2014. november 8., szombat

Paese púderek – teszt


Bár már javában zajlik az újabb beszerzéseim tesztelése, a szeptember végi zsákmányomból még tartozom Nektek néhány teszttel, és a termékek közül ma a Paese púdereket szeretném sorra venni. Egy kompakt púdert rendeltem, valamint két speciálisan fotózásra kifejlesztett, tégelyes porpúdert, és mivel másokat is sminkeltem velük, valamint magamon is teszteltem a bőrtípusomnak megfelelőeket, remélhetőleg számotokra is hasznos lesz a mai bejegyzés.

Elsőként az abszolút kedvencemről, a mattító, kompakt kiszerelésű púderről szeretnék szót ejteni. A csomagolása egyrészt elegáns, mivel fekete-fehér és matt, másrészt némi cukiság is rejtőzik benne, ugyanis ha jól megnézitek, a zárófülén púderszínű pöttyök találhatóak.



Belül egy letisztult kompakt található, amelyet megmagyarázhatatlan okokból lezárt állapotban nem örökítettem meg. A teteje egyébként teljesen sima fekete, rajta fehér Paese felirattal. A púdert egy vékony átlátszó fólia védi a használatbavétel előtt.



A púder maga teljesen sima felületű, és elvileg Transparent, azaz színtelen, gyakorlatilag azonban bőrszínű.



A bőrszín miatt pedig vigyázni kell vele, mert nagyon jó fedésre képes, valamint nagyon jól mattít is, így a gyakorlatlan kezekben túl erős fedésre is képes lehet. Ezért mindenképpen jól ütögessétek le az ecsetet a felvitel előtt, és a bőrhöz alig hozzáérve, belenyomogató mozdulatok helyett seprő mozdulatokkal vigyétek csak fel. Emellett teszteltem úgy is, hogy teljesen sima, nem színezett hidratáló krémre vittem fel belőle kicsit nagyobb mennyiségben, és így elegendő fedést értem el még a szem alatti karikáimon is, amelyeket egyébként általában korrektorral szoktam elfedni. Szóval jó kis púder ez, és abszolút kedvenc lett nálam.

Link: http://www.makeuplaza.com/hu/products/Paese kompakt mattító púder
Ár: 2200 Ft

Másodikként a bambuszpúdert említeném, amelyről sajnos saját tapasztalattal nem tudok beszámolni, mivel direkt egy barátnőm sminkeléséhez rendeltem meg, akinek erősen olajosodó bőre van, ugyanakkor hosszan tartó sminkre volt szüksége. 

A csomagolása az előzőhöz hasonló, modern, mégis cukiságot rejtő,...



...az oldalán ugyanis bambuszminta található:



A kupakja letisztult, egyszerű és elegáns (egyébként a kompakt púder teteje is ilyen).



Az állaga pedig egy rendkívül finom őrlemény, amely jól eloszlatható a bőrön, jól tapad, és a barátnőm beszámolója alapján hosszan tartó hatása van. Igazából azt mondta, hogy míg másnak másnap hajnalban már szinte semmi nem látszott a szemfestéséből sem, addig neki szinte teljesen ugyanolyan maradt az egész sminkje, többek között a bőre is (koszorúslány volt, így táncnak is ki volt téve a smink).



A problémás területeken egyébként egy kicsivel többet vittem fel neki, a többi részen pedig csak seprő mozdulatokkal eloszlattam a terméket.

Ha egy személyes tapasztalatokon alapuló tesztre vágytok, olvassátok el Noristic és Bia bejegyzését:
http://noristicmakeup.blogspot.hu/2013/10/paese-bamboo-powder-teszt.html
http://biablogol.blogspot.hu/2014/06/paese-bamboo-puder-teszt.html

Emellett pedig a púder át fog költözni Nikkii tulajdonába, ugyanis a barátnőm nem szokott sminkelni, így nem vette volna hasznát, Nikkii bőrtípusa pedig megfelel a teszteléshez, így odaajándékozom neki, és remélhetőleg nemsokára Nála is olvashattok majd a púderről.

Link: http://www.makeuplaza.com/hu/products/Paese bambuszpúder
Ár: 2950 Ft

A harmadik termék már a rizspúder, amelyik szintén kedvencemmé vált, és többször használtam már, annak ellenére, hogy egyébként nem szeretem a por állagú termékeket, és csak akkor használom őket, ha kimagasló teljesítményűek. Ez pedig egyértelműen az.

A csomagolás nekem nagyon tetszik, ugyanis filmszalag látható rajta, ami kihangsúlyozza, hogy fotókhoz és videókhoz kifejezetten ajánlják ezt a terméket. Nekem pedig pont erre volt szükségem mostanában többször is, így gondoltam, letesztelem, mit tud.



Belül az előbbiektől eltérő, lekerekített csomagolás vár minket, ami azt jelzi, hogy ez a termék még a régi csomagolásban kapott helyet:



A termék maga pedig egy álomkönnyű, hihetetlenül apró szemcséjű púder, amellyel selymesen siklik az ecset az arcunkon, és csodás természetes hatású módon fixálja az alapozót. Ezt a púdert akkor szoktam használni, ha nagyobb fedésre van szükség, és így a szokásos színezett hidratálóm helyett alapozóhoz folyamodom. Annyira szép vele a bőröm, hogy az unokaöcsém szerint 10 évet leemel az életkoromból, úgyhogy ez nem semmi teljesítmény.



Link: http://www.makeuplaza.com/hu/products/Paese rizspúder
Ár: 2950 Ft

Összességében tehát nagyon jól jártam ezekkel a púderekkel, és nem lehet rájuk panasz, tényleg csak némi óvatosságra van szükség pl. a mattító darab esetében. 

Ti ismeritek valamelyik terméket? Ha igen, elégedettek vagytok vele?

15 megjegyzés:

  1. A rizspúder a legfinomabb púder, a barokk parókás korszakban is ezt használták. Állítólag a segítségével a lehullott porsmink is eltávolítható az arcról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudtak valamit már annak idején is, na meg a japánoknál is régóta használatban van :-) A lehullott szemsminkhez úgy jó, hogy ha a smink felvitele előtt a szem alá direkt többet felviszel belőle, hogy aztán a szemfestékkel együtt lesöpörhető legyen :-)

      Törlés
    2. Ez jó ötlet, köszi szépen! :)

      Törlés
    3. Igazán nincs mit, a Pixiwoo-lányoktól tanultam :-)

      Törlés
  2. Hú, ez az újfajta csomagolás sokkal igényesebben néz ki, mint a régi (az persze más kérdés, hogy tényleg jobb minőségű-e). Nekem utóbbiban van meg a bambuszpúder; magát a terméket nagyon szeretem, de a csomagolása borzalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen strapabíróbbnak érzem az újat, a másiknál még a menetet eltalálni is nehéz a kupaknál sajnos, de az újabbal nincsenek ilyen gondjaim :-) A bambuszpúder ezek szerint tényleg tud valamit, Nálad volt esetleg teszt róla? Szívesen belefoglalnám a bejegyzésbe :-)

      Törlés
    2. Igen, itt : http://biablogol.blogspot.hu/2014/06/paese-bamboo-puder-teszt.html :)

      Törlés
    3. Köszi, mindjárt bele is foglalom a bejegyzésbe :-)

      Törlés
  3. Nekem a bambusz van meg. Csak alkalmakra használom, ha biztosra akarok menni, hétköznapokra próbálom elhasználni a féltucat egyéb púderemet.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, ezek a Paese termékek elég megbízhatóak, és hát hétköznapra nem kell mindig fényképkész arcot alkotni :-) Én is mindig tartogatom a kedvenceimet... :-D

      Törlés
  4. Huh nagyon jókor jött ez a teszt :) Épp a szalagavatómra keresek egy megbízható púdert, és a Paese márkán vaciláltam pont. A rizspúder nagyon szimpatikus ( a bambusz is, de nem olyan zsíros a bőröm, hogy arra lenne szükségem), úgyhogy lehet, hogy ő lesz a befutó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, hát remélem, hogy beválik majd Neked is, de a mattító kompaktot is megfontolnám a helyedben, mert ott a tükörrel csekkolhatnád az állapotokat, és szükség esetén javíthatsz, ahol kell. Tudod, pl. az orrpúderezést, amit a filmekben szoktak művelni mindig :-D

      Törlés
  5. Régóta nézegetem már őket, jó hogy írtál tesztet! ^^ A rizspúder akkor megfelel a szárazabb bőrre is ugye? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad :-) A rizspúder nagyon bevált nekem száraz bőrre, és úgy általában minden bőrtípusra alkalmasnak írják, úgyhogy jó szívvel tudom ajánlani :-)

      Törlés
    2. Ha elfogy a mostani Essence, lehet beszerzem, mert van néhány olyan alkalom amikor kifejezetten jól jönne. :) Köszönöm! :)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.