2015. december 26., szombat

Essence Happy Girls Are Pretty paletták – jók is, vagy csak mutatósak?

A ma bemutatott paletták képei valahol a Bermuda-háromszögben járhatnak, legalábbis az első szériában készültek. Tisztán emlékszem ugyanis a folyamatra, hogy melyiknél mire figyeltem, és hogy a velük együtt fotózott Catrice pirosítónál mennyire vigyáztam, hogy ne csillanjon be zavaróan a csomagoláson lévő levélminta. Ma tehát újrafotóztam őket, ezúttal azonban Murphy is jelen volt, mert csupán egy-egy természetes fényben, illetve lámpafényben készült kép lett használható. Ma tehát a szokásosnál nagyobb mértékben kell támaszkodnotok a teszt szöveges részére, vagyis a saját tapasztalataimra. 

Az eredeti fotózás bizonyítéka

Először is lefotóztam a palettákat kétféle ISO-beállítású természetes fényben, majd pedig vakuval:




A hátoldalon némi útmutatót is kapnak a kezdő sminkesek, hogy miként érdemes használniuk a palettát:


Elsőként a Happiness is... Following Your Heart nevű palettát vettem sorra, ismét háromféle fényben készült fényképpel:




A színmintákat alapozóra készítettem, a szokásos módin ecsettel:



A színek szerencsére jól pigmentáltak és kiegyensúlyozott textúrájúak, nem kell tehát attól félni, hogy míg némelyik kemény és nehezen kinyerhető, addig mások puhák és jól pigmentáltak. Mindannyian selymesek és ecsetbarátak, így öröm velük dolgozni, A legvilágosabb, matt színt használhatjuk az elkészült smink széleinek satírozására, míg a másik néggyel jól mélyített, hangsúlyos smink készülhet, vagy akár csak a két legsötétebb használatával füstös hatást is elérhetünk.

A világosabb paletta neve Happiness is... Seeing Your Smile. Ebben az esetben is háromféle fényviszonyban készült kép:




A színmintákon pedig egy pasztell színskálájú, szolid paletta tárul elénk:



Ebben az esetben az első két szín sajnos eléggé kemény, ugyanakkor türelmesen építgetve előcsalogatható a maximum belőlük is. Az utolsó szín felkenve véleményem szerint túlságosan hasonlít a másodikra, és az ismétlés helyett inkább valami sötét szatén vagy matt szín lett volna indokolt. Így ugyanis mindenképpen szükség van egy másik palettára, vagy legalább egy sötétebb monóra ahhoz, hogy kifinomult, összetett smink készülhessen vele. Hacsak nem vagyunk kezdő sminkes, lányos tinik, akiktől még távol áll nemcsak a tusvonal, hanem a smink mélyítése is. A harmadik és a negyedik szín ugyanis különlegesen szép, és ezt a két színt alkalmaztam a férfiaknak szóló ajándékötletes videóhoz is (itt megtekinthető). 

A két paletta közül tehát a világosabbat kihagyhatónak érzem, a sötétebb viszont jó befektetés lehet táskába dobós, gyors sminkekhez használt palettának, ha módunkban áll egy tükörrel felszerelt mosdót megcélozni vele, ahogyan én teszem sokszor sietős vonatutak során. Otthon ilyenkor csak az arcsmink készül el, és az úti cél közelében egy kávézó mosdójában kerül fel a szemsmink és a spirál.

A paletták trendkiadás részként voltak kaphatóak, így sejtésem szerint hamarosan a leárazott termékek kosárkájában találkozhatunk velük. Eredeti áruk 1200 Ft körül volt, így ha féláron sikerül megkaparintanunk őket, jó vásárt csinálhatunk.

Ti szoktatok hozzám hasonlóan útközben sminket befejezni?

5 megjegyzés:

  1. Az első paletta nem rossz, akciósan lehet el is hozom, ha látom valahol!

    VálaszTörlés
  2. Én ennél sokkal extrábban sminkelek reggel... nem vagyok nagyon erős koránkelés fronton, szóval otthon sokszor csak alapozó+szemöldök+kontúr megy fel, spirált a buszon adom hozzá, aztán ha nagyon sietős, akkor ennyi, ha kicsit több időm van, rúzst még hozzáügyeskedek útközben, szemhéjtust meg odaérve a mosdóban:D

    VálaszTörlés
  3. Nekem ezek a paletták olyan semmik, de a pirosítóért ölni tudnék... :) És nem, útköznem nem sminkelek. Inkább kelek fél órával korábban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A korán keléssel nekem sincs problémám, de ha megcsúszom egy határidővel az indulás előtt, akkor kénytelen vagyok trükkökhöz folyamodni :-D A pirosítóra sikerült lecsapnod végül? :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.