2014. december 22., hétfő

China Glaze This is Tree-Mendous – a vidám karácsonyi lakk + egy kis nyomdázás

A mai manikűr főszereplő lakkját már mutattam Nektek színmintával együtt a szombati körömlakkos videómban, és amint lehetőségem adódott, fel is kentem (igazából pont szombaton :-D). Aztán sokáig keresgéltem a krémes lakkjaim között, hogy találjak színben hozzá illőt, mert azt már tudtam, hogy végül aranyszínű nyomdázással fog kiegészülni a manikűr.

Első körben tehát a China Glaze This is Tree-Mendous nevű lakkja került a körmeimre a L'Oréal Wasabi Hint nevű lakkjával párban, aztán el kellett indulnom a családi mézeskalács-díszítésre. A CG lakk egyébként a csillámos lakkokra jellemzően egy ici-picit érdesre száradt, de kapott egy réteget a Klára bejegyzésének hatására megvásárolt Astor gyorsszárító fedőlakkból, ráadásként pedig OPI gyorsszárító cseppeket. Az első adag képen tehát ebben az állapotában láthatjátok.


Természetes fény kétféle ISO-beállítással:



Vaku:


Este hazaérve aztán rögtön elindítottam az aktuális sorozatom egyik epizódját, és nekiálltam a nyomdázásnak. A mintát a MoYou London Festive 03-as lemezéről néztem ki, ezt láthatjátok közvetlenül a kupaktól balra. A nyomdalakk a Rita hatására megvásárolt aranyszínű Moyra Metal Effect volt, amely TÖKÉLETES választás nyomdázáshoz.


A Moyra lakk egyébként meglepően fémes és tompa fedőlakk nélkül, fedőlakkal viszont megszelídül, és csodás meleg arany árnyalatot vesz fel. A fedőlakk egy picit kente csak el, mivel az elárasztós, bővenadagolós technikával kentem fel, mert úgy vettem észre, csak így óvhatók meg a minták.

Napfény kétféle ISO-beállítással:



A CG csillogását visszaadni hivatott napfényes-homályos kép:


Természetes fény:


Vaku: 


A minta egyébként meglepően könnyen kezelhető volt, pedig nem ezt tapasztaltam a MoYou mintáknál általában, de az is lehet, hogy egyszerűen az ilyen igazán metálos lakkokkal alkotnak tökéletes párost. A mini hópehely a kedvencem az egészből, úgyhogy most erős késztetést érzek, hogy újabb manikűrt alkossak, holott még csak két napja viselem ezt.


A manikűr maga egyébként egyre jobban tetszik, mert valahogy vidám színekkel is mégis karácsonyi, a komoly fenyőzöldekkel ellentétben, így jobban illik a mostani időjáráshoz, és ha valaha Floridában ünneplem majd a karácsonyt, akkor is hasonló lakkozás lesz rajtam.

Emellett folyamatosan vizslatom a CG lakkot, és nem tudom eldönteni, hogy két- vagy háromféle csillámból áll-e. Élőben egyébként klasszisokkal szebb, mint a képeken, úgyhogy két videót is készítettem róla, egyet napfényben, egyet pedig lámpafényben, hogy Ti is megcsodálhassátok a csodás csillogását.



A családi karácsonyozáshoz ennek ellenére már egy másik manikűr lesz rajtam, amelyhez még válogatom a lakkokat, és hezitálok két csodás Picture Polish lakk között.

Ti tudjátok már, hogy milyen lakk lesz a körmeiteken? :-)

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett. Sokan írták már, hogy film közben lakkoznak, én is :)
    Karácsonykor Bridget lesz rajtam, feketével nyomdázva, de csak 1-2 köröm, szilveszterkor meg ezüst-fekeke holos Colour Alike páros.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, a Bridget csodálatos lakk, és én is gondolkodtam rajta, de végül nem volt lehetőségem körmöt festeni karácsony előtt, így elmaradt. A szilveszteri manikűrterved pedig nagyon jól hangzik, csodás mindkét lakk, és kellően szikrázóak az alkalomhoz :-)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett :) Látom nem csak nekem volt hópelyhes mintához kedvem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Nem bizony, már nagyon vágytam valami jó kis hópelyhes manira :-)

      Törlés
  3. Hú, nagyon szép lett! :) Tök jól megy a karácsonyhoz ez a zöld szín is, pedig nem gondoltam volna :) Mondjuk arannyal minden csodás ilyenkor ^^ És hogy mit fogok viselni Szenteste? Hmm, jó kérdés. Szerintem a Bridget és az óarany Moyra homoklakk mindenképp benne lesz :) Meg még talán egy kis nyomda ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik :-) Én sem gondoltam volna, de szívesen nézegettem magamon, és hát igen, arannyal minden csodás :-D Kíváncsi vagyok, végül milyen lett a karácsonyi manikűröd, de jól hangzik a terv :-)

      Törlés
  4. hűha :D szép lett Katy, igazán érdekes kombináció, viszont nagyon is jól néz ki. nem az a mindenhol látott sok-sok uncsi karácsonyi szín, az a L'oreal egy kicsit feldobja az egészet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, még ha meglepő is elsőre a színválasztás :-D Igazi tavaszi-nyári pasztellzöld lakk, és tessék, egy kis arannyal és csillogással mégis téli-karácsonyi lakk lett belőle :-)

      Törlés
  5. Szokatlan, ám nagyon szép kombináció! :)
    Ezek a Moyra lakkok szuperek, csodásan lehet velük nyomdázni, kár, hogy nincs belőlük a szivárvány minden színében. Egyébként én is sorozatnézés közben szeretek lakkozni, most épp a Te e-mailed nyomán az Euréka sorozatot nézem (már a második évadnál tartok) - by-the-way, megkaptad a válaszlevelem legutóbb?
    Szenteste valószínűleg arany-fekete kombináció lesz a körmeimen, mert olyan ruhában is leszek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet :-) A Moyra lakkok pedig tényleg szuperek, és készíthetnének belőlük néhány sötétebb változatot is, hiszen azok is csodásan mutatnának nyomdás manikban :-) Örülök, hogy tetszik az Eureka, szerintem nagyon szerethető, ártatlan sorozat, az e-mailt pedig megkaptam, és nemsokára válaszolok majd, ne haragudj, hogy elmaradt a válasz :-) A manikűrterved pedig nagyon jól hangzik, igazi klasszikus :-)

      Törlés
  6. Ragyogó ötlet volt ezeket a zöldeket arannyal kombinálni. Szerintem a Moyránál csak néznek, mi történt, hogy így felkaptuk a metál lakkokat, hisz már régóta a piacon vannak és eddig méltatlanul mellőzöttek voltak a felkapott márkákhoz képest :) Én T. Andinál találkoztam először velük és azóta mohón bezsákmányoltam a teljes kollekciót :) A manid szuper lett, nagyon szeretem, amikor te is művészkedsz egy kicsit, ezek a kedvenceim a blogodon! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a Moyra Metal Effect lakkok most élik reneszánszukat :-D Viszont remélem, hogy tényleg figyeli a blogokat a Moyra, és észbe kapnak, és kiadnak néhány egyéb árnyalatot is, na meg sötétebb színeket is, mert azokkal is csodás nyomdázásokat lehet készíteni :-)

      Örülök, hogy tetszett a mani, és a nyomdázás felfedezésének hála ezentúl nem lesz hiány a változatos manikűrökből, az tuti :-)

      Törlés
  7. Szép ez a mani! Én bizony klasszikus fenyőset csináltam, mert már a csapból is a Festitive lemezek folynak...
    De kár, hogy nem csináltam meg a Moyra metal effect tesztet a nyáron, akkor még sokan azt sem tudták, hogy eszik e vagy isszák, csak azóta, hogy a naillandnál lehet kapni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A klasszikus fenyőssel sincs baj, ha lett volna külön karácsonyi manim, biztosan a Kryptonite került volna a körmeimre nekem is :-) Amúgy a Moyrákat én régóta szeretem és vásárolom, a helyi fodrászkellékesnél, de amikor rendelek, a Moyra webáruházából szoktam, érdekes módon eszembe nem jutna őket a Naillandnél keresni :-D És bizony minden érdekességről azonnal írni kell, hogy első lehessen az ember, és ettől függetlenül engem érdekelne egy részletes teszt róluk Nálad :-)

      Törlés
  8. Ah, gyönyörű lett ez a manikűr! Erre a Moyra lakkra lehet, hogy én is befizetek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik, igazából izgultam, hogy milyen hatása lesz majd az olvasókra :-) A Moyra lakk beszerzését pedig csakis támogatni tudom :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.