2015. június 11., csütörtök

The Balm Nude'tude Sexy and Serious smink – plusz egy kísérlet


Bár nemrégiben egy új Makeup Revolution paletta tesztelésébe kezdtem bele, adós vagyok még néhány dologgal a The Balm Nude'tude kapcsán is, így aztán a mai napon ehhez a palettához kanyarodtam vissza, és LollipopShoo  kérése alapján a Sexy és a Serious nevű, sötét színnel készítettem sminket. A palettában a felső sor jobb végén helyezkednek el:


A címben említett kísérlet pedig egy olyan smink elkészítése volt, amelyet sok Instagram- és Youtube-csatorna tulajdonosa nap mint nap visel, hétköznapi sminkként: rengeteg aapozó és korrektor, a vonásokat eltüntető mennyiségben, kontúrozás, vastagra rajzolt szemöldök, tökéletes ajkak. Mindent bevetettem, és szerintem konkrétan soha életemben nem viseltem még ennyi sminkterméket egyszerre. Fura is volt, ugyanakkor rávilágított arra, miért vágnak fancsali arcot ezek a lányok szinte minden esetben: magam is akaratlanul ilyen arckifejezéssel járkáltam a sok-sok sminktermék miatt, valahogy úgy, mint annak idején az első szájfényes próbálkozáskor, amikor még normálisan beszélni sem mertem a furcsa érzés miatt.

Szóval a tanulság: lehet, hogy nagyon jó fej emberkék, csak zavarja őket az indokolatlanul sok egymásra rétegzett termék. :-D

Maga a smink egyébként egy kis részre felvitt és elsatírozott Sexy és a szempillatőnél a Serious kombinációja. Nincs hangulatom ennél erősebb sminkhez, főleg, hogy nálam lélekben még mindig tavasz van, hiába a kinti hőség...








A végére már megpróbáltam mosolyogni:






Nos, fényképeken és videókon nyerő lehet ez a kinézet, de élőben rettentően művi, és fura volt mind a párom, mind a családtagjaim számára így látni engem. Magamnak is fura, mintha nem én néznék vissza a tükörből, így nem igazán értem, miért készítenek ennyire erős sminket mindennap maguknak mások. Videók és sminkbejegyzések esetében fogom még alkalmazni a technikát, tovább finomítva, mert vannak olyan részei, amelyek tetszenek, de a hétköznapokban továbbra is maradok a jól bevált színezett hidratálómnál, ami láttatni engedi az eredeti arcomat és az arckifejezéseimet.

Egyébként pedig kérek szépen tippeket olyan szem alatti sötét karikákra alkalmas korrektorra, amely nem szárít, és nem ül bele a hunyorgás miatti redőkbe az első adandó alkalommal.

A szemfestékek esetében kicsit csalódott vagyok, mert jobb satírozhatóságra számítottam, de matt színekről van szó, így rendkívül sokat számíthat a szemhéjalap is, ezért aztán további tesztelésük várható különböző alapokkal.

Kiemelném viszont a rúzst, amely az egyik kedvencem mostanában, sok másik termékcsaládtársával együtt: Avon Indulgence Tawny Rose a neve, és ugyanazt tudja, mint kevés kivétellel minden testvére: nem különösebben tartós, ugyanakkor hidratál, egyenletesen kopik, és mind az illata, mind az íze kellemes, illetve nem zavaró, Mondom, van kivétel is, de erről majd egy csalódásokról szóló alkalommal beszélek inkább...

Ti milyen sminket viseltek a hétköznapokban? Titeket is idegesítenek a túlsminket, fancsali arccal a kamerába bámuló lányok?

29 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Ez a fajta "túltökéletes" smink tőlem is messze áll, kifejezetten zavar a vastag réteg alapozó és rajta a sokféle termék, a bőröm se szereti, bármennyire lehet az alapozó bőrbarát.
    Én sem szeretem, amikor valaki eltakarja minden vonását, sőt van, aki nem is mosolyog ezekben a sminkekben és ez unszimpatikus, morci tőle az illető.
    A szemsmink nagyon szép lett amúgy, bár hétköznapokra tényleg picit sok lenne. Képekre, ahogy mondtad, tökéletes lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :-) Nekem szinte mindig az jut eszembe elsőként, hogy a vakolat helyett esetleg megpróbálhatnának mosolyogni, és máris szebbek lennének mind sminkkel, mind anélkül... Amúgy a lemosáskor rájöttem, hogy a szempillaspirált megint kifelejtettem, mégis túl erős a smink, az Instagram-lányok pedig még műszempillával és tusvonallal is megfejelnék ezt a sminket, ami meg már kezdi nagyon egy másik kategória felé sodorni az egészet...

      Törlés
    2. Pontosan! A mosoly és a csillogó szem többet ér, mint egy smink :) A pasiknak se tetszik, hisz ki akar alapozót, púdert, rúzst és a többi mindent puszilgatni??
      Nem látszik a spirál hiánya, nagyon szépek a szempilláid, mázlista vagy! :)
      Na igen, szoktam látni én is és taszít, sőt kifejezetten rossz irányba tolja el a képet...

      Törlés
    3. Fujj, tényleg, még csóknál is zavaró lehet a száj körül vastag alapozás... Arról nem is beszélve, hogy kész zsákbamacska, hogy reggelente milyen nő néz majd vissza rá a közös ébredéskor :-)

      Törlés
  2. Az első reakcióm: uramisten, ne már! :D Aztán elolvastam a szöveget, hogy ez számodra is a nagyon mű kategória, szóval megnyugodtam. Nagyon régóta olvaslak már, szóval szerintem ezért is lepett meg ez a "megrajzolt fej" ennyire, mert még nem láttalak így. Ezeken a műfejű lányokon jókat nevetek, hogy nem tudnak létezni 5 centis sminkréteg nélkül a fejükön és bekábítják az embereket, hogy mennyire csodaszépek, holott ha este lemossák a mázt magukról, akkor egy teljesen másik ember néz vissza a tükörből. Szóval igen, 5 cm rétegű alapozó, vastag-ébenfekete-természetellenesen megrajzolt szemöldökök, brutál szempillák és a pirosítóba fejelés a menő.
    Én abszolút nem sminkelek, nincs rá szükségem és felvállalom így is a fejem. (pl: Instagramon)
    Te pedig tényleg maradj meg az eddigi természetes mivoltodnál, mert szép arcod van, nem kell takargatni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, remélem, hogy mindenki elolvassa a szöveget, mert ennél a bejegyzésnél most nagy fontossága van :-D Egyébként fontolgatom egy kifejtős bejegyzés írását a témában, mert lenne aktualitása, ahogy elnézem manapság...

      A tusvonalat és a műszempillát sem értem amúgy, hogy miért kell MINDIG hordani őket, és hogy vajon mégis hogyan teszi különlegessé az esküvőjét... Netán ott épp normális sminket visel majd, mert más különlegességet már nem tud bevetni??? Ennél a sminknél pedig lemaradt a szempillaspirál, amit a lemosásnál vettem csak észre, mégis totál mű vagyok már, szóval tényleg nem és nem tudom megérteni őket...

      A pirosítóba fejelésen jót nevettem, köszönöm :-D

      Törlés
  3. Nóra véleményét osztom én is. Szokatla, de jól áll ettől Függetlenül, de én sem kedvelem a vakolat sminket. De vannak helyzetek amikor tényleg jó lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, fotózásnál jól jön az ilyesmi, pl. esküvőkre szokták mondani, hogy ne úgy sminkelj, ahogy élőben tetszene, hanem ahogy jól mutat majd a képeken, és sokkal erősebbet kell felvinni, mint azt bárki is gondolná :-)

      Törlés
  4. Tényleg szokatlan picit, de jól áll! A hajad összefogva viszont nagyon-nagyon tetszik! :) M.Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon kedves vagy! Ha lenne hajtömegem, szívesen hordanék lófarkat, és biztos jó érzés is egy dús copf, ahogyan ide-oda ring, de nekem ez nem adatott meg, mert szinte még csak súlya sincs :-)

      Törlés
  5. NYX HD korrektor a magabiztos válaszom a feltett kérdésre, én imádom, amióta megvan, csak ezt kenem fel a szem alatti karikáim elfedésére.
    A sminknél pedig én is sokkot kaptam, oké, hogy rég taliztunk már, de hogy ennyire lemaradtam volna valamiről...aztán a szöveg alapján megnyugodtam, hogy még mindig Te vagy az a Katy :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nekem a NY HD sem vált be, de van egy bevált kedvencem a MAC-től, így ahhoz térek majd vissza, csak el kell jutnom ismét a MAC boltba érte :-)

      Örülök, hogy elolvastad a szöveget, és nem könyveltél el teljesen reménytelenül :-D

      Törlés
  6. Bocsi de te itt nem tul vagy sminkelve hanem rettenet rondan vagy kifestve, elönytelenül. A kettö nem ugyanaz. Lehet sok sminket is felrakni szepen. A smink lenyege nem feltetlen a lathatatlansag. Berakhatnal egy-ket kepet amire gondolsz. Ha a mü amcsi lanyok azok akkor velemenyem szt nagyon melle löttel mert mint irtam ez a smink nem a plasztik hatasi tulsminkelök de azert profi kinezetü lanyokra hajaz, hanem azokra akik nem tudnak sminkelni es ez izlestelenseggel is parosul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát üdvözöllek a blogomon, troll! Ha szeretnél az akár hasznosnak is bizonyuló negatív kritikusok közé tartozni, kérlek, ne ócsárolj, hanem fejtsd ki a hozzáértő véleményedet, sértegetés nélkül. Köszönöm.

      Törlés
    2. Trollkodas... ugyan mar... leirtam a velemenyem
      Hozzazartozik a bloggerelethez a negativ kritika is. De akkor atfogalmazom es probalok epitö jelleggel irni; nem vilagos nekem hogy kiket mondhatni karikirzol? Mert a müvien sminkelt lanyokra-es itt ne a 10-15 evvel ezelötti magyarorszagi meses szemöldöktrendre gondoljunk mert annak a sminkeleshez köze semmi-barmi igaz hogy sok megy tulzas etc.csak az nem hogy csunya vagy nem preciz vagy nem rejlik benne csipetnyi profizmus. Ezertnem ertem h kikre gondolsz, a nikkietutorials hudabeauty-szerü korantsem natur de profi sminkelökre avagy önjelölt tinedzserekre akiknek göze nincs a sminkelesröl es izlestelenül kenegetik magukat. Nem az a smink lenyege h natur vagy sem. Hanem h mennyire igenyes. Remelem erted mire gondolok. Es tenyleg nem tudatosan döfni akarok csak felhivni a figyelmes. Ez a smink nincs szepen megcsinalva es annyiban be is talal amennyiben ez az igenytelenül sminkelök karikaturaja es nem a profibban de nyilvan extremen sminkelöke. Ez az info nem all az irasodban.

      Törlés
    3. A negatív kritika szerintem nem ugyanaz, mint a „rondán” és „ízléstelenség” szavakkal dobálózás, főleg névtelenül, de ez is csak egy vélemény, ahogyan a Tied is az. A mostani véleményed már informatív, ezáltal építő jellegű, így aztán jól használható is, úgyhogy köszönöm.

      Egyébként a túlzásba eső és maguknak teljesen más arcot festő lányokra célzott a dolog, és főként az arcsmink volt ilyen, mert az az általuk alkalmazott módszerrel készült az alapozás, kontúrozás stb. A szemsmink már nem így készült, hanem a két megjelölt szín kipróbálása volt egy adott szemhéjalapon, amelyet további kísérletek fognak követni más szemhéjalapokkal, hogy kiderüljön, melyiken satírozhatók jól, és melyiken nem, de valóban akár egy másik kísérlet tárgya lehetne az a szemsmink, amelyet ők mindennap viselnek, és erre valóban részletesebben kitérhettem volna a bejegyzésben.

      Törlés
  7. Hű, már Instán is nagyon furcsállottam ezt a sok sminket, de így már értem a dolgot.
    A magam részéről a kevesebb, természetesebb smink jobban tetszik, de mindenképpen érdekes kísérlet volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így látod, és hogy már ott is furcsállottad, mert ezek szerint tényleg szokatlan az ilyesmi tőlem :-D

      Törlés
  8. Szép, egységes arcbőröd van, így neked valóban nincs szükséged sok alapozóra, max. egy kis BB-re. A fotók gondolom picit tompítanak a sminken, így nem lehet érdemben nyilatkozni a kontúrozásról, szemöldökről, stb., mert a képeken ezek szerintem rendben vannak/ alig látszanak.
    Egyedül a szemsminkeddel nem vagyok kibékülve :D csináltál már szebbet és "gazdagabbat" is, ez nagyon nem nyerő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vakus képek Photoshop-hatással bírnak, de a természetes fényű képek sajnos elég kegyetlenül ki tudják emelni a hibákat, úgyhogy valóban rengeteget számít a megvilágítás, és erre is rájátszanak sokan. A szemsminket még újra fogom próbálni, mert bizony nagyon sokat számít a megfelelő szemhéjalap, és az egyik kedvencemmel, amelyiket ehhez a bejegyzéshez használtam, sajnos nincsenek jóban, de remélhetőleg a kedvenc Color Tattoo-m esetében majd másként lesz :-)

      Törlés
  9. A képeken nem jön át, hogy nagyon sok lenne a smink. Lehet ezt még fokozni. Nem pont rétegezéssel, hanem pl. még hangsúlyosabb szemfestéssel. Ha már az ember akár csak egy púdert is feltesz, az látszani fog még akkor is, ha természetes a hatása. Én munkába szoktam festegetni magam, sötétbarna ceruza, árnyékolva, spirál, piros szájfény vagy rúzs. Arcra csak korrektort-púdert. Mindig azt mondják, hogy ez nem sok, bár természetesnek nem nevezhető. Ha nem dolgozom, akkor csak púdert teszek fel kifényesedés ellen. Nekem azzal sincs bajom, ha valaki másik arcot fest magának, főleg alkalomra, minden napra azért túlzás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, és a szemfestés most pont nem is volt célpontja ennek a bejegyzésnek, arról szerintem külön fejezet is szólhatna majd, mert hihetetlen, milyen művi, túlrajzolt alkotásokkal járkálnak nap mint nap a nagyvilágban.

      A másik arc festését amúgy szívesen kipróbálnám egy profi stábos fényképezésnél, ahogyan pl. sokszor szó szerint nem felismerhetők a magyar hírességek egy-egy címlapon, annyira átalakítják őket a sminkkel, világítással, beállítással stb. Szóval van olyan alkalom, ahol megvan a helye, ahogy mondod :-)

      Törlés
  10. Az utóbbi időben volt szerencsém több kommentáradatot végigolvasni a FB üzenőfalamon amik az "agyonsminkelt amcsi lányokkal " meg a hasonmásaikkal foglalkoznak. Ezért örülök nagyon, hogy éppen Te foglalkozol ezzel a kérdéssel. Te vagy az a blogger akinek a videóit azért (is) nézem meg, mert nagyon választékosan, szépen beszélsz, öröm látni, hogy lehet a szépségápolásról nyelvi igényességet nem kizáróan is beszélni. Biztos voltam benne, hogy ha te írsz valamit a témában, akkor az biztosan korrekt lesz. Nem csalódtam. Én az ellentábort képviselem, viszonylag sok sminket viselek a hétköznapokban, mégis jó volt olvasni a véleményed. Hasznos volt. :) Kicsit kifejteném, hogy nem azért sminkelek erősebben, mert nem merem felvállalni az "igazi" arcom. Azért sminkelek reggelente, mert egyszerűen örömet okoz. Attól, hogy reggel pepecselek vele, már jól indul a napom. A munkahelyem mosdójában is elmosolyodom, ha belenézek a tükörbe és látom, ahogy a selyemfényű pirosítóm megcsillan, szép a kontúrom és a highlighterem is a helyén. Olyan, mint amikor valaki a körmét nézegeti az utcán, mert holózik. :D Lehet, hogy beteg vagyok, de én tényleg azért csinálom, mert örömet okoz, még akkor is, ha a munkatársaim és a társadalom egy része ezt nehezen fogadja el. Lényeg a lényeg, örülök, hogy leírtad, hogy neked mi nem tetszik az erősebb sminkben, köszönöm, hogy ezt is a tőled megszokott igényességgel követted el! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is nagyon köszönöm, hogy értékeled a nyelvi helyességet a blogon, mert valóban a szívügyem ez a része is, és ezek szerint nem hiába. Emellett pedig rendkívüli módon örülök, hogy annak ellenére, hogy úgymond „ellentábor” vagy, nem vetted magadra, mert nem is volt célom az egészet kategorikusan leírni és ellenezni. Meggyőződésem, hogy ezt is lehet ízlésesen és a megfelelő mértékben művelni, na meg mindenkihez más illik, hiszen van, akire mintha ráöntötték volna ezt a stílust, míg rajtam, talán a kerekded vonásokból eredően furcsán hat, és teljes mértékben megváltoztatja az arcom karakterét.

      A munkahelyi tükörbe pillantós résznél egyébként teljes mértékben magamra ismertem, mert ugyanígy szoktam lenni ezzel én is: jó érzés, hogy a lehető legtöbbet hoztam ki magamból a saját stílusomnak megfelelően, és szemsminkek terén egyébként simán viselek erőset és sötétet a hétköznapokon is, szóval megtaláltam azt a részét ennek a világnak, ami számomra megfelelő stílusú és arányú.

      Azt viszont sajnálattal olvasom, hogy a munkatársaid egy része ezt nehezen fogadja el. Szerencsére az én munkahelyemen ilyen fel sem merült soha, pedig volt mindenféle öltözködési stílusú és sminkelési szokású ember.

      Köszönöm, hogy megírtad ezt a megjegyzést, mert nagyon sok vonatkozásában elgondolkodtatott. :-)

      Törlés
  11. Nekem ez a két összesatírozott sötét árnyalat nagyon sok, és nem is tudnám elképzelni magamon. Neked sem áll jól a finom világos bőrödhöz, hajadhoz. Egy füstösített smink inkább... :)) Viszont én szoktam egy élénk színt használni az egész szemhéjamra nyáron. Lehet a smink tökéletes, de inkább alkalomra, alapozót is alkalmakkor használok.

    VálaszTörlés
  12. Először is, nagyon jól áll az összefogott haj! Szeretnélek egyszer így látni ^^ Másodszor pedig elég rendesen ledöbbentem én is, mikor végig néztem a képeket, mert ez a smink nagyon erőteljes a te finom stílusodhoz. Persze értem mi volt vele a célod, de akkor is olyan szokatlan volt ilyen erős színekkel kisminkelve látni téged - ez inkább az én szokásom :P
    Csupán annyit tennék hozzá a szemsminkhez, hogy mivel neked is rejtett szemhéjad van, mint nekem, lehet érdemesebb lett volna a sötét színeket kicsit magasabbra is felvinni, hogy a nyitott szemes képeknél is látszódjon egy kis rész az árnyalatból. Szerintem ez ki is nyitja a tekintetet, nagyítja a szemet. Mondjuk nem mindegy milyen alapra dolgozik az ember, én az ArtDeco alapnál azt tapasztalom, hogy nagyon nehéz satírozni rajta. És ha nem gond lopom ezt az ötletet (mármint a nagyon maszk-szerű, erőteljes full smink ötletét), kíváncsi vagyok hogy szuperálnék ennyi kencével a fejemen :D

    VálaszTörlés
  13. Őszintén szólva, ha nem írod, hogy a szokásosnál sokkal több smink van rajtad, nekem nem nagyon tűnt volna fel, szerintem sem jön át annyira ezeken a képeken. A Sexy sem tűnik annyira izgalmasnak, ahogy a színmintákon tűnt, valamint a szemsmink sem telitalálat így ebben a formában. A hajad viszont tetszik felfogva, többször is hordhatnád így. :)

    VálaszTörlés
  14. mielőtt elolvastam volna a bejegyzést, csak végigtekergettem a képeken, és rögtön ezek voltak a gondolataim, hogy de furi, mintha full make up lenne az arcodon, a szemöldököd is vastagabb.. és jó érzéssel töltött el, hogy észrevettem :D szép lett a smink, de támogatom a "kevesebb néha több" elvet! :)
    egyébként, szem alatti karikákra (az enyémek enyhék, nincs táskám, se ráncaim.. szóval könnyű eset vagyok) a NYX HD folyékony korrektorát használom, ami épp hogy világosabb árnyalatú mint a bőröm, és én imádom. tartós, szépen fed, világosít, és én még sose láttam beülni sehová :3

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó volt így is látni Téged (egyben furcsa :D), tetszett ez a bejegyzés! :) Egyébként nagyon szépek a pilláid, hogy nincs is rajtad spirál és még így is mekkorák :O Egyszer egy olyan sminket is csinálhatnál, hogy még erre a mostanira jönne pluszban spirál, műszempilla, tus, tuti durva lenne :D

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.