2016. november 29., kedd

Sleek On the Horizon – a vidám őszi paletta

Már a megjelenésükkor azonnal felfigyeltem a Sleek két újdonságára, az On the Horizon és a Goodnight Sweetheart palettára egyaránt, és nem tudtam dönteni közöttük, így mindkettőt meg is rendeltem magamnak. Mostanra már mindkettőről kiforrott véleményt alkottam, így szépen sorra is veszem őket. Elsőként az On the Horizonról lesz szó, amelyhez őszintén szólva nagyobb reményeket fűztem, mint a Goodnight Sweetheart látszólag egysíkú színeihez, hiszen ebben több a vidám, igazán hozzám illő szín, és elég széles palettán mozognak az árnyalatok. Lássuk is, hogy mire jutottam vele kapcsolatban...

A doboza rendkívül mutatós, és az igazi gyűjtőknek bizonyára kincs is, de bevallom, hogy nálam a fotózás után a papírhulladékos zsákban szokták végezni, hogy idővel a többi papírral a szelektív hulladékgyűjtőbe kerüljenek. Szép, ez tény, de fényképen megörökítve nekem bőven elég, nem fogom tartogatni a papírtokokat, és nem szeretném minden használat előtt a papírtokot nyitogatni. Mindenesetre mutatós megoldás, hogy a különböző színvilágú paletták hozzájuk illő tokban érkeznek.


A hátulja is szép:


A tokon belül a megszokott matt Sleek műanyag ház vár minket, amelyen fényes a Sleek felirat, és újabban szerencsére feltüntetik a paletták nevét a jobb alsó sarokban.



A palettát felnyitva elsőként az ellenőrzést igazoló kis cetli tűnik fel, amely a Make Up Plazánál leadott rendelések esetében minden terméknél megvan.


Az árnyalatok neve fólián szerepel, így erre vigyázni érdemes, valamint a jó minőségű tükröt is védi a koszolódástól. Én személy szerint jobban örülnék, ha a nevek a színek alá nyomtatva szerepelnének, és egy felirat nélküli átlátszó fólia biztosítaná a védelmet, de tisztában vagyok azzal, hogy ez egyéni ízlés kérdése.


Az applikátor nálam nem szokott szerepet kapni, csupán akkor jöhet jól, ha valamelyik színt nagyon koncentrált módon szeretnénk felvinni a szemhéjalapozóra. A színeket minden lehetséges fényviszonyban megmutatom, amely a paletta fotózásakor kétféle ISO-beállítású szűrt fény és vaku volt.




Elbűvölően szép a paletta, így szerelemkép is született róla:



A színminták készítésekor már napfény is rendelkezésre állt, tehát kétféle ISO-beállítású szűrt fény, vaku és kétféle ISO-beállítású napfény biztosította a megvilágítást. A színeket kevés púderrel fixált alapozóra vittem fel ecsettel, mert a púder nélkül nagyon csillogó volt az alap, ami zavaró lett volna.

Felső sor:


Bonfire: álomszép és csodásan pigmentált, jól satírozható szín, amely építgetést sem igényel, hanem jól láthatóan jelen van már egy-két ecsetmozdulat után is.

Sugar Maple: a Bonfire-rel azonos tulajdonságú, csodaszép ártatlan rózsaszín.

Beech: rendkívül jól pigmentált, jól satírozható, a vártnál sötétebb matt szín. Mélyítővonalba alapszínnek és a smink szélének elsatírozására egyaránt ideális.

Moss: építgetést igénylő szín, amely jó alappal ennek ellenére a nap végéig a helyén marad. A színesebb sminkekkel ismerkedők számára jó „kiugrási” lehetőség, hiszen füstös smink is készíthető vele, és nem lesz hivalkodó a végeredmény.

Raindrop: csodásan pigmentált, a nap végéig a helyén maradó szín, amellyel színt csempészhetünk az őszi (és téli) sminkekbe. Kékeszöld szeműeknek ideális árnyalat, így én is előszeretettel használom, ha hasonló színű ruhadarabokat viselek.

Dawn: a bátrabbaknak a mozgó szemhéjon is jól mutathat, a visszafogottabbaknak pedig az alsó szempillasorba ajánlom. Csodásan pigmentált és jól satírozható szín, a minősége kiváló.






Alsó sor:


Chestnut: rendkívül jól pigmentált szatén szín, amely enyhe duokróm hatású, hiszen a hideg árnyalat ellenére meleg alapszín jellemzi. Ennek megfelelően kiváló füstös sminkhez, én pedig a szempillatövekhez szeretem a leginkább felvinni.

Harvest Moon: matt szín ezüstös csillámokkal, amelyek koncentrált felvitele esetén a szemhéjon is megjelennek. Nálam elsősorban a smink szélének elsatírozására szolgáló színként vált kedvenccé, és ilyen esetben nem zavaró a benne lévő csillámok jelenléte.

Fawn: az egyik leggyengébb láncszem, amelyet jócskán győzködni kell, hogy jelenjen meg a szemhéjon. Koncentrált jelenlétre nehezen bírható rá, tehát elsősorban a szemöldökcsontra ajánlom kiemelőszínnek, bár oda meg kicsit darabos.

Willow: csodásan pigmentált sötétzöld szín, amely jól jön a külső V-ben való mélyítésre. Semmi probléma nincsen vele, tőlem csillagos ötöst kap. Egy színnel készülő füstös sminkben is jól mutathat.

Dew Drop: bizonyos mértékű építgetésre szoruló szín, amely remek választás a mozgó szemhéjra és szemöldökcsontra egyaránt. Az orcákon is jó szolgálatot tesz kiemelőszínként, tehát multifunkciós árnyalat.

Pine Cone: minden szemszín esetében jó választás a teljes szemhéjra, és sietős reggeleken akár más színek nélkül is felvihető, mert a fény szögétől függően más-más hatású. Ahol közvetlen fény éri, ott fényes és világosabb, az árnyékosabb részeken pedig sötétebb és mattba hajló, így a szem anatómiájának köszönhetően kidolgozottabb smink hatását kelti.






Mivel elsősorban egy rendkívül rohanós időszakban teszteltem, mit is tud a paletta, az egyik leginkább aluldokumentált lett a mostaniak közül. Ízelítőnek egy telefonos képet hozok, a felhasznált színekre viszont szerencsére emlékszem.


A belső szemzugba a Fawn került, a mozgó szemhéjra a Raindrop, a külső V-be a Chestnut, a mélyítővonalba pedig a Harvest Moon. Az alsó szempillasor mentén a Dawn látható.

Összességében sajnos eléggé vegyes minőségű festékeket tartalmazó palettáról van szó, amellyel bár létre lehet hozni szép és összetett sminkeket, sajnos sok esetben ehhez profizmusra van szükség. A Cargo Vintage Escape paletta színei valahogy olyan csodásan megalkotottak, hogy szinte mindegy, mit és hogyan viszünk fel, minőségi hatást fog kelteni, de a Sleek On the Horizon esetében épp az ellenkezője tapasztalható. Kedvenc színeim ennek ellenére lettek belőle: a Moss csodás és a Raindrophoz képest sokkal egyedibb szín, a Beech az egyik legjobb minőségű és legszebb árnyalatú matt a gyűjteményemben, a Willow lenyűgözően szép és pigmentált, a Dew Drop és a Pine Cone pedig bármilyen natúr sminkhez jó alapot jelent. 

Ha megtetszett a paletta, ide kattintva tudjátok beszerezni a Make Up Plaza kínálatából, 3150 Ft-os áron. A Müller drogériák polcain tudtommal csak az állandó szortiment részét képező paletták találhatók meg, így ez esetben internetes rendelésre van szükség.

Nektek hogy tetszik ez a paletta? Beszereztétek, netán tervezitek a megvásárlását?

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szépek, az tény, de engem nagyon zavar, hogy ingadozó a minőségük :-(

      Törlés
  2. Félreértés ne essék, imádom a Sleek palettákat, de: az utóbbi időben egyik sem varázsolt el igazán, valahogy olyan "ilyet már láttam tőlük" érzésem van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bennem is hasonló érzések kavarognak sokszor, főleg a színes palettáik esetében, ez mégis elcsábított. A Goodnight Sweetheart viszont sokkal jobb, mint amit vártam tőle - hamarosan róla is írok majd :-)

      Törlés
  3. Hát, nem is tudom. Nekem összesen 4 szín tetszik, a többiről tudom, hogy nem használnám.
    A Goodnight Sweetheart-ról viszont jókat hallottam, kíváncsi vagyok, mit fogsz róla írni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tudatos vásárló hozzáállása, irigyellek. Nálam a színes paletták is szívesen látott vendégek, de itt az ingadozó minőség sajnos csalódást okozott :-(

      A Goodnight Sweetheartról én is sokkal jobbakat írok majd, elég jól sikerült kis paletta :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.