2016. május 24., kedd

Sephora Favorites Give Me Some Lip készlet – vélemény, színminták és sminkes képek

Minden idők egyik leghosszabb idő alatt összeállított bejegyzése a mai, hiszen egy olyan készletet mutatok be Nektek, amely több, ajakra való terméket tartalmaz, így az ajakápolókat, szájfényeket és rúzsokat nem csupán színmintákban, hanem sminkes képekkel is megmutatom Nektek. Nem kevés munka volt a képek szerkesztése, emellett pedig természetesen a képeken látható sminken kívül is több esetben viseltem mindet, hogy a hosszan tartó használatról is be tudjak számolni, és a végén kifejthessem, vajon megérte-e befektetni erre a cuki rózsaszín csomagolású válogatásra. (Kulisszatitok: sokszor smink nélkül dolgozom itthon, a számon mégis fent van egy-egy rúzs vagy egyéb kence, hogy az evés-ivás során mutatott tulajdonságokat és a tartósságot is tesztelhessem.)

A készlet egy nagyobb rendelésem részeként érkezett, amelyet Editnél adtam le. A blog kezdete óta figyelemmel kísérem a blogját, sőt, talán már „bloggerlétem” előtt is rendeltem tőle. Hasznos dolog, hogy Magyarországon nem kapható márkákat szerez be és értékesít tovább, így szíves figyelmetekbe ajánlom az oldalát, amelyet ide kattintva érhettek el.

A karácsonyi csomagolásban a Too Faced Semi-Sweet paletta lapult

A csomagolás szerintem fokozhatatlanul szép: rózsaszín, száj alakú, és elég jó minőségű papírból készült, ezért azóta is benne laknak a készlet részei.




Belül fekete papírcsíkok között laknak a termékek, így biztosan nem esik bajuk szállítás közben.





A mai tesztben az alább látható sorrendben mutatom meg a termékeket:



Először a színmintákat tekinthetitek meg, természetes fényben, napfényben és vakuval, majd ezt követően egyenként kitérek a termékekre, és a sminkes képek megtekintése mellett a tapasztalatokat is elolvashatjátok. (A sminket kétféle ISO-beállítású természetes fényben és vakuval fotóztam.)





Elsőként következzen a Marc Jacobs Je t'aime árnyalatú rúzsa. Ini-mini, mindössze 1 g, mégis sok-sok használat után is rengeteg van még belőle. Köszönhető ez a pigmentáltságnak és a krémes, ugyanakkor nem túl puha textúrának. A kis kiszerelésnek hála egyébként rendkívül jól lehet vele követni az ajkak vonalát, amire szükség is van, hiszen rendkívül erős színű, csodásan fedő kis rúzs ez. A viselése kényelmes, és szerencsére egyenletesen kopik, mert ez esetben nem tartós formuláról, hanem átlagos rúzsról van szó. Nálam ez persze nem okoz gondot, hiszen ha erős színű ajakkence van rajtam, mindenképpen ellenőrizgetni szoktam egy kompakt tükör segítségével. Fontos tulajdonsága még, hogy ott marad, ahova kentünk, tehát nem kell attól félni, hogy magától elkezd kimászni az ajkak vonalán túlra.



Szájon a következőt mutatja:





Összességében egy kényelmesen viselhető, ütős, mégsem természetellenes hatású rúzsról van szó, így „személyében” az egyik kedvencemre találtam.

Lássuk a következő tesztalanyt, a Tarte teljes méretű, 3,1 g-os rúzsát, amelyből a Coral Blossom árnyalat képezi a készlet részét. Krémes textúrájú, könnyen felvihető árnyalat, amely szelídségének köszönhetően inkább csak elegánsabbá teszi az ajkak saját színét, és emiatt gondtalanul viselhető is, hiszen ha kopik is, az nem feltűnő, valamint ha vigyázunk, az ajkak széle sokáig megőrzi a színt, és nem üt el túlzottan a saját szájszínünktől. Érdekessége, hogy enyhén mentolos az illata, és az íze is kellemes. Annyi mentolt nem tartalmaz, hogy ajakdúsító hatása legyen, viszont kellemes illatúvá és ezáltal kívánatossá teszi az ajkakat, és ha a csókra csábítással eredményt érünk el, némileg hozzájárul az édes ízhez is.



Felkenve így mutat:





Mivel gyengéim a maceramentes, ápoló jellegű és kényelmes viselést lehetővé tévő rúzsok, a Tarte cukisága is kedvenc lett nálam.

Harmadikként térjünk rá a legendás Make Up For Ever márka szájfényére, az Artist Plexi-Gloss nevű kence 202-es árnyalatára. 3 ml-es kiszerelés érdekes, spatulaszerű applikátorral, amelyet érthetetlen okokból nem örökítettem meg fényképen. Holnap Instagramon pótolom, így érdemes lesz figyelni az oldalam. Nos, már a neve is a MAC Lipglass nevű termékét idézte fel bennem, és a viselés során is nagyon hasonló tapasztalatokra tettem szert, mint a MAC esetében. Ragacsos, színt alig adó, ugyanakkor ápoló hatású szájfény, amelyet kizárólag vagy rövid hajhoz, vagy hosszú haj esetében feltűzött frizurához ajánlanék. A furcsa alakú, szilikonból készült applikátor egyébként pluszpont, mert bár elsőre meghökkentem rajta, kiderült, hogy nagyon kényelmes használatot biztosít.



Sminkben:





A ragacsossága miatt nem lett a kedvencem, de feltűzött hajhoz fogom még viselni – ajakápolóként.

A következő alany nem ígér különösebb fedést, csakis ápolást, ugyanis a Sugar Rose Fresh kifejezetten ajakápoló termékként hirdeti magát, méghozzá színezett ajakápolóként. 2 g-ot kapunk belőle, és érdekes, menetes megoldású kupakja van, és fémből készült a csomagolása, így elsőre eléggé tartós megoldásnak ígérkezik. Csakhogy a betűk hamar kopni kezdenek, és a termék sem épp atombiztos módon van benne rögzítve. A legkisebb hő hatására azonnal puhulni kezd, és emiatt elferdül a tubuson belül, így nagyon óvatosan kell vele bánni, és sajnos kizárt a zsebben hurcolászás, ami pedig az egyik kedvenc módszerem, hogy ne felejtsem el a számat kenegetni. Viszont csodásan hidratál, egy picit felélénkíti a saját ajakszínemet, és fényes is, ragacsosság nélkül, na meg citromillata és -íze van, így randira is hasznos lehet.



Sminkben is kis szerényke, de épp így szeretem:





Bizony, a fenti leírásból jól sejtitek, abszolút sikert aratott nálam, és bármikor szívesen használom, hiszen mivel nem őrülten tapadós, kibontott haj mellett sem kizárt.

A következő alanyunk a Sephora saját márkája, amely Rouge Infusion néven fut, és abból is a The Neutrals termékcsalád Peony nevű árnyalata. 2 ml, és hagyományos, szivacsos, viszonylag kis méretű applikátora van, így könnyen és pontosan felvihetjük az ajkainkra. Enyhén vaníliás illata van, olyasmi, mint a fent említett MAC Lipglassoknak, és közepesen erős fedést és tartósságot biztosít. Nem fixálódik olyan hamar, mint a folyékony rúzsok általában, és rögzülés után sem olyan száraz a hatása, ugyanakkor az ajkakat is megszínezi egy kicsit, így evés-ivás során egyenletesen kopik, és nem lesz furcsa hatása a szánkon. Az íze tipikus szájfényíz, ennél pontosabban nem tudom meghatározni.



Sminkben így mutat:





A félmatt felület és a nem túl drámai szín miatt nálam ez is kedvenc lett.

Utolsóként következzen egy már-már ikonikus termék, a Kat von D Lolita. Igazából ez a termék volt az oka a készlet megrendelésének, hiszen sokakon láttam Instagramon, és nagyon tetszett a natúr, sok mindenhez illő színe. Szintén klasszikus applikátora van, ami jól jön, mert nagyon, de NAGYON óvatosan kell felvinni, hiszen szinte azonnal fixálódik a bőrön, és meg is színezi, leszedni tehát elég nehéz. Mint Julcsitól nemrég megtudtam, olíva- vagy kókuszolaj használatával azért van remény, de jobban járunk, ha egyből biztosra megyünk vele. Íze nincs, az illata pedig kicsit festékre emlékeztet ugyan, de hamar elillan. Rendkívül jól viselhető termék, amely leginkább csak zsíros ételektől kezd el lekopni, de akkor is annyira barátságosan halványul, hogy inkább csak olyan hatást kelt, mintha direkt ombre ajkakat festettünk volna magunknak.



Sminkben rajtam így mutat. Hangsúlyozom, hogy rajtam, mert szinte mindenki másnál világosabb, amit nem értek. Rajtam nagyon drámai hatása van, ami először idegenül hatott számomra, de annyira sokan dicsérték meg, hogy kezdek vele megbarátkozni.





Egyetlen bajom van vele: szinte üvöltenek tőle az esetleges bőrhibák, és sápaszt is, tehát nagyon tökéletes sminkre van szükség, ha ezt viseljük, ezzel viszont könnyű átesni a ló túlsó oldalára, és túlságosan művi, erőteljes sminket készíteni. Még keresem az egyensúlyt, de kezdünk jóban lenni, így biztosan sokszor látható lesz még rajtam Instagramon és/vagy videóban.

Összesítésként tehát elmondható, hogy örülök, hogy lecsaptam erre a készletre. Egyedül a Make Up For Ever szájfény ellen tudok kifogásokat emelni, a többiek viszont jól működnek a saját területükön. Emellett zseniális az elgondolás, hogy adott összegért a Sephora legnépszerűbb termékeiből kaphatunk ízelítőt, és eldönthetjük, hogy érdemes-e lecsapnunk egy teljes kiszerelésű termékre pl. az ikonikus Lolitából.

A készletre, mint említettem, Edit blogján csaptam le, és bár jelenleg nem kapható, a nude változat most is szerepel nála, így lehetséges, hogy a Give Me Some Lippel kapcsolatban is érdemes érdeklődni nála. A nude változatot ide kattintva érhetitek el, és egyébként néhány hetes használat után róla is tervezek hasonló tesztet írni majd.

Nektek hogy tetszik ez az elgondolás? Beújítanátok egy ilyen készletet?

12 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon jó kis készlet! :) A Marc Jacobs rúzs tetszik legjobban, na meg a Lolita nálam nagy kedvenc <3 És ne félj tőle, mert nagyon jól áll!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg szuper készlet, és örülök, hogy megrendeltem. Nem is nagyon kellene nagyméretű termék rúzsok terén, mert úgysem használom el őket időben, úgyhogy jó megoldás ez a kis válogatás :-) A Lolita Neked tényleg csodásan áll, de örülök, hogy úgy látod, rajtam sem reménytelen :-)

      Törlés
  2. A Lolita nagyon szép rajtad, de rajtam éppen ilyen színű a Milani Loved folyékony rúzsa, jó kis dupe, bár az eredetiért valószínűleg mindig is fájni fog a szívem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A Loved tényleg nagyon hasonlít, kár, hogy nem jutott eszembe összehasonlítani őket, amikor nálam járt Julcsi. Viszont szerintem ne fájjon a szíved, mert csodásak a Milani termékek is, én éppen utánuk sóvárgok :-)

      Törlés
  3. Ez a csomag best buy volt, mindegyik nagyon jól áll :) Nekem leginkább a Lolita (mily meglepő...) és a Rouge Infusion tetszik színben. Köszi ezt a kimerítő posztot és a sok munkát vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg eléggé nekem való színek, mert nude színekből is a rózsásba hajlók szoktak jól állni, a drapposak már kevésbé.

      Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést :-)

      Törlés
  4. Huuu, a Lolita nagyon tetszik ❤️ Ez egy jel, hogy be kell szereznem végre 😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nagyon szép színe van, és kellemes viselet is, amit nem is gondoltam volna. Ha beszerzed, írd majd meg, hogy hogy tetszik :-)

      Törlés
  5. Pont ma posztoltam a KVD folyékony rúzaimról, a képeimen nem látszik, de rajtam is majdnem ilyen sötét a Lolita élőben. Azt is meg kell jegyeznem, hogy gyakorlatilag mindegy mit eszek, nekem teljesen lejönnek az alsó ajkamról, nem értem mit csinálok rosszul, de ettől függetlenül egészen megszerettem őket. Szokatlan rajtad a Lolita, de tényleg jól áll! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a hófehérkéken alapvetően ilyen hatása van a Lolitának :-) Biztosan nagyon sokban függ a tartóssága az egyéni bőrkémiától is, nekem úgy látszik, szerencsém van vele :-D Mindjárt megnézem, miket írtál róluk :-)

      Törlés
  6. Ó, hogy erre a készletre én mióta fenem már a fogamat, extázis ez a bejegyzés, olyan csodásak a termékek egytől-egyig! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a bejegyzés, és remélem, lesz módod beszerezni a készletet, mert tényleg nagyon megéri az árát :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.