belopta magát a szívembe.

Még egyszer köszönöm a jelölést, és szívesen venném mind Melcsitől, mind Tőletek, ha az ő válaszait is megválaszolnátok a megjegyzésekben. :-)

8 megjegyzés:

  1. "... az aktív időszak kb. 8 éve tart CSAK." :D:D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, nem éri kinevetni az idősebbeket :-D

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm, hogy kitöltötted !
    1, Mivel még nincs egy éve, hogy elkezdtem, csak a bátyám és anyukám tudja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a jelölést, sokat jelent nekem :-)

      Törlés
  3. 2, Olyan 100 körül lehet plusz a mini lakkok.
    3, Legolcsóbb talán 100Ft-os volt, amit Adéltól vettem, legdrágább pedig egy Rimmel-es Nail Nurse Perfectionail lakk ami olyan 600Ft körül lehetett.
    4, Kedvenc filmem az Amélie csodálatos élete, Harry Potter filmek. Kedvenc sorozat a Big Bang theory- agymenők és CSI helyszínelők sorozatok. Kedvenc könyvem az Útvesztő sorozat és a Rejtőző kavicsok.
    5, Annak, hogy szuper suliba járok :) :D
    6, Angol és a fizikát és törit is szeretem.
    7, Halak és egyéb tengeri cuccok(kivétel a rája, de azt max egyszer eszik valaki az életében, mert nagyon-nagyon drága)
    8,Egy éve, de fél éve komolyabban. Sárga és zöld lakkok.
    9, Még nem volt ilyen, de a Miss Sporty alaplakkját valszeg újra fogom venni.
    10, Olívaolajat és mindenféle eszközt.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a válaszokat, jó volt olvasni őket :-) Az Amélie csodálatos élete nekem nem lett kedvenc, mert rossz időszakomban láttam először, de lehet, hogy újra megpróbálkozom majd vele :-) A CSI viszont nálam is nagy kedvenc :-)

      Törlés
  4. De jó volt olvasni a bejegyzésed. A Criminal Minds nálam is hosszú évek óta vezeti a kedvenc filmek kategóriát. Én magyarul olvastam a never Let Me Go könyvet, 2011 vége-2012 eleje környékén, de még mindig eszembe jut olykor. Emlékszem, miközben olvastam, és utána is hetekig voltam a hatása alatt.
    nagyon jó kérdések ezek is, illetve az előzőek is, biztos ki fogom majd én is tölteni a blogomon valamikor. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon örülnék, ha Te is kitöltenéd, mert érdekelnének a válaszaid :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.