2013. március 18., hétfő

Csokis muffin – recept

Olyan fajta nincs, hogy a kutya kap csokit, és akkor csokis Muffin, mert alapból 200%-on működik, és nem akarjuk még jobban felpörgetni, na meg a csoki veszélyes is a kutyák számára. :-)


Photo by Lookfancy


CSODÁS CSOKIS MUFFIN


Hozzávalók:
▪ 15 dkg liszt
▪ 2 tojás
▪ 15 dkg vaj/margarin
▪ 15 dkg cukor
▪ 3 evõkanál narancslekvár/barackíz
▪ 1 csomag sütõpor
▪ 5 dkg kakaópor
▪ 5 dkg tört étcsokoládé.
▪ Nekem még kellett hozzá egy kevéske tej is, de tényleg nem sok, egy apró löttyintésnyi.

Először a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport keverd el jól egymással, a kakaóporból akár több is mehet, ízlés szerint, én legalábbis nagyon csokisan szeretem, majd ehhez jöhet a két tojás, a lekvár, a tej, valamint a felolvasztott margarin (vigyázz, nehogy túl meleg legyen, mert kicsaphatja a tojást.) Csokiból a Milka Noisette is bevált, illetve a mazsolás-mogyorós fajta is nagyon finommá teszi. A csokidarabok belekeverése után adagold ki muffinformákba úgy, hogy a papír kétharmadáig legyen a tészta, mert még így is a képen látható magasságra emelkedik, és kb. 12-14 darab muffint kapsz így.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és az első öt percben ezen a hőfokon süljön a tészta, majd tekerd le 180 fokra, és hagyd bent további 15 percig a muffinokat.

Szinte soha nem állok meg egy adagnál, mert mindig elfogy így is. Még jobb, ha a forma aljába először kis fészket készítek, aztán egy teáskanál lekvár jön, és utána megint egy adag tészta a lefedéséhez. A lekvár még egy kicsit dob a dolgon, hiszen így nem olyan száraz önmagában a tészta, de simán megoldható úgy is, hogy tálaláskor teszel a muffin mellé egy kis lekvárt, vagy hogy tejjel fogyasztod.

Aki pedig a diós-mézes dolgokat szereti, az a csokidarabokat egyszerűen cserélje fel diódarabokra, a lekvár helyett mézet tegyen bele, és persze hagyja ki a kakaóport. Frissen sütve ropogós a teteje a méztől, isteni. Ízlés szerint persze fahéj és szegfűszeg is kerülhet a tésztába.

Jó étvágyat. :-)

11 megjegyzés:

  1. Jaj,ne csináld! Ilyen receptet ki ne merj rakni! Fogyózom,és ez nem segít. :D :D :D :D Kép sem kellett,elég volt elolvasni,csorog a nyálam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj. :-D Amúgy nem olyan nagy, felfújt muffin lesz, mint a bolti, de mindenki imádja, aki csak kóstolta. :-)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Most már én is :-D A hétvégén szerintem sütök majd :-)

      Törlés
  3. köszi ki is nyomtatom, és ki fogom próbálni, nyahmmm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkészítetted, kérek szépen beszámolót, hogy milyen lett :-)

      Törlés
  4. Nekem is hasonló receptem van és nagyon szeretem. Azt főleg, hogy nem ragad bele a papírba. :D Legutóbb tettem bele 2 kanál Nutellát és apróra vágott pirított mogyorót meg kesudiót. :P

    VálaszTörlés
  5. Ki kell próbálnom :) Bár nem vagyok nagy muffinos de ez nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  6. Nálam is volt szilveszteri last minuteként:) Fincsi, az biztos!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.