2017. január 19., csütörtök

Abura tusfürdők és Freezy – csodálatos bőrápolás természetesen

Az Abura márkával féléves barátságot ápolok már, és nem is pontosan emlékszem, hogy hogyan találkoztam vele először. Körülbelül egy időben érkezett ugyanis egy Pure by Pixibox részeként a Milky Touch mini kiszerelése és egy nagyméretű Contact, valamint egy tesztcsomag magától az Abura csapatától, és nem kellett sokat várni arra, hogy valódi szerelemmé nője ki magát a „kapcsolatunk”. Hogy pontosan melyik termék is lett az abszolút kedvenc, és milyen tulajdonságai miatt vásároltam meg magamnak, az kiderül a mai bejegyzésből.

Az egyszerűség kedvéért tehát a képek időrendi sorrendjében haladok majd, és ennek megfelelően mesélem el a tapasztalataimat is, így sok külön időben készült, különböző stílusú képpel találkozhattok. Elsőként volt tehát a Milky Touch, amely a Pixiboxban elegáns mini kiszerelésben érkezett, fekete címkével, a nagyméretű csomagolást idézve.


A hátulján jól látható módon szerepelnek az összetevők, titkolózás tehát nincs.




Mint fentebb látható, a tusfürdő színe természetes jellegű, emellett enyhén gyöngyházszínű, így inkább visszafogottan elegáns látvány, ami jól illik a natúrkozmetikum voltához. Az illata első szaglásra elbűvölt, ugyanis úgy tejes, hogy némi mézesség is felsejlik benne, de egyáltalán nem émelyítő módon. Inkább csak valahogy úgy, mintha Kleopátra fürdőzéseit idézné fel: kifinomult, elegáns, ugyanakkor visszafogott jellege van. A bőrt nem szárítja, sőt, enyhe hidratáló hatása is van, így még télen sem feltétlenül szükséges utána testápolót használni.

Emellett a nagyméretű Contact is a csomagban lapult, és rövid út vezetett az iránta érzett teljes rajongásig.









A hűsítő hatása ugyanis fenomenális. Nem tudok nála jobbat, és még a sokak által rajongásig szeretett Original Source is messze elmarad mögötte. Nyárra tehát elengedhetetlen, kihagyhatatlan termék, amelyet ajánlok szíves figyelmetekbe. A gyártó egyébként sportolás utáni használatra javasolja, az esetleges fertőzések elkerülésére, ugyanakkor a nagy téli hidegben én inkább másra szavazok, és csak a lábamon alkalmazom ezt az eszméletlen erősségű mentolos csodát. A természetes illóolajoknak köszönhetően a bedugult orrot is valóban ismét átjárhatóvá teszi, így a nem fázós alkatoknak megfázás esetén is jó barátja lehet. További részleteket olvashattok vele kapcsolatban a mentás tusfürdőket bemutató bejegyzésemben, amelyben egyébként első helyezést ért el, és örök kedvencemmé vált.

E két termékkel kb. egy időben került birtokomba a tesztelésre küldött adag, amely az alábbi darabokat tartalmazta:


A nagyméretű tusfürdők közül a Contact:


A Lavender Flowers:


A Rose Petals:


Emellett pedig négy darab kisméretű minta, a Dark Orange, a Havanna Moods, a Silky Grass és a Milky Touch:


Haladjunk tehát szép sorban, név szerint az eddig nem jellemzett termékekkel, és mindegyiknél beszámolok a használat során szerzett tapasztalatokról.

Lavender Flowers

Természetes illatú, egyáltalán nem tolakodó levendulaillat, amely még a levendulát általában nem kedvelők számára is kedveltté válhat. A bőröm pihe-puha a használata után, és másnap is bársonyos tapintású tőle.

Rose Petals

Akárcsak az előbbi levendula, ez is visszafogott virágillat, így tökéletes ajándék lehet bárkinek. A közelgő Valentin-napra is jó választás mind az illata, mind a színe miatt, és még az én extrém száraz bőrömet sem szárítja.

Dark Orange

Az egyik legjobb illatú tusfürdő, amelyet valaha használtam: narancsolaj és valódi belga csokoládé ötvözete, így fogyókúra esetén veszélyes lehet a használata. Aki viszont beéri az illatokkal, és meg tudja állni, hogy a hatására csokoládét faljon, annak valódi luxusélményt nyújt. A bőrt nemhogy nem szárítja, de talán kicsit táplálja is, és mivel még férfiak számára is csábító édességet jelent, a párunk bőrápolásához is hozzájárulhatunk vele. Még egy Valentin-napi ajándékötlet, fiúknak-lányoknak egyaránt.

Havanna Moods

Meghatározhatatlan, kellemes, lányok számára is kedvelhető illatú tusfürdő, amely nem szárítja a bőrt, és bársonyos tapintásúvá varázsolja.

Silky Grass

Az egyik leginkább hidratáló hatású mind közül, ebből a szempontból csak a Milky Touch érhet a nyomába. Az illata rendkívül érdekes, olyan, mintha frissen facsart búzafűlé lenne, viszont a bőrön nem marad meg, hanem teljesen illatmentes, ugyanakkor hidratált és selymes bőrt hagy maga után. Érdemes lehet tehát esélyt adni neki, és én is fontolgatom a megrendelését, bár első körben nem vettem újra magamnak.

Mindegyik tusfürdőnek közös jellemzője a rendkívül érdekes állag. Alig habzanak, így ebben a tekintetben is a natúr vonalra jellemző tulajdonságúak, valamint olyasmi habot hagynak maguk után a kádban, amilyet a réges-régi szappanok szoktak. Szó szerint a gyermekkoromat juttatják eszembe ezzel, és mindenképpen szükséges utánuk leöblíteni a kádat, a bőrt mégsem szárítják. A szappanokat általában véve messze elkerülöm, és nagyon kevés tusfürdőről mondható el, hogy nem szárítják a bőrömet, az Abura azonban egyrészt nem szárít, másrészt adott esetben – a Silky Grass, a Milky Touch és a Dark Orange esetében – még hidratál is. Feltehetőleg a sokféle natúr növényi vaj a titkuk, amelyek valahogyan tusolás közben is képesek kifejteni a hatásukat, ezt pedig nem sok márka esetében tapasztalhatjuk. A Milky Touch ráadásul a legérzékenyebb részeken is jótékony hatást fejt ki, vélhetően a tejtartalma miatt, így nők számára extra hasznos tulajdonságokat is magában rejt.

No és hogy miket rendeltem újra? A Lavender Flowers és a Milky Touch lett a kiválasztottam, valamint a Contact iránt érzett szerelmem miatt a Motion, amely remélhetőleg már kora tavasztól hű társam lehet az edzések után, mert várhatóan a Contacthoz képest visszafogottabb lesz a hűsítő hatása.





A Motion már a csomagolásával elbűvölt:


A tusfürdők mellett pedig bónuszként egy ajakápolót is kaptam, amely minden idők legjévé lépett elő nálam. Az a fajta ajakápoló ugyanis, amely szinte azonnal beszívódik, ugyanakkor valóban hidratál is, így egyrészt hasznos felvinni a sokszor szárító hatású folyékony matt rúzsok előtt, másrészt megfázás esetén az orr kipirosodását is gyorsan megszünteti. Freezy a neve, és egy fentebbi képen bújt meg, de újra megmutatom Nektek:


A fotózáskor valamiért meg sem örökítettem részleteiben, de a Milky Touch tusfürdő színéhez hasonló, jól kezelhető állagú stiftről van szó, amelyet zsebben tartani viszont nem ajánlok, mert hamar megmelegszik és megpuhul. A neve ellenére csak csekély mennyiségű mentolt tartalmaz, éppen csak annyit, amennyi felüdülést jelent mind az ajkak, mind a megfázás miatt kipirosodott orr számára. Az én rendelésemkor állt bevezetés alatt, ezért is adták promóció részeként ajándékba egy adott összeg felett, de mostanra már a webáruházban is megtalálható. Nálam biztos helye lesz mostantól, és nagyon örülök, hogy egy ennyire eltalált, ráadásul pedig stiftes kiszerelésű ajakápolóra bukkantam.

Már csak az árak és az elérhetőségek vannak hátra:

Freezy, 990 Ft:
http://abura.hu/shop/abura-freezy-termeszetes-ajakapolo-52g/

Motion és Abura, 1890 Ft/db:
http://abura.hu/termekkategoria/professional/

Dewin család, 1890 Ft/db, mely alól kivételt képez a Milky Touch 2450 Ft-os ára.
http://abura.hu/termekkategoria/dewin-family/

A tusfürdők 275 ml-es kiszerelésűek, és a Lavender Flowers feléig kb. háromhétnyi használat után jutottam el.

Nálam tehát szerelem lett az Abura, és külön örömmel tölt el, hogy magyar márka termékeit üdvözölhetem a kedvenceim között. Az itt bemutatott termékek mellett mostanra tégelyes kakaóvaj, mangóvaj és sheavaj, valamint a Professional család részeként zúzódásokra és húzódásokra használható Abura olaj is kapható a weboldalon. Kíváncsi vagyok, hogy ezek mit tudhatnak, és nagyon remélem, hogy idővel esetlegesen egyéb jellegű termékek, pl. testradírok is kaphatók lesznek náluk.

Ti ismeritek a márkát? Próbáltatok már valamit a kínálatukból?

2 megjegyzés:

  1. Óóó, ha hűsítő tusfürdő, akkor az kell nekem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez lett az abszolút kedvencem a kategóriában :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.