2016. szeptember 22., csütörtök

Sleek Cream Contour Kit – tartós megoldás kontúrozásra

A Sleek Contour Kit nevű palettája szinte a blog kezdete óta velem van, és rengeteget használom még a mai napig is, és bár a kontúrozópúder jelentősen fogytán van, messze még a vége. (A vele kapcsolatos bejegyzés itt található.) Tartós befektetés tehát, és régi jó barátom, de épp az általa megismert kontúrozás továbbfejlesztése céljával egyre több hasonló terméket próbálok ki. Nyilvánvaló volt hát számomra, amikor megjelent a krémes „testvére”, hogy azt is be fogom szerezni, és tüzetes tesztelés alá veszem. Ennek az eredményét olvashatjátok ma egy remélhetőleg minden részletre kiterjedő leírás formájában.

Lássuk először a száraz tényeket, többek között a csomagolást. Sajnos nem olyan mutatós, mint sok i-Divine paletta külseje, de a lényeg szerepel rajta: hat szín, amellyel tökéletes kontúrt hozhatunk létre a sminkünkhöz.


A hátulján további részleteket találunk a használattal kapcsolatban, valamint az összetevőlista is megtalálható rajta, méghozzá olvasható méretű betűkkel szedve.


A belső útmutatókártya remek kis képet biztosít a használat javasolt módjáról. Az itt bemutatott képeken – és több alkalommal máskor is – ezt a módszert választottam a kontúrozáshoz, és egészen jó eredményt kaptam vele, ez esetben tehát használható, valóban praktikus kis adalék ez a termékhez.


A belsejében a Make Up Plaza dolgozók szorgoskodó kezeinek nyomaként a minőség-ellenőrzést igazoló kártya figyel a fólia felett.


Hátul ismét csak megtalálható többek között az összetevőlista, tehát a külső csomagolás kidobása esetén is rendelkezésre áll ez a fontos információ. A rajta lévő kis tégely szerint a használat kezdetét követő 6 hónapon át marad stabil a termék, így érdemes lehet feljegyezni a paletta hátuljára az első használat idejét.


A paletta maga nagyban hasonlít az i-Divine paletták esetében megszokottra, mindössze rövidebb és szélesebb azoknál, a külseje azonban azonos: matt a borítása, és fényes felirattal szerepel rajta a márkanév.


A színek között két világos van, amelyek közül a sárgábbat a szem alatti területre javasolják, a sötét karikák színének ellensúlyozására, a mellette lévőt pedig az arc egyéb területeinek kiemelésére. A 3-as színtől kezdve már különböző színmélységű kontúrozószíneket rejt a paletta.




Színmintákat is készítettem a szokásos három fényviszonyban, ezúttal alapozó nélkül, hiszen így látható igazán, hogy mennyire erősen fednek a színek az alkarom bőréhez képest.




A színminták egyébként taklonecsettel készültek, így nem az ujjam melegének segítő volta miatt fednek ilyen jól a színek (emellett a használathoz is taklonecsetet javasolok). Ráadásul valóban tartósak, így fontos eseményekre jó választást jelenthetnek, ugyanis az alkaromon kétszeri szappanos átdörzsölés után is ennyire láthatók maradtak:


Micellás vízzel már könnyedén lejöttek, de a sírás vagy eső nem fogna ki rajtuk, az biztos. Erőteljesen pigmentáltak tehát, ezért óvatosan érdemes bánni velük, valamint nem javasolok alájuk alapozót, mert ha arra pluszban kerülnek fel, már maszkhatású, nagyon természetellenes lehet a sminkünk. Enyhén fedő BB krémet vagy színezett hidratálót tudok az alapozó helyett ajánlani, a fixálásukra pedig száraz bőr esetében nagyon enyhén mattító púdert, mert a megszokott púderünk ezekkel a színekkel együtt már túlzottan matt hatású lehet. Zsíros bőr esetében biztosan más a helyzet, de az én bőröm alapvetően száraz, így nálam ez a módszer vált be. Konkrétumot is tudok mondani: az örök kedvenc Catrice All Matte Plus sajnos kiszavazódott ebben az esetben, helyette viszont jó szolgálatot tett a Miyo Transparent Finish Loose Powder, amely jól fixálja a színeket a helyükön, mégsem lesz természetellenesen matt vele a bőröm.

Az alábbi képeken a kísérőkártyán ismertetett folyamattal készítettem a kontúrozásomat, és megmutatom pirosító és egyéb termékek nélkül is, hogy milyen lett a végeredmény:




Az útmutatóhoz képest annyival tértem el, hogy az állam környékén is kontúroztam egy kissé az arcomat, hogy élesebb legyen a határ a nyakamhoz képest. Ez bevett módszer nálam, amellyel vékonyítani tudom az arcom alsó vonalát, és optikailag fiatalító hatása is van. 

Nagyon tetszik az orromon elért, enyhe kontúr, amely a 4-es, viszonylag világos kontúrozószínnek köszönhetően sokkal természetesebb, mint bármely eddigi palettám esetében. A járomcsont alatti és a nyakvonal mentén elért kontúr sem rossz, de kissé melegnek találom az ide használandó árnyalatokat, így télen, kifakult bőr esetén várhatóan túl narancssárgásnak bizonyulnának. Ehhez képest a szem alá használandó árnyalat túl világosnak tűnik számomra még most is, az enyhe barnaságom ellenére, de erre még kitérünk egy kicsivel lejjebb.

A krémek állaga egyébként az 1-es szín kivételével tökéletes: jól satírozhatóak, nem mozdítják el az alattuk lévő krémréteget, így álom velük dolgozni. Az 1-es viszont kissé makacs, és nehezen adja meg magát, valamint ajánlott alá extra hidratálást alkalmazni, mert ellenkező esetben a szem alatti vékony bőrön hamar beül a redőkbe. Emellett oldalirányú, kenő mozdulatok helyett ennél a színnél „pacsmagoló”, beledolgozó mozdulatokat ajánlok, mert így érhető el vele a legjobb eredmény.

A színek melegségéből adódóan kipróbáltam a porállagú kontúrozással való rásegítést: elsősorban a járomcsont alatti és a nyakvonal mentén lévő területre koncentráltam, valamint a Sleek Solstice nevű highlighterpaletta Hemisphere nevű színéből is felvittem egy keveset az orra, a homlok alsó-középső részére, az ajkak fölé és az állra. (A Solstice tesztje itt olvasható.) Ezeken a képeken már pirosító is látható rajtam, és érdekes módon az így kiegészült sminkben már az 1-es sszín sem tűnik túl világosnak.




A smink így a végére összeállt, és szerencsére túlságosan mattra sem sikeredett, a fent említett púdernek köszönhetően. Szépen árnyalttá tehető vele az arc, és fényképezéshez, fontos eseményekhez mindenképpen ajánlani tudom a használatát, mert – különösen porállagú kontúrozótermékkel kiegészítve – tökéletes és tartós hatást érhetünk el vele. Számomra az ilyen mértékű fedés hétköznapokra már soknak bizonyul, de tény, hogy szerencsés bőrtípussal áldott meg a sors, és nincs szükségem erős fedésre.

Kedvenc lett tehát nálam a krémes Sleek kontúrozópaletta is, és jó hasznát fogom venni, ha tökéletes megjelenésre vágyom, netán fotózás vár rám valamilyen jeles esemény okán. Beszerzési helyként a Make Up Plaza áruházát ajánlom, hiszen a Sleek termékek náluk kaphatók a legkedvezőbb áron; ez a paletta 4480 Ft-ért kerülhet a kosarunkba.

Light paletta világos bőrűeknek:
http://www.makeuplaza.com/en/products/479/4355/sleek-cream-contour-kit-in-light
Medium paletta lebarnult és/vagy barnább bőrűeknek:
http://www.makeuplaza.com/en/products/479/4356/sleek-cream-contour-kit-in-medium
Dark paletta a csodálatos tejeskávészínű bőrrel megáldottaknak:
http://www.makeuplaza.com/en/products/479/4357/sleek-cream-contour-kit-in-dark

Nektek hogy tetszik a paletta teljesítménye? Használtok krémes terméket az arcotok kontúrozására?

4 megjegyzés:

  1. Kívánságlistás, de picit bizonytalan voltam, hogy kell e nekem egy újabb kontúrpaletta. De hát kell, főleg ezután a bejegyzés után! :D

    Gyönyörű lett a smink! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, Te is szeretni fogod, ha beszerzed! Jó kis termék, bár tény, hogy hétköznapi használatra felesleges. :-)

      Törlés
  2. Csodás lett a smink, amit alkottál, nagyon szép a kontúrozásod is :) Én azt hiszem továbbra is kimaradok a kontúr őrületből, mert egyszerűen olyan ritkán lenne időm ilyesmivel pepecselni, hogy nem érné meg kiadni egy kontúr palettára a pénzt, viszont az utolsó képeken a rúzsod valami mesés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy így látod! Nálam a kontúrozás porállagú termékekkel a mindennapi rutin része, és néhány perc alatt megvan, úgyhogy szinte sosem marad ki :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.