2014. december 30., kedd

Blogos negatív dolgok és kapcsolódó túlélési technikák

Forrás
Már régóta érlelgettem magamban ennek a bejegyzésnek a gondolatát, és többféle oldalról is megközelítem a blogolással kapcsolatos stressztényezőket: lesz tehát itt szó trollokról, igazságtalanságokról és érthetetlen dolgokról, és már az elején szeretném kikötni, hogy ez csak a saját véleményem, nem állítom, hogy mindenben igazam van, viszont a Ti nézeteitekre is kíváncsi lennék az említett dolgokkal kapcsolatban. Aztán hogy azért ne legyen teljesen negatív a hangvétel, egy kis aranyos dolog is lesz benne elrejtve.

1. „Kedves” megjegyzések

„Felháborító, hogy kik nevezik magukat manapság szépségbloggernek.”

Nem is emlékszem már pontosan, hogy milyen szót használt az illető, de a felháborító szinonimája volt. Mindenesetre érdekes dolog, hogy az illető valószínűleg keveri a szezont a fazonnal, és azt gondolja, a „szépségblogger” kifejezés a „szépségkirálynő”-vel azonos értékű. Nos, nem, nem az, és szerintem bárki adhat szépségÁPOLÁSSAL kapcsolatos tanácsokat, hiszen az mások számára hasznos lehet, különösen ha hasonló bőr- és hajproblémákkal küzd valaki, mint az adott szépségblogger (jelentése: szépségápolással kapcsolatos témában internetes naplót vezető személy).
Túlélési technika:
Ahogy a legtöbb esetben, itt is az válik be, ha elmondom valamely számomra fontos személynek a dolgot, és kicsit átbeszéljük a témát, hogy aztán ne rágjam magam rajta napokig, hiszen felesleges energiapazarlás lenne. Fontos, hogy az adott személy azért őszinte legyen velünk, mert így esetleg rámutathat arra is, ha nekünk sincs teljesen igazunk.

„Rosszul ejted ki az angol szavakat.”

Ööö, OK.
Túlélési technika:
Lásd fent, annyi kiegészítéssel, hogy angolul is jól tudjon az, akinek elmeséljük.

„Nem vagy Te egy kicsit nagy a videózáshoz?”

Na most, azóta sem tudom, hogy itt a testméretemmel volt-e gondja a kommentelőnek, vagy az életkorommal, mindenesetre hozzám hasonló testalkatú lányok is simán készíthetnek videót (lásd pl. a hasonló bőr- és hajproblémák kérdését), másrészt külföldi videósok között vannak 50-60 körüli hölgyek is, akik az adott korosztályuk számára hasznos tanácsokkal szolgálnak, de még én is megnézem egyik-másik videójukat, mert a kifinomult öltözködés kortalan, így akár én is hasznos tippekre bukkanhatok.
Túlélési technika:
Egy kiadós nevetés egy hozzánk közel álló személlyel.

„Hány éves vagy?”

Az örök kérdés, amely egy időben minden videóm alatt felbukkant. Nem tudom, miért fontos, különösen, ha csak ez az egyetlen hozzáfűzni valója volt a kommentelőnek, de most megkaphatta a választ, hiszen a legutóbbi, személyes videómban megadtam erre a kérdésre is.
Túlélési technika:
Megpróbálni nem öregnek érezni magam. :-D Ehhez jó módszer pl. Reni megkérdezése, aki helyből leolt, hogy nem vagyok normális. Ezzel helyre is billent, jót nevetünk együtt, és már nem is igazán érdekel a dolog.
A másik módszer pedig az, amit még a személyes videóm előtt alkalmaztam: jeleztem, hogy lesz ilyen videó, és felajánlottam a lehetőséget, hogy kérdezzen egyebeket is. Ebből aztán egy barátságos beszélgetés kerekedett, és aztán szerepeltek is a kapott kérdések a videóban.

„Miért van lenőve a hajad?”

Nos, mert nő, és van egy életem, amely mellett sokszor még egy hajfestésre is nehéz időt szakítani. Viszont azóta nem érdekel már kicsit sem, ha ilyen beszólást kapok, amióta Kate Moss a vörös szőnyegen jelent meg nem kicsit lenőtt hajjal, holott neki a szakmájához tartozik hozzá a mindig rendben lévő kinézet.
Túlélési technika:
Nem igazán van, magyarázkodni pedig minek, szóval ilyenkor a kolléganőmtől tanult hozzáállást alkalmazom: beveszem a Leszarom tablettát (szia, Vera! :-)).

„Nem tetszik véletlenül zongorát tanítani?”
Na, itt van a helyes-kedves példa, amely remélhetőleg Titeket is megmosolyogtat majd: kiderült, hogy a csatornám egyik nézője barátnőjének a zongoratanárnőjére hasonlítok :-D

2. Más blogokon előforduló érdekességek

Nyereményjátékok újrasorsolása

Nos, ez számomra az egyik legfurább dolog, hiszen úton-útfélen azzal találkozunk, hogy a blogíróknak is alig van ideje bármire, és ezért ritkábban jelentkeznek bejegyzésekkel, ugyanakkor sokszor látok olyat, hogy amennyiben a nyertes olvasó nem jelentkezik 24 órán belül, újrasorsolást tartanak az adott nyereményért. Holott szegény nyertes lehet elhavazva munkával, lehet lázas beteg, ágyban fekve, és lehet, hogy valami szomorú dolog történt vele, ami miatt nem ér rá blogokat olvasni, és még azt sem lesi repesve, hogy vajon nyert-e valahol. Ezért szoktak nálam a nyereményjátékok e-mailben folyni, hogy tudjam értesíteni a nyertest, illetve a meglepetés nyeremények esetében is hagytam időt arra, hogy a nyertesek észrevegyék a blogon, és örülhessenek neki, akár egyhetes késéssel is.

A feliratkozást kérő nyereményjátékok rosszallása

A másik érdekesség, hogy a feliratkozással egybekötött nyereményjátékokat rosszallják sokan, mondván, nem érdemes játékért feliratkozást kérni, hiszen az ilyen személyek úgyis csak a játék miatt jönnek a blogra, és onnantól soha többé vissza sem néznek oda. Saját tapasztalatból azonban ki merem jelenteni, hogy ez nem feltétlenül van így, ugyanis számtalan blogra iratkoztam fel úgy, hogy nyereményjáték-felhívást láttam egy másik blogon, benéztem, hogy milyen is az adott internetes felület, és ha tetszett, feliratkoztam. Sokszor a nyereményjátékra való jelentkezés nélkül, és sok ilyen blogot a mai napig követek és szeretek. Amúgy pedig szerintem nem nagy kérés egy gombnyomás az adott embertől, még ha amúgy nem is ott követi a blogot, hiszen a statisztikák miatt a blogírónak előnyére válhat, ha sokan követik. Sőt, még az is előfordulhat, hogy az addig emlékezetből, a blog nevét minden alkalommal a címsorba beíró olvasó így ismeri meg a követés másfajta módját – én magam legalábbis így voltam ezzel kezdő blogolvasó koromban.

A másik megemlítésének mellőzése

Ez aztán végképp kihúzza a gyufát nálam, és nem tudom megérteni. Nem és nem. Mert ha valaki követ egy blogot, és ott lát valamit, nyugodtan továbbviheti a témát kulturáltan, a másik megemlítése mellett is. Igen, itt most a másolásra gondolok, amikor témák, képek, termékekkel kapcsolatban használt konkrét szófordulatok merülnek fel másik blogokon. Nyilván érzékenyen érint, ha tőlem „lopnak” így, de az is kiborít, ha az általam követett és szeretett blogok újfajta bejegyzéstípusait látom felbukkanni aztán máshol is, de említést nem tesznek az eredetéről. Ez pedig plagizálás, még ha nem is lesz törvényi vagy egyéb következménye. Nem értem, hogy miért lenne gond megemlíteni, hogy hol látta valaki az adott dolgot, és aztán továbbvinni a gondolatot, és saját véleményt alkotni róla, vagy akár ajánlani a másik blogot, és csak megemlíteni, hogy ott olvashatnak az adott témáról bővebben. Ezáltal ugyanúgy színesebbé válna az ötletet felhasználó személy blogja is, ugyanakkor etikus, intelligens módon történne a témamásolás, és senkiben nem hagyna tüskét. Persze előfordulhat, hogy véletlen az egybeesés, de van, amikor annyira szembetűnő a hasonlóság, hogy nehéz mellette elmenni.

3. A pozitív oldal

No és akkor itt jön az, amiért viszont érdemes ezt csinálni: kedves e-mailek, tanácsok kérése, az olvasókkal-nézőkkel való kapcsolattartás, személyes találkozók, személyre szabott ajándékok. Legutóbb tegnap derült fel a kedvem Virág kedvessége jóvoltából: saját készítésű karácsonyfadíszeket és egy nálunk nem kapható YC viaszt küldött nekem. 



Szóval nem arról van szó, hogy nem lenne ezt érdemes csinálni, sőt! Nagyon szeretem ezt a világot, és terveim szerint még sokáig foglak boldogítani Titeket itt és a Youtube-csatornámon, csupán úgy gondoltam, érdemes lehet megosztanom a fentieket is.

Ti mit gondoltok erről a témakörről? :-)

78 megjegyzés:

  1. A másik megemlítésének mellőzése szokott zavarni.Én szívesen hivatkozok másokra,hogy itt-ott olvasok valamit.Nekem ez tökre természetesnek jön le,hogy megemlítek egy bloggert!!!
    Sajnos ilyen esettel szembesültem én is,hogy kommentben kértek tanácsot,majd más blogon egy kommentben az illető úgy írta a megjegyzést,mintha saját maga már pasztalta volna a dolgot.Holott előtte engem kérdezett meg :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, vannak zavaró és bosszantó dolgok, de próbáltam a vicces végét megfogni a bejegyzésben is, na meg csak jókedvvel lehet ezt csinálni igazából, különben felesleges energiapazarlás az egész. Amúgy a közeljövőben nálam pont említve leszel majd, de majd meglátod :-)

      Törlés
    2. jáááj :D
      tudom,és igazad van,muszáj azért lazára fogni az egészet,mert az ember a haját tépi sokszor. :)

      Törlés
  2. Hát, az biztos, hogy kedvesebb lennél a legtöbb zongoratanárnőnél, ha mégis esetleg erre a pályára lépnél a közeljövőben :DDDDD A "nem vagy te egy kicsit nagy a videózáshoz?" kérdés apropóját én sem értem...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, miért, mi a gond a zongoratanárnőkkel??? Az a kérdés pedig nagyon vicces volt tényleg :-D

      Törlés
  3. Én nem blogger vagyok, viszont baromira zavar, hogy ha kiírja az adott blogger, hogy xy-nál láttam ezt és ezt, vagy azt és amazt, viszont nem linkeli be a blogot hozzá. Így meg ugye nem jutok el a másik bloggerhez. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez is bosszantó tud lenni, főleg ha nem az adott személy blogjának a nevét írja, csak egy keresztnevet... Az is fura, ha nem emeli ki, és így nem látszik, hogy hivatkozást rejt a szöveg, de ott legalább van esély kinyomozni a forrást.

      Esetleg kérdezz rá ilyenkor megjegyzésben a dologra, és jelezd, hogy olvasóként Te igény tartanál erre, és akkor talán onnantól máskor is kiírná majd a szerző az idézett oldalt :-)

      Törlés
  4. Jaj, annyi meg annyi mindent írhatnék ide, hogy Újévig itt ülnék. :D

    1: és ezt persze valakitől, aki névtelen -> mi meg névvel-arccal-egész alakkal vállaljuk magunkat. Na akkor most kinek is kéne szégyenkezni mi miatt?

    2-3. No comment..:D Én személy szerint a blogolást / videózást tiltanám 16 év alatt, mert egyszerűen botrány, amit a kislányok művelnek így... Engem amúgy sem érdekel ki hány éves, amikor pl veled kávéztunk az Avonos esemény előtt és beszélgettünk, nem az járt a fejemben hogy hány éves vagy és mekkora a korkülönbség..:D

    5: Jahajj. Jahajj.....A blogger nem ember, ő 0-24ig bjútizik és mindig tökéletes és tip-top. SE. Egyszer nekem a szemöldökömre szóltak be (akkor még nem szedettem, sőt a szemöldökformázást se alkalmaztam sminkben) úgy, mintha halális hibát követtem volna el azzal, ahogy kinéz. :D Mostanra persze már rájöttem mennyivel szebb egy szépen formázott szemöldök, de szerencsére nagyon nem bántottak meg vele akkor.

    A többit ami eszembe jutott most hagyom, mert kisregény lenne, csak a te gondolataidra reflektáltam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szívesen elolvasnám a még hosszabb megjegyzésedet is, de akár külön bejegyzésben is kifejthetnéd a nézeteidet :-)

      1.: Igen, ebben teljesen igazad van, sőt, volt, hogy aki piszkálódott, csupán az ajkáról készült képpel volt jelen a felületen. Lehet, hogy nekem a fülemmel kellene, azzal tényleg semmi gondom :-D

      2-3.: No hát igen, bár azért abban a korosztályban is van kevés kivétel, és vannak érdekességek mindegyik korosztály esetében...

      5.: A szemöldökömre nekem is érkeztek beszólások anno, de tulajdonképpen hasznosan is voltak, és tanultam is belőlük, bár továbbra is vallom, hogy nem rossz az, hogy rajzolás nélkül is van szemöldököm, amikor reggel smink nélkül felébredek :-D

      Törlés
  5. A zongora tanításos történet nagyon cuki volt :D A többi témával kapcsolatban pedig teljes mértékben egyet kel hogy értsek veled. Egy a lényeg, az embernek meg kell tanulnia túllépni a rosszindulatú megjegyzéseken. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az tényleg az volt, és egy kedves, illedelmes lány írta, így abszolút pozitív dolog a sok kellemetlen között :-) A lényeget pedig nagyon jól látod, csakis így működőképes ez a dolog :-)

      Törlés
  6. Hát én teljes mértékben egyetértek Veled.
    Attól, hogy valaki beauty blogot vezet nem azzal egyenlő, hogy úgy néz ki, mint Adriana Lima. Mellesleg találkoztam már nagyon szép arcú lánnyal, akinek a bőre nagyon csúnya volt, illetve kevésbé szép lánnyal akinek, pedig makulátlan.
    A negatív véleményezőket meg utálom és szerintem szánalmas. Ha valaki még kulturáltan fogalmazná meg a nem tetszését, amit akár építő kritikának is nevezhetnénk, azzal még semmi baj, de amikor trágár módon csak ócsárolják az embert vagy a munkáját az szerintem minősíthetetlen. Sajnos én is találkoztam már ilyennel. :/
    Na ez a hajlenövés. Könyörgöm emberek vagyunk. Az illető, aki írta még sose lépett ki úgy utcára, vagy nem ment el úgy dolgozni, hogy nem ártott volna egy hajmosás? Egyébként ezt a sztárok smink nélküli paparazzi fotóira is el lehet mondani. Nem néznek ki olyan borzalmasan, egyszerűen csak valami fancsali arckifejezéssel kapják le őket smink nélkül. Na ná, hogy egyik sem gyönyörű, miközben a legtöbbször filmekben/vörös szőnyegen a legjobb formájukban látjuk. Ők is emberek...
    A szerzői jogokról, litániát tudnék írni, de igyekszem visszafogni magam. Én például már többször is megemlítettem más bloggereket a blogomon, mert valamiben segítségemre voltak vagy nála láttam egy akciót, aminek köszönhetően olcsón jutottam hozzá egy termékhez. Én ilyenkor a blog szerzőjének e-mailt is szoktam írni, hogy tudjon róla. Fordított esetben pedig én is repesnék az örömtől. Egyébként egy régebbi nagy szenvedélyem a fotózás, én ott jobban érzékelem ezt a dolgot. Az a baj az emberekkel, hogy azt gondolják, hogy ha az internetről valamit letöltenek az az övék, pedig nem. Egyszer kaptam egy e-mailt, miszerint egyik képemet letöltötte egy hölgy azzal a szándékkal, hogy szeretné kinyomtatni és az új házának a falára feltenni. Sajnos az illetékes nyomtatónál közölték vele, hogy ahhoz, hogy szép legyen magasabb minőségben kell a kép. Ezért is írt nekem a hölgy, hogy legyek olyan kedves és küldjem el a képet magas minőségben. Nos elsőre talán mindenki azt mondja, hogy hát ez tök jó, meg elismerés... Nos én miért nem örültem neki? Gondoljunk csak bele abba, hogy ha elmegyünk egy galériába. Megtetszik egy festmény. Ebben az esetben nem megkérem az illetékest, hogy akassza le a falról, mert hazaszeretném vinni, hanem megkérdezi mi az ára. Igen, lehet, hogy az festmény én meg "csak" egy képet készítettem, de az ugyan úgy az én jogi tulajdonom, amit sajnos az emberek nem vesznek figyelembe...
    Ne haragudj, hogy ilyen hosszúra sikerült a véleményem. Egyébként visszatérve a blogoláshoz, tényleg nagyon sok örömöt tud okozni egy hozzászólás vagy akár csak egy nap nézettségének a száma. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az építő kritikákat tulajdonképpen már szeretem, hiszen tanulni lehet belőlük, de a legtöbb esetben sajnos rosszindulat rejtőzik az ilyen fajta megjegyzések mögött, és csak a rosszat emelik ki. Az építő jellegű kritika megfogalmazza, hogy hogyan lehetne javítani az adott dolgon, nem csupán leszólja, hogy ez és ez rossz/szörnyű/rettenet...

      A hajlenövés pedig sokrétű kérdés, az biztos, de bizony nevetséges, mennyi tényezőnek kell összejönnie egy festéshez, és hát soha nem állítottam, hogy tökéletes a hajam, na meg főleg azért akasztott ki, mert az adott videó témájához sem kapcsolódott ez. Na de aztán jött Kate Moss linkelt megjelenése, és azóta teljesen nyugodt vagyok :-D

      A fényképes dolgot pedig értem, és szerintem az adott hölgy számára is érthetőnek kellett lennie, hiszen az is egy alkotás, nem véletlenül vannak jó fényképészek és reménytelen esetek, vagy akár képminőségben jót nyújtó, ugyanakkor az egyediséget nélkülöző fotósok.

      A regényedet pedig köszönöm, és máskor is nyugodtan írj ilyen hosszan, mert jó mások véleményét és élményeit is megismerni :-)

      Törlés
  7. Nekem tök természetes, hogy ha van egy blog vagy egy cikk ami tetszik, akkor megemlítem az olvasóimnak. Vagy ha valahol látok egy ötletet, tag-et és tudom, hogy a blog szerzőjének saját ötlete, akkor először megkérdezem, hogy használhatom e, mielőtt kisajátítanám. Ezért akadtam ki legutóbb is, amikor lenyúlták Iluss Blog Karácsony ötletét. És saját ötleteimet, rovatokat, sőt, komplett, általam megtervezett szetteket is loptak már el és nagyon rosszul esett. Főleg hogy akkor nekem 200 olvasóm volt az illetőnek meg kb. 800.
    A nyereményjátékkal kapcsolatban egyet is értek és nem is. Mert tényleg sokszor van, hogy jelentkezik az illető egy játékra aztán többet fel sem néz a blogra. Nekem is volt már hogy újra kellett sorsolnom, sőt olyan is volt, hogy nekem kellett a nyertes után kutatnom, több emailt, üzenetet írni neki.

    A kritikákkal kapcsolatban nem nagyon lehet mit tenni. :D Főleg a rosszindulatú kritikákkal szemben. Ha a vízen jársz akkor is lesz olyan, aki azt mondja, hogy azért mert nem tudsz úszni.
    Ami viszont ezzel kapcsolatban nem tetszik, hogy sokan cenzúráznak. Csak a szép és jó jelenhet meg. És azt figyeltem meg, hogy az emberek nagyon nagy százaléka névvel nem meri megmondani a véleményét, inkább nyalizik. Sok blogger pedig nem tudja elviselni a kritikát, ezért jó megoldás a "hozzám ne írjanak név nélkül" opció. Jó kis szimbiózis ez. És kész is a tuti blogger akit mindenki imád. :D
    Rám meg folyton rám sütik, hogy gonosz vagyok meg belekötök másokba mert meg merem mondani, hogy ugyan a műsoros zsepit rakd már el a fotó hátteréből, vagy mosd le a lakkot a bőrödről, vagy száraz sebes kézzel talán nem kéne nail artot posztolni vagy az én véleményem szerint egy sminkhez jobban illett volna ez és ez a pirosító vagy rúzs, stb. Igazán elszomorító, hogy az őszinte vélemény névvel felvállalva szemét dolognak számít egyesek szerint.

    Amit még utálok, azok a blogger trendek, az egyenfotók és egyenbejegyzések és egymás majmolása. :D Alias akkor is tuti blogger leszek ha se tehetségem, se ötletem, se mondanivalóm nincs, de van egy drága fényképezőgépem amiről újra lehet lőni xy skurar-os ikea tálcás fotóit és van időm vagy ismerősöm az "igényes" trendi minimalista blogfelület megcsinálásra. :D

    A blogolásnak van szép és jó oldala is és nagyon sokan vannak akik megérdemlik, hogy ott tartanak ahol. A rendezvényeket, a tesztelni valót, stb. Én ezekről már rég lemondtam, nekem az öröm-blogolás a lényeg. :D Közben mindig jól esik látni, hogy akit kedvelek, az kaphat lehetőségeket, főleg olyanok akiknek nem kellett párszár olvasót vennie hozzá.

    Az meg hogy csak a tökéletes külsejű 15-25 év körüli, vékony lányok írjanak, fotózzanak, videózzanak... igen persze, elvégre beauty blogot is csak ez a típus-korosztály olvas. :D Nevetséges ez, olyan szinten, mint xs-es mérettel reklámozni az alakformáló fehérneműt. :D

    Nagyon hasznos és tartalmas, elgondolkodtató bejegyzés volt. :) Mindig jól esik látni, hogy egyre többen merik kimondani a véleményüket arról, hogy mi folyik a "színfalak mögött". :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem abszolút pozitív, hogy megmondod a véleményed, vagy mersz negatív kritikát megfogalmazni, hiszen amíg építő szándékkal teszed és kulturáltan addig nincsen semmi baj ezzel, sőt :) Csak sajnos nagyon sokan nem bírják a kritikát és inkább megsértődnek és törlik a kommentet, téged meg elkönyvelnek bunkónak. Pedig csak el kellene gondolkodni kicsit néha.

      Törlés
    2. Én úgy vettem észre, hogy névtelenül vagy szokványos, pozitív kommentek érkeznek, vagy teljes trollság. Elfogadható hangvételű kritikával névtelenül eddig talán egyszer találkoztam. Aki jó szándékkal ír építő jellegű véleményt, az általában használ valamilyen profilt - nem tudom, miért van ez így, de ezt figyeltem meg.
      Szerintem ezért nincs sok helyen névtelen kommentelési lehetőség, de én pl. nem szívesen válnék meg tőle, hozzám írjon az, aki szeretne, és úgy, ahogy neki jól esik. A "cifra" kommentekkel már más a helyzet, azoknál a válaszban meg szoktam jegyezni, hogy legközelebb lehetőleg más nyelvezetet használjon az illető, mert gyerekek is olvashatják, amit ír, de nálam ennyiből áll a "moderálás".

      Viszont valahol azokat a bloggereket is megértem, akik szigorúbbak ebben. Mindenkinek megvan a maga kis élete emellett, nem ebből élünk, ez egy hobbi, a csodának sem hiányzik, hogy bántsanak miatta, így vagy úgy, de rosszul essen egy vélemény, akár csak percekig is bosszankodjunk rajta... Amíg ki lehet védeni a rosszat, ha valaki szeretné, tegye meg.

      Én a magam részéről a nem bántó szándékkal írt kritikát egyáltalán nem veszem rossz néven (névvel, névtelenül, nekem mindegy), sőt. Igazából valahol még jól is esik, hogy érdemesnek talált az illető arra, hogy áldozzon rám az idejéből, de szerintem a kritikusoknak azt nem ártana elfogadni (és ezt egyáltalán nem csak a blogokon hozzászólókra értem, hanem minden kritikusra), hogy attól még, hogy tényleg hálás a véleményéért az adott dolog szerzője, nem kötelessége megfogadnia, amit tanácsol, vagy egyáltalán csak figyelembe vennie, amit gondol. Apróság, és én tényleg nem akarom bántani azokat, akik mernek nem csupa jót is írni, de ezt sem szabadna elfelejteni. :)

      Törlés
    3. @Moon Angel: Természetesen vannak extrém esetek a nyereményjátékokkal kapcsolatban is, csak fontosnak érzem az élet által állított akadályok figyelembevételét is, és hiszek abban, hogy van arany középút, és hogy azt kell követni. A bejegyzésben említett példák is ezt próbálták érzékeltetni. :-) Azért szerencsére nálam még nem kellett a nyertes után kutatnom, és ha nem jelentkeznek mondjuk egy hónapig, valószínűleg én is újrasorsolnék, hogy ne maradjon árván a csomag :-)

      „Ha a vízen jársz akkor is lesz olyan, aki azt mondja, hogy azért mert nem tudsz úszni.” Ezt a mondást nem ismertem eddig, de kincs, úgyhogy köszönöm, hogy megosztottad velem :-D

      A Te kritikáid szerintem nagyon hasznosak, és lehet tanulni belőlük, ami hosszú távon csakis hasznára válhat az embernek, és tökéletes példák az építő jellegű kritikára, hiszen nem csupán kifogásolsz dolgokat, hanem segítesz abban, hogy hogyan lehetne legközelebb jobban kivitelezni az adott dolgot. El tudom képzelni, hogy ez érzékenyen érinthet valakit, de ha kicsit belegondol, remélhetőleg mindenki belátja, hogy tulajdonképpen hasznos :-)

      Az alakformáló fehérneműs példádat is nagyon bírom :-D Amúgy erről eszembe jut, hogy engem mindig kiakaszt, hogy optikailag kisebbítő melltartót ajánlanak. Mindig megmondom az eladóknak, hogy örülök, hogy van mivel büszkélkednem, és ugyan miért akarnék rajta kisebbíteni???

      Törlés
    4. @Udvardi Panna: lájkolom a véleményedet :-)

      @Arabella: A névtelen kommentelést én sem szeretném megszüntetni, viszont a jóváhagyáshoz ragaszkodom, mert így egyrészt tudom irtani a spameket, másrészt volt már, hogy hasznos volt, amikor egy számomra kedves emberre szóltak be, és így meg tudtam őt kímélni a rosszindulattól. :-) A megjegyzésed többi részével pedig nagyon egyet tudok érteni, és igazán megfontolt személyiségre vall :-)

      Törlés
  8. Biztos velem van a baj...dee...valahogy én ha egy mindig szép bőrű/hajú lányt látnék írni/videóban beszélni például nagyon durva pattanás elleni akármiről, akkor eléggé kétségbe vonnám a hitelességét, és valószínűleg nem is nagyon néznék vissza...valahogy irreális, hogy csodás bőrrel ilyen szépítő szereket ajánljon valaki - persze ha van előtte kép, vagy valami, ami utal arra, hogy igen is indokolt volt a szerek használata, és beváltak, az oké...
    A kiejtés: tanítás/tanulás függő is, én se úgy ejtem ki a dolgokat, ahogy tanították, hanem ahogy rám ragadt anyanyelvi videósokról és külföldi zenékből...megesik...a márkanevek között amúgy is van egy rakás kiejthetetlen, amit még a külföldiek se tudnak jól mondani...xD
    Amúgy a mai videósok általában 6-15 évesek, mert csak nekik van annyi idejük, hogy mindig "jól" nézzenek ki a videókban, és sajnos én is egyre kevesebb "idősebb" (vagy akár korombeli) videóst láttam mostanában...amúgy is mit számít a kor?
    Jó mondjuk a nagyon lenőtt haj igénytelen KÉPEKEN...de ha az ember videókat készít rendszeresen, akkor szerintem teljesen elfogadott, én is három hetente festem a hajam (vagyis három hetente kéne, mert rondán lenő, de mostanában másfél havonta vagy ritkábban van rá időm - pedig én csak végzős gimnazista vagyok, az avonozáson kívül nem dolgozok, csak tanulni kell meg külön tanárokhoz járok), tudom, hogy milyen nehéz időt szánni rá...Oké, akik nézik azoknak lehet nem tűnik sok időnek, de azért az a kb egy óra, ami alatt nem lehet normálisan semmit csinálni, nehogy összefestékezzünk valamit, az igen is sok...Ugyanez az esetleg kósza szemöldökökről, lepattogott körömlakkokról (bár azt tényleg nem sok idő leszedni, mégis néha én is így járok...), az itt-ott előbukkanó pattanásokról, stb-ről...

    A zongorás viszont aranyos volt...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kiejtés mondjuk pont egy olyan pont, amelyet nem tudok igazán komolyan venni, de azt hiszem, ez érezhető volt már a bejegyzésben is a rá adott reakciómból :-D Ebben az egyben eléggé biztos vagyok, és én is arra tudok gondolni, hogy az illető tanára éppenséggel máshogy ejtett ki valamit, és azt fogadja el tökéletesnek, és bármilyen attól való eltérés szerinte már hiba.

      Az igénytelenség-nem igénytelenség határa pedig nehezen meghúzható, az biztos, de azért vannak dolgok, amik beleférnek néha, és úgy vagyok vele, hogy ha nem hajas témában írok/beszélek, és nem is kap hangsúlyt a hajam, akkor talán nem tragédia, viszont az illető kommentelő nem így gondolta. Hát, ez van :-)

      A tanuláshoz és a különórákhoz pedig kitartást kívánok, és köszönöm, hogy megosztottad velünk a véleményedet :-)

      Törlés
  9. Mindenben egyet kell, hogy értsek amiket leírtál. A kedvencem a kinézetes. Én nem értem az ilyen embereket. Attól, hogy beírtak valami bántót és jól elrontották 5 percre a hangulatod attól változik valami?! Persze, nem azt mondom fejtse ki a véleményt de ne úgy, hogy: "szar vagy" és kész hanem legalább indokolja meg, hogy mi nem tetszik neki. Szerencsére még így kezdő beauty bloggerként nem kaptam ilyet, mondjuk nem is hiányzik. De engem például ugyan úgy zavar ha valaki másnak írják. Mert mi az, hogy te nem lehetsz szépség blogger "mert hogy nézel már ki". Ilyenekre csak annyit tudok sokszor reagálni, hogy még szerencse, hogy Ő szebb, pláne ha fel se vállalja magát. Az életkoros dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy tényleg ne a 10-12 évesek sminkeljenek meg blogoljanak/videózzanak de mondjuk ha valakinek 45 vagy 50 éves korában jutnak eszébe jó ötletek? Ha szeretné csinálni akkor miért ne?! Ő nem adhat jó tanácsokat? A tippek amikkel ezeket túl lehet élni nagyon jók!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szépség eléggé szubjektív dolog, és bár tény, hogy nem vagyok egy szépségideál, hiszen nincs csodás, hosszú hajam, és nem 55 kg a testsúlyom, de azért remélem, hogy nem feltétlenül kell rám csúnya emberként gondolni, és hát a külföldi vloggerek között is van mindenféle magasságú, testalkatú, hajszínű, személyiségű ember. Bár lehetséges, hogy ők is találkoznak negatív hozzáállással, de azt hiszem, a magyarok többsége hajlamos hamar ítélkezni, és skatulyákba besorolni mindenkit... No, szóval érdekes és sokrétű kérdés ez, és bizony sok esetben szívesen megnézném teljes valójában az adott kommentelőt :-)

      Örülök, hogy tetszettek a tippek, és kívánom, hogy soha ne legyen rájuk szükséged :-)

      Törlés
  10. Teljesen meg tudom érteni ezt a bejegyzést, mert hiszem, hogy másokat is zavarnak ezek a problémák, csak nem mindenki említi meg. Én viszonylag szerencsésnek mondhatom magam, mert 1-2 beszólástól eltekintve (amik egyébként közel nem voltak olyan durvák, mint amiket mások kapnak) megkímélt a blogvilág olvasói rétege. Azt a pár esetet úgy tudtam a leginkább kezelni, hogy értelmes módon leírtam a véleményem a témáról, és persze bele kellett csempésznem egy kis humort is. Ha mindent olyan komolyan vennék, már rég tiszta depressziós lennék :D Szóval a leszarom tabletta néha nekem is nagy segítségemre van :)
    De egyébként meg annyira nem értem az embereket. Azokba kötnek bele, akik szívvel-lélekkel csinálják a blogjukat/videóikat, látszik, hogy sok szabadidejüket áldozták rá (mert ugye nem mindenki főállású beauty blogger/vlogger) és azon igyekeznek, hogy ténylegesen segítsenek másoknak, míg akik felböfögnek az oldalukra pár termékfotót jóformán nulla szöveges kommentárral, azokat ajnározzák. Lehet velem van a baj, de nekem ez annyira fura. Minden esetre, Katy, neked nem kell aggódnod, mert az a 675 ember, aki jelenleg fel van iratkozva hozzád úgy szeret, ahogy vagy, és rohadtul nem érdekli őket, hogy hány éves vagy, milyen az angol kiejtésed és hogy le van-e nőve a hajad :P Szeretünk ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "'Azokba kötnek bele, akik szívvel-lélekkel csinálják a blogjukat/videóikat, látszik, hogy sok szabadidejüket áldozták rá (mert ugye nem mindenki főállású beauty blogger/vlogger) és azon igyekeznek, hogy ténylegesen segítsenek másoknak, míg akik felböfögnek az oldalukra pár termékfotót jóformán nulla szöveges kommentárral, azokat ajnározzák. " - ez szerintem azért van, mert ha a képek minősége rendben van, akkor csak a szöveg ad felületet, igaz, az jó nagyot a "kötözködésre".

      Vannak nagyon erősen vizuális emberek (szerintem te nem vagy az, ahogy én sem), méghozzá nagyon sokan, a szinte csak képekből álló beauty blogokat szerintem ők készítik és ők kedvelik elsősorban - szerintem nincs ezzel gond, nekik egyszerűen nincs igényük hosszabb szövegre, jó és sok képre viszont annál inkább. Én pl. őket biztosan "elveszítem", de ez van, mások vagyunk. :)

      Törlés
    2. Én vizuális típus vagyok, de sokszor van, hogy úgy szerkesztem át a bejegyzéseket, hogy ne legyen túl hosszú szöveg. :D És ha van időm, szívesen el is olvasom másoknál a hosszabb bejegyzéseket is, de tény, hogy van, amikor csak a képeket pörgetem át.

      Törlés
    3. @Megaera: Köszönöm, és én is szeretlek Titeket! <3 :-)

      @Arabella és @Ági - Niceties in my life blog: Én is tapasztalom, hogy sokan nem olvassák el a bejegyzéseimet, nem véletlen, hogy tizedannyian jelentkeznek a nyereményjátékokra, ha bejegyzésbe rejtettek, mint ha már a címen is látszik a lényeg :-) Egyébként pedig sok esetben én is a képekre koncentrálok, pedig nem vagyok annyira vizuális típus, szóval igen, ebben bizony lehet valami :-)

      Törlés
  11. Nem igazán értem, hogyan merülhet fel valakiben, hogy a videózás korfüggő... Már a legutóbbi videód kapcsán is szerettem volna írni, de most már a bátorságot is összeszedtem hozzá: én személy szerint nagy örülök, hogy a Te korosztályod is képviseli magát a magyar beautyvideósok között. Már csak azon apró okból kifolyólag is, hogy én is ezt a korosztályt erősítem. :) Félreértés ne essék: sok mindent vettem már a fiatalabb videós generáció javaslatára, és számtalan tippet-trükköt is kipróbáltam a hatásukra. Ám, lehet, hogy a közelség miatt korban, lehet, hogy pusztán csak az érettséged miatt, a videóid (a külföldi, korosztálybeli videós társaid videóival együtt) számomra mégis hitelesebbnek hatnak. :)
    Nagyon tetszik a hozzáállásod a "kedves" megjegyzésekhez! :) Még sok videót - és posztot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy vetted a bátorságot, és máskor is örülnék ám a megjegyzéseidnek! Nagyon örülök, hogy tudok hasznos tippekkel szolgálni számodra, és hát remélhetőleg mások is tudnak ötleteket meríteni az általam elmondottakból :-)

      Törlés
  12. Nekem hála istennek eddig semmilyen negatív tapasztalatom nem volt a fél év alatt, a trollok sikeresen elkerültek (kopp-kopp). Amúgy a negatív kritika is lehet jó dolog, mint ahogy Moon Angel kommentje alatt is írtam, amíg építő jelleggel íródik. Én azt látom, hogy nagyon kicsi ez a magyar bloggerszféra -főleg beauty vonalon - ötlet meg ihlet az még kisebb, és így ha valaki kijön valami egyedibbel, azt máris átveszi a többi és így születik meg az elcsépelt Ikea tál története. A lenyúlásokat én is érzékelem, mivel nagyon sok blogot olvasok. Vicces viszontlátni ugyanazokat a dolgokat 1-2 napos eltérésekkel (gondolom az eredeti szerzőnek már nem annyira az).
    Én amúgy sosem várom el egy beauty bloggertől, hogy szép legyen, viszont amikor rendszeresen, ismétlem rendszeresen ápolatlannak és nemtörődömnek látom, akkor ott már elveszíti a bizalmamat ( ilyen az említett lenőtt haj, csúnya körmök, szénaboglya fej és társai).
    Amit még nagyon hiányolok, az a részletes és pontos terméktesztelés. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy kik azok a mostani bloggerek közül, akiket elolvasok és utána úgy dőlök hátra, hogy nincs több kérdésem a termékről. Te is egy vagy közülük egyébként.
    És még valami amit nem szeretek: amikor a blogger konkrétan hülyének nézi az olvasót. Kap egy drága terméket tesztelésre, kipróbálja, a képeken világosan látszik hogy nagyon nem működik, nagyon rossz, de ő magasztalja, és ha valaki ezt megjegyzi, akkor kikéri magának. Na az ilyet nagyon nem szeretem. Őszintén vagy sehogy. Másképp ezt nem lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az építő kritikával kapcsolatban már én is megírtam fentebb a véleményem: bizony tud az jó dolog lenni :-)

      A tesztelős bejegyzésekkel kapcsolatban pedig én is sokszor hiányérzettel maradok egy-egy elolvasása után, hiszen egy fényviszonyban készült, egyetlen kép alapján nem tudnék dönteni palettáról/körömlakkról, de létezik olyan jól kereső, sok követővel rendelkező és szponzorált blog, ahol még a színminták is hiányoznak, és a palettáról készült kép mellett csak egy szemsmink kerül ki. Ez pedig ugye hiányos, hiszen egy 10-15 színű paletta esetében csupán a színek töredéke látható az adott sminkben.

      Örülök, hogy az én bejegyzéseim után már nem maradnak kérdéseid, ez nagyon nagy bók Tőled :-)

      Törlés
  13. teljesen egyetértek! én legfőképpen az újrasorsolást nem szoktam megérteni... nekem volt, hogy én kerestem fel a nyertest, hát istenem... mi van akkor. szerintem pont az a pláne, hogy egy ember nyer, és kész. és amikor valaki nyereményjátékot hirdet, akkor meg számoljon azzal, hogy lehet olyan nyer, aki csak ezért iratkozott fel. ez benne van a pakliban. ugyanakkor én is így vagyok, mint te, sokszor nyereményjáték révén jutok el egy bloghoz, amit aztán rendszeresen olvasni kezdek, mert tetszik. nekem szerencsére nem voltak trollok blogomon még.. én tuti nem írok negatívat egy bloghoz, akkor inkább nem szólok semmit... úgy vagyok vele, hogy ha valakinek ez a hobbija, ez okoz neki örömet, akkor azt senkinek sem lenne joga leszólni, és ezzel elvenni tőle ezt az örömöt. nem kell minden blognak perfectnek lennie, van ahol az a lényeg, hogy az írója jól érezze magát, és a hobbiját űzze.
    a hajlenövésről annyit: budapesten élek, egyetemre járok, 2 hetente megyek haza 2 napra, és otthon járok fodrászhoz.... :D szóval ha 2 hónapban egyszer jutok el fodrászhoz, akkor is nagyívben teszek rá, kinek mi a véleménye :)
    a megemlítésben is egyetértek, én sokszor szoktam valakit megemlíteni, nincs abban semmi rossz.
    igazából szerintem az lenne a jó hozzáállás, ha mi bloggerek támogatnánk egymást....
    de sokszor azt érzem, hogy sokakban ez egy verseny, amit egyszerűen nem tudok megérteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy véleményen vagyok Lizával, onnan kezdve, hogy nem írok negatívat egy bloghoz, inkább nem szólok semmit ha nagyon nem tetszik valami. Pénzt és energiát fektetünk a blogunkba, ez a hobbink, esetleg napi örömünk. Egyszer egy neves bloggernek vagy 50-enen beszóltak, hogy ilyenolyan demilyen... elege is lett. Nem csodálom! A múltkor egy szőrös kézre festett swacht-ot láttam... :D De nem szóltam semmit. Nekem is szőrös a kezem és ez a fotókon is látszana, ha nem homályosítanám ki. Lehetek őszinte azzal, hogy nem homályosítok, de lehet ízléstelen is ugyanúgy. :D A lényeg, hogy minőségi legyen. Mármint nálam ez a lényeg.

      Törlés
    2. Félre ne értsetek, én sem vagyok beszólós típus, inkább kiikszelem az oldalt ha nem tetszik valami. Viszont láttam már pl. Moon Angel úgymond kritikáit és egyáltalán nem voltak bántóak vagy sértőek, szóval én az ilyen típusú, névvel történő építő kritikát támogatom, nem a névtelenül mindenért beszólós típusúakat :)

      Törlés
    3. @Liza Magyar: Bizony, megfogtad a lényeget: összefogás helyett sokan törtetnek, és mások fölé akarnak kerekedni, ami nagyon fura dolog, viszont sokak szerint ez a jó hozzáállás, ha valaki sikerességre törekszik. Nekem nem fűlik a fogam hozzá, és azok közé tartozom, aki megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a dologból, aztán ha ennek lesz pozitív hozadéka pl. tesztelendő termékek formájában, akkor örülök neki, de a törtetésnem kenyerem, és nem szeretném, ha a blog elvesztené a mostani hangulatát és arculatát :-)

      Törlés
    4. @Lolli: Nálam is sokszor megesik, hogy inkább csak bezárom az adott oldalt, és nem írok semmit, mert nem akarok konfliktust sem, és rossz érzéseket sem szeretnék okozni másoknak. Ha valakivel jóban vagyok, és van mondanivalóm, azt is inkább e-mailben szoktam intézni, hogy ne mások előtt történjen a dolog :-)

      @Udvardi Panna: A piros X jó barát tud lenni, és nem is értem, mások miért nem használják ahelyett, hogy beszólogatnak...

      Törlés
  14. Engem a nagy beauty tortának csak a körmös szelete érdekel, de azon belül is ülnek a megállapításaid, érdekes volt ez a poszt, tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, körmös témára is ráhúzható sok minden, és mindenhol hasonlóak a problémák. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés :-)

      Törlés
  15. Nos, jo kis bejegyzés lett. A keplopas buneben hibás vagyok, de azért használom a netet hogy gyorsabb legyek, mintha fotoznek. Ha mindenkit belinkelek lassabb leszek. Így ha eszembe jut odaírom h a gugli adta. Evvan, ha valaki nagyon félti a képeit ne tegye fel a netre. Szerintem. Vagy vizjelezze es mindenki latja honnan van. End of the story. Persze hisztizni is gyorsabb, mint bizjelezni, en ezt is megértem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a vízjelet is eltávolítják ám, úgyhogy nincs akadály bizonyos tolvajok számára, de amúgy persze, aki a netre tesz tartalmat, az az ellopását is kockáztatja...

      Törlés
  16. Az angolul rosszul ejtem ki a szót résszel együtt érzek, hihetetlen, hogy ezzel jönnek folyamatosan. Mivel nem angol oktató videókat készítek és nem angol nyelven blogolok, így miért várják el, hogy tökéletes legyen a kiejtésem, vagy az angolom....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De Katynek jo eséllyel közel tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy nyelvjarastol függően ok is másképp ejtenek szavakat....

      Törlés
    2. Bizony, utánajárok mindennek, meg szégyen is lenne, ha nem jól ejtenék valamit, de persze mindenbe bele lehet kötni :-)

      Törlés
  17. A nyeremény újrasorsolásával nem értek egyet. Mondjuk én általában 2 napot adok a jelentkezésre, de mindig írok e-mailt a jelentkezőnek és szerencsére eddig ebből nem volt probléma. Viszont, ahogyan hallottam és láttam is, mások nem ilyen szerencsések. Szerintem elég durva az, hogy valaki egy hónap után veszi észre azt, hogy nyert, és fel van háborodva azon hogy újra lett sorsolva a nyeremény. Extrém eset, tudom. De szerintem, ha valaki kiírja a nyertest a blogon, az Fb oldalon, és emailt is ír, akkor azért tényleg nem nagy dolog a 3 közül legalább az egyiket megnézni, hogy na ugyan már, én nyertem vagy sem. Ráadásul, én bevallom nem igazán szeretnék hetekig valakire várni, mert nekem is rossz érzés, hogyha a csomag rajtam marad, és inkább akkor úgy vagyok vele, hogy ha nem jelentkezik valaki, akkor kapja olyan, aki tényleg meg is érdemli. Szerintem, azért írják sokan ki, hogy mikor van a sorsolás a nyereményjátékuk esetén, hogy a játékosok tudjanak előre kalkulálni vele- én legalábbis ezért szoktam kiírni, igaz én intervallumot adok meg mindig. Ha tud ezzel az ember előre számolni, akkor tényleg nem olyan nagy dolog megnézni az adott blogot infó után kutatva, vagy egy e-mailt lesni -szerintem- az a legegyszerűbb. Ha nem is aznap rögtön, de akkor másnap például. Azzal még sokan benne lennének a 48 órás jelentkezési időben is.

    Sok dologban egyetértek veled ezen kívül, pont valaki itt említette, hogy hát igen, van aki tényleg odaböffent valamit néhány mondatban, csodaszép képekkel és ezzel el van intézve az úgynevezett teszt. Ezzel nem lenne gond, ha a bejegyzésben az a pár mondat jól megszerkesztett lenne és fontos információkat tartalmazna. De ez sajnos nem mindig van így, sőt egyre inkább azt érzem, hogy nem igazán divat már értelmes, hasznos bejegyzéseket szolgáltatni a nagyközönségnek. Inkább úgy érzem, sokan amiatt is kezdenek el blogolni, mert az ingyen terméket akarják. Akinek ehhez megvan a felszerelése, annak ez össze is jön, általában hamarabb, mint egy több éve becsületesen dolgozó blognak. De a többinél is kibukik a lóláb, amikor pár hónap után feladják, mert rájönnek, hogy néha azért dolgozni is kéne a bejegyzésekkel, és nem lehet ugyanazt ismételgetni hónapról, hónapra...
    Amit még nagyon nem szeretek az az, hogy valaki annyira elhiszi magáról, hogy sztár, hogy borzalmas. És egy idő után a blogja is tökre bekorcsosul, meg elkezd egy nagyon durva irányba venni, ahol már a PR posztok és a saját pénzén vett dolgok aránya felborul. Bár utóbbival nem lenne gond. De az, ahogyan néhány blogger nyítan hülyének nézi a látogatóit, már engem is kezd bosszantani. És akkor még több háttér dologról szerintem az olvasók többsége nem is tud. Az a baj, erről nem csak a bloggerek tehetnek, hanem a cégek is. Különösen akkor, amikor kivételezés is van néhol. Egyszer amúgy, szerintem ez az egész rendszer össze fog omlani, sőt már összeomlóban van, mert nagyon sok olvasó már inkább rossz ördögként néz egy bloggerre, hogy juj, ha kapta a terméket, az biztos hazugság. Meg juj ez, juj az, a bloggerben nem szabad bízni... Közben meg, van aki azokkal a bejegyzésekkel is szöszöl, nem is keveset, olykor még betegen is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek szíve joga megállapítani a szabályokat, ahogy a beleegyezés is, de még egy olyan embernek is lehet szerencsétlen sorozata, akinek egyébként a legrendezettebb, bejáratott élete van. Rendben van mindene, mindig szakít időt blogolvasásra, ezért vállalja a határidőt, de Murphy nem alszik, és pl. egy táska elvesztése okozhat akkora galibát, hogy napokig a net közelébe sem megy valaki, vagy jó példa még erre egy elromló számítógép, ugyanakkor ha megvárta volna a nyeremény, az kicsit feldobhatta volt a kedvét. Szóval ennél a dolognál nem igazán tudok egyetértésre jutni az újrasorsolással, de persze nem kell mindenben egyetértenünk. :-) Az egy hónap pedig már megint más kérdés, annyi idő után valószínűleg én is újrasorsolnék, hiszen rendkívül hosszú idő már :-)

      Az inkább képeket tartalmazó bejegyzésekkel kapcsolatban pedig írta fentebb Arabella és Ági is, hogy előfordulhat, hogy valakinek erre van igénye, de a teszteknél valahogy pont nem igaz ez, és ebben egyetértek: ha teszt, akkor az legyen alapos és mindenre kiterjedő, különben nem sok haszna van.

      A sztárjelenségre is láttam már példát, és csodálkoztam is, hiszen azért ez nem az a fajta és fokú ismertség, amire fel kellene vágni, de biztos olyan réteg is van, akinek pont ez tetszik, és erre van igénye.

      A tesztbejegyzéseknél pedig akkor ért talán a legnagyobb bók, amikor azért küldött egy cég tesztelésre terméket, mert kifejezetten őszinte véleményre volt kíváncsi, nálam pedig azt látta, hogy a tesztelésre kapott termékeknél sem kertelek, és megmondom, ha valami nem klappol. Akkor úgy éreztem, hogy alátámasztották a véleményemet: csak az őszinte hozzáállás a megfelelő, mert hosszú távon az válik be. Egyébként a Te tesztbejegyzéseidet is pont az alaposságuk miatt szeretem, szóval ne add fel, és csak így tovább! :-)

      Törlés
    2. Visszajöttem, mert láttam tegnap elkezdtél válaszolgatni. Igazad lehet, hogy egy táska elvesztése, vagy egy gép tönkremenetele nagyon csúnyán bekavarhat a dolgokba, ezért lehet a jövőben én is átértékelem majd ezt a nyereményért való jelentkezést. Most épp azon gondolkodom, hogy lehet hogy 5 napra, vagy 1 hétre kéne kitolni. (Viszont, ahhoz az is kell, hogy valaki olyan e-mailt adjon meg, amit mindig, minden körülmények között megnéz, legyen akármi, hogyha nethez jut. Arra akarok kilyukadni, hogy néha azért, kettőn is állhat a vásár.

      Nálam is volt ilyen felkeresés, annak én is nagyon örültem, úgy megmelengette a kis szívemet, hogy igen, az én véleményemre voltak kíváncsiak és nem az győzött, hogy na "2 használat után kivágok valamit a blogra"-típusú bejegyzésgyártók. Egyébként, szerintem amelyik olvasónak van egy kis esze, hamar rájön arra, hogy kiket érdemes igazán követni! :)
      Nagyon kedves Tőled, jó tudni, hogy valakinek azért mégis csak bejön az, ha valamiről hosszan írok! :) Néha viszont érzem, hogy túl hosszúra nyúlik egy-.egy bejegyzés, erre majd igyekszem a jövőben jobban odafigyelni, hogy az informatívság mellett ne egy kisregény várja az olvasókat. :) Én is pont azért járok Hozzád, mert tudom, hogy Te nem fogsz hazudni, történjék akármi, ráadásul mindig jól alátámasztod a mondanivalódat, és szerintem ez fontos. Ráadásul, ha épp nem tetszik Neked valami, arról is kultúráltan mondasz véleményt és kifejted miért nem jó a termék, mit érzel benne szarvashibának, ami fontos, mert egy nem volt jó-féle félmondatból nem fogok rájönni, hogy mi a hibája a terméknek. Sőt, lehet hogy ami valakinél hátrány, az nálam épp lehet egy előny is, vagy fordítva. :)

      Törlés
    3. Igen, tegnap kezdtem a válaszolgatást, de csak ma fejeztem be, mert szerettem volna mindenkinek érdemleges választ adni. Köszönöm, hogy visszanéztél :-)

      Teljes mértékben igazad van, hogy sokszor kettőn áll a vásár, és tényleg megértem, hogy bizonyos esetekben indokolt az újrasorsolás, csak szerettem volna példákkal érzékeltetni azt az esetet, amikor viszont nem a nyertes tehet a dologról.

      A bejegyzéseidet pedig szerintem nem nagyon kell alakítgatnod, hiszen aki követ, már hosszú idő óta, az azért teszi, mert részletekbe menően írsz mindenről, szóval nem hinném, hogy ezen változtatnod kellene. De persze ez csak az én véleményem, az meg ugyebár mindenkinek van :-)

      A termékek hibáinál pedig sokszor kiemelem, hogy másnak még jó lehet, attól, hogy nekem valamiért nem vált be. Az általad említett előny-hátrány párosra pedig jó példa az, hogy egy kezdő sminkesnek akár előny is lehet a pigmentáltság hiánya, hiszen egy Sleek palettával esetlegesen pandaszemeket varázsolna még magának, és a visszafogott színek hasznosak lehetnek számára a gyakorláshoz :-)

      Törlés
  18. Folytatás: Az még óriási probléma szerintem, hogy a normálisabb bloggerek és sok cég politikája ugye nem egyezik. Egy cégnek csak annyi a lényeg, hogy kerüljön ki egy egészen jó környezetbe a terméke, írjon róla a blogger minél hamarabb, de egy becsületes blogger szerintem szereti azért kitapasztalni hogy mi bújik meg a csomagolás mögött. Itt kezdődnek a gondok főképp, és van aki ezt feladja, és van, aki ezt nem. Aki becsületes akar lenni és lépést is akar tartani, annak nem biztos, hogy össze fog ez jönni. Ami talán megoldás lehetne, az az, hogy az olvasók egy kicsit jobban bíztathatnák a normálisabb bloggereket és nem a túl hypeolt, mű blogokat ajnározzák, majd jönnek rá idővel, hogy amit némelyik nyújt az nem több mint egy reklám magazin, csak nagyobb hazugságokkal. Idővel rájöttem, hogy ezt kéne tudatosítani sok olvasóban, mert szerintem már mind untig vagyunk ezzel a témával és igen, tudjuk hogy vannak nem túl becsületes bloggerek, oké, eddig mindig eljut, minden ehhez hasonló bejegyzés, de valahogy sosem sikerül belőle úgy igazán tanulni és változtatni.Én már például ezért is nem írok ebben a témában, mert úgy vettem észre, hiába vagyok őszinte az olvasóimmal, csak 1-2 ember értékeli ezt, a többi elmegy mellette, max. bólint egyet, hogy talán igazam van. De lassan már nálam is érik egy ilyen bejegyzés, de egyszerűen nem tudok sok mindent még megfogalmazni. Most sírni, sírást generálni nem akarnék a blogomon, inkább valami előremutatást, megoldást keresek Magamnak és talán másoknak is. És ha ez megvan, vagy ha tisztábban látok, akkor talán publikálom a gondolataimat, ha eljutok oda. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt is tapasztaltam, amikor egy tesztelésre kapott csomagról egy hónap után írtam, hogy kiforrott véleményem legyen róla, és a valós tapasztalataimat tartalmazza a bejegyzés: míg azok, akik szinte azonnal írtak róla, további megkereséseket is kaptak, nálam többé nem jelentkezett a cég, pedig a csomag nagy része még be is vált...

      A sírást és a teljesen negatív hozzáállást pedig én is kerülni kívántam, és ezért is vannak ott a túlélési technikák is: igyekeztem elvenni a dolog élét, feloldani a feszültséget, hiszen inkább gondolatébresztőnek szántam, hanyagolni viszont nem akartam volna a témát. Viszont a Te véleményed is nagyon érdekelne, úgyhogy remélem, megírod majd a bejegyzést :-)

      Törlés
  19. Érdekes dolgokat fogalmaztál meg, és ezt mindenki nevében köszönöm. Elgondolkodtató. Mindenesetre nem értek mindenben egyet, de attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenkinek megvan a saját véleménye, hiszen mindenkit máshogy formált az élet. Mindenkinek más a fontos, és mindenki másra érzékeny. Lassan kezd bennem is kialakulni végre valahára, hogy nem nagyon érdekel a negatív kritika. Csak pár hónapja blogolok, de nem azért, hogy mások igényei kielégítsem, egyszerűen csak gyerekkorom óta imádom a lakkokat, és mindent, ami köröm, magamnak csinálom. Itt lép életbe az is, hogy mindenkinek a blogja az a sajátja, a saját szabályaival. Senkinek nincs joga beleszólni abba, hogy más mit, miért, és hogyan blogol. Véleményt mondhat, de ha tartósan nincs megelégedve, akkor nem értem miért olvassa. Érteni nem értem, de tudom, azért, mert ez a hobbija. Ismerek sajnos ilyet, a kákán is csomót keres.
    Mindenki azt csinál a saját blogján amit akar.
    A nyereményjáték résszel nem értek egyet., pont emiatt. Aki belép egy nyereményjátékra, az elfogadja annak a szabályait, tehát ha a blogger azt mondja, hogy 24 órán belül kell jelentkezni az eredményhirdetés után, akkor 24 órán belül kell jelentkezni. Az életnek vannak keretei, szabályai, és attól lesz élhető, ha ezeket betartjuk. Ha egy nyereményjátéknak a keretei számomra nem felelnek meg, akkor nem jelentkezem. Volt már ilyen.
    A tartalomlopással se értek feltétlen egyet, mert ez eléggé szubjektív azon a szinten, amit Te említesz. Nagyon régi kedvencem Petőfi, mindig imádtam a verseit, érthető módon hatással is volt sokáig ez a verseimre, gyerekkorom óta írok. Általános iskolában nyertem egy versenyt is az egyikkel. A töri tanár kijelentette, hogy szerinte a győzelmem nem jogos, mert annyira hasonlít Petőfi stílusára az egész, hogy biztos loptam. Nagyon rosszul esett, elmondtam neki, hogy valahol megpróbálom bóknak venni, mert szeretem Petőfit, de ha megtalálja a plagizált verset, visszaadom a díjat. Persze nem találta meg, mert nem volt igaz a vád.
    Ebből levezetve, mindannyiunknak vannak kedvenc bloggerei, akiket gyakran olvasunk, akik hatással vannak ránk. Néha az, hogy hasonló egy-egy bejegyzés, az nem szándékos, hanem tudatalatti, mert az ember már észre sem veszi. Remélem nem az ilyen jellegűekre célzol, mert ez szerintem felesleges kukacoskodás lenne. Azért szerencsére a legtöbb szó és kifejezés nincsen védjeggyel ellátva, a magántulajdon védelmének is vannak határai. Az internet szabad, és aki feltölt tartalmat, vagy képet, annak számolnia kell azzal, hogy az előbb vagy utóbb önálló életre kel, főleg ha népszerű. Én ilyen esetben elmondom a forrást, illetve jelölöm a blogger linkjét. Konkrét rovatokat lopni tényleg gáz, és bejegyzéseket másolni is, mielőtt még azt hiszitek itt nekem, hogy a tartalomtolvajokat támogatom! :-)
    Még egyszer köszönöm, hogy felhoztad ezt a témát, mert nagyon fontos dologba nyúltál bele és kellene még erről beszélgetni, nem csak itt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor célt ért a bejegyzésem, mert a gondolatébresztés és a párbeszéd megindítása volt a célja. Annak pedig örülök is, hogy nem vagyunk egyformák, mert úgy egy nagyon unalmas világban élnénk :-)

      A nyereményjátékos-szabályos kérdést már kifejtettem bővebben egy másik megjegyzésre adott válaszomban, és hát a naiv hozzáállásom is oka lehet annak, hogy időt adok a reagálásra, hiszen sajnos velem is történtek már rossz dolgok, és másoknak is lehet rossz napja-hete, mert az ördög nem alszik.

      A lopás-nem lopás kérdésben pedig igyekeztem éreztetni, hogy vannak véletlenek, és nem feltétlenül szándékos az ilyesmi, és engem csupán az akaszt ki, ha tényleg egyértelműen visszavezethető a dolog, mert azért az már pofátlanság, és külön dühítő, ha esetleg a másolónak lesz haszna belőle. Szóval a szubjektív, csupán sejthető dolgok miatt nem akadtam volna ki, az akaratlagosság mellett viszont nem akartam volna szó nélkül elmenni :-)

      Törlés
  20. 2. A másik, amiről még említést tennék, hogy ha nem várjuk el egy beauty bloggernél, hogy fiatal legyen, vékony és makulátlan, akkor ez miért nem vonatkozik a beauty minden szeletére? Ugyanis én maximálisan támogatom azt, hogy mindenkinek legyen lehetősége. Vékonynak, teltnek, szőkének, barnának, idősnek és fiatalnak. Ha egy 12 éves blogol, tegye, nyilván a 12 évesek, akiknek szól, ezt értékelik. Nem kell elvárni egy 12 évestől, hogy 23 éves fejjel gondolkodjon. A legtöbb blognak van olvasója, aki azért jár oda, mert szereti, amit ott kap. Akkor miért bánt minket ez annyira?
    És most jön a feketeleves! Ha nem kötelező a beauty bloggernek vékonynak lenni és makulátlannak (hála az égnek...), akkor az én körömágyamnak miért kellene annak lenni? Ez a nagy kérdés. Agymosottak vagyunk, és igenis belénk van kódolva a tökéletesség iránti vágy, amivel nincs is semmi gond. De miért tiltakozunk mégis a tökéletlenség zászlaja alatt a tökéletlenség jelei ellen? Nem álszentség ez egy kicsit? Az, hogy a képeimen száraz a körömágyam, az nem feltétlen az igénytelenség jele, és igen érzékenyen érint, amikor ezt valaki pedzegeti. Napi szinten foglalkozom vele, de van, amikor nincs időm erre, és nem lakkozom át naponta. Most például beteg voltam, emiatt letört tízből öt, sebesre. A frász fogja lemosni az acetonnal, hogy kimarja a sebet. Mondjuk nem is mutogatom a blogom, de ha megtenném, akkor se tudom ez miért lenne baj? Csak egészséges körömágyú, erős és szép, frissen lakkozott kezeket tolerálunk, mert jujj, ha nem? Kérdi persze, hogy ha nem mindig tip-top a körmöm, akkor miért van körmös blogom? Talán mert imádom a lakkokat? Talán mert engem ez boldoggá tesz? Egy részről fújunk a PS-el élő nagy bloggerekre mert ördögtől való, amit csinálnak, és hú de nem életszerű, másik oldalról meg fújunk arra is, aki meg felvállalja azt, hogy nem tökéletes? És ez a beauty minden szegletére igaz, sőt, az egész életünkre! Ez a kettős mérce. Semmi gond ezzel, emberi lények vagyunk, akik esendőek, ráadásul nők. Csak vegyük észre a saját szemünkben is a gerendát. Nagyon rossz, engem is mindig rosszul érint, amikor rájövök, hogy mennyire álszent tudok lenni néha, de attól még nem tagadom le.
    Másfelől, egy blognak van egy életciklusa. Nem kezdheti mindenki a csúcson. Jó esetben tanulunk a hibáinkból, bár kérdéses az is, hogy mégis ki szabja meg, hogy mi számít hibának a blogolásban. Mióta blogolok, és benne vagyok a beauty közösségben, sokat fejlődött a lakkozási technikám, megtanultam tűrhetően fotózni, és kezdem kialakítani a saját stílusom. Megtanultam nyomdázni, de még mindig nem az igazi, tanulom a technikákat, ízlelgetem a nailartot, és még mindig tanulok lakkozni. Nem lenne hiteles, ha egyből tökéletes lenne minden, mert olyan nincs. Engedjük meg magunknak, és másoknak is a kezdő létet, és a fejlődés potenciálját. És most nem hozzád szólok Katy, magadra ne vedd nekem! :-) A közösséghez szólok! Köszönöm a lehetőséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy vettem észre, hogy mindig van valamilyen "trend", amit éppen aktuálisan felkapnak a trollok (kritikusoknak nem nevezném őket, mert most nem a kulturált, építő jellegű kritikára gondolok), ahogy észrevettem, most a lakkozási technikába és a körömágy szárazságába lett "divat" belekötni. Bár lehet, ez csak azért van így, mert elég sok körmös blog indult az utóbbi pár hónapban. De ettől függetlenül a sminkeket/sminkteszteket (szerencsére) most elkerülik a trollok.

      Szerintem sem kell tökéletesnek lenni. Mástól egyáltalán nem várok el ilyet, ugyanakkor én mégis törekszem arra, hogy az legyek... bár talán egyre kevésbé.
      Én a hagyományos módon soha nem fogok tudni szépen lakkozni. Soha. Nálam (sajnos) nem gyakorlás kérdése. Beletörődtem, engem nem is zavart, aztán a blog miatt mégsem hagytam annyiban, mert egyrészt tényleg a hátam közepére sem hiányzik, hogy azt hallgassam, hogy híj, de csúnyán lakkozol, másrészt én magam mégis szeretném, ha szépen mutatna egy-egy lakk a képeken. Így aztán kicsit másképp kenem fel a lakkokat, nem részletezném, hogy hogyan. Csak a blog miatt csinálom másként, egyébként soha-soha nem lennék képes ilyesmire, de így sem tudom, hogy jó-e.... kicsit kétszínű lehetek én is. Azt hirdetem, hogy nem kell a tökéletesség, de ezek szerint én mégis szeretnék az lenni.

      Törlés
    2. teljes mértékben egyetértek Julcsi!

      Törlés
    3. @Júlia Brátán: a körömágybőrös dolgot pedig szintén teljes mértékben megértem, és nagyon nem értem, miért szavaz bárki is a PS-es képekre... Sok esetben a nem makulátlan, ám számos képet közzétevő blogokon jobban átjön, hogy milyen is maga a lakk, és mire számíthatok vele kapcsolatban, mint az ebből élő, nagy külföldi blogokon, ahol még a legrondább lakk is úgy van fotózva, hogy az ember lánya rohanna megvenni. Ez az Általad is említett „kákán is csomót keres”-féle ember problémája lehet, arról nem beszélve, hogy a makrós fotókon az élőben tökéletesnek látszó, olajjal alaposan átmasszírozott körömágyon is láthatóak hibák....

      Törlés
    4. @Arabella: Sajnos sok helyütt éppen a megjegyzések miatt azt látom, hogy már előre mentegetőznek a bloggerek: hogy a bal kisujján egy kis seb látszik, és elnézést, meg így meg úgy, és ez szerintem már a negatív kritikától való félelem miatt van. Nálam pl. akármilyen tisztogatás ellenére sem jön le a lakk a körömágybőrömről, talán a bőröm kémiai hatása miatt ragaszkodnak ennyire a lakkok, és a múltkor fél órát csak ezzel szöszöltem, hiába, és emiatt is felmerült bennem a kétség. Aztán úgy döntöttem, hogy kockáztatok, és reméltem, hogy nem lesz beszólás, holott eleve sem lenne szabad ilyenekre energiát fecsérelni az amúgy alapvetően hobbiból, öröm céljával írt bloggal kapcsolatban :-)

      Törlés
  21. Egyetlen egyszer sikerult nyernem, azota sem soha, hiaba probalkozom....Az egyik altalam olvasott blogon volt jatek. Nyertem egy Sigma E25- os ecsetet. A jatekon meg kellett adni a nevem es email cimem. Viszont epp akkor nyaraltunk 3 hetig es sajnos nem tudtam blogokat olvasni, csak neha emailt. Amikor hazaertem, akkor olvastam a blogon, hogy nyertem. Viszont azt is olvastam s poszt alatt, hogy volt olyan olvaso, aki ujrasorsolast kert, mert nem jelentkeztem :( nyilvan kulfoldrol, foleg ugy, hogy hiaba adtam meg az emailemet, nem irt, en meg nem ertesultem rola rogton, csak miutan hazaertem...szoval a blog iroja kisorsolta a hon ahitott es altalam megnyert Sigma ecsetet.... Ez nekem olyan rosszul esett:(((( es azota is hiaba probalkoztam, semmit sem nyertem sehol, pedig evek ota olvasok, kovetek blogokat...mindig csak blogtulajok nyernek :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, nehéz nyeremény nélkül maradni, de ne add fel! Nekem is volt olyan egy-másfél év, hogy nem nyertem sehol, pedig elég sok helyre jelentkeztem, úgyhogy ki tudja, mikor mosolyog Rád Fortuna :-) Az e-mailes értesítést amúgy abszolút támogatom, hiszen így a legnagyobb az esélye, hogy észleli a nyertes a jó hírt :-) Az pedig, hogy mindig blogtulajok nyernek, egyrészt nálam nem igaz szerencsére, másrészt pedig nagy esély van rá, hiszen nagyrészt egymást is olvassuk, és sok olvasó egy idő után a blogírásba is belevág. De mondom: ne add fel, maradj velünk, hiszen szerencsére elég gyakran rábukkanhatsz nyereményjátékokra, és sok esetben több csomagért folyik a verseny :-)

      Törlés
    2. Bocsi, hogy így beleszólok:
      Igen, nagyon sok blogger olvassa egymást, sokan olvasókból lesznek a legújabb bloggerek, sőt egyre többen kezdenek bele a blogolásba. Szerintem ne add fel a jelentkezéseket, hátha lesz valami alapon, az az 1 perc nem oszt, nem szoroz, amíg jelentkezel. Én nálam is eddig a 4 nyereményjátékból talán 2x nyert blogger, ebből az egyik már nem is blogol, ha jól láttam, a másik pedig most nem is olyan régen kezdte el. Kezdők szerencséje, vagy hogy szokták ezt mondani...:)

      Törlés
  22. Az angol kiejteshez csak annyit tennek hozza, hogy szerintem nem olyan nagy dolog ha van 2-3 akar 5 angol szo, aminek vki nem tudja a kiejteset, akkot utana lehet nezni/megkerdezni/meghallgatni :) Nem nagy ugy :) Vagy akar engem megkerdezni ;) Barkinek, barmikor szivesen segitek ;) Ezen nem kell megbantodni am ;) Eniko, ez neked is szol ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam nem megbántódás volt, és ezt próbáltam érzékeltetni a bejegyzésben is: a kiejtésemben eléggé biztos vagyok, hiszen szakmai dolog a számomra, és kb. olyan érzés volt, mint ha valaki a helyesírásomat szólta volna le :-) Számomra inkább az szokott hihetetlen lenni, hogy nem kérdeznek meg senkit helyesírási kérdésekről, és sok kívánnivalót maga mögött hagyó bejegyzéseket tesznek közzé.

      Törlés
  23. Nagyon tetszett a bejegyzés. Nekem fontos a hivatkozás, azután kezdtem el komolyabban blogolni, hogy megírtam a szakdolgozatom, így számomra egyértelmű volt, hogy mindent "lehivatkozok" Így illik. A trollok és egyéb "jóakarók" elkerültek az elmúlt több, mint egy évben, és az építő kritikát is szívesen fogadom.
    És bár én is a 25 év alattiak táborát erősítem, sokkal többre értékelem a videóid, mint a korombeliekét, mert ők nem tudnak olyan őszintén és választékosan megnyilvánulni egy-egy termék kapcsán mint te. Mindig várom az új videókat, és mindig örülök ha van, de saját bőrömön tapasztalom, hogy nem könnyű időt szakítani rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy mondod, bizony lehet összefüggés a szakdolgozatírás és a blogolás között, hiszen szinte belénk verték a hivatkozás fontosságát, és előfordulhat, hogy más nem is találkozott ezzel, bár ahogy írod, ez nagyrészt illem kérdése is lenne.

      Örülök, hogy értékeled a videóimat, és igyekszem őket most már gyakrabban gyártani, pedig nem egyszerű időt találni rá, főleg nem úgy, hogy tökéletes legyen a smink, a haj, a köröm, és ne legyek holtfáradt. Ma viszont ismét kikerül egy, és remélhetőleg lassan az olvasók és a nézők is aktívabbá válnak majd, mert bizony sokszor hiába teszek fel egy-egy kérdést a videó végén, sajnos nem kapok rá választ, pedig számomra fontos lenne a blog és a videócsatorna követőivel való párbeszéd is. Na, most csak elszabadult a kezem a billentyűzeten, de lehet, hogy erről is írok majd egyszer, ha összeszedtem a gondolataimat...

      Törlés
    2. Én is mostanság jövök rá, hogy érdemes megírni a kommentet youtube-on is, hiába csak mint néző vagyok jelen, a videó készítőinek valóban érdekes és fontos lehet. A kommentelőnek pedig jó érzés, hogy válaszolnak neki. :) ;)

      Törlés
  24. Nagyon jo temat hoztal fel!Engem nagyon felhaborit ha valaki kritizalja a bloggereket!Vegre itthon is van szepsegapolassal kapcsolatos blog ami segit termeket valasztani , vagy csak kikapcsolodasnak jo!Sajnos nem sokan csinalnak youthube videot mert a fenn emlitett dolgok miatt nem valalljak fel magukat mert azonnal jonnek a trollok! Sajnos tobb szinvonalas csatorna szunt meg emiatt! Meg voltam iijedve amikor Te sem videoztal hosszu ideig azt hittem Te is abbahagytad!
    Az meg vegkepp borzalmas amikor tiz ev koruli kislanyok probalnak sminkelni! Hol vannak a szulok?
    Kedves Kathy! Nagyon szeretem amit csinalsz , a beszed stilusodat ahogyan valasztekosan fogalmazol!kerlek minel tobb bejegyzest keszits es videot! Boldog uj evet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is legyen nagyon boldog az új év, és köszönöm szépen a biztatást! A nyár számomra szinte megállás nélküli munkát hozott, így aztán a videózás is kimaradt, de mostanában már igyekszem hetente egy videót közzétenni, hogy követhető rendszerességgel jelenjenek meg a videóim. Ez remélhetőleg majd újabb témák bevezetéséhez is elvezet majd, elvégre jelenleg azért nagyrészt csak a kedvenceimről és az elfogyott termékeimről szoktam beszélni. Köszönöm, hogy figyelemmel követed a tevékenységemet, és remélem, még sokáig velem tartasz majd .-)

      Törlés
  25. Nagyon tetszik a blogod. Méh csak 1 hónapja találtam rád, de azóta folyamatosan visszafelé olvasok és nézem a videóid. Nagyon szimpatikus a stílusod, csak így tovább. BUÉK Üdv:Melinda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Melinda! Köszönöm szépen a visszajelzést, és remélem, azért a régebbi bejegyzések sem fognak kiakasztani. Szerencsére azért fejlődtem az évek során, de így legalább végigkövethető az út, amit bejártam. :-) Neked is legyen nagyon boldog az új év, és máskor is írj megjegyzést is, ha időd engedi :-)
      Katy

      Törlés
  26. Búék neked! :))
    Hála a jó istennek a hobbi blogomon trollkodáshoz még nem volt szerencsém. Sajnos a munkámban igen. Ott eléggé megviselt pár incidens. Én is ki szoktam magamból beszélni a családtagokkal ezeket a nehéz eseteket. Többek a szőrszálhasogató maximalizmusukkal kezdtek ki, ami egyenesen a kreativitás halála!
    Nyilván, ha ők tennék ki a napjaim nagy részét, akkor nem sok értelme volna élni... :D
    Én elfogadom, hogy nem mindenkinek van a fotózáshoz ötlete, de van tartalmas közlendője, és megesik, hogy engem vagy a véleményemet majmolják.. :))
    Egyébként a nyereményjátékhoz nekem is csak a feliratkozás marad feltételnek, mint választási opció, mivel én is több látogatót szeretnék. Ebben az évben már két nyereményjátékon is nyertem ami nagyon jó érzés, és én is emiatt szeretnék örömet okozni másoknak.
    Nekem a manizás a hobbim, amit örömmel csinálok. Nem biztos, hogy egy munkával terhelt fáradt nap után, mikor leülök megcsinálni még egy manit, és azt lefotózom, és felteszem a blogomra, arra vágynék, hogy jöjjön 5 kritikus komment.
    És azzal, hogy nem mondom el mindig a véleményemet minden maniról, még nem érzem magam őszintétlenebbnek másoknál.
    Az utóbbi időben az a meglátásom, hogy a bloggerek egymással vannak elfoglalva, és nem azzal amit szeretnek csinálni. Mindannyiszor kiderült, hogy mindegyikük valami egyedire képes, és ebben az olvasóik is megerősítették őket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is boldog új évet :-)

      Munka terén amúgy még kiakasztóbb a trollkodás, hiszen az élet egyik legfontosabb szelete ez, de örülök, hogy ilyen jókedvvel tudsz hozzáállni a dologhoz :-) Egyébként pedig valóban az az egyik legtutibb tipp, hogy az embernek minden tőle telhetőt meg kell tennie, és másokhoz nem méregetnie magát, hiszen így rengeteg felesleges stressztől kímélhetjük meg magunkat :-)

      Törlés
  27. Egyetértek veled, értem a felháborodásodat. Ugyanakkor azt is el kell fogadnia annak aki egyszer blogolásra adta a fejét, hogy mindig fognak érkezni vélemények, legyenek azok jók, építőek vagy bunkók. Sajnos mindenkinek joga van a saját véleményéhez de ha ezt nem tudja kulturáltan kinyilvánítani, akkor az az ő baja, csak saját magát járatja le ezzel a viselkedéssel. Szerintem az sem megoldás, hogy ha egy olvasónak nem tetszik valami inkább csendben marad. Nem, nyugodtan le kell írni amit gondolunk, csak figyelni kell a hangnemre. Én örülök az építő kritikának is, bár eddig nem sokat kaptam, valószínűleg az előbbi "inkább nem írok semmit, nehogy megsértődjön" dolog miatt. Persze tudom, hogy vannak akik nagyon nehezen veszik még az építő jellegű kritikát is (én szerencsére nem ebbe a csoportba tartozom, sőt, szerintem a durvább hozzászólásokra sem kapnám fel a fejem, hiszen ez az én blogom, úgymond azt csinálok amit akarok és ha csak 50+ embernek tetszik amit csinálok, már akkor is megérte, a többiek pedig pukkadjanak meg :D), de akkor sem szabad mindig csak a jót leírni. A másik pedig - de ugyanezt a gondolatsort követve - mindenkinek joga van azt és olyan formában közzétenni a saját blogján amit szeretne (itt persze nem a másolásról, forrás megjelölés hiányáról van szó, mert az nagyon nem szép dolog). Ha valakinek nincs sok mondanivalója, de szeret fotózni és a képeket közzétenni akkor az miért baj? Jó pár külföldi, nem angol nyelvű blogot "olvasok" amiknek a szövegéből egy kukkot sem értek, de élvezem a képeket. Ha valakinek valami nem tetszik az adott blogban akkor vagy írja le kommentben kulturáltan, nem sértően (úgy, ahogyan ő is szeretné, ha róla írnának) hogy mi nem tetszik neki, vagy pedig olvasson mást.
    Olvasgattam a kommenteket is, és annyi hozzáfűznivalóm van, hogy szerintem az emberek többsége törekszik arra, hogy minél többet kihozzon magából, próbál javítgatni, fejlődni ott, ahol lehetséges, mindenki törekszik a tökéletességre, ugyanakkor képesek vagyunk elfogadni a jelenlegi tökéletlen helyzetünket, kinézetünket is annak tudatában, hogy folyamatosan változunk, haladunk az általunk elképzelt tökéletesség felé ami persze nem mindig felel meg a mások által tökéletesnek gondolt paraméterekkel, éppen ezért szerintem felesleges róla vitázni, ez ugyanolyan mint az ízlés kérdése, azon sincs mit magyarázni.
    Nagyjából ennyi hozzáfűznivalóm akadt, és remélem érzed, hogy ezek a gondolatok nem kifejezetten rád irányulnak, hanem úgy nagy általánosságban fogalmazódtak meg bennem, plusz a kommentek hatására. Próbáltam rövidre fogni, mert azért látom lesz mit olvasgatnod :D Boldog új évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is legyen Neked is nagyon boldog az új év, és kívánom, hogy sikerüljön véghezvinned a kitűzött célokat! A hozzászólást pedig nagyon köszönöm, és igazából hozzáfűzni nem nagyon tudok semmit, csak azt, hogy jó a hozzáállásod, olyan, ami elősegíti a túlélést, úgyhogy csak így tovább mind a blogoddal, ami rendkívül igényes és minőségi, mind pedig a felfogásoddal :-)

      Törlés
  28. Nagyjából egyetértek Veled!
    Én sem gondolom, hogy csak a szépségideál lányoknak kellene szépségblogot írniuk. Nyilván az lényeges, hogy figyeljen oda a külsejére az illető, ha már ilyen témában blogol/vlogol, a különböző bloggerekben épp az a jó, hogy ahogy a világban is sokfélék vagyunk, sokféle külsővel és sokféle ízléssel, úgy a szépségblogírók sem csak egy típusúak legyenek.
    A negatív kommentek, főleg ha bunkó stílusban íródtak, mindannyiunknak nagyon rosszul tudnak esni. Egyet-kettőt én is kaptam már, ami rosszul esett, de azt hiszem, még a szerencsésebbek közé tartozom (bár lehet, hogy ennek az az oka, hogy névtelenül nem lehet már nálam kommentelni)
    Én sajnos sokszor lusta vagyok kommentelni, főleg ha kritikát kellene megfogalmazni, de összességében annak a híve vagyok, amit Moon Angel csinál. Nem feltétlenül jó dolog, ha valami nem tetszőt látunk, akkor bezárjuk az oldalt. Ha időm engedi, akkor leírom normális hangvételben, hogy ez most ezért, vagy azért nem tetszett, de semmiképpen sem sértő módon. Ha építő jellegű kedvesen megírt kritikát kapok, mindig elgondolkodom, hogy valószínűleg igaza van az illetőnek, de ha bunkó a stílus, nem is gondolom át, hogy volt-e létjogosultsága a kritikának, csak a stílus marad meg bennem ...
    A nyereményjátékok újrasorsolása szerintem akkor nem korrekt, ha nem értesítik e-mailen a kisorsolt illetőt és 1 nap múlva már újra is sorsolnak. Persze ha az illető több napon keresztül sem reagál az e-mailre sem, akkor jogos, de alapvetően mindennapi feladataink azért nem mindig engedik, hogy naponta rendszeresen elolvassuk a blogokat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, igen, az építő jellegű kritika nagyon hasznos tud lenni, és szerencsére stílusában is intelligens tud maradni, míg van a rosszindulatú, mindenbe belekötő fajta komment, ami már teljesen más tészta, és ahogyan írod: a stílus marad csak meg belőle, és a rossz érzés, amit okoz. :-(

      Törlés
    2. Pancsi, hogy ezt mennyire jól megfogalmaztad! Valahogy én is így gondolom, hogy igen a stílus marad meg az emberben. Elvégre lehet úgy is kérni valamit egy közösségben, hogy: "add má' ide, nem igaz hogy ilyen lyukaskezű vagy" vagy lehet úgyis kérni valamit, hogy "oda tudnád adni egy kicsit tempósabban, ha kérhetlek". Mindkettő azért valamilyen szinten siettetés, de ugye amíg az első porig aláz, addig a másikba, ha olyan a hangvétel és ismerjük is az illetőt, még talán minimális humor is vegyülhet! :)
      Arra gondoltam, hogyha majd írok ilyesmiről a blogon, akkor ezt a kommented meg fogom említeni, így a hivatkozás részre majd tuti nem lehet majd panasz-bár szerintem, nálam eddig sem volt ezzel gond. :)

      Törlés
  29. Egyet értek veled!! Mindenben, velem fordult már elő, hogy konkrétan az én mondatom lett bemásolva egy másik blogon. Ugyanazt a TAG-et töltötte ki es szórol szóra ugyanazt írta le. Először írtam neki szépen, hogy ezt nem kéne, aztán csúnyán... persze ezek a kommentek nem kerültek ki, pedig biztos, hogy látta. Azóta is gondolkozok, hogy közzétegyem-e a véleményem ezzel kapcsolatba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, azért ez érdekes eset, és nem csodálom, ha kiakasztott... Mindenesetre kíváncsian olvasnám a Te véleményedet is hasonló témában, de én is sokat gondolkodtam, hogy közzétegyem-e :-)

      Törlés
    2. A durva az egészbe, hogy úgymond kétszeres lopásról van szó... a TAG-et Tipegő Zombi indította egy újságcikk alapján. tőle vettem én is. számomra egyértelmű, hogy mindig megjelölöm a forrást, még a TAG-eknél is (ennél meg kifejezetten, hiszen ő formálta TAG-é), hiába kismillióan kitöltötték már. az én lelkemnek így jó, akinél olvastam az a forrás.
      szóval a csaj átírta a TAG elnevezését, nem jelölte meg, hogy kitől van, lenyúlta egy mondatom, plusz semmit nem tett, hiába szóltam neki. pedig utána érkezett komment a bejegyzéshez és érdekes módon az kikerült, az enyém meg nem.


      rettentő mérges lettem rá.... nagy örömmel nyitottam meg a bejegyzést (habár nem követtem a blogot, de ezek után tuti, hogy nem is fogom) kíváncsi voltam ő miket írt. aztán eljutottam ahhoz a mondathoz, elolvastam és megálltam, hogy ez a megfogalmazás annyira ismerős, mintha a számból vették volna ki. visszakerestem az én írásom és teljesen ugyan az.

      Törlés
  30. Szia Katy :) Jól sikerült kis írás lett, örülök, hogy kiadtad magadból ;-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.