2015. szeptember 18., péntek

Freedom Stunning Smokes – az egyik legjobb szín-összeállítású palettám

Sok kedvenc palettám van, ez tény, ugyanakkor ritka az, hogy tökéletes színösszeállításról tudok beszámolni. Sok esetben több palettát kell előkészítenem a sminkeléshez, mert hiányzik pl. egy jó kis matt fekete, vagy éppenséggel valamilyen más matt szín. Nem csoda, hiszen sokkal könnyebb jó minőségű szatén, illetve metálhatású festékeket előállítani, mint jól teljesítő mattokat. Nos, a Freedom Makeup Stunning Smokes nevű palettája mind matt feketét, mind matt satírozószíneket tartalmaz, kitűnő áron, így kíváncsian vetettem bele magam a tesztelésébe.

A palettát a Pink Panda webáruháztól kaptam tesztelésre, és abszolút meglepetés volt Tőlük, ugyanis nem kaptam előzetes értesítést, hanem egyik reggel fél nyolckor csengetett a futár, és a palettát, valamint egy bronzosító-pirosítót tartalmazó csomagot adott át nekem. Innen is köszönöm egyrészt a termékeket, másrészt a meglepit. Teljes volt az öröm, rögtön meg is tetszett mindkét termék, de lássuk, hogyan is teljesítenek.

Az Instagramon még reggeli fényben először ezt a képet tettem közzé:


Később pedig, amikor kisütött a nap, csodás napfényes képet sikerült készítenem:Persze aztán a fényképezőgéppel is lőttem jó pár felvételt, kétféle ISO-beállítású napfényben, kétféle ISO-beállítású szűrt fényben, valamint vakuval. Igen, itt már látszik egyfajta rajongás...


A színminták készítésénél sajnos lecsúsztam a napsütésről, így kétféle ISO-beállítású benti képet, egy kinti képet, valamint egy vakusat tudok biztosítani, aztán pedig beszámolok a tapasztalatokról is.


Nos, a paletta annyira jól sikerült darab, hogy egyszerűbb, ha a két problémás színről beszélek csak: az első sor első színe nem szerepel a képen, de amúgy egy tökéletes bőrszínű satírozószínről van szó, és rajta kívül mindegyik másik is a tökéletes jelzővel illethető. A színminták ecsettel készültek, alapozóra, és egy-egy ecsetmártás eredményét mutatják. A balról a harmadik szín, tehát az első sor negyedikje, valamint az alsó sor másodikja hisztis csak egy kicsit, de szemhéjon, megfelelő alappal (pl. Maybelline Color Tattoo használata mellett) ezek is jól teljesítenek. Őszintén szóval nem is reméltem, hogy a világos mattok is ennyire jó minőségűek lesznek, de mind a színmintázás során, mind szemhéjon tökéletes eredményt adnak, és könnyű velük bánni. Az ecset reflexszerű leütögetése nálam alap, és a paletta színei így nem is potyognak alá a felvitel közben. Személyes kedvencem az utolsó előtti szín, hiszen enyhe duokróm hatásával akár önmagában is tökéletes, több színből állónak tűnő smink készíthető vele.

A paletta tehát nemcsak szép, hanem jól is teljesít, így jó szívvel ajánlom bárkinek megvételre. Elég sokszínű a benne rejlő színválaszték, így a natúr és füstös smink kedvelőinek jó kiinduló paletta is lehet. Számomra például nem okozott gondot a napi használat, és nem csupán a tesztelés miatt jártam el így, hanem valódi öröm rejlett a különböző sminkelési lehetőségek felderítésében.

Instagramon az alábbi sminkekben láthattátok rajtam:

Az utolsóként láthatónál ráadásul a pirosító-bronzosító szépséget használtam kontúrozásra és pirosításra: a barnább részekből használtam a járomcsont alatt, árnyékolásra, és a rózsaszínes részek szolgáltak pirosítóul. Elég természetes hatást lehet így elérni, ráadásul pedig nagyon emlékeztet a Naked Flushed paletta színvilágára, így a hozzám hasonló bőrszínűeknek ez is kitűnő választást jelenthet.

Azt hiszem, nem is szaporítom tovább a szót, hanem mindenkit a Freedom termékek kipróbálására buzdítok: a paletta akciós, 1539 Ft-os áron kapható itt, a pirosító pedig itt található meg 1290 Ft-os áron, bár sajnos jelenleg nincs készleten. Viszont az egyéb Freedom termékeknél ne feledkezzetek meg a kuponról, amelyet október végéig használhattok fel a nem akciós Freedom sminktermékek esetében: a FREEDOM15 kód megadásával 15%-os engedményre tehettek szert. (Csendben megsúgom, hogy bár a többi paletta is szép, azért mégiscsak ez a legszebb szín-összeállítású mind közül...)

Ti használtatok már Freedom termékeket? Ha igen, elégedettek vagytok a minőségükkel?

8 megjegyzés:

 1. Elsőre olyan 12 egy tucat palettának tűnt, de örülök, hogy ennyire bevált! A színei valóban nagyon szépek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, első pillantásra annak tűnik, de nagyon különleges színek vannak benne, jól átgondolt összeállításban :-)

   Törlés
 2. Úúúú tényleg szuper! *.* Épp agyaltam rajta, hogy milyen natúr palettával lepjem meg a barátnőmet amiben matt és fényes színek is vannak. Szerintem ő lesz a befutó. A sminkek szuperek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, hát remélem, örült/örülni fog neki a barátnőd :-)

   Törlés
 3. Nekem egy Peach and Baked nevű pirosító palettám van a Freedomtól és nagyon szeretem. Gyönyörűek a színek, az összeset kipróbáltam már. Elégedett vagyok mind a pigmentáltságával, mind pedig a színösszeállítással. Kíváncsiságból rendeltem a Pink Pandától, nem ismertem még a márkát.
  A tesztben bemutatott paletta nagyon jól kihasználható színekkel rendelkezik, bár nekem is van már hasonló. Szép lett a sminked! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, az a paletta nekem is álmom volt, de mire megrendeltem volna, nem volt belőle :-( Na tessék, erre most kapható, hát bűnbe viszel :-D A viccet félretéve: tényleg szuper termékeket gyártanak, rendkívül jó áron, úgyhogy nagy kedvenceim lettek. Már csak a tükör hiányzik pl. ebből a palettából, és meglesz a tökéletes hétköznapi márka :-)

   Törlés
 4. Nem rossz :) A sminkek szuperek lettek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek :-) Azóta is sokszor nyúlok ehhez a palettához, ha biztosan jól sikerült sminkre vágyom :-)

   Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.