2017. február 24., péntek

Lecserélt kedvencek – 1. rész

Ez a hét igencsak peches, mintha az égiek nem akarnák, hogy a bloggal foglalkozzak: tegnap és ma migrénnel küzdöttem, a szerdai videózást a tetőn fúró-faragó alpinisták húzták keresztbe, úgyhogy nem egyszerű a helyzet, és a videózás időpontja továbbra is kérdéses. Mostanra viszont tompa fejfájássá szelídült a migrén, ezért legalább bejegyzéssel készülni tudok Nektek, és egy sokak által várt bejegyzéssorozat első részeként néhány lecserélt kedvencemet mutatom be Nektek.

Kategóriákat inkább nem vezetek be, mert ahogy magamat ismerem, a további hasonló ötletek is random módon merülnek majd fel bennem, de a dolog általános lényegét le tudom írni. Vannak ugyanis kedvencek, amelyeket az ember egy idő után lecserél, és ennek oka többféle lehet: az adott termék megszűnése, limitált volta, vagy éppen az, hogy egy addig tökéletesnek gondolt terméknél még jobbra akad a kencék szerelmese, sőt, akár a kedvezőbb ár is fontos szempont lehet. Minden esetben meg fogom tehát jelölni az indokot, és beszámolok a cseréhez vezető útról is, ezzel remélhetőleg Nektek is hasznos tippeket adva. Ahogy a videókban mondani szoktam: vágjunk is bele!


Lecserélt termékek: The Body Shop testvajak
Új kedvencek: Lavera testápolók és Yamuna testvajak
A csere oka: beszívódással kapcsolatos bajlódás



A The Body Shop testvajak sokáig a kedvenceim voltak, mivel sokáig azt gondoltam, hogy az igazán táplált bőrhöz kompromisszumra van szükség. E kompromisszum lényege pedig az volt, hogy megbocsátottam a bajos beszívódást, és eltűrtem, hogy a pizsama/ágynemű hosszú időn át a bőrömhöz tapad a testvajaktól. Mígnem jött egyrészt a Lavera, a márkán belül pedig a csodálatos testápolók, valamint a Yamuna testvajak, amelyek megmutatták, hogy bizony lehet ezt másképp is csinálni. Egyrészt már a hígabb Lavera krémek is elegendő táplálást biztosítanak még télvíz idején is, amikor egyébként Szahara szokott kialakulni a lábszáramon, ugyanakkor a táplálás mellett az esetükben sokkal gyorsabb a felszívódás. Nincs tehát tapadós lepedő, csak táplált bőr, és gyakrabban sem kell használnom őket, mint annak idején a testvajakat. Másrészt a másik megmentőm, a Yamuna főként a kezem esetében vált kedvenccé, hiszen még a cserepesre száradt kézbőrt is hamar helyreállítja, pihe-puhává téve, emellett pedig hihetetlen sebességgel szívódik be a bőrbe. A kompromisszumok ideje tehát lejárt, és ezzel együtt a TBS testvajaké is, így már csak a megvásárolt darabokat áll szándékomban elhasználni, egyébiránt viszont inkább csak a Lavera és a Yamuna háza táján nézek majd körül, ha újabb testápolókat szeretnék beszerezni. A Lavera testápolók mostanra ráadásul megújult formulával, nagyobb kiszerelésben kaphatók, így ár-érték arányban még jobbak lettek.

Beszerezhetőség:
Lavera testápoló naranccsal és homoktövissel, 200 ml, 2290 Ft:
http://www.happybio.hu/lavera-testapolo-revitalizalo-bio-narancs-bio-homoktovis-kivonattal-200ml-4769?keyword=lavera%20test%C3%A1pol%C3%B3
Yamuna sheavajas testvaj, 50 ml, 990 Ft:
http://www.yamuna.hu/shea_vajas_testvaj_50ml_836?keyword=testvaj
Yamuna sheavajas testvaj, 200 ml, 2800 Ft:
http://www.yamuna.hu/shea_vajas_testvaj_uj?keyword=testvaj


Lecserélt termék: DM Trend It Up szárazsampon
Új kedvencek: Batiste szárazsamponok
A csere oka: a Trend It Up megszűnése



Sokáig éltem boldog monogámiában a Drogerie Markt saját márkás szárazsamponjával, méghozzá a Trend It Up vonalból. A legjobb volt, hiszen nem keményítette meg és nem mattította be a hajat, ugyanakkor a hajmosás halogatása mellett további előnye volt, hogy dússágot kölcsönzött a vékony szálú hajamnak. Az illata is jó volt, a használata sem volt problémás, így ha nem vonják ki, valószínűleg még ma is ő lenne számomra az igazi. Azonban megszűnt, és hiába hoztak be helyette egy egyébként jól működő alternatívát, a szőke hajra való Balea márkájút, egy problémás flakon kifogása után inkább attól is elálltam, és más megoldás után kellett néznem. Az egyik Pixiboxban lapult egyszer két mini Batiste, és mivel beváltak, eszembe véstem őket, aztán egyszer egy, a Pink Panda oldalán leadott rendelésemhez hozzácsaptam néhány flakon hintőporos csodát. Ebben az esetben pedig valóban csodáról van szó, ugyanis nem csupán egy napot húzok ki velük, hanem szükség esetén akár kettőt is, és dús és fényes haj az eredmény, ha ezeket használom. Nálam örök kedvencekké váltak, és az eddig próbált összes változat bejött. A képen a jelenleg is használatban lévő friss-édes Sweetie-t láthatjátok, de várhatóan sok más fajtáját is kipróbálom majd. A Notino áruházában pl. rendkívül nagy választékban kaphatók, így onnan is biztosan fogok még szemezgetni.

Beszerezhetőség:
Pink Panda, 1190–1890 Ft/db:
https://www.pinkpanda.hu/kereses?q=batiste
Notino, 950–1490 Ft/db:
https://www.notino.hu/batiste/


Lecserélt termék: Oh Honey Naturals ajakápoló
Új kedvenc: Abura Freezy ajakápoló
A csere oka: az Oh Honey Naturals megszűnése



Egyszer volt, hol nem volt, volt egy csodás ajakápoló, amely azonban egy idő után eltűnt, és már nem volt kapható. Nagyon szerettem, mert az egyetlen olyan termék volt, amely megfázás esetén az orr alatti kipirosodásra is azonnali gyógyírt jelentett, ezért igencsak elszomorodtam, amikor többé nem tudtam beszerezni. Erre jött megoldásként az Abura-rendelésem mellé ajándékba kapott Freezy, amely szinte teljes mértékben azonos illatú és állagú a régi kedvencemmel. Ráadásul még egy kicsit jobban is szeretem az enyhe mentolossága miatt, ami frissítő jelleget kölcsönöz neki. Az ajkaim pihe-puhák tőle, a kipirosodott orra is megoldást nyújt, ezért szerencsésen végződött a történetem. A Freezyről már tesztet is olvashattatok nálam itt.

Beszerezhetőség:
Abura Freezy, 990 Ft:
http://abura.hu/shop/abura-freezy-termeszetes-ajakapolo-52g/


Lecserélt termék: Lavera levendulás tusfürdő
Új kedvenc: Biobaza levendulás tusfürdő és sampon
A csere oka: a Lavera tusfürdő megszűnése



Lavera termékben még nem kellett csalódnom, és itt sem ez a csere kiinduló oka, hanem a levendulás tusfürdőjük kivonása. Még reménykedem benne, hogy visszatér, hiszen a levendulának egy rendkívül friss oldalát fogta meg, emellett pedig egyáltalán nem szárította a bőrömet, így minden évszakban szívesen nyúltam érte. Szerencsére a Biobaza jóvoltából sikerült alternatívára szert tennem, hiszen amikor megláttam a DM polcán, és megszagoltam, a Laverához hasonló, kellemes illatvilágra bukkantam általa. Ráadásul samponként is abszolút kedvencemmé vált, mert a hajam dús, jó illatú és fényes lesz tőle, akár balzsam vagy hajvégápoló olaj használata nélkül is. Ez pedig még egy plusz pont, úgyhogy sokáig szeretném majd a kádam szélén tudni.

Beszerezhetőség:
DM drogériák, 900 Ft


Lecserélt termék: The Body Shop Cranberry Joy tusfürdő
Új kedvenc: Avon Delightful Orchard tusfürdő
A csere oka: a TBS tusfürdő limitált volta és árfekvés



Sokáig a TBS Cranberry Joy volt az egyik legkedvesebb tusfürdőm, azonban többször is úgy jártam vele, hogy mire rendelésre adtam volna a fejem, nem volt kapható, no meg évről évre kissé más néven és néha kissé kevésbé fanyar formában tér vissza. Van még talonban belőle néhány példány, így nem keseredtem el, ugyanakkor megrendeltem egy Avon újdonságot, a csodás Delightful Orchard tusfürdőt, és meglepve tapasztaltam, hogy ez az illat bizony ismerős. Méghozzá nagyon. Nem is kellett sokat várnom, hogy beugorjon, hogy mire emlékeztet: tényleg csupán leheletnyivel tér el az említett The Body Shop kedvencemtől, és a fanyarság sem hiányzik belőle, emellett pedig a bőrömet sem szárítja, és még habfürdőként is megállja a helyét. Más összetevőkből készül, mégis ugyanaz az illathatása, így mondanom sem kell, hogy számos példányt rendeltem belőle, 250 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben egyaránt. Így most jó néhány évig nem kell az egyik kedvenc illatom nélkül maradnom. A 250 ml-es, tehát a TBS-sel azonos méretű kiszerelés ráadásul a TBS esetében fennálló 1890 Ft helyett csupán kb. 400 Ft-os kiadást jelent, így bizony az árkülönbség sem elhanyagolható. 

Beszerezhetőség:
Avon tanácsadónőknél


Első körben ezt az öt új kedvencemet szerettem volna megosztani Veletek, de még jó néhány várja, hogy sorra kerülhessen, így az elkövetkező időszakban számíthattok még hasonló bejegyzésre.

Ti lecseréltétek valamelyik régi kedvenceteket? Ha igen, mi volt a csere oka?

8 megjegyzés:

  1. A Batiste-ről mindenki áradozott, én meg sosem akartam neki bedőlni, aztán én is úgy jártam, mint te, hihetetlen, hogy 2 napot is simán kibír még a hajam vele :) A Müllerekben is lehet kapni, és nem kell bajlódni a rendeléssel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is sokszor így járok a sokak által kedvelt termékekkel, mert volt, hogy sajnos csalódást okoztak. Így viszont a jónak sem engedek utat, de a Batiste-nak nagyon örülök, hogy rátaláltam :-) A Müllerben még nem is láttam ezeket, de majd megnézem, köszönöm a tippet! :-)

      Törlés
  2. Na most már biztos,hogy kipróbálásra kerül a Batist!:-)vékony szálú a hajam,ráadásul belefutottam egy loreal samponba és balzsamba ami rendkívül zsírosítja a hajam

    VálaszTörlés
  3. Nekem is leginkább a szárazsampon keltette föl az érdeklődésem. Amikor volt itthon szárazsamponom, úgy éreztem, fölösleges vacak, amikor kifogyott, mindig lett volna olyan alkalom, amikor tudtam volna használni. A Trend It Upot próbáltam, nem lett a kedvencem: viszketett tőle a fejbőröm. Ránézek majd erre a Batiste-ra.

    VálaszTörlés
  4. A Batiste szárazsampont én is nagyon szeretem, én a sötétbarnát szoktam venni, az még az ősz lenövést is eltünteti. Én is a Müllerben veszem, elég gyakran van rá akció (vagy kuponos napon), és akkor még az ára is jó. Előtte a Lee Stafford szárazsamponját használtam, abból is a barnát, az is jó, de a Batiste jobb.

    VálaszTörlés
  5. A szárazsamponnal ugyanígy vagyok, bár én felváltva cserélgetem a Batiste-ot meg a Balea világos hajra valót :D Őszintén szólva még talán jobbak is, mint a Trend It Up...

    VálaszTörlés
  6. A TBS testvajakra én csak áruk miatt "haragszom", egyébként én még nem találtam olyan testápolót, ami hidratálásban felvenné velük a versenyt. S bár Neked elhiszem, hogy a Lavera hidratálásban van olyan jó, de a TBS olyan illatokat alkot, amelyeket én még nem találtam (bár az új Dove testápolók közül a mangós nagyon biztató volt elsőre, de annál a márkánál meg nekem van gondom a beszívódással), illetve a Lavera beszerzése sem egyszerűbb mint a TBS. A Biobaza-t mindenképpen megszagolom ha DM felé járok, mert az érdekel, illetve az Avonos tusfürdő is érdekes - az áfonyás illatról én is lemaradtam idén a TBS-nél - de nekem az Avonos tusfürdők teljesen szétszárították a bőrömet, ezért félek megrendelni. Ahogy öregszem, a bőröm egyre hisztisebb, így nagyon félve cserélek le már jól bevált termékeket, de azért ilyen típusú bejegyzést még nagyon szívesen olvasnék Tőled.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.