2015. február 22., vasárnap

Yankee Candle Red Raspberry – egy tökéletes gyertya

Általában véve is rajongok a Yankee Candle gyertyái iránt, ez nem titok, azonban sok esetben találkozom problémás, nehezen égő, különleges odafigyelést igénylő darabokkal, ezért aztán nagy az öröm, ha csupa pozitívumról tudok beszámolni egy gyertya esetében. A Red Raspberry szerencsére ilyen, a részletekről és az illat jellegéről pedig alább olvashattok.

Nos, a kinézete már maga is csodás: igazi csajos, sötét rózsaszín a viasz, a címkén pedig nagyanyáink lekvárját idéző, csodás málnás finomság látható. Igazából nem annyira értem, hogy miért tavasszal jelent meg, mert a gyümölcsös jellege miatt inkább nyárinak mondanám, de azért a Love is in the Air kollekció részeként sem volt rossz ötlet kiadni, már csak a színe miatt sem.



A kanóc ránézésre nem különbözik a többitől, azonban ez esetben végre sikerült a viasz állagához tökéletesen illő kanócot választania a készítőknek, ugyanis a YC elméletileg minden gyertya esetében a hozzá leginkább megfelelő anyagú és vastagságú kanócot választja, mégsem mindig sikerül a legjobb eredményt elérniük.



Az égetés gyakorlatilag problémamentes, mert a láng itt sem táncol idegbeteg módon, a viasz pedig egyenletesen melegszik át, és nem ássa mélyre magát a kanóc a viasz közepén.



Ha türelmesek vagyunk, és ráérünk 6-8 órát, akkor magától kialakul az egyenletes viaszmedence, a sokadik égetésnél is (bár a képek az első égetés során készültek). Ha nem vagyunk ennyire türelmesek, akkor érdemes a harmadik óra után alufóliát alkalmazni, és így fél–egy óra elteltével kapunk ugyanilyen medencét.



Méghozzá ilyen csodás lesz:



Az illat egyébként az édesebb gyümölcsillatok közé tartozik, tehát hiányzik belőle a fanyarság. Azt a fajta málnás cukorkát idézi, amelynek az alakja is málnát idéz, és nem savanykás, hanem édes. Az émelyítő jelleg ugyanakkor szerencsére hiányzik belőle, így leginkább a málnaszörp édes illatvilágát tudnám még párhuzamba állítani vele.



Az illatgyertya.hu oldalán az alábbi leírás olvasható róla:
Savanykásan édes és tele a természet jóságával... az érett, piros málna páratlan aromája.

Nos, én a savanykás jelleget továbbra sem érzem rajta, de ez nem hátrány, mert így is tökéletesnek mondható, ráadásul erős illatú: a nappaliból kikúszik az előszobán át egészen a konyhába, így bekerült az abszolút kedvenceim közé. Az erősség jele egyébként az alábbi képen látható, a dermedés után gyöngyökben megjelenő olaj is, ez ugyanis magas illóolaj-koncentrációt jelez.



A Love is in the Air kollekció darabjait ide kattintva tekinthetitek meg a webáruházban. Jelenleg csak a nagyméretű gyertyákra lehet lecsapni belőlük, a későbbiekben azonban a kicsi és a közepes gyertya, valamint a viasz is várható lesz nálunk is. Én már alig várom...

Ti lecsaptatok mostanában valamelyik új YC-illatra? Milyen illattal teszitek mostanában még otthonosabbá az otthonotokat?

16 megjegyzés:

  1. Imádom az alapos gyertyatesztjeidet! :) Felőlem egyébként az év bármely szakában, bármelyik kollekciójában kiadhatják, ugyanis ha a bogyigyümis családba tartozik, akkor az jöhet bármikor :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy jónak találod őket, mert nem kevés munka van velük :-) Jelentem, hogy mostanra viaszként is kapható már ez az illat is, úgyhogy érdemes lehet most lecsapnod rá :-)

      Törlés
  2. Ez az amit szagoltam es nagyon tetszett?*-*

    VálaszTörlés
  3. Én már szagoltam a boltban, de akkor nekem tűnt elég különlegesnek, hogy megvegyem. Viszont most ez a poszt nagyon felcsigázott, szerintem teszek vele még egy próbát legközelebb... Bár nekem inkább a Grapefruitos gyertya illata tetszett jobban első szippantásra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A grapefruitos nálam is nagy kedvenc lett, rendeltem is belőle néhány viaszkát, hogy a családtagok is átélhessék az illatélményt :-)

      Törlés
  4. A napokban lecsaptam le 3 illatra és még jó párat ki is néztem, de az egyenlőre titok. :D Különben oda a meglepetés a blogon. :D :3 Viszont akkor gondolom még nem volt kirakva az üzletben, amikor én voltam benn. :( Pedig finomnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az egyik legjobb illat, bár nyáron már túl édesnek fog bizonyulni, és akkor inkább a citrusos-friss illatok felé nyitok majd :-)

      Törlés
  5. Nagyon vágyom erre. Lehet nem bírok várni és megveszem üveggyertya formában, pedig első üveg vásárlásként a Vanilla Cupcake volt betervezve :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék, hogy végül melyik mellett döntöttél :-)

      Törlés
  6. Mhmm biztos nagyon fini lehet! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon vonz ez az illat, szívesen megszaglásznám élőben is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, lesz rá lehetőséged, és ha igen, kíváncsi lennék a véleményedre :-)

      Törlés
  8. Egek, málnaillat, és én nem csaptam le rá legalább tart formájában, mikor ez a kedvenc gyümölcsöm? :O Na ezt hamarosan orvosolni fogom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, valóban megtetted, és a Te fejedet is elcsavarta :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.