2013. március 13., szerda

Szerdai könyvajánló – Dear John/Kedvesem

A sok utópia és egyéb érdekesség után ma egy romantikus, könnyű olvasmányt szeretnék ajánlani. Nicholas Sparks regényei nagyon népszerűek, leginkább film formájában, szerintem mindenki hallott már a Séta a múltba címűről vagy a mai bejegyzés témájáról, a Dear John-ról. Én is filmben láttam először, és nem volt rossz, de érdekelt, vajon a könyv miben más. Jelentem, sokban. Először is a főszereplő lány kinézetében, aztán pedig a történet végében, és persze sok más apróságban is.


A történet maga tipikus romantikus nyári találkozással indul, csinos, átlagos amerikai lány és izmos, jóképű katona között. A csavar annyi benne, hogy a katonának X idő múlva kiküldetésbe kell mennie, így nincs sok idejük. A kapcsolatot levélben tartják, innen jön a regény címe is.

A történet lényege, hogy vajon kibírja-e a különlét próbáját a tiszta érzelem, amelyet egymás iránt éreznek, vagy megöli a távolság. Sablonosnak hangzó, mégis élvezhető történet néhány váratlan csavarral. Tavaszi szünetre vagy nyaralásra ideális olvasmány.

Megvásárolható:
Angol nyelven: http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Sparks_Nicholas_Dear_John&id=2898355&type=200
Magyarul: http://www.libri.hu/konyv/nicholas_sparks.kedvesem.html

Angol nyelven is jó szívvel ajánlom, nem bonyolult a nyelvezete, tehát nyelvgyakorlásnak is beválhat.

Pontszám nálam: 10/8

Ti olvastátok már? Szeretitek az ilyen típusú könyveket?

8 megjegyzés:

  1. Nem olvastam, de néha kell a könnyedebb olvasnivaló is:)
    A héten kiolvastam 2 Danielle Steelt, most egy Maupassant könyvnek álltam neki:)

    VálaszTörlés
  2. Filmen láttam és nagyon tetszett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz a film, sőt, csak soha nem fogom megérteni a könyvtől való eltéréseket...

      Törlés
  3. Nem is tudtam, hogy van ebből könyv! Nyáron megveszem és elolvasom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor kérlek, számolj majd be róla, hogy tetszett-e :-)

      Törlés
  4. Én olvastam,nekem nagyon tetszett,fényévekkel jobb a filmnél.Nem vagyok egy romantika kedvelő ember,de eddig Nicholas Sparks összes könyve tetszett,kedvencem a Menedék,ajánlom figyelmedbe,nagyon jó kis olvasmány!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már fent van a kívánságlistámon egy ideje :-) Most kicsit más vizeken evezek, de biztosan elolvasom, ha Neked az a kedvenced. Én a Notebook-on vagyok még túl, az is nagyon bejött :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.