2012. június 23., szombat

Essence-Moyra cseresznyés lakk

Akik már régebb óta olvassák a blogomat, tudhatják, mennyire odafigyelek a ruhák és a smink, na meg a körömlakk harmóniájára. Sőt mi több, ihletet is merítek néha a ruhákból az adott sminkhez vagy körömhöz (lásd a UK sminkem).


Pár hete szert tetem egy pólóra, ami szép eperpiros, fehér csíkokkal, és rávarrt flitterekből álló cseresznyemintával. Ezúttal ez adott ihletet egy körömfestéshez.


Természetes fényben

Vakuval


A célra két Essence lakkot szemeltem ki, az egyik az Essence Marble Mania 01-es, Raspberry árnyalata, a másik a Colour & Go lakkokból a 18-as, Check me Out árnyalata.


Essence Marble Mania 01, Raspberry és Colour & Go lakkokból a 18, Check me Out vakuval

Annyit tudtam az elején, hogy majd a végén valamilyen csillámot is teszek rá, de ez csak útközben dőlt el. A Marble Mania lakk már egy rétegben elvarázsolt, a Colour & Go viszont sajnos sokkal kevésbé pigmentált.

1 réteg természetes fényben

1 réteg vakuval

A Marble Mania két rétegben tökéletes, fényes, a Colour & Go sajnos továbbra sem az igazi. Mindkettő lakk gyorsan szárad viszont, ami hatalmas pluszpont.


2 réteg természetes fényben

Két réteg vakuval


Mivel a piros lakk jól teljesített, hagytam két rétegben, a zöldre viszont még egy réteget kentem, de sajnos még így sem volt tökéletes. Rendben, megszoktam, hogy nem vagyok jóban a krémszínű lakkokkal, de a Marble Mania pirosa éppen ezt cáfolja, mert nagyon szépen fel tudtam kenni, nem volt vele gondom.


Raspberry 2 rétegben, Check Me Out 3 rétegben, természetes fényben


Raspberry 2 rétegben, Check Me Out 3 rétegben, vakuval

Miután végeztem a fentiekkel, elkezdtem kutakodni. Bár elsőre az Essence pelyheskéje ugrott be, eszembe jutott, hogy vár itt egy Moyra-lakk tesztelésre, és a benne lévő csillámok (kk, zöld, sárga és narancsos-pirosas) épp megfelelőek a cseresznyés körömlakk színeihez. Ez a Moyra 57-es árnyalata, amit már láthattatok egy előző bejegyzésben.


Moyra 57-es természetes fényben

Moyra 57-es vakuval


Jó kis lakk, csak vigyázni kell vele, mert könnyen feloldja az alatta lévő lakkot, így jártam a zöld lakk esetében. A pirosnál már jobban vigyáztam, végül két réteg került belőle mindegyik körmömre.


Essence Raspberry, Check Me Out és 57-es Moyra természetes fényben


Essence Raspberry, Check Me Out és 57-es Moyra vakuval, 1.

Essence Raspberry, Check Me Out és 57-es Moyra vakuval, 2.
  
Essence Raspberry, Check Me Out és 57-es Moyra természetes fényben, 2.

Essence Raspberry, Check Me Out és 57-es Moyra vakuval, 3.


Látható, hogy a gyűrűsujjamon kissé megviselt a zöld, de a csillogás szerencsére jól leplezi ezt. Odavagyok ezért a kombinációért, és még inkább tetszik amiatt, hogy a Moyra kissé mattra szárad. Ha valakit ez zavar, valamilyen átlátszó fedőlakkal extra csillogóssá teheti.


Az eredmény tehát: jó kis lakkok, csak a zölddel nehézkes kicsit dolgozni, és a csillámossal kell vigyázni, amúgy mindegyik gyorsan szárad és nagyon tetszik az összhatás. Szerintetek milyen lett? Megvan valamelyik lakk a három közül?

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, tényleg egy az egyben passzol a ruhához! :) Nekem csak a zöld van meg, imádom azt a színt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha lenne sötétebb zöldem, azt választottam volna, de így legalább üde, nyári lakkozás lett, és más felsőimhez is menni fog. Neked egyébként problémamentes a zöld felkenése?

      Törlés
    2. Igen, nekem teljesen jól fed, de mondjuk így is kell a két réteg!

      Törlés
    3. Rejtély. :-) Bár a jobb kezemen végül is egészen jó lett... :-)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Igen, az egyik kedvencem, még ha küzdenem is kell vele :-)

      Törlés
  3. Wow az a zöld pedig szép színű, kár, hogy nem olyan jól fedett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy másnak nem lenne vele gondja, tudod, nem vagyunk barátok a hisztis lakkokkal. :-)

      Törlés
    2. :) De így csillámosan azért sokkal jobb, nem is látszódik, hogy baj lenne vele! :)

      Törlés
    3. Igen, nekem ezért nagy kedvenceim a csillámos lakkok. :-)

      Törlés
  4. Még mindig nem vonzanak a zöld lakkok, ez az Essence sem, pláne hogy ennyire gyenge. :/ Viszont az a Moyra valami isteni, mindig szemezek vele, talán legközelebb engedek a csábításnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem na hagyd ott, ki tudja, meddig lehet majd kapni. A zöld meg tényleg érdekes szín, annyira én sem vagyok oda érte, hogy magában felkenjem, de tény, hogy feldobta az összképet. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.