2016. május 3., kedd

Freedom Makeup #glamacademy Vintage Dolls – az ügyes kis „mindenegyben”

Április elején nagy meglepetésben volt részem, ugyanis a Pink Panda ismét csomagot küldött nekem. Ilyenkor valódi karácsonyi érzésem támad, ugyanis előzetes értesítés nincs, így mindig óriási mosollyal fogadom a futárt, kíváncsian, hogy mi lapul az adott dobozban. A mostani csomag minden eddiginél cukibb, már eleve a csomagolás miatt is, a tartalma pedig elvarázsolt, és azóta is nap mint nap használom mindegyik terméket, így szépen sorban érkezem majd a tesztekkel – elsőként pedig az okos megoldású, több funkciót is betöltő Freedom Makeup Vintage Dolls palettát szeretném kivesézni Nektek.

A csomagot a kinyitásakor megmutattam Instagramon:


A csomag tartalma együtt:

Bizony, lapul itt egy Too Faced-hasonmás is :-)

A paletta külseje egyrészt nagyon csajos, másrészt kicsit ijesztő is, hiszen egy porcelánbaba feje látható rajta, haj nélkül. Az arca ettől függetlenül nagyon kedves, és igencsak csinoska a sminkje is.



Hátul a paletta „önarcképe” látható:



A paletta maga jó minőségű, erős, fényes műanyagból készült, és mind a palettacsalád neve, mind a márkajelzés szerepel rajta – ez jól jöhet, ha sok hasonló csomagolású paletta van a birtokunkban.



Hátul is fényes, és sok-sok infó olvasható rajta:


A színek szerencsére rendelkeznek fantázianevekkel, ami sok palettarajongó számára fontos, viszont sokunkat bosszant kissé, ha fóliára nyomtatva szerepelnek. Nálam nem okoz gondot a dolog, hiszen amúgy is félre szoktam tenni biztonságos helyre, amíg sminkelek, utána pedig reflexszerűen helyezem vissza a helyére. Emellett a nevek mégiscsak hasznosak, ha a sminkekről is szeretne beszámolni az ember, és nem kell oszlop- és sorszám alapján beazonosítani a színeket.


A palettán belül egy teljes méretű tükör is található, amely üvegből készült és jó minőségű, így egyáltalán nem torzít, emellett pedig ideális útitárssá is teszi a terméket.




A színekről igyekeztem több fényviszonyban is képeket készíteni, és jobb gombbal, külön ablakban megnyitva nagy felbontásban is megtekinthetitek őket.




Néhány szerelmes fénykép is készült persze:



Nos, el kell mondanom, hogy ezek a paletták egyáltalán nem fogtak meg a promóképeken, viszont élőben teljesen elvarázsolt ez a kicsike. Sokkal jobb minőségű a kivitelezése, mint azt bármilyen céges vagy bloggerkép alapján sejteni lehetne, biztonságosan záródik, a színek összeállítása pedig zseniális. Van matt és fényes egyaránt, ráadásul a bulihangulathoz akár igazán csillámos szépségeket is választhatunk, és a nappali, visszafogott sminktől az igazi rockerlányos vadulásig bármit elkészíthetünk vele. Külön kiemelném a két, zseniális minőségű pirosítót, amelyek közül mindkettő természetes hatású, mégis kellően különböző ahhoz, hogy indokolt legyen a jelenléte: az egyiket a hidegebb hatású sminkekhez, míg a másikat a melegebbekhez viselhetjük – én legalábbis általában így teszek, bár keverve is kipróbáltam őket. A szájra való termékek, amelyeket nem tudom, hogy rúzsnak vagy szájfénynek nevezzek-e, szerencsére nem olyan vadak, mint első ránézésre gondolnánk, így az ő „személyükben” is remekül hordható színeket kapunk.

Node jöjjön a feketeleves, nézzük, hogy hogyan teljesítenek a színek. A színminták a szokásos módon alapozóra készültek, ecsettel, és mivel volt, amelyiket építgetnem kellett, külön-külön beszámolok a teljesítményükről is. Kétféle ISO-beállítású természetes fény és vaku állt rendelkezésemre a fotózáskor, mert épp egy felhős napom akadt időm a színmintázásra.

A két pirosító – Glamour és Retro: nincs mit ragozni, tényleg zseniálisak, jól pigmentáltak, természetes hatásúak, így teljes mértékben elvarázsoltak. Kezdő sminkelőknek az ecset leütögetését javaslom, mert ellenkező esetben bohócarc veszélye állhat fenn.




Jet, Allure, Demure és Pure: a két sötétebb jól pigmentált, ugyanakkor nem túlságosan erős termék, tehát jól jönnek a külső V-ben, és nem képeznek azonnal pandaszemeket. A két világosabb nálam csak satírozó szerepet kapott, és jól helytálltak: a rózsás árnyalat nagy kedvencem a szélek elsatírozásához, hiszen még a leghidegebb árnyalatú sminkre is úgy lehel csókot, hogy kissé elpiruljon tőle, és ettől kerül igazi összhangba az arcom többi részével (a régebbi olvasók talán tudják már, hogy sokszor ezért szoktam pirosítóval elsatírozni a sminkjeim szélét).




Heroine, Vamp, Siren és Starlet: itt lapul a három legnagyobb kedvencem, ugyanakkor egy csalódás is. A Heroine, a Siren és a Starlet zseniális, csodás, nőies szín, remek pigmentáltsággal és tartóssággal, a Vamp viszont nagyon erős alapot kíván, mert a benne rejlő, egyébként csodás zöld csillámok hajlamosak aláhullani. Emellett kicsit keményebb is a többieknél, így némi türelmet és építgetést igényel.




Delicate, Silverscreen, Haze, Light és Starlight: a Delicate alább alig láthatónak tűnik, szemhéjon viszont őrületes tempóra kapcsol, így vele nincsenek problémák. A Silverscreen sajnos a Vamp rokona, így ismét türelmet és erős alapot javaslok hozzá, mert egyébként megéri a küzdelmet, hiszen mutatós szín, amely a legártatlanabb sminket is jól feldobja a ragyogásával. A Haze és a Starlight két csodás, problémamentes szatén, amelyek mind a szemöldökcsonton, mind a belső szemzugban csodásan mutatnak, a Light pedig tökéletes bőrszínű satírozószín, illetve élesebb vonalú sminkek esetén érdemes a szélek mellé felvinni, még nagyobb kontrasztot képezve, és igazi bulisminket alkotva ezáltal.




Ebony, Bark, Brunett és Taupe: talán már a nevekből is sejthető, hogy szemöldökszínekkel állunk szemben, és bizony az ilyen termékek között minden eddiginél pigmentáltabbak. Soha nem találkoztam még ilyen fokú erősséggel, így nem is nagyon foglalkoztam az eredeti felhasználási céljukkal, és szemfestékként is kipróbáltam őket. A Bark, a Brunette és a Taupe tökéletes mélyítővonalba, az Ebony pedig akkor jó barátom, ha nem akarok óvatoskodni, hanem valóban drámai vonalat szeretnék a szempillatövekbe húzni. Természetesen szemöldökszínekként is hasznosak lehetnek, de a Brunette-et túl sötétnek, míg a Taupe-ot túl hideg árnyalatúnak találtam magamon.




Ruby, Power, Dark Cherry és Flapper: csodás, természetes hatású színek, amelyek száraz bőrűek számára pirosítóként is beválhatnak, hiszen krémes festékek lévén hamvas hatást keltenek az orcákon.




Sminkben jó pár színt teszteltem, ugyanakkor pont a négy szájfényt még nem sikerült lencsevégre kapnom, így ha érdekel Titeket, hogy hogyan teljesítenek, érdemes lesz figyelni az Instagram-fiókomat, ahol sok-sok napi sminkemet megosztom. Lássuk viszont azokat a színeket sminkben, amelyeket már kipróbáltam.

1. nap:
Silverscreen, Vamp, Bark
Jet a szempillatöveknél
Demure a széleken
Retro pirosító


2. nap:
Starlight a belső szemzugban, Haze a mozgó szemhéjon, Starlet a külső V-ben, Brunette a külső V-ben, szempillatöveken semmi
Szélek sima ecsettel satírozva
Glamour pirosító


3. nap:
Delicate, Siren, Heroine, Allure
Retro és Glamour pirosító keverve


4. nap:
Silverscreen, Vamp, Jet
Széleken Demure
Retro pirosító


A színek a két említett problémás eseten kívül tartósak is, tehát ha megtaláltuk már a tökéletes szemhéjalapozónkat, ez a paletta is a helyén fog maradni a nap végéig. Nálam az aktuális kedvenc a Maybelline Colour Tattoo Pink Gold, amely még az olajos szemhéjam ellenére is a helyén marad 12 órán át, sőt, mivel egyik éjjel váratlanul elaludtam, tanúsíthatom, hogy akár 20 órán is viselhető marad vele a szemfestés. (Igen, ez egy kerülendő gyakorlat, de néha a legjobb családban is előfordul a sminkben alvás, nem igaz? Másnap szérummal és arcpakolással vigasztaltam a bőrömet, és úgy tűnik, megbocsátott.)

A paletta tehát nagyrészt meggyőzött, és mivel változatos színvilágú és típusú szemfestékek, valamint két zseniális pirosító, na meg egy szuper tükör is található benne, nagy eséllyel pályázik nálam a „legközelebbi utazásom palettája” címre.
A Pink Panda áruházában alább található:
https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-glamacademy-look-szemhejpuder-paletta-vintage-doll

Nektek hogy tetszik? Szemeztek vele vagy valamelyik társával?

Ui.: FONTOS INFORMÁCIÓ: a héten a ILOVEFSH kód használatával minden rendeléshez ingyen szállítás jár a Pink Pandánál. :-)

9 megjegyzés:

  1. Szuper paletta, elég jól kihasználható színekkel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég jól összerakott kis paletta ez, úgyhogy szerintem jó ideig a kedvenceim között marad majd :-)

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek a sminkek!:) Végül is akkor egy multifunkciós palettáról beszélünk pláne, hogy a tükör is normális. Jónak tűnnek az árnyalatok, nincs olyan szín amire azt lehetne mondani, hogy "áh ez ide minek?" bár jobb lenne ha a világosak kicsit pigmentáltabbak lennének...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszenek! A tükör tényleg szuper minőségű, és ráadásul meg is áll abban a szögben, ahova beállítom, úgyhogy ideális asztalra helyezve sminkestükörként is :-) A világosak szemhéjon szerencsére tökéletesen fednek, az alkaromon viszont nem sok esélyük van megmutatkozni a nagyonfehér bőröm miatt :-)

      Törlés
  3. Csodás ez a paletta! Engem is meglephetnének egy ilyen random csomaggal! :D
    A Salted Caramel nekem is megvan de úgy érzem nem használom ki, pedig olyan szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg óriási élmény, amikor csönget a futár, és nem is tudom, vajon mit hozhat, aztán bontogatok, és itt ujjongok örömömben :-D
      Kíváncsi leszek a Salted Caramelre, de a Too Faced Semi Sweet amúgy nálam is kicsit árválkodik, mert valahogy nem lett akkora telitalálat, mint az első csokis palettájuk. Most a barackos izgat még, és szerintem nagyon tudnám szeretni, de a Semi Sweet miatt egy kicsit már félek is tőle :-(

      Törlés
  4. Jó kis paletta, magamtól biztosan nem találok rá. Azért az meglepő, hogy a szájfényeknek milyen egyforma a színe, pedig a panben különböznek. A pirosítók csodásak, és a sötétebb szemfestékek is jól néznek ki, a szemöldökporok is hasznosak lehetnek. Tényleg tökéletes utazáshoz, ha nem rendeltem volna nemrég új palettákat, most biztos lecsapnék erre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, engem sem fogtak meg ezek a paletták, pedig nagy szó az, ha nem csigáz fel egy újdonság :-D Milyen palettákat rendeltél, ha szabad érdeklődnöm? :-)

      Törlés
    2. A csokis paletta és a Lorac Pro 2 másolatát. Mindkettő jól teljesít, akciósan nagyon megérték az árukat. :)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.