2014. december 2., kedd

Banános joghurttorta – recept

A mai bejegyzés eléggé rendhagyó lesz, bár volt már hasonló, amelyben a csokis muffin receptjét osztottam meg (itt megtekinthető), ugyanakkor az is kérésre történt, ahogyan a mostani is. Ugyanis annyira nagy sikert aratott az Édesanyám süteményéről készült kép az Instagramon (itt), hogy többen is receptet kértetek, ma pedig meg is osztom Veletek a készítésének titkát. Annyit elmondhatok, hogy jó sok tálra lesz szükségetek hozzá. :-)




BANÁNOS JOGHURTTORTA

Egy tálban keverj össze 3 kis pohárnyi joghurtot vagy kefirt, 20 dkg porcukrot és 2 csomag vaníliás cukrot.

Egy másik tálban 3 csomag habfixálót és 4 dl tejszínt keverj ki magas fokozaton, jó keményre.

Emellett 1 csomag étkezési zselatint fel kell főzni 2 dl vízzel, és ha kész, langyosra hűlés után, de még a megkötés előtt az előző kettővel össze kell keverni ezt is (a kihűlésig kevergetni kell, nehogy darabos legyen). Bizony, ekkor még csak a krémnél tartunk.

A tésztája egy sima hattojásos piskóta, amelyhez a receptet itt lelitek. Ha kisült, akkor kihűlés után meg kell kenni a lekvárral, majd mehet rá a krém és a banánkarikák, végül pedig egy színes zselatinfőzettel zárul az egész.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Igazából nem nehéz az elkészítése, csak időigényes, és természetesen más gyümölcsökkel is ugyanilyen finom, csak a mi családunkban a banánnal vált be a leginkább.

Ha megsütitek, kérek szépen képeket és beszámolót róla, de ugyanígy a muffinról is, ha valaki annak a megsütésére kapott kedvet. :-)

10 megjegyzés:

  1. Megvan a hétvégi süti :D Annyira jól néz kis a képen, hogy meg is éheztem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megsütöd, mindenképpen kérek szépen beszámolót, hogy hogyan sikerült :-)

      Törlés
  2. köszi a receptet, valamikor ki is próbálom :D hasonlónak tűnik az anyu-féle joghurt tortához, bámilyen gyümölccsel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenképpen kérek képet róla Instán, mert nagyon érdekel, hogy hogyan válik be Neked :-) Úgy látszik, a joghurttorták az anyukák specialitásai :-)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Hát igen, elég jól sikerült darab, bár én személy szerint a sima gyümölcstörtára szavazok inkább :-)

      Törlés
  4. Nyami, úgy ennék most egy ilyet :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is minden alkalommal ezt érzem, amikor meglátom a képét :-D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.