2015. augusztus 4., kedd

Picture Polish Electric Dream – egy nagyon nyári lakk

Szeretek körömlakkokat fényképezni. Szeretem a fényképezőgépemtől telhető legtöbbet kihozni a képekből, és szeretem a megszokott beállításaimat, hogy látszódnak a lakás részletei, hogy néha befigyel egy-egy cicarészlet, vagy akár az egész macska. Egyedül egy állandó elem maradhatna ki, amelyet minden alkalommal csak utólag veszek észre: a gyűrűsujjamon figyelő macskaszőr. Nem tudom, hogy csinálom, hogy mindig arra tapad rá, és nem tudom, hogyan lehet ez, mert direkt nem szoktam a fotózás előtt cicát simogatni. Mindenesetre ez is én vagyok, és a sok takarítás ellenére is mindig van minek odatapadnia, úgyhogy ha valaki macskavállaláson gondolkodik, nyugodtan kérjen tőlem tanácsot, mert mind a pozitív, mind a negatív oldallal kapcsolatban jócskán tudok érvekkel szolgálni...

Na de térjünk rá a mai bejegyzés főszereplőjére, a Picture Polish Electric Dream nevű, csodás rózsaszín lakkjára. Aranyba hajló fénye van, és bár több hasonló lakkal is próbálkoztam már, általában túl narancsossá tette őket az aranyfény, így nem igazán éreztem magamhoz illőnek őket. Az Electric Dream az aranyfény ellenére is határozottan rózsaszín marad, így rózsás tónusú bőrrel is jól mutat, ráadásul pedig még holorészecskék is megbújnak benne, így egyrészt a vidám árnyalat, másrészt a színjátszás miatt tökéletes nyári lakkról van szó.

Két rétegben fed, és a szokásos alap- és fedőlakkal 6-7 napot lazán kibír rendszeres takarítás mellett is. A takarítás pedig – a már említett szőrprobléma miatt –  egy-két naponta végzett, kézi felmosást is magában foglal nálam, tehát vízben ázás és mechanikai próbatétel is vár a lakkokra.

Természetes fény kétféle ISO-értékkel: 





Vaku:


Napfény kétféle ISO-értékkel:



Azt hiszem, a Picture Polish egyre inkább megnyer engem magának: szinte kivétel nélkül jól fedő, sima felületű és tartós lakkokat gyártanak, amelyeket a jó kialakítású és megfelelő méretű ecsetnek hála élmény felkenni, és folyamatos körömnézegetésre ösztönöznek a viselésük során. Lábkörmökön is hálás őket használni, mert a kisebb mértékű kopásnak és a lassabb körömnövekedésnek köszönhetően akár másfél-két hetente is elég újraalkotnunk a manikűrt, így már csak a megfelelő színvilág kiötlésére van szükség, amelyhez ennyi időn át is hozzá tudunk öltözni, és a cipőink színéhez is illik.

A lakkot a Nailland kínálatában találjátok meg ide kattintva.

Nektek bejönnek a hasonló, összetett árnyalatok? Van hasonló szín a gyűjteményetekben?

19 megjegyzés:

  1. Én nagyon kedvelem nyáron az ehhez hasonló színeket, de cicaszőrrel egyelőre még sohasem volt díszítve a gyűrűsujjam, pedig néhány hete már én is büszke cicatulajdonos vagyok! :D Ez a mani így lett egyedi és megismételhetetlen!
    Nem tartozik a bejegyzésed témájához szorosan, de örülnék neki, ha írnál a cicás élményekről, tapasztalatokról is!
    Ölellek:
    Nóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nohát, üdv a cicatulajdonosok táborában, bár azt mondják, a macskák szerint inkább mi vagyunk az ő szolgáik :-D Készülj fel, hogy a legalaposabb fésülés, takarítás és felmosás ellenére is állandó vendég a szőr, hacsak nem kopasz macskád van :-D

      A cicás élményekről videó formájában fogok beszélni, mert érkezett kérés, hogy beszéljek az állatkákról, hogy ki honnan érkezett, mikkel jár a tartásuk, és milyen sztorikat tudok megosztani róluk, úgyhogy a tervek szerint egy-két héten belül sort is kerítek erre, és mivel a kérés erre is kiterjedt, a bevált alomról és eledelről is szó lesz benne :-)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik a lakk, tényleg egy igazi nyári árnyalat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az egyik legtökéletesebb, nagyon megszerettem :-)

      Törlés
  3. Nagyon gondolkodtam ezen árnyalat beszerzésén, mert tetszik. Viszont magamon már nem biztos, hogy jól mutatna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esetleg kérd kölcsön valakitől, mielőtt benevezel rá, ha van rá lehetőséged, mert bizony sok esetben hiába szép a lakk, ha nem illik a bőrünk árnyalatához – én is jártam már így lakkokkal, sajnos nem is egyszer :-(

      Törlés
  4. A macskaszőr a legváratlanabb helyeken bukkan fel. :D Én múltkor az útlevelemben találtam. :D
    A lakk csodás, nagyon Katy-s. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont mindig mosolyt csal az arcomra a felbukkanó szőrszál, ha nem otthon vagyok :-D Maszat szőre nagyon szöszös, így általában Schrödinger szőre árulkodik a macskás létről :-)

      Örülök, hogy tetszik a lakk, és hogy szerinted is illik hozzám :-)

      Törlés
  5. nekem is nagyon tetszik, a cicaszőrrel pedig egyedi lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bizony, ilyen lakkozása biztosan nincs másnak :-D

      Törlés
  6. Háhá, tényleg ott a szőr :D Tetszik ez a szín, de most annyira nem vagyok oda a PP-kért, inkább más márkák lakkjait nézegetem, főleg az A-Englandeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az AE lakkok mindig jó választásnak bizonyulnak, úgyhogy meg tudom érteni a preferenciádat. Meg attól is függ a dolog, hogy kinek milyen fajta holohatás és mekkora holorészecskék jönnek be, de én is képes voltam néhány hete egymás után felkenni a Captive Goddesst, majd pedig a Dancing with Nureyevet :-)

      Törlés
  7. Nálunk nincs cicus, de a családi látogatásokról hazatérve még 2-3 hét múlva is mindig találok szőrszálakat. Igazából engem nagyon tud zavarni, ha a ruhámon találok, így egy jó ideig még biztos nem lesz cicusunk, pedig olyan cukik a kis szőrgombolyagok. :D
    Nagyon szép ez a lakk, nyáron szívesen használok én is hasonlót. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a szőr mindenhol ott van, ha az embernek cicája van, ugyanakkor a kopasz macskák épp a szőrtelenségük miatt nem nyújtják ugyanazt a dédelgethetőséget. Családi házba ideális cicát fogadni, de az sajnos nem mindenkinek adatik meg :-)

      Törlés
  8. Magamtól biztos nem vettem volna meg, az üvegben lévő szín nem az én világom, de felkenve tényleg szép. Nagyon tetszik. Kívánságlistára került. Köszi a tesztet. Szőr ide vagy oda, macska nélkül nem élet az élet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznos volt számodra a teszt, és hát bizony mást nyújt felkenve, mint amit üveg alapján sejtene az ember.

      Amúgy pedig éljenek a cicák :-D

      Törlés
  9. Ez a lakk tényleg gyönyörű,én is gondolkodom a beszerzèsén. A cicaszőr miatt pedig cseppet se aggódj,rajtam is biztos mindig van,és büszkén viselem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Te is a büszke cicatulajdonosok közé tartozol, és bizony én is vallom, hogy egy otthon csak cicával otthon igazán :-)

      Törlés
  10. Cicaszőr :D Szép ez a lakk, olyan vidám, nyári :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.