2014. december 22., hétfő

Személyes – karácsonyi kérdéssor PAncsi blogjáról

Mint azt már a tegnapi személyes bejegyzésben is említettem, több blogon is ráakadtam kitöltésre érdemes kérdéssorra, és a mai napon a PAncsi blogján olvasott változat kerül sorra.

1. Mi a kedvenc karácsonyi filmed?
Hogy ne ismételjem magam, írok még olyat, amelyet bármikor, így karácsonykor is szívesen megnézek újra és újra: Forrest Gump, Grease és Dirty Dancing, mert mindhárom családi közösen nézős film nálunk. 



2. Szenteste vagy karácsony reggelén bontod ki a karácsonyi ajándékaidat?
Szenteste, méghozzá a vacsora és a családi zenélés után. Régebben csak én hegedültem, és esetleg elénekeltünk egy karácsonyi dalt együtt, mostanra viszont már a két unokaöcsém és az unokahúgom is játszik hangszeren, így komplett karácsonyi műsort tudunk adni.

3. Mi a kedvenc karácsonyi emléked?
Azok a karácsonyok, amikor még minden szerettünk velünk lehetett.

4. Kedvenc ünnepi étel?
Tegnap a majonézes krumplit írtam, ezért most megemlíteném még a mézes zserbót, valamint a gesztenyepürét is. Nálunk nem hagyomány a bejglisütés, viszont mindig van például keksztekercs is, ami szintén nagy kedvencem.

5. Kedvenc karácsonyi ajándékod?
A legkedvesebb emlékem talán az első CD-lejátszómhoz kötődik, mert családi összefogással kaphattam meg, és először egy CD lemezt kaptam, majd előkerült a lejátszót tartalmazó naaaagy doboz is. :-)

6. Kedvenc karácsonyi illatod?
A tegnap leírt illatok mellett megemlíteném a kedvenc ünnepi parfümömet, amely jelenleg az Avon Reese Witherspoon Laugh Often illata, valamint a téli kedvenc tusfürdőmet, amely a The Body Shop Cranberry Joy nevű, csodás-fanyar áfonyaillata.

7. Van saját karácsonyi hagyományod?
Ha a karácsonyfa-díszítés annak számít, akkor igen. Sok-sok éve én díszítem a családi karácsonyfát, mert senki más nem szereti ezt a tevékenységet, én viszont odavagyok érte. A csúcs az volt, és akkor szállt rám ez a feladat, amikor a testvérem megfogott egy éjjelilámpát, a fa közepébe helyezte, felkapcsolta, és kijelentette, hogy kész a díszítés. :-D

8. Milyen dísz kerül a karácsonyfád csúcsára?
Nincs csúcsdíszünk, és nem is hiányzik. Egy-egy boa és gyöngysor szokott ott véget érni, és persze figyelek, hogy jól mutasson, így nem is érezzük a csúcsdísz hiányát. Ha volt is ilyen a családban, akkor rég eltörhetett, mert nekem nincs is már emlékem róla. A saját fánkra pedig legfölülre egy barátnőmtől kapott zenélő angyalka, alálógatva pedig egy Bécsben vásárolt rugós lógatású angyalka szokott kerülni, de idén a barátnőm által készített, hasonlóan repülő angyalka is elkerül majd mellé. Mindenképpen mutatok majd képeket az idei fákról is. :-)

9. Mi volt a legőrültebb/legvadabb ajándékkívánságod gyermekként, amit sosem kaptál meg?
Nem volt ilyenem, mert alapvetően mindenem megvolt, amire csak vágyhattam, illetve nem nagyon vágytam többre annál, amink volt. Igen, én ilyen szerencsés gyerekkorban nőttem fel, amiért nagyon hálás vagyok a szüleimnek és a keresztszüleimnek.

10. Mi a kedvenced a karácsony ünnepében?
A karácsonyfa-díszítés, a mások által díszített fák megcsodálása, mások megajándékozása, a közös zenélés, a családi együttlét, és úgy az egész hangulata. Szeretem ezt az ünnepet.


Nektek is összeszedtem a kérdéseket, hogy akár megjegyzésben, akár saját blogon ki tudjátok tölteni a TAG-et:

1. Mi a kedvenc karácsonyi filmed?
2. Szenteste vagy karácsony reggelén bontod ki a karácsonyi ajándékaidat?
3. Mi a kedvenc karácsonyi emléked?
4. Kedvenc ünnepi étel?
5. Kedvenc karácsonyi ajándékod?
6. Kedvenc karácsonyi illatod?
7. Van saját karácsonyi hagyományod?
8. Milyen dísz kerül a karácsonyfád csúcsára?
9. Mi volt a legőrültebb/legvadabb ajándékkívánságod gyermekként, amit sosem kaptál meg?
10. Mi a kedvenced a karácsony ünnepében?

Kíváncsian várom a válaszaitokat :-)

8 megjegyzés:

  1. Ó a Forrest Gump - de régen láttam, azt hiszem a téli szünetben sort kerítek rá :)
    Nálunk Lali utálja a karácsonyfa díszítést, úgyhogy csak én csinálom. Ő felrakja az égősort, a többivel pedig én elbíbelődöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, nálunk is ez a leosztás: a fiúk intézik az égősort, a többi az én dolgom mindkét fa esetében :-D A Forrest Gump-ot pedig mi is megnézzük újra, úgy érzem :-)

      Törlés
  2. Karácsonyfát a mi családunkban is én díszítem. Apukám feladata az égősor, öcsém meg csak a szaloncukor eltüntetésében segít.:)

    VálaszTörlés
  3. A Grease nálam is nagy kedvenc, megunhatatlan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is, úgyhogy rá is veszem majd a családot az ismételt megtekintésére :-)

      Törlés
  4. Nincs saját blogom,úgyhogy itt:-)
    1.Nem karácsonyi témájú,de nekem a karácsonyhoz kötődnek a Sissi filmek Romy Schneiderrel.Olyankor néztük őket anyuval,szerettem azt a romantikus világot,akkor is ha messzevolt a valódi történelmi tényektől...
    2.Szenteste van nálunk ajándékozás.
    3.Kislány voltam még,testvérem nem is született még meg,és otton a szoba ajtajának műanyag ablakán át színes körökként látszottak a karácsonyfa izzói...de kedves emlékek még a szereplések az éjféli misén.
    4.Rántott hal,krumpli saláta,és az elmaradhatatlan bajai halászlé.
    5.A karóra,amit a páromtól kaptam azelső közös karácsonyunkon.Azóta minden nap hordom.
    6.A sülő mézeskalács illata.
    7.Olyan,amit én vezettem be nincs.A kollektív mézeskalács sütést viszem tovább.
    8.Ez minden évben változik.Az üveg díszeket kevésbé szereztem,a természetes anyagból készültek jobban tetszenek.
    9.Nem volt ilyen.Két pedagógus szülővel tudtam mik a határaink,sosem vágytam nagy dolgokra.
    10.Az,hogy kiszakít a hétköznapok mókuskerekéből (egy multinál dolgozom ki a belem,igazi vadkapitalista főnökökkel,hétvégi munka stb),de ilyenkor klasszikus értékekre,klasszikus tevékenységekre koncentrálhatok,mint a sütögetés meg a családi beszélgetések.Alix

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy válaszoltál a kérdésekre, mert felüdülés volt olvasni őket :-) Sajnálom, hogy a munkahelyed nem éppen ideális, és remélem, sikerül majd feltöltődnöd az ünnepek alatt <3 :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.