2016. január 11., hétfő

Lavera hajápolók – minősített bio megoldások a hajproblémákra

November utolsó napján csodás élményben volt részem, ugyanis a Lavera magyarországi forgalmazójánál jártam, és végignézegethettem a raktáruk teljes kínálatát – a hírről Instagramon és Facebook-bejegyzésben is beszámoltam. Emellett sok-sok fontos tudnivalóra is szert tettem a találkozó során, így rendkívül pozitív benyomásokkal és jó néhány saját magam számára kiválasztott termékkel tértem haza. Ezek közül elsőként a hajápolási szekció termékeiről szeretnék Nektek beszámolni, mivel e téren telente komoly problémákkal küzdök, így kíváncsi voltam, vajon az ellenőrzött forrásból származó összetevőkkel dolgozó és számos minősítést elnyert márka termékei megoldják-e a bajaimat.




Korpásodás elleni sampon búzavirággal

Az első és legnagyobb bajom az, hogy az őszi-téli időszakban foltokban kiszárad a fejbőröm, és korpásodásra hajlamos lesz. Erre megoldásként a búzavirágos sampont kaptam tesztelésre, amely a Lavera termékek klasszikus megjelenésével hódít:



A csomagoláson kimerítő magyar leírás is található, mind az összetevők milyenségéről, mind pedig a használat módjáról. Kiemelendő még a NaTrue minősítés, amely kizárólag a valóban megfelelő minőségű, visszakövethető forrásból származó termékeket használó biotermékek esetében alkalmazható, így már önmagában is kiváló minőséget tükröz, bár a Lavera egyéb minősítésekben sem szűkölködik.

Viszont ha ennyire bio a termék, sok esetben alább kell adnunk az igényeinket, hiszen a habzást fokozó anyagok hiányában sokszor nem érezzük teljesnek a tisztítást, illetve nehéz kiöblíteni a terméket a hajból. Jómagam az a fajta vagyok, aki nem hajlandó extra lépéseket, pl. almaecetes öblögetést alkalmazni, így eléggé szigorú tesztnek nézett elébe ez a búzavirágos kicsike.

A sampon maga teljesen áttetsző zselé, és az állaga ugyan hasonlít a sok biosampon esetében tapasztalhatóra, de nem annyira csusszanós-kézből szökős, mint a többi hasonló termék, így ezen a téren nincs gond. A szokásos módon kétszer szoktam átmosni vele a hajamat, és az első kör még alig habzik, a másodiknál viszont már nincs panasz. A kiöblítése problémamentes, és nem érzem utána a megszokottnál szárazabbnak vagy sprődebbnek a hajam. Balzsamot nem szoktam használni hozzá, mert inkább a két másik Lavera terméket alkalmazom, amelyekről alább olvashattok. Az illatát is fontos kiemelnem: a zsálya miatt egy kicsit teafaolajra és citrusokra emlékeztető, kellemes friss élményt nyújt, így aztán öröm használni. Az illat tartósságáról viszont nem tudok nyilatkozni, szintén a másik két termék használatából adódóan.


Ami pedig a korpásodás kérdését illeti: szerencsére megoldotta a dolgot a termék, így már nem kell a reklámokban is látott fekete felsős problémától félnem. A sampon tehát elnyerte a tetszésemet, és ötöst kap tőlem.

További információk:
http://heliosbio.hu/termek/lavera-korpasodas-elleni-sampon.html


Volumennövelő tápláló permet bionaranccsal és zöld teával

A második problémám a sapka és/vagy kapucni viseléséből adódó lelapulás. Eleve nem vagyok megáldva túl nagy hajkoronával, ilyenkor viszont minden más évszaknál rosszabb a helyzet. Jól jön tehát a segítség bármilyen formája, így nagyon megörültem, hogy a Lavera kínálatában is kapható erre megoldást nyújtó termék. A biogazdálkodásból származó narancsot és zöld teát tartalmazó, öblítést nem igénylő permet a táplálás mellett volumennövelést is ígér, és engem leginkább ez a tulajdonsága érdekelt.



A csomagoláson ismét található részletes leírás és felhasználási útmutató is, amelytől én kismértékben eltértem, ugyanis 3-4 pumpálásnyit javasolnak, ugyanakkor az én hajamra tapasztalatom szerint inkább 6-7 szokott elegendő lenni, de ez nyilván hajhossztól is függ. Azonnal puhábbnak érzem tőle a hajamat, ugyanakkor valamiféle bevonatot is képez a hajon, azt a fajtát, amely elősegíti a hajszálak egymáson való megtapadását, így ha beletúrok a hajamba, rögtön dúsabbnak is tűnik a frizurám, és ez elég sokáig így is marad, akár hajlakk használata nélkül is. Tehát valahogy így működik a vékony szálú hajjal rendelkező lányoknál: sapkát levesz, elszörnyed a lelapult hajon, majd beletúr, és örül a visszanyert dússágnak.

Tetszik benne, hogy pumpás termék lévén a környezetet is óvja, és hajtógázok nélkül oldja meg a termék eloszlatását, de a totális szerelmet az illata hozta el számomra: kissé joghurtos beütésű, csodás narancsillat, amely ugyanakkor édes is, tehát már-már a mandarin irányába viszi el az élményt. Ha lehetne, ezt az illatot gyertyában is újraalkottatnám valakivel. Ráadásul 6-8 órán át érezhető is a hajon, illetve közelről megszagolva még másnap is fellelhetők a nyomai, randi előtt tehát kifejezetten ajánlom.



Egy hónapja használom 3-4 naponta, minden hajmosásnál, és a súlya alapján úgy tűnik, jócskán van még benne, és ennek nagyon örülök, mert a lehető leghosszabb ideig élvezni szeretném a társaságát. Ó, és ki ne felejtsem egy fontos tulajdonságát: túladagolt szárazsampon esetén egy-két pumpálásnyival visszanyerhetjük a hajunk fényét, és nem tűnik parókának a hajunk. Ráadásul ismételten érezhetjük a csodás mandarinillatot...

További információk:
http://heliosbio.hu/termek/lavera-volumennovelo-hajspray-vekony-hajra.html


Regeneráló szérum

Igazából nem köthető évszakhoz, hanem állandóan jelen lévő probléma nálam a hajvégek töredezése. Nem tudom, van-e olyan ember, aki nem szenved ettől, de én már gimis koromban elszörnyedtem a töredező hajszálaimon, amelyek sok esetben 1-2 centiméterrel a hajvégtől is képesek szó szerint kettétörni. Hajvégápolók terén viszont igazán nehéz natúrkozmetikai alternatívára lelni, hiszen sokszor a szilikontól érezzük olyan pihe-puhának a hajunkat, ezek pedig tartózkodnak az anyag használatától.



A magyar nyelvű címke ez esetben sem hiányzik, bár a képen a tubus vékony volta miatt csak egy részét láthatjátok. Az utasításoktól persze itt is eltértem, úgy látszik, én már csak ilyen lázadó típus vagyok: 2 adag helyett 4 adagot szoktam eloszlatni a hajvégeken, egészen fülmagasságig. 4 csodálatos, igazi natúr rózsaillatú anyagot. Merthogy itt arról a fajta rózsáról van szó, amelyről a bulgáriai utazásokról ajándékba kapott rózsaesszencia ötlik az ember eszébe, mégsem olyan súlyos és nehéz illat ez, hanem valamiféle könnyedséget hordoz magában. A hajon is megmarad 3-4 órán át, így boldogan szagolgatom a levegőt, ahányszor csak beletúrok a hajamba, vagy hátralendítem az arcomból.

Az állaga egyébként a natúrkozmetikumok esetében megszokott, kissé zselés-géles fajta, a színe pedig vajhoz hasonló. A hajam villámgyorsan beszívja, aztán könnyedén kifésülhető, mert a táplálás a szilikon hiánya ellenére is lehetővé teszi ezt.


A volumennövelő permethez hasonlóan egy hónap intenzív használat után még jócskán van benne, így remélhetőleg még legalább ugyanennyi ideig velem lesz. A hajvégeim egyébként jelenleg jó állapotban vannak, pedig kritikus szemmel végignézegettem őket a teszt megírása előtt, de csupán a haj legvégén, elszórtan láttam némi elvékonyodást, és az említett, hajvégnél feljebb látható töréseknek nincs nyoma.

További információk:
http://heliosbio.hu/termek/lavera-hajvegapolo-regeneralo-szerum-igenybevett-hajra.html


Beszerezhetőség

A termékek megvásárlásához az általam már kipróbált és megkedvelt Biokukac webáruházat ajánlom, ahol az alábbi hivatkozásokon, kedvező áron lelhetitek fel mindhármat:

Búzavirágos korpásodás elleni sampon, 1537 Ft:
http://www.biokukac.hu/hair-korpasodas-elleni-sampon-lavera.html

Volumennövelő permet, 1905 Ft:
http://www.biokukac.hu/hair-volumennovelo-hajspray-vekony-hajra-lavera.html

Regeneráló szérum, 1905 Ft:
http://www.biokukac.hu/hair-hajvegapolo-regeneralo-szerum-lavera.html

Némileg magasabb áron egyébként a Rossmann online áruházában is megtalálható a sampon és a volumennövelő permet, itt és itt, ami hasznos lehet, ha egyéb termékekre is szükségünk van a drogéria kínálatából. (A dekorkozmetikumok kivételével a teljes Lavera-kínálat beszerezhető az Árkádban, a Pesti úti üzletben, a Pólusban és a III. kerületi Új Udvar Bevásárlóközpontban; ezek kiemelt szortimentű Rossmann üzletek.
Ezenkívül bármi rendelhető szintén a dekorkozmetikai termékek kivételével a Rossmann Webshopjában.)

A Biokukactól egyébként teákat és néhány egyéb Lavera terméket szereztem be, így a közeljövőben jó néhány termékükről olvashattok majd a blogon. Emellett ajánlom figyelmetekbe a forgalmazó weboldalát:
http://heliosbio.hu/

Ti ismeritek a Lavera termékeket? Netán van kedvencetek tőlük?

6 megjegyzés:

  1. A volumennövelő már most elkezdte birizgálni a fantáziám... Igazán szuper, hogy bio készítmény, és mégis mindenre képes, amire egy adalékanyagokkal felturbózott társa is. Nem tudod esetleg, hogy a Rossmannokban elérhető-e, vagy csak a webshopjukb lehet rendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő infót kaptam, budapestiek számára tehát kedvező a helyzet:

      A dekorkozmetikumok kivételével a teljes Lavera-kínálat beszerezhető az Árkádban, a Pesti úti üzletben, a Pólusban és a III. kerületi Új Udvar Bevásárlóközpontban; ezek kiemelt szortimentű Rossmann üzletek.
      Ezenkívül bármi rendelhető szintén a dekorkozmetikai termékek kivételével a Rossmann Webshopjában.

      Törlés
  2. Már régóta kíváncsi vagyok én is a Lavera termékekre, főleg mióta áttértem a natúr kozmetikumokra. Csak itt Pécsett nem igazán találhatóak meg, ha online rendelem, akkor meg magas a szállítási költség... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is ugyanez volt a bajom a Rival de Loop lakkokkal, de megoldottam úgy, hogy egyéb fontos dolgokat – pl. hajfestéket, WC-papírt és egyéb háztartási felszereléseket – is rendeltem velük együtt, hogy elérjem az ingyenes szállítási határt. Emellett a Biokukac eleve is kedvező áron adja a termékeket, és Pick Pack Pontba kérve mindössze 490 Ft a szállítási költség, így ez is megoldás lehet a Számodra :-)

      Törlés
  3. Kicsit még mindig ódzkodom hajápolás terén a natúr dolgoktól, mert eddigi tapasztalataim szerint nem túl hatásosak, viszont a Lavera márkáról más berkekből is csupa jót hallottam, úgyhogy felkeltették az érdeklődésem :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, sok mindentől függ, hogy kompatibilis-e az adott ember bőre és haja a natúrkozmetikumokkal; nálam pl. a világosított hajszínem miatt nem kellene beválnia a natúr samponoknak, erre tessék, imádja őket a hajam. :-) Remélem, ha megpróbálkozol velük, Neked is beválnak majd :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.