2016. május 30., hétfő

Közkívánatra: limitált Lush-termékek – Ladybird és Flowering Tea

Mivel többen is jeleztétek Instagramon és a videó alatt, hogy az Anyák-napi limitált termékekről szeretnétek hallani elsőként, na meg mivel már csak május 31-éig szerezhetők be, gyorsan teszteltem a két birtokomban lévő habfürdőt. Remélem, a teszt segíteni fog a döntésben, hogy beszerezzétek-e még az utolsó pillanatban, és ehhez igyekszem minden fontos szempontot sorra venni.


LADYBIRD

Elsőként a hipercuki, lila-piros katicát vettem sorra, amelynek Ladybird a neve. Érdekesség egyébként, hogy a Lush amerikai oldalán Ladybugként szerepel, amin meglepődtem, hiszen persze, ez a katica amerikai neve, de itt mégiscsak egy terméknévről van szó. Sebaj, nálunk szerencsére megtarthatta a sokkal elegánsabb brit nevét, és így lelhettek rá a magyar oldalon.



Mindegyik katica egyedi, hiszen kézzel készített termékről van szó, és nagyon örültem, hogy az internetes rendelés ellenére egy kifejezetten cuki darab kerülhetett hozzám. Az üzletben ugyanis válogatós vagyok, és már a fotózást szem előtt tartva szoktam kiválasztani a nekem leginkább tetszőt. A talpát is megmutatom, szegény tényleg olyan, mint a hátára került bogár, aki nem tud átfordulni. :-D



Instagramon mutattam, hogy a felével kezdtem, ugyanis a Lush habfürdők általában véve úgy meg vannak pakolva ápoló olajokkal és illatanyagokkal, hogy legalább 2 alkalomra eloszthatók. A katica ugyan jóval kisebb, mint pl. a The Comforter, amely 200 g-os óriás, és csupán 125 g, mégsem bizonyult rossz döntésnek a felezés.


Katicahorror folyamatban

Az illata elméletileg borsmentás-muskátlis, ugyanakkor számomra sokkal gyümölcsösebb jellegűnek tűnt, mint amire a leírás alapján számítottam volna. Egyértelműen érzek benne epret, és emellett a mentolos cukrokra jellemző, enyhén édes mentolosság volt még jelen. Valahol leghátul bújt csak meg egy enyhe virágos jegy, de nem is bántam, hiszen ez az illat összességében jobban illett mind a katicához, mind a víz színéhez (persze az is lehet, hogy épp a víz színe miatt értelmezte máshogy az illatot az agyam, és ez befolyásolt). A bőröm egyébként illatos maradt utána is, de nem annyira intenzíven, mint pl. a Lush bőrradírok után: csupán 2-3 órán át lengett körül, és ezt követően már közelről szagolva sem éreztem. Hidratálásra nem volt szükségem utána, úgyhogy hatékonynak bizonyultak a benne rejlő olajok.

Mindenképpen rendelnék belőle, ha lenne még a webáruházban, de sajnos már készlethiányt jelez, ugyanakkor egyrészt elérhető még csomag részeként, ide kattintva, másrészt lehetséges, hogy valamelyik üzletben még le tudtok rá csapni.


FLOWERING TEA

Virágzó teát ígér már a terméknév is, és valóban teafiltert idéző a megjelenése. Nagyon ötletesnek tartom ezt, és biztató az is, hogy telis-tele van irizáló mikroszemcsékkel. Ennek alapján kavargó csillámtengerre számítottam a vízben, valamint gondoltam, mekkora jó leszek, hogy megint kiküszöbölöm a dolgok vizes termékkel történő összekenését, és jól feldarabolom az áztatás helyett.



Nos, először is nagyon kemény tömbről van szó, sokkal keményebb bármelyik általam eddig használt habfürdőnél, így már eleve szétvágni is nehéz, szétmorzsolni viszont szinte lehetetlen. Mindig egyre kisebb darabok képződnek csak, és ezek fél óra után is még a kád alján csücsülnek.






Másrészt darabolás esetén az alábbi dologra derül fény:



Bizony, nemcsak hasonlít egy teafilterre, hanem valóban tele van „teafűvel”, vagyis virágokkal, így ha szétvágom, az összes távozik a belsejéből, és vagy már az első fürdéskor mind a vízben landol, vagy nagyon óvatosan kell elpakolnom a maradékot, hogy a következő alkalmakra is maradjon.

Ami pedig az irizáló szemcséket illeti, őket a vízben nem láttam viszont, legalábbis nem látszódtak, hiába meresztettem a szemem. A víz viszont tejes jellegű lett, és ehhez most egy olyan képet mellékelek, amelyen látszik a lábam – a víz alatt 10 cm-rel. Ennyire tejes jellegű a víz, ha a tömb harmadát használjuk egyszerre:



Illat terén csodás élményt nyújt a Flowering Tea: igazi tavaszi virágmezőt varázsol a kádba, amolyan Lush-módra, ugyanis szerintem minden Lush terméknek megvan a tipikus Lush-illata. Emellett viszont igazi tiszta virágillattal jellemezhető, amely körbelengi a fürdőszobát, és még órák múlva is érezhető, és a bőrön is megmarad, bár ott ez is csak 2-3 órán keresztül. Viszont az eddig használt habfürdőkhöz képest van egy jelentős különbség: nem hidratál annyira, nem olyan selymes vele a víz, inkább csak illatos és mutatós, habokkal megkoronázva. A fent leírt keménység mellett emiatt is az áztatásos módszert javasolnám az esetében: habokra kell törekedni és illatra, és ezúttal nem lesz annyira selymes a víz, bár így sem szárít, csak nem ad plusz hidratálást. (A webáruházban olvastam egy véleményt, miszerint 7 alkalomra is elegendő volt, ez alapján tehát nagyon kiadós.)



Ezt a tömböt tehát elsősorban az illatáért és a habokért, na meg a vízfelszínen úszkáló virágokért lehet szeretni. Azt persze nem tudom, hogy az áztatásos módszerrel mikor esik darabjaira, és mikor szabadulnak ki a belsejében megbúvó virágok, és mire a másik meglévő példányomat ilyen módszerrel elhasználom majd, több hét is eltelik. Az illatáért és a vizuális élményért viszont jó szívvel tudom ajánlani Nektek, és még elérhető a webáruházban ide kattintva.

Ti lecsaptatok valamelyik termékre az Anyák-napiak közül? Ha igen, kedvenc(ek) lett(ek)?

4 megjegyzés:

  1. Nekem a katica lett a favorit. A "teafilter" valamiért annyira nem keltette fel az érdeklődésemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kettő közül nekem is a katica tetszik jobban, és remélem, jövőre ismét felbukkan majd :-)

      Törlés
  2. Ez a tea-cucc elég jónak tűnik. :) Kedvelem az ilyen tejes jellegű dolgokat, mindig táplálóak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy olyan romantikus és hagyományos testápolásra emlékeztető a hangulata, nem az a vidám-hivalkodó fajta, mint a Lush termékek általában :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.