2015. március 8., vasárnap

Személyes – Sokoldalú Blogger-díj

Ma egy trükkös bejegyzés következik, ugyanis kb. másfél hónapja nem olvasok blogokat, mert szeretem egyben bepótolni a lemaradást, és mostanság még nem volt erre módom. Ebből adódóan azt sem tudom, ki kapta már meg a továbbadandó díjat és ki nem, de úgy vagyok vele, hogy egy-egy ismételt jelölés mindenkinek megmelengetheti a szívét még akkor is, ha már megírta róla a bejegyzést.

Elsőként azonban hadd köszönjem meg a díjat Szilvinek, a Pillecukor blog írójának, valamint Reninek, az Njoythestyle bloggerének, mert nagyon örömet okoztak vele mindketten.

A random tényekből 7-et kell összeszednem díjanként, és hát kíváncsi vagyok, összejön-e 14:

1. Schrödinger jelenleg is az ölemben dorombol, és néha besegít az egér kezelésében is, mert hát sokkal kényelmesebb úgy bejegyzést írni, hogy lökdösi...

2. Szilvi bejegyzése alapján jutott eszembe, hogy nagyon szeretek virágot kapni, vágottat és cserepeset egyaránt, de a legegyszerűbben nevelhető növények mind kipusztulnak nálam, így a korallvirág és a legénypálma is esélytelenül indul nálam.

3. Nagyon nehezen veszem rá magam az ecsetmosásra, pedig magát a folyamatot amúgy szeretem, csak elkezdeni nehéz.

4. Ha megijedek pl. attól, hogy egy gyerek/kutya kifut az útra, nagyon éles hangon kiáltok rá: így bár fennáll a halláskárosodás veszélye, garantált, hogy lefagy tőle, és megakadályozom a bajt. Anyukám szokta mondani, hogy ha lesz gyerekem, az első ajándéka számára egy mini füldugókészlet lesz...

5. Szintén Szilvivel közös dolog, hogy odavagyok a gesztenyepüréért, és bármikor szívesen ennék belőle.

6. Egy másik rövid út a szívemhez a tejbegríz, de csakis akkor, ha kellően folyós. A klasszikus kakaós-cukros mellett a fahéjas-meggybefőttes változat is nagy kedvencem.

7. Büszke vagyok arra, hogy az orchideámat virágzásra tudtam bírni: az OBI leértékelt növényes részlegén vettem, ahova azért került, mert már elnyílóban volt, nálam viszont új esélyt kapott. Jövő héten ismét tervezek oda ellátogatni, mert vélhetően lesznek hasonló példányok a nőnapi mizéria után is.

8. Az előzőhöz hasonló felfogásom, hogy támogatom az állatkák örökbefogadását. Vannak emberek, akik sok-sok pénzt költenek a fajtatiszta állatkákra, holott számtalan kóbor és menhelyi állat is gazdára vár, és bizony meg is érdemlik az esélyt. Az én kis szépségeim is mind utcaállatkák voltak, és nálam boldog kedvencek váltak belőlük.


9. Szeretem a levendula illatát, de persze nem mindegyik fajtáját, hiszen a cégek sokszor félrenyúlnak vele, hanem inkább a frissebb jellegűt, valamint a teljesen valódi levendula illóolaj is nagy kedvenc nálam. Emellett a barátnőmtől kapott levendulás tasak is rendszeres átdörzsölés alatt áll, mert ilyenkor felszabadulnak a még benne rejlő illóolajok, és egész nap levendulaárban úszik a lakás.

10. Bármikor meg tudnék enni egy-egy jó főzeléket, valamint a sült hús-saláta páros is megunhatatlan számomra.

11. A sushi lényegét nem értem, pedig már többször ettem, garantáltan jó helyeken, de nem lopta be magát a szívembe. Lehet, hogy azért, mert se nem főzelék, se nem sült hús :-D

12. Hiányzik belőlem a szortírozáshoz szükséges kegyetlenség, ugyanakkor csodálattal nézem a szellősen berendezett lakásokat, így ez a két tényező mostanában harcban áll bennem. Nagyon remélem, hogy idén végre elnyeri végleges formáját a lakás, és büszkeséggel nézhetek végig a munkám gyümölcsén.

13. Nagyon jó alvó vagyok, és igazából két tényezőre van szükségem, hogy bármikor, bárhol elaludjak: vízszintes testhelyzet és meleg.

14. Szeretek napozni, és a világ egyik legjobb helye számomra a Balaton, ugyanakkor Murphy kegyetlensége miatt a legtöbbször épp hűvös, esős idő van, ha végre eljutok oda, így a Balatonhoz kötődik számos könyvélményem és sok-sok alvás is.

Nos, úgy tűnik, gond nélkül összejött a 14, a jelölések számánál viszont szeretnék megállni 15-nél. Nekik szeretném továbbadni a díjat:

1. Eleni – http://azrail5.blogspot.hu/
2. PAncsi – http://pancsipipereasztala.blogspot.hu/
3. Panni – http://panka-makeup.blogspot.hu/
4. Kamii – http://behindmymakeup.blogspot.hu/
5. Ági – http://nicetiesinmylife.blogspot.hu/
6. Anna – http://moonangelstories.blogspot.hu/
7. Szilvi – http://megaera-magical-world.blogspot.hu/
8. Zsozsó – http://sakklakk.blogspot.hu/
9. Andus – http://szepsegcsakneked.blogspot.hu/
10. Ági – http://mdolla1981.blogspot.hu/
11. Erika – http://angeldesign77.blogspot.hu/
12. Lolli – http://maninail.blogspot.hu/
13. Hajnóca – http://beautyandlovebyhajnoca3.blogspot.hu/
14. Lilla – http://leilahercegno.blogspot.hu/
15. Zsóka – http://bottledcolours.blogspot.hu/

Remélem, mindannyian örülni fognak neki, bár szerintem csak örülni lehet, mert elismerés a többi blogger részéről egy ilyen, na meg sok-sok új blogra is lehet bukkanni általa, így olvasóként is nagyra értékelem, ha másoknál díjról olvashatok.

A kedves olvasókat pedig szeretném felszólítani, hogy ha van kedvetek, Ti is töltsétek ki a megjegyzéseknél akár a random tényekről szóló részt, akár a kedvenc blogjaitokat is emeljétek ki, mert örömmel olvasnám. :-)

22 megjegyzés:

  1. Én amióta kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok és legtöbbször nincs itthon, csak sima tejszínhab, nem is gondoltam gesztenyepürére :( A tejbegrízért mondjuk nem kár, sosem szerettem :DD A sushit sem, de rájöttem, hogy az algalap miatt, annak valami rettenetes íze van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gesztenyepürét pedig nem szabad elfelejteni, az egyik legjobb dolog a világon! :-D A sushival egyébként konkrétan az a bajom, hogy alig van íze, és mártogatják mindenfélébe, hogy legyen neki, de akkor meg mi értelme? Emellett az állaga sem tetszik, szóval teljesen kiszavaztam :-)

      Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a díjat ^^ Én mondjuk imádom a sushit, de csak amit én készítek, mert az - minden beképzeltség nélkül - isteni, és még a magyaros kaják megrögzött hívei is elismerően nyilatkoztak róla :) Viszont a hozzá járó savanyított gyömbért ki nem állhatom. A tejbegríz meg a legkedvencebb édességem, egyszerűen imádom! Lekvárral is finom egyébként, meg csokiszósszal ^^ Persze az új életmódom miatt már ezeket is ritkán, vagy diétásan fogyasztom, de még úgy is isteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, engem még Tamás sushija sem győzött meg, pedig gondolom, azt is megfelelő módon készíti, ha már minden más étele is mennyei ízélményt nyújt. Mindegy, nem kötelező mindent szeretnem, meg aztán szeretem a tökfőzeléket, amit pedig sokan nem :-D

      A tejbegríz tényleg isteni, és egy-egy pohárkával én is megengedek magamnak belőle, mert mértékkel azért befér az egészséges életmódba is, amúgy meg imádkozom, hogy soha ne váljak laktózérzékennyé :-D

      Törlés
  3. De jó volt olvasni :) A sushi nálam nagy csalódás volt :( nem mondom, hogy nem szeretem, de sokkal különlegesebbnek képzeltem el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ugyanez a helyzet, és így nagyon nem értem a körülötte lévő nagy felhajtást :-)

      Törlés
  4. Köszönöm szépen! :)
    A növények sajnos nálunk sem bírják sokáig: vagy keveset öntözöm, vagy túlöntözöm őket. Ráadásul nem mindegyik díjazza, hogy csak a szekrény tetején tudnak lakni, mert ha lejjebb teszem őket, akkor nem én ölöm meg őket, hanem a macskák...
    Én is nagyon támogatom az otthontalan állatkák örökbefogadását! Minden hónapban támogatom a veszprémi állatvédő szervezeteket, de ha tehetném, minden állatot hazahoznék hozzánk (ami persze senkinek nem lenne jó, de mégis...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az tuti, hogy ha családi házunk lesz, sok kutya fog ott gazdára várni, mert amúgy sem sikerült még soha segítséget kérnem a helyi szervezetektől, pedig négy kutyus esetében is próbáltam. Mindenesetre kerttel könnyebb lenne, mint tömblakásban nyomorogva, és az internetnek hála vagy új gazdát találtak eddig mindig, vagy megtalálták az eredetit :-)

      Törlés
  5. Nagyon szívesen, jó látni, hogy örömöt okoztam :) A gesztenyepüré tényleg isteni, és a tejbegríz is, én lapos tányérból szoktam enni, kakaóval :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A héten sorra kell kerítenem a tejbegrízt és a gesztenyepürét... :-)

      Törlés
  6. Nagyon szépen köszönöm Katy! :) :* Nagyon jól esik.
    Én egyelőre csak gyilkolom az orchideát, remélem, egyszer túlélik és szépen virágozni fognak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem erre mindenkinek rá kell éreznie, meg sok mindenen múlik, akár az épület anyagán is, hogy melyik virág hol érzi jól magát :-)

      Törlés
  7. Köszönöm szépen, hogy gondoltál rám :)

    VálaszTörlés
  8. Jó volt olvasgatni ezeket a random dolgokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, mert örömmel is írtam őket :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.