2016. január 19., kedd

Aktuális kéz- és lábápolási kedvencek – Lush, Calena, The Body Shop, Burt's Bees

Múlt héten közzétettem egy képet az aktuális kéz- és lábápolási kedvenceimről, és egyértelműen úgy tűnt, érdekelnének Titeket a velük kapcsolatos részletek. Így hát ma sorra is veszem őket, mindegyikre részletesen kitérve, hiszen jó okom van rá, hogy a kedvenceim között a helyük.

Elsőként két csodás, citromos illatú körömágybőr-ápolóról ejtsünk szót, amelyek között nem tudok dönteni, így mindkettő fontos helyet foglal el a körömápolási rutinomban.


Lush Lemony Flutter körömágybőr-ápoló vaj

Sokszor és sok helyen lehet hallani e termék jótékony hatásairól, így tavaly nyáron rendeltem magamnak egyet. Azóta is használom, bár vannak időszakok, amikor nem jut eszembe sűrűn érte nyúlni, pedig érdemes beépíteni a mindennapi rutinba.



Ez a termék ugyanis nemcsak ígéri a táplálást, hanem végre is hajtja: leginkább a körömágybőrre és a körömre használom, akárcsak az argán- és olívaolajat, és ugyanazt a hatást tudom vele elérni. Táplált, erős, vastag köröm és pihe-puha körömágybőr. Nagyon puha termék, amely a kézhő hatására azonnal olajos jellegűvé válik, és alig kell belőle néhány mikronnyi, így nem tudom, hogyan fog elfogyni a lejárata előtt. Mivel olajos jellegű, kézbőrre nem ajánlom, ugyanis nehezen szívódik be, de fontolgatom a kézbőrápoló maszkként való kipróbálását, pamutkesztyűvel kombinálva, hogy egyrészt ne menjen megromlással kárba, másrészt a kézbőröm is hadd élvezze a csodás ápolást. Az illata egyébként isteni citrusos, az a fajta, amelyet gyertyában is szívesen használnék.



A Lush honlapján a következő leírás szerepel róla:

A körömágy és minden száraz bőrfelület jótevője

Szupersűrű krém, színültig tele értékes összetevőkkel, hogy biztosan legyőzd a bőrszárazságot. Térd, könyök, sarok, körömágy – a Lemony Flutter mindet újjávarázsolja.


Raktárunk polcairól majdnem minden olajat és vajat belepakoltunk ebbe a kis tégelybe, hogy megalkossuk a lehető leglágyabb és legsűrűbb krémet, ami még a makacsul ellenálló bőrfelületeket is megadásra készteti. Olvasd el az összetevők listáját, mert ebben a kis ismertetőben nincs annyi hely, hogy fel tudnánk sorolni őket!


Azért, hogy a bőrszárazság elleni harc igazán kellemes élmény legyen, a krémhez pezsdítően vidám citromillatot adtunk. Ha ez van rajtad, nem fogod tudni megállni, hogy mindig szippants egyet belőle, annyira finom.


Amikor már egyetlen hely sem lesz a bőrödön, ami annyira száraz volna, hogy kezelned kelljen, biztosan találsz majd valami jó okot, hogy tovább használhasd ezt a pompás krémet.


Ennek a krémnek a receptje nagyon régimódi, hagyományos elvek alapján készült. A méhviasz emulziót és a sűrű olajok meg vajak sokaságát nagyon kevés vízzel, de nagyon sok szakértelemmel elegyítettük. Felidéztük a hagyományos krémkészítés művészetének elfeledett mesterfogásait, és úgy gondoljuk, sikerült egy kiváló minőségű krémet előállítanunk, amelyből az olajok könnyen be tudnak ivódni a bőrbe. Néha bölcs dolog egy kicsit tanulmányozni a történelmet.


Beszerezni ide kattintva tudjátok, 2690 Ft-os áron.


Burt's Bees citromvajas körömágybőr-ápoló krém

A Burt's Bees márka után régóta vágyakoztam már a külföldi szépségbloggerek áradozása miatt, ugyanakkor a figyelmem leginkább csak az ajakápolóikra terjedt ki. Így aztán egyrészt meglepődtem, másrészt nagyon megörültem, amikor Anditól ezt a kis ápolót is megkaptam karácsonyra, és elsőként az illata, majd a későbbiekben a tudása is elbűvölt.



Az állaga az előbb tárgyalt Lush termékhez képest sokkal keményebb, olyan Carmexet idéző, de kézhő hatására ez is rögtön puhává és olajos jelegűvé válik.



A teljesítménye és az illata egyébként egyaránt nagyon a Lemony Flutterre hajaz. Az előbbi eredménye: erős körmök és puha bőr, míg az utóbbit, ha tehetném, gyertya formájában is élvezném. Ebből is nagyon kevés elegendő egy teljes körömágybőr-kezelésre, így szerintem ennek sem fogok időben a végére érni, bármennyire is szeretem.



Megrendelni az iparfumeria kínálatából tudjátok, ide kattintva, 2340 Ft-ért.


The Body Shop epres kézfertőtlenítő gél

Természetesen a mandarinos az igazi a számomra ebből a termékből is, de azért el-elkalandozom más illatok mezejére is. Az epres is nagy kedvenc nálam, így ebből is beszereztem egyet, és már Belgrádba is magammal vittem, nehogy kézmosás hiányában koszos kézzel kelljen járkálnom bárhol is.



Borsónyi mennyiség elegendő belőle egy használatra, és tudni kell róla, hogy amint a kézre kerül, elkezd olvadni, és össze-vissza csúszkál rajta, így aztán gyorsan kell cselekedni, ha ezzel szeretnénk tiszta kezeket kapni. Van olyan, akit zavar az illata, mert elég sokáig érződik, így például evésnél bezavar az étel élvezetébe, de a kellemessége miatt nálam ez nem jelent problémát.



Beszerezni ide kattintva tudjátok, 790 Ft-os áron.


Calena Szerelmes álom kézkrém

Még a tavalyi Pure by Pixibox dobozban lapult ez a termék, és azonnal kedvenccé vált. Aztán egy időre helyet adott más kedvenceknek, és most ismét előtérbe került nálam. Nem tudok betelni vele.



Először is ott az illata, ez a csodás, be nem határolható, egyszerre édes és virágos aroma. Elsőre talán szokatlan, de néhány használat után függőséget okoz, mert különleges, ugyanakkor szokatlan illatról van szó. A krém állaga a tökéletes jelzővel illethető: sűrű és tápláló, ugyanakkor még könnyen elkenhető, nem túl nehéz, emellett pedig gyorsan beszívódik, és több kézmosáson át kitartó puhaságot eredményez.



Beszerezni ide kattintva tudjátok, 2290 Ft-os áron.


Lush Softy

Az 50%-os leárazás keretében figyeltem fel rá, mert amúgy nem szoktam külön lábápolót használni a márka kínálatából, hiszen a testápolóik tökéletesek lábfejre is. Így azonban eléggé megérte az árát, így gondoltam, teszek vele egy próbát. Láthatjátok, kedvenc lett, így jól jártam vele.



Az illata már maga is főnyeremény, hiszen a régi kedvenc Dream Creamhez hasonlóan ebben is van kamilla és levendula, így nagyon hasonló illatvilágról van szó. Emellett az állaga elsőre kicsit hígnak tűnhet, legalábbis én táplálóbb, sűrűbb lábápolókhoz vagyok szokva. Azonban nem rossz dolog ez a hígság sem, mert arra kényszeríti az embert, hogy hosszan kenegesse és masszírozza a lábát, az pedig mindig csodás érzés, nem igaz? Főleg ha segítséget is tudunk kérni hozzá a párunktól...



A beszívódás után egyébként érdekes száraz érzésűvé teszi a bőrt, tehát nem kell attól félni, hogy a használata esetén jobban izzad majd a lábunk, és ezen tulajdonsága miatt előszeretettel alkalmazom kézkrémként is, hiszen a beszívódás után garantáltan nem hagy nyomot a billentyűzeten munka közben. Az illata egyébként Bogyónak is bejön, mert mindig nyalogatni kezdi a lábam/kezem, ha ezzel kenem be.

A Lush honlapján a következő leírás olvasható róla:

Gyengéd bőrápoló, mely mindig jó, ha lábnál van.

A gazdag cupuaçuvajat és a fair trade bio kakaóvajat álomszerűen jó érzés belesimogatni a bőrbe, míg a mályvagyökér és a mandulaolaj puhává teszi a lábat.

A levendula, a bergamott és a szantálfa illóolajainak pompás keveréke is segít, hogy nagy lépést tegyél afelé, hogy lábaid gyönyörűek, illatosak és csodásan ápoltak legyenek.

Ide kattintva tudjátok beszerezni, most már teljes 5990 Ft-os áron.


+1: Lush Love and Light kézkrém

Eredetileg nem szerepelt a képen, de azóta ezt is elkezdtem használni, és erről is csak ódákat tudok zengeni. Az illata egyébként nem fogott meg, mert olyan érdekes-fanyar, mint a Roots nevű, szintén Lush márkájú hajkondicionáló. Nem tudom hova tenni, és nem tudom beazonosítani sem, de tényleg kissé fanyar és fura, így nincs szó az illat általi elvarázsolásról.



Van szó viszont az állagáról, amely csodás-géles-könnyű, és már ránézésre is hidratálást ígér. Az ígéretet pedig be is váltja, méghozzá elég gyors beszívódással párosítva, így munkabarát, billentyűzetbiztos megoldást nyújt a száraz kezekre. Pihe-puha bőrt ad ajándékba, amely 2-3 kézmosáson át is puha marad, így nem kell vele folyton kenegetni a kezünket.





Külön is kapható, ide kattintva, 3390 Ft-os áron, de hozzám csomagban vándorolt, szintén az 50%-os kiárusításnak köszönhetően: a jelenleg is még kapható Joy to the World csomag egyik tagja ő, a csodás illatú, krémes, hidratáló Yog Nog szappan mellett. A csomagot ide kattintva éritek el, és 2145 Ft-os áron kapható. 


Bogyó cica

Bár nem ápolja, inkább csak leápolja/leharcolja a kezem, ő is kedvenc nálam. Neki köszönhetően bárki első pillantásra tisztában lehet azzal, hogy macskatulajdonos vagyok, hiszen a kézfejem is mindig tele van karmolásokkal. Persze ettől függetlenül odáig vagyok érte, és nem tudok betelni a cukiságával...



Nos hát ezek a termékek teszik puhává mostanság a kéz- és lábfejemet. Mik a Ti kedvenceitek ezen a téren? Esetleg vannak közös pontok a rutinunkban?

10 megjegyzés:

  1. Nekem a Lemony flutter a nagy kedvenc. A sarkamra is szoktam használni nyáron,egyszerűen fantasztikus. A cuticle-re zseniális,minden este használom. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hallod, amióta ezzel kenem a körmömet, egyértelműen látszik, hogy vastagabb a köröm a körömágynál, úgyhogy tényleg zseniálisan jó. Sarokra is ki fogom próbálni, köszönöm a tippet :-)

      Törlés
  2. Én napi 2-3 használattal már a második szelencét végzem ki lassan a Burt's Bees csodából - kb. fél.év kellett hozzá. :) Bár ha ennyi finomságom lenne nekem is, biztos nálam sem fogyna így. :) Nagyon örülök, hogy sikerült egy új kedvenccel megörvendeztetni! ^.^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajha, akkor mégiscsak el tud fogyni ez a kicsike? Még egyszer köszönöm, hogy megajándékoztál vele, mert nagyon megszerettem :-)

      Törlés
  3. Lemony Fluttert én is használtam már, az illata tényleg szuper és jól is táplál. :)
    Anyukámnak ajánlottam a Burt's Bees citromvajas csodáját, már a második tégellyel fogyasztja, annyira megszerette. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát örülök, hogy van közös kedvencünk, és hogy Anyukád is rátalált az igazira :-)

      Törlés
  4. A fentiek közül eddig sajnos csupán a kölyökmacskák különleges "kézbőrápoló" szokásait ismerem közelebbről, de szívesen kipróbálnám a Lemony Futtert és a Brt's Bees csodáját is.
    Kézkrémként jelenleg az Avon glicerines kézkrémeit és a Balea Handkonzentrat krémjét használom legszívesebben, körömágybőrre pedig jelenleg az Oriflame apró tégelyes körömágybőrápolóját.
    Bogyó cica nagyon cuki ezen a képen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az említett két krémet csakis ajánlani tudom, tényleg szuperek! A tipped alapján én is kipróbáltam az Oriflame balzsamot, és tényleg szuper, a Balea koncentrátumot pedig megveszem Tamásnak, mert nagyon száraz mostanában a kézbőre :-(

      Törlés
  5. Most vettem meg a Lemony fluttert, mert poros helyen is dolgozok és nagyon száraz tud lenni a bőr a körmöm körül. Én is kenem a sarkamra is hogy ott se legyen száraz. Nem kell ezzel macerázni annyit, fél óra alatt beszívódik este. A kézfejemre is kenem mert kiszáradt kipattogzott a hidegtől. Én nem spórolok vele, had igya be a bőr amit kell. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tanácsodra kipróbáltam kézkrémként is, és valóban nagyon hálás érte a kézfejem is, úgyhogy köszönöm a tippet! A sarkamon is tesztelni fogom mindenképpen, hiszen sosem árt a pihe-puha lábfej :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.