2014. december 1., hétfő

Yankee Candle Christmas Garland – téli illat a fenyő szerelmeseinek

Sokan keresgélik azt a fenyőillatot, amely nem olyan, mint sok, a legkisebb helyiség illatosítására szolgáló spray. Persze felmerül a kérdés, hogy létezik-e ilyen, hiszen ha valaha volt tényleg fenyőt idéző illatú termékünk, akkor onnantól bármelyikről az juthat eszünkbe. A mai illat szerintem nem ilyen, mégis sokak szerint igen, így aztán párologtattam fenyőolajat, hogy kiderüljön, mennyire is hasonlít a természetes eredetű Aromax fenyőillatra.

Először azonban lássuk a szokásos leírást. A Tart® maga a színéből adódóan nagyon mutatós, és jól látszódnak benne a kis darabkák, amelyből összeáll (és amelyek a kicsomagoláskor szerteszét potyognak a szélekről, ezért érdemes rögtön a melegítő tálkája felett nekiállni a csomagolás eltávolításának). Csomagoláson keresztül egyébként egy eléggé tolakodó, friss-hűvös jellegű illatnak tűnik, ami elsőre nem volt túl szimpatikus nekem.


A tortácska tetején a szokásos módon látszik a cégnév,...



...olvasztásakor pedig a fenyőzöld sötét méregzöldre vált, így kifejezetten mutatós a két szín közötti átmenet. Valamiért különösképpen odavagyok ezért a folyamatért, valószínűleg enyhe pirománia lakozik bennem, és most sikerült is fényképen elkapnom:



Az illat maga pedig sokban emlékeztet engem a Red Berry & Cedar nevű, sajnos már kivont illatra, és abból is a cédrusfa aromáját vélem felfedezni benne. Nem a sima fenyőillatról van szó ugyanis, hanem annál határozottabb, hűvösebb jellegűről, ami konkrétan a fák havas időjárásban való kivágását idézi fel bennem. Jelen van ugyanis a hideg téli levegő csípős illata, a fenyőillat és a kivágáskor felszabaduló gyantás faillat is. Emellett pedig valami más illatjegy is, amely miatt az első szagláshoz képest barátságosabb és melegebb illata van melegítéskor.

És most jön az igazi boldogság számomra, ugyanis az előző bekezdés után néztem csak meg, mit ír róla a hazai forgalmazó weboldala:
A frissen vágott fenyőágak és a zamatos áfonya keveréke adja ezt az igazán karácsonyi hangulatú aromát.

Ezek szerint nem vagyok reménytelen az illatok leírásában. És talán éppen az enyhe gyümölcsös jelleg miatt égettem boldogan a konyhában is, mert nem az alpesi, szúrós jellege dominál, hanem bársonyosabb, és „orrbarátabb” annál, ráadásul pedig a másnap reggeli szellőztetésig még mindig érezhető volt az illata a délutáni olvasztása után. 6-7 teamécsesnyi időn át még mindig ontja magából az illatot, így tényleg megéri az árát, és a kezdeti ellenszenv ellenére a kedvencek közé került nálam az idei téli illatok közül, és már nagyméretű gyertyát is rendeltem belőle.

Az illóolajos kérdésre visszatérve pedig: egyértelműen jelen van benne az az illat is, csak vegyül még mellé az említett hűvös és gyümölcsös jelleg is, így ideális választás lehet azoknak, akik kedvelik az ilyen illatokat, netán velem együtt sajnálkoznak a Red Berry & Cedar kivonásán.

Az illatgyertya.hu oldalán ide kattintva éritek el a viaszt 450 Ft-os áron, a teljes illatcsaládot pedig ezen a hivatkozáson tudjátok megtekinteni.

Ti próbáltátok már ezt az illatot? Milyen illatokat használtok mostanában a lakás otthonosabbé tételéhez?

11 megjegyzés:

  1. Nekem még kipróbálatlan állapotban van, s csomagoláson keresztül csalódás volt, de ezek szerint van még remény. Reménykedtem, hogy a YC-nél lesz valami jó kis akció a karácsonyi illatok kapcsán, de a hónap illata sajnos számomra nagy csalódás, mert mindkét illat megvan tart-ként, de az egyik nekem túl fűszeres a másik pedig nem igazán ünnepi. Az Aromax illóolajat én is tervezem megvenni még a héten, illetve egy másik oldalon még találtam akciósan Red Berry & Cedar mintagyertyát, arra gyorsan lecsaptam, pont jó lesz az adventi koszorúhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam sokkal kellemesebb illatot produkált melegítés közben, úgyhogy remélem, Nálad is ezt a viselkedést mutatja majd. Szívesen venném a beszámolódat róla, ha kipróbáltad :-)

      A Red Berry & Cedar-ból hol találtál még??? Nekem mondjuk csücsül egy a szekrényben még tavalyról, de az egyik nagy kedvencem, így még mindig tartogatom :-)

      Törlés
    2. http://www.yankeegyertya.hu/akcios_termekek
      Itt találtam, s talán még 1 db van belőle, mert gyorsan rendeltem 4 db-ot.

      Törlés
    3. Köszönöm az infót :-)

      Törlés
  2. Nafee, most mégis megjött hozzá a kedvem. Eddig nekem a Christmas cookie a kedvencem, de ahogy Te írsz erről az illatról, egyből akarom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajjaj, elnézésedet kérem, de tényleg tetszik, és ezek szerint át tudtam adni a vele kapcsolatos érzéseimet :-) A Christmas Cookie pedig szintén csodás illat, bár teljesen más világ. Nálam most a Vanilla Cupcake ég, ami rokon illat a CC-val, ls nagyon élvezem ezt is :-)

      Törlés
  3. Alig várom már, hogy kipróbáljam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Neked fog-e tetszeni :-)

      Törlés
  4. A leírásod alapján nagyon átjött, hogy milyen illatról is van szó. Szerintem te írod le a legjobban az illatokat a blogos világban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát ez óriási bók, köszönöm szépen! Remélem, hogy ha esetleg kipróbálod, Te is ilyennek fogod érezni :-)

      Törlés
  5. nekem tetszett ez az illat.
    Valaki azt írta,hogy wc illatosító,szerintem nagyon relatív kinek mi tetszik.Nekem ez tetszett,sőt simán újravenném.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.