2016. augusztus 17., szerda

Coconutoil Cosmetics arcregeneráló és sminklemosó olaj – egy új barát

Júniusban voltam olyan szerencsés, hogy részt vehettem egy termékbemutatón Dóri Kókusz Műhelyében, a Villa DejaVuben. Nagyon megtisztelő volt számomra a meghívás, és alig vártam, hogy megtudjam, ki is rejtőzik a márka mögött, ki alkotja az ehető minőségű összetevőkből álló termékeket. Úgy gondolom, a lehető leginkább natúr megoldásról lehet szó, ha akár meg is ehetnénk őket, ez a filozófia pedig azóta vonzó számomra, amióta a Pixibox jóvoltából először találkoztam vele. A márkával kapcsolatos első élményeim tehát az ajakápolóhoz kötődtek, hiszen a meglepetésdoboz annak idején azt rejtett, és kíváncsian vártam, hogy milyen titkokat és érdekességeket tudhatunk meg a készítés folyamatáról.

Nagy érdeklődéssel vágtam tehát neki az útnak azon a csodás nyári napon, és nagyon szép környékre érkeztem a GPS útmutatása alapján. Egy szép villaépület földszintjén ültünk a Singer-varrógépen alapuló asztalok mellett, és a székeken kis meglepetéscsomag várt minket, benne két kókuszos recepttel, három termékmintával, a legnagyobb értéket számomra pedig pont maga a táska, egy újrahasznosítható bevásárlószatyor jelentette. Hát mennyire kedves ez a fa rajta, a fenntartható környezetre utaló kulcsszavakkal?! Azóta már többször is magammal vittem a havi drogériás túráimra.



Rengeteg tudnivalóra derült fény, a kókuszolajok fajtáitól kezdve a beszerzési nehézségeken át a különböző előállítási eljárásokig, és a számomra legérdekesebb egy olyan információmorzsa volt, amely a ma tárgyalt termékhez is kapcsolódik: létezik egy olyan eljárás, amelyet csak egy kicsi sziget egy kicsi településén alkalmaznak, és a segítségével teljesen folyékony, vízhez hasonlóan áttetsző olaj gyártható. Nincs szükség tehát a kókuszolajok esetében megszokott melengetésre, mert nem dermed meg az olaj, hanem minden körülmények között folyékony marad.


A hagyományos, dermedő és a folyékony olaj egymás mellett

Zseniális, nem igaz? Nem mellesleg azt is megtudtuk, hogy az olcsóbb kókuszolajok azért inkább csak sütőolajként használhatók, mert az olcsóbb eljárásokkal az olajnak nagyon sok jó tulajdonsága elveszik – többek között a szabadgyök-megkötő képessége is.



A márka arculata, pontosabban a csomagolás is ezen a délutánon nyert értelmet a számomra, ugyanis a kókuszpálmás csomagolás a kókuszpálmás standokkal együtt működik tökéletesen, tehát a márkát forgalmazó üzletekben ebben a formában sorakoznak a termékek egymás mellett.



A beszélgetős előadás közben Dóri által készített finomságokat fogyaszthattunk. Volt itt laktózmentes chiapuding epervelővel, finom avokádós falatkák kókuszszirommal és koktélparadicsommal, Dóri által sütött kenyéren, valamint isteni limonádé, így aztán a frissítő hatás sem maradt el. A legnagyobb sikert nálam a desszert, életem egyik legfinomabb kókuszgolyója aratta. Az ételek kapcsán figyelmetekbe ajánlom Dóri blogját, a Kókusz Gasztronautát, ahol igazán egészséges receptekre lelhettek, az előadás pedig bizony beszélgetős volt, hiszen interaktív módon zajlott, kérdezgethettünk is közben, valamint feladatot is kaptunk: a fentebb látható kis üvegcsékben lévő összetevőket kellett szín, állag és illat alapján felismernünk.



A kis beszámoló után most térjünk rá a legfontosabbra, a tesztelésre kapott termékek egyikére, amely jó barátommá vált a fürdőszobában. Az Arcregeneráló és sminklemosó olajról van szó, amely az olaj sminkoldó hatását és vízmegkötő képességét kihasználva tökéletes sminklemosónak bizonyult, és az elmúlt két hónapban kiszorította nálam az örök kedvenc micellás vizeket. Nála is megvan a védjegynek számító csomagolás, újrahasznosított papírból:



A hátulján többek között az összetevőlista és a használat leírása is szerepel:



A csomagolás eltávolítása után pedig egy rendkívül letisztult, modern, ugyanakkor természetességet sugárzó címkéjű, a terméket fénytől óvó sötét üveg marad. Nálam az ilyenek egy dobozban sorakoznak a mosógép tetején, nehogy a cicák leverjék őket, és reggelente egy-egy törött üvegre leljek a fürdőszoba padlóján.



Elöl a külföldi forgalmazási célnak megfelelően angolul is szerepel a megnevezés, hátul pedig a magyar felirat és az összetevőlista, valamint a lejárati dátum, így a külső csomagolás hulladékba helyezése esetén is figyelemmel kísérhetjük, hogy meddig felhasználható, és mikor szükséges újat beszerezni belőle.



Az új üveg beszerzéséig pedig jó hosszú idő is eltelhet, ugyanis az olaj mellett vizet is tenni kell a vattakorongra, és így a kettő együttműködésével válik teljessé a sminkeltávolítás: a smink leszedése közben az olaj már tápláló hatást is kifejt a bőrre, és meglepő módon ugyanannyi vattakorongra van csak szükség vele, mint a micellás vizek esetében: erős sminknél 2-3 fogy el, míg egy natúr, hétköznapi sminkhez elég egyetlen darab is. A tisztítást aztán tiszta hideg vizes arcmosás zárja, ami egyrészt eltávolítja a bőrön lévő utolsó sminkmaradványokat is, másrészt pórusösszehúzó hatása van. A hideg vizes pórusösszehúzás egyébként heurisztikus volt számomra: ki gondolna rá manapság, hogy a mindenféle, külön ezt a célt szolgáló tonik helyett egy ennyire egyszerű, természetes megoldás is működhet.

Az alábbi két kép két külön korongról készült, két külön fényviszonyban, hátha így jobban látható egyrészt a vattakorong nedvessége, másrészt a rajta lévő 3-4 csepp olaj, hiszen mindössze ennyi szükséges egy-egy korong esetében. A cseppentéshez szerencsére egy ügyes, az illóolajaknál megszokott adagoló áll rendelkezésre.



A sárgás részeknél van az olaj

Az illata rendkívül visszafogott, enyhén teafás jellegű, így használat előtt mindig meg is szagolom, annyira kellemes az orromnak.

A terméket ide kattintva tudjátok beszerezni a márka webáruházából, illetve a Krémmánia információi alapján a DM üzleteiben, és a tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy rendkívül kedvező a 3890 Ft-os ára, hiszen ha így haladok a fogyasztásával, legközelebb egy év múltán kell majd újat beszereznem belőle, ráadásul a rendkívül szigorú előírásokat támasztó NaTrue minősítéssel is rendelkezik, így teljes biztonságban tudhatjuk vele a bőrünket.

Ti használtok valamilyen terméket a márka kínálatából?

Kiegészítő megjegyzés:
A termék természetes illóolajakat tartalmaz, amelyeket személy szerint jótékonynak tartok, mások szerint viszont irritatív anyagok. Az összetevőlistát illetően ajánlom figyelmetekbe a fenti Krémmánia-hivatkozást, valamint az alábbi megjegyzésekben kirobbant vitát. A terméket tesztelésre kaptam, ugyanakkor ez nem befolyásolt a véleményalkotásban, és reményeim szerint a blogot régóta olvasók tudják rólam, hogy ha valami nem vált be, azt őszintén leírom. Ezt az olajat kifejezetten szereti a bőröm, ezért olvashattok róla pozitív véleményt.

35 megjegyzés:

  1. elég jó kis terméknek tűnik, szeretem nagyon a sminklemosó olajokat. egy összetevőlistát tudnál írni? a honlapon így mobilról nem találom :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis termék ez, bármásikat még nem próbáltam, de mivel ennyire bevált, nem is szeretném leváltani :-)

      A lista a honlapról:
      Összetevők: kókuszolaj, szőlőmagolaj, 100% tisztaságú teafaolaj, 100% tisztaságú levendula illóolaj, 100% tisztaságú pálmarózsa illóolaj, természetes E-vitamin

      Krémmániáról:
      Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil , Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil, Tocopherol

      Törlés
    2. köszönöm, le a kalappal előttük! nagyon szép egy lista. sajna ezt se kenhetem a fejemre, a levendula nagyon irritálja az érzékeny bőrt, pedig tényleg csodaszép az INCI. gondolkodom, hogy összeeszkábálok magamnak valami hasonlót :)

      Törlés
    3. Ó, sajnálom, hogy a levendula kizárja Nálad a használatát, viszont nagyon jó ötlet a saját keverék elkészítése :-)

      Törlés
  2. Ennyi pénzért több liter kókuszolajat, szőlőmagolajat, meg a többit megvesz az ember lánya, nem pedig egy ilyen kis üvegcsényi valamit.
    Nekem ez a márka elég parasztvakítósnak meg pénzlehúzósnak tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyára van olyan fajta olaj, amelyből több litert is megvehetünk ennyi pénzért, viszont a NaTrue minősítés valóban jelent valamit a szépségiparban, és nem egyszerű dolog megfelelni az elvárásaiknak. Az organikus, minden előnyös tulajdonsággal rendelkező összetevők már közel sem olyan könnyen beszerezhetők és olcsók tudtommal.

      Törlés
    2. Pontosan mit is jelent akkor ez a bizonyos NaTrue minősítés?
      Csak mert én buta és tudatlan blogolvasó még az életben nem hallottam róla, de ha te ennyire tájékozott és hiteles blogger vagy, örülnék, ha UTÓLAG megosztanád velünk ezt a mindeddig mélyen titkolt információt! :)

      Törlés
    3. Szerintem a Google pedig az ember barátja. Nézz utána magad. Nem lexikon meg kémia zseni egy blogger sem.

      Törlés
  3. Istenem, de fantasztikus hogy natúr termékek!!!
    Mindenképpen utánuk nézek, úgyis gyűjtök a bloghoz anyagot natúr-tájakon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy felhívtam a cégre a figyelmed, mert érdemes náluk nézelődni :-)

      Törlés
  4. Jó sok buta lány van úgy látom...... :D Attól még, hogy egy termék natúr, nem jrlenti azt, hogy jó is. Illóolajat akkor se kennék magamra, ha fizetnének érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hinném, hogy az illóolajakat több száz éve használó népi gyógyászatot kellene teljes mértékben elvetni. Személyes tapasztalat alapján is ki tudom jelenteni, hogy a teafa és a levendula rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Koncentráltan valóban vigyázni kell velük, de jelen esetben hordozóolajban vannak, kis mennyiségben. Szerintem a buta jelzővel inkább ne dobálózz, amíg nem jártál utána a dolgoknak, bár utána is érdekes dolog ezt kijelenteni másokról, többek között minősített natúrkozmetikai cégekről és az ő vásárlóikról.

      Törlés
    2. Beautyblogger vagy, nem? Mert ha igen, akkor végignézel az inci-n, és rögtön látod, hogy csupa-csupa irritálò anyagot tartalmaz. Natúr termèk.... viccnek is rossz.

      Törlés
    3. Maradjunk annyiban, hogy más az elképzelésünk az irritáló anyagokról. Ha te a legkisebb mennyiségű természetes illatanyagra is érzékeny vagy például, akkor biztosan kerülnöd kell minden illóolajat, és rossz lehet így élni, de igencsak messze áll a termék az irritáló hatástól.

      Törlés
    4. Katy!
      Ne haragudj, de a névtelen kommentelőnek részben igaza van. A stílusával nem értek egyet, de nem mond hülyeséget.
      Bloggerként felelősséggel tartozol azért, amit leírsz és azért is, amit reklámozol.
      Erről a cégről mindenki tudja, hogy kókuszolajat árusítanak horribilis áron. Az INCI mutatós, de aki egy picit is ért a bőrápoláshoz, az tudja, hogy ez a termék hemzseg az irritatív összetevőktől.
      Nekem szimpatikusabb lettél volna, ha felhívod erre a figyelmet, nem pedig egy 3.000 forintos ingyencuccért cserébe eljátszod a hitelességed. Ha leírod mondjuk, hogy a kókuszolaj önmagában is tökéletes sminklemosó, felesleges irritáló dolgokkal ne terheljük a bőrünket és a pénztárcánkat se, akkor a szememben szuper blogger lennél, de így sajnos csak egy vagy azon bloggerek közül, akik egy ingyentermékért cserébe istenítik még a sz@rt is.

      Törlés
    5. Dia! Ha visszaolvasol a blogon tesztelésre kapott termékekről szóló bejegyzéseket, láthatod, hogy ha valami nem válik be, akkor azt leírom, és kiemelem azt is, ha a natúrkozmetikainak nevezett termék pl. nagyrészt szilikonból áll, hiszen fontosnak tartom, hogy ne dőljünk be a megnevezésnek, és az összetevőkre is figyeljünk. Ebben az esetben nem a termék ingyenes volta vett meg, hanem a teljesítménye, valamint az, hogy mind a levendula-, mind a teafaolajat régóta használom önmagában is, különféle problémák kezelésére, és ezért nem tartom őket irritatív anyagnak. Ezért is nem tartottam fontosnak kiemelni a jelenlétüket, és mivel az én bőröm imádja ezt az olajat, és feltehetőleg nem veszélyes mennyiségben tartalmazza az említett anyagokat, szerintem valóban nem is fontos. Az első hozzászóló pl. tudja magáról, hogy a levendulára érzékeny, ezért figyel az összetevőlistára, de például az is tény, hogy nem mindegy az adott termékben lévő illatanyag mennyisége. Ez a lemosó nagyrészt kókusz- és szőlőmagolajat tartalmaz, és csak ezek után következik a többi összetevő, úgyhogy számomra valóban nem világos, hol van az ördögtől való irritáló hatás benne.

      Ha pedig egyetlen, rosszul értelmezett bejegyzés miatt szerinted most hitelemet vesztettem, akkor sajnálom, de szerintem először olvasd el az egyéb bejegyzéseimet is, arról nem is beszélve, hogy talán megengedett számomra, hogy ha beválik egy termék, akkor pozitívan írjak róla.

      Törlés
    6. Hiteled vesztetted, mert még mindig kötöd az ebet a karóhoz.
      Attól, hogy te nem tartasz bizonyos összetevőket irritatívnak, attól még ezek az összetevők azok. A bőr sejtjeiben pedig nem kevés kárt fognak okozni. A tiédben is, a Julikáéban is, a szomszédéban is, és magának a termék készítőjének bőrében is.
      Még ha homokba dugod a fejed, ez akkor is így van.
      És itt jön(ne) a blogger, azaz a TE felelősséged! Erre illene felhívnod a figyelmet, de úgy tűnik 3.880 forintot ér a hitelességed.

      Törlés
    7. Nem. Ugyanis nem tudatos elhallgatásról van szó, sőt, az első, normális hangnemben megírt, érdeklődő megjegyzésre azonnal biztosítottam az összetevőlistát is. A Krémmánia oldala is elérhető hivatkozáson keresztül a bejegyzésből, így bárkinek egyetlen plusz kattintás megtudni, hogy mit is tartalmaz a termék. Nem hinném, hogy kémiai és biológiai szakdolgozatot kellene írnom egy-egy bejegyzéssel kapcsolatban, és igyekszem minden esetben átfogó képet adni a kipróbált termékekről.

      Úgyhogy nem, itt nem hitelesség elvesztéséről van szó, hanem az én véleményemről, miszerint a természetes illóolajok kis mennyiségben jótékony hatásúak. Ha szépen megkértél volna, hogy egészítsem ki a bejegyzést a szerinted fontos információkkal, az megint más lenne, mint hogy kijelentesz rólam valamit, ami nem igaz.

      Ha beválik, amit tesztelésre kapok, akkor azt írom le, ha nem, akkor nem, és ennyi.

      Törlés
    8. Húúú, Katy, ebből szerintem most nem jössz jól ki. :( Természetesen nem szükséges biosz meg kémia órát tartanod a blogodon, de azért bloggerként ne írd már azt, hogy "más az elképzelésünk az irritáló összetevőkről". Ami irritál meg káros, az a te bőrödben is ugyanúgy kárt okoz, mint másokéban. Vagy neked csak az a káros, amitől leesik a fél arcod?
      Hidd el, sokkal szimpibb lennél, ha nem mentegetőznél, meg védenél egy olyan céget, aki a saját vásárlóin kíséletezik. Eddig minden termékük megbukott, úgy dobálják piacra a portékájukat, hogy soha senki nem próbálta őket. Aztán jönnek a vásárlói panaszok: celluxszal lezárt üveg egy vagyonért, félig kifolyó termék, működésképtelen kencék, stb, stb, stb. Majd a cég mentegetőzése, hogy hát újak még, meg a vásárlói véleményekre várnak. Ez az üzletpolitika baromira visszatetsző, mert közben a vásárlók használhatatlan termékekre, vagy épp 50 milli kókuszolajra költenek el vagyonokat.
      Bloggerként nem lenne szabad félrevezetned az olvasóidat. :(

      Törlés
    9. Bevallom, a rossz tapasztalatokról eddig nem hallottam, én valóban a cégről alkotott saját benyomásom és a termékhasználati tapasztalatom alapján írtam a bejegyzést, ahogyan a többit is. Tényleg úgy gondolom, hogy aki tudja magáról, hogy oda kell figyelnie az összetevőkre, az magától is utánanéz, de úgy látszik, az érzékeny bőröm ellenére nagyon szerencsés vagyok, hogy nem akasztják ki a természetes olajok, és mind fürdőtermékekben, mind egyéb testápolási termékekben szívesen alkalmazom őket.

      Félrevezetésről szó sincs, az összetevőlistát első kérésre azonnal kikerestem két helyről is, és mivel más bejegyzésekben sem szoktam közzétenni, valamint ott a Krémmánia, amit ráadásul linkeltem is, nem érzem úgy, hogy mulasztás történt volna. Ezek után mindig kihangsúlyozom majd, hogy mindenki nézzen utána az összetevőknek, és ajánlom mindenki figyelmébe Tindigo blogját, ahogyan eddig is többször említettem őt hiteles forrásként, ennyit tudok tenni.

      Törlés
    10. Egyáltalán biztos az, hogy neked érzékeny bőröd van, vagy csak önmagadnak felállítottál egy diagnózist róla? Csak mert akinek tényleg érzékeny, az nem fog mindenféle szagos-bűzös Lush, meg ki tudja még milyen kencéket magára kenni százával, hanem az ilyeneket jó messziről elkerüli.
      Azok közül a cuccok közül, amiket itt reklámozol, már egy-egy is képes brutálisan kiütni az érzékeny bőrt, nemhogy annyi, mint amit te használsz és váltogatsz......

      Törlés
  5. És még egy kérdés!
    Ezt írod: "Ez a lemosó nagyrész kókusz- és szőlőmagolajat tartalmaz"
    Kérdezem én: akkor mi kerül 50 ml kókusz- és szőlőmagolajban 4000 forintba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre választ találsz a bejegyzésben, ha figyelmesen elolvasod.

      Törlés
    2. Hitelesség: nulla!

      Törlés
    3. Szerintem nem egészen érted a hitelesség fogalmát, de kiegészítettem a bejegyzést egy megjegyzéssel, hátha másokhoz eljut a mondanivalóm.

      Törlés
    4. A hiteles blogger utólag belenyúlkál a bejegyzésébe, nem vesz tudomást az irritatív összetevőkről, és nyugodt szívvel reklámoz olyan cégeket, amik 4000 forintért árulnak 50 ml kókuszolajat + néhány csepp illóolajat (amit értelmes ember soha nem kenne a fejére).

      Azt hiszem, pontosan értem, hogy milyen a hiteles blogger.

      Törlés
    5. Arról meg ne is beszéljünk, hogy összetevőlistát nem írtál a bejegyzésbe, a kommentek közé van beszúrva. Vajon miért???

      Törlés
    6. Szerintem maradjunk annyiban, hogy Neked is szép napot. Ha nem tettem volna bele megjegyzést, az lenne a baj. Én vagyok a nyuszika, és most épp van rajtam sapka, de amúgy meg lehet, hogy nemsokára nem lesz. :-D

      Törlés
    7. Eléggé vicces ez az egész így ma visszanézve: két képen is látható az összetevőlista, csak használni kellene az internet nyújtotta lehetőségeket. Emellett nem fogom kifejteni a NaTrue minősítést, mert ennyi erővel beleköthet bárki, hogy pl. az üveg említésénél nem fejtettem ki az üveggyártás folyamatát. Biztos vagyok benne, hogy az olvasóim képesek utánanézni a részleteknek, de kulturált kérdés esetén szívesen válaszolok is. Emellett egy sajtos pogácsa receptjénél sem várható el, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a sajt tejből készül, tehát a laktózérzékenyeknek kerülniük kell. Ennyire legyen már mindenki felnőtt. Ó, és ha már az internetnél tartunk: könnyen utána lehet járni a levendula- és teafaolaj jótékony hatásainak is.

      Szóval mindenkinek szép napot, és a termékről továbbra is azt gondolom, hogy jó.

      Törlés
    8. Hidd el, ezzel a lekezelő hangnemmel nem leszel kedvelhetőbb egyetlen olvasód szemében sem, sőőőt....

      Tök jó olvasói kérdéseket kaptál, amik megválaszolásával kivédhetnéd azt, hogy hiteltelennek nevezzenek. De így, hogy fennhéjázó módon nem válaszolsz a kérdésekre, meg nyuszikázol, meg elszálssz magadtól... Pffff....

      1. Te magad hivatkozol a NaTrue minősítésre. Olyan nagy dolog lenne akkor leírni, hogy mit is takar? Így, hogy csak fellengzősködsz, sokan, többek között én is, arra fognak gondolni, hogy csak vagdalkozol a jól hangzó szavakkal, és valójában utána sem néztél a dolognak. Max. tegnap este, miután megkaptad az erre vonatkozó kritikát.
      Az meg úgy milyen terméktesztelés, hogy azt sem tudod, mit kensz az arcodra?

      2. Azt ugye elismered, hogy a termék jórészt kókuszolajból meg szőlőmagolajból áll. Akkor arra a kérdésre miért nem adsz rlfogadható magyarázatot, hogy mi kerül rajta 4000 Ft-ba?!

      Szerintem ez is egy tök korrekt kérdés, és biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne a válasz.
      Az olvasó így nem fog kedvet kapni a megvásárlásához, mert csak annyit lát, hogy egy üvegcse túlárazott kókuszolajat kínálnak neki, amely üvegcse vagy biztonságosan zár, vagy nem. Ha sok a vásárlói panasz, a cég keres egy biztonságosabb megoldást, mondjuk lecelluxozza, ha nem, akkor boruljon csak mindenki táskájába a fele.

      Kérdéssel pedig kihez forduljon az olvasó, ha nem a terméket személyes ismerő és kipróbáló bloggerhez? Azt írod, hogy próbáltad, szereted, minden szuper. Akkor ezekre a kérdésekre miért nem adsz választ?

      Sajnos az ilyen hiteltelen terméktesztek miatt olvasnak egyre kevesebben blogot, és mondják azt az egész hazai blogvilágról, hogy ingyencuccokért képesek sokan eladni a véleményüket.

      Kár, hogy beálltál ebbe a sorba.

      Törlés
    9. Na, akkor lássuk sorra szedve a dolgokat, mert úgy látszik, ilyen szépen, rendszerezetten szeretnéd látni a dolgokat.

      1. A NaTrue minősítés az egyik legismertebb a natúrkozmetikumok között, és ha nem nagybetűkkel, kiabálva kérdezte volna az illető, szívesen válaszoltam volna rá, de egyébként tényleg könnyű rákeresni, és annyit leírtam róla, hogy az egyik legnagyobb követelményeket támasztó a kategóriában, egyébiránt pedig már előző tesztben is említettem, egy másik márka kapcsán.

      2. A magyarázat ott van a bejegyzésben, de tessék: folyékonyan maradó kókuszolajat előállítani nem egyszerű, és egyetlen kicsi sziget egyetlen kicsi falujában készítenek csak ilyet, közben pedig minden jótékony hatását is megtartja az olaj. Mivel ehhez különleges technológiára van szükség, sejthető, hogy költségesebb is.

      Szerintem tényleg ott a válasz a bejegyzésben, de most leírtam majdnem ugyanazokkal a szavakkal is külön.

      A hiteltelenség témája pedig most divat, hiszen mindenhol erről lehet olvasni, de a bejegyzés, ha figyelmesen elolvasod, informatív volt, valamint szívesen válaszoltam a nem kiabáló, támadó jellegű megjegyzésekre. Valahogy természetes reakció az embereknél, hogy ha eleve cinikusan és kiabálva szólnak hozzá, a legtöbbször nem is válaszol, ehhez képest én mindent közzétettem és értelemszerűen válaszoltam is. Kár, hogy Te beálltál abba a sorba, ahol a saját véleménnyel nem rendelkező, bántó céllal érkező „olvasók” állnak. Most épp a hiteltelenség emlegetése a divat, de várok egy-két hónapot, hátha addigra más lesz az, és akkor visszajöhetsz abban a témában kiabálni.

      Törlés
    10. Ja, és még annyit hadd tegyek hozzá, hogy nálam bőven találhatsz negatív véleményt is ingyen kapott dolgokról. Nem fogok hazudni semmivel kapcsolatban, főleg hogy szerencsére a kemény munkának köszönhetően magam is megvásárolhatok bármit. Még hogy eladom a véleményem. Ha rendszeresen olvasnád a bejegyzéseimet, nem állítanál ilyet.

      Törlés
    11. Kedves Katy😊 Hogy mennyi rosszindulatú ember került hirtelen elő, hol voltak eddig? Azt gondolom, hogy te a saját véleményedet, fotóidat, linkeket, akciókat, stb...megosztod velünk.Az, hogy ki mit vesz meg, mindenkinek a magánügye.Pl.én a sima, egyszerű bio hidegen sajtolt szűz kókuszolajjal meg vagyok elégedve, de attól még nem tartalak hiteltelennek, mert megosztottad a tapasztalataidat.Sőt köszönöm a receptes linket, számomra nagyon hasznos volt.Nem értem azt a sok rosszindulatú embert, akik úgy általában a neten osztják a másikat.Ennyire fáj nekik az élet? Sajnálatra méltó emberek.Én Továbbra is érdeklődve olvasom a blogodat, hasznos, alapos bejegyzéseket készítesz fotókkal, hivatkozásokkal, beszerezhetőségekkel, árakkal.Szerintem akinek nem tetszik, csináljon jobbat😊 Kriszti

      Törlés
  6. Engem az érdekelne még, már ha a hitelesség is szóba került, hogy akkor Neked tényleg érzékeny-e a bőröd, vagy sem.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.