2015. április 16., csütörtök

Scholl Velvet Smooth – az elronthatatlanul egyszerű lábápolásért

Még februárban hivatalos voltam egy sajtóeseményre, amelyen a továbbfejlesztett Scholl Velvet Smooth készülékről és néhány lábápoló kozmetikai újdonságról esett szó, és Instagramon mutattam is egy képet a sok-sok lábápolási csodáról. Az eseményről való távozáskor aztán egy kis csomagot is kaptunk a szervezőktől, amelyet innen is köszönök. A Velvet Smooth készüléket és két pótfejet tartalmazott, valamint egy részletes és érdekes leírást a fejlesztésekről és a gyártó cég történetéről. Nos, a készüléket azóta többször is használtam, és most a tapasztalataimat szeretném Veletek megosztani, bár a címből már sejthető, hogy jó benyomásokra tettem szert.


A csomag tartalma

A készülék, atombiztos csomagolásban

Pótfejek – egy durvább és egy finomabb szemcsés

Az eddigi használatok során még csak az eredeti fejre volt szükségem, ugyanis egyrészt nem volt nálam vészes a helyzet, hiszen mindig is figyeltem a lábfejek megfelelő táplálására és hidratálására, másrészt az első használat során olyan szépen helyrejött a lábam, hogy most már néhány pillanat alatt kész vagyok a szükséges simításokkal, így a kétféle pótfejről egyelőre nem tudok beszámolni, csak a készüléken lévőről és magáról a készülékről.

Használatbavétel előtt egy műanyag korong gondoskodik arról, hogy az elemek és az érintkezőik ne érjenek össze, és így ne kezdődjön meg idejekorán az elemek lemerülése. Tehát először le kell csavarni a nyél alján lévő félgömböt, eltávolítani a műanyag részt, visszatekerni az alját, és már indulhat is a buli, vagyis a lábak ápolása. A nyél és a fejtartó között található kis ezüstszínű gyűrűt kell balra elfordítani, hogy forogni kezdjen a fej, és bár először kissé félelmetes lehet a zümmögés és rezgés, nem kell aggódni: annyira gyengéden radírozza az elhalt hámsejteket, hogy még csak csikis sem lesz a talpunk tőle (azon kevesek közé tartozom ugyanis, akik még saját magukat is képesek megcsikizni...).

Nagyon fontos, hogy a készüléket száraz bőrön használjuk, ugyanakkor úgy figyeltem meg, hogy segíti a folyamatot, ha kissé felpuhult a bőr fürdés közben. Ezért aztán a hajmosásos „otthoni wellness” fürdéseim után használom, ha már megtörölköztem, felvittem a szükséges hajápolókat, és a hajamat is kifésültem, hiszen így a törölközésnek és a kis levegőzésnek köszönhetően biztosan száraz már a bőr, ugyanakkor még könnyebben kezelhető.

Kiválóan rendbeszedte a lábamon lévő bőrkeményedéses részeket, ráadásul pedig a kidörzsölődés miatt felhámlott bőrt is gyengéden távolítja el. Persze nem álltam neki frissiben, amikor még érzékeny és sérülékeny a terület, hanem vártam 2-3 napot, és ekkor estem neki nagyon óvatosan. Ugyanakkor az óvatosság már eleve garantált, mert a készülék nem erőteljesen és erőszakosan esik neki a feladatnak, így szerintem elrontani sem lehet a dolgot.

Ennek ellenére figyelmeztetés áll a dobozon, hogy amennyiben az adott területen égő érzés alakul ki, meg kell szakítani a használatot, valamint hogy egy adott részen nem szabad 2-3 másodpercnél hosszabb ideig alkalmazni a reszelést.

A készülék tehát teljes mértékben meggyőzött, és így nem is kell gondolkodnom, hogy mivel lepem meg édesanyámat anyák napjára: a rendkívül egyszerűen elérhető ápolt talpak élményét vele is mindenképpen szeretném megosztani.

A készülék ajánlott fogyasztói ára 11 999 Ft, míg a két darab pótfejet tartalmazó csomagé 4999 Ft.

Ti próbáltátok már a készüléket? Ha igen, mik a vele kapcsolatos tapasztalataitok?

4 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik is, meg nem is...
    Alapvetően szimpatikus termék, de olyan sok negatív kritikát olvastam róla a Krémmánián, hogy nem merem megvenni ilyen borsos áron. Nagyon megosztó termék, vagy 5*-ot vagy 1*-ot adnak rá az emberek... Most nem tudom kinek higgyek?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, nyilván sok múlik azon is, hogy kinek milyen a bőrtípusa, és kinek mennyire van rossz állapotban a talpa. Az én rendszeresen hidratált lábamon tökéletesen működött, és azt már láthattad, hogy a tesztelésre kapott termékekről is leírom, ha nem válnak be, ez viszont teljes mértékben meggyőzött. Szóval soktényezős a dolog, de én csak jókat tudok róla mondani. :-)

      Törlés
  2. Tudom, hogy kicsit OFF, de egyébként most le van akciózva a TESCO-ban (az online felületen legalábbis biztosan), és 9600Ft-ba kerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy OFF, sőt a FB-oldalamon is megosztottam a hírt :-) Nagyon köszönöm, Rami <3

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.