2017. január 8., vasárnap

LUSH Santa in Space – a karácsony legjava

Javában tart a Lush karácsonyi termékeinek leárazása, és bár a webáruházban eléggé limitált a választék, a boltokban még sok mindenre lecsaphatnak az oda betérők, ráadásul boltonként eltérő a választék. Ezért remélhetőleg még most is aktuális ennek a csodacsomagnak a tesztje, amelynek darabjait nagy örömmel használgattam az elmúlt hetekben, hogy mostanra jó hosszan és a legtöbb esetben képekkel dokumentálva fejthessem ki a véleményemet. Egy esetben ugyanis még hátravan a használatbavétel előtti állapot megörökítése: a Santa gyurmaszappanból ugyanis két darabom is van, és az elsőt egyszerűen csak elhasználtam, vagyis használom még most is, mindenféle kreatív alkotófolyamat nélkül, így majd a másodikról tudok Nektek a megszokott módon, Instagramon pótképeket mutatni.

Node kezdjük az elején, vagyis azzal, hogy hogyan is nézett ki a csomag egyben:



Bizony, itt egy valódi uzsonnásdobozról van szó, amely rendkívül igényes kialakítású, és nálam biztosan jó szolgálatot tesz majd, még ha nem is élelmiszer-tárolás terén – terveim szerint az éppen felhasználásra váró Lush bombák ebben sorakoznak majd, hogy könnyedén hozzáférhető helyen legyenek. Eddig ugyanis sima papírdobozban vártak a sorukra, egy eldugott polcon, de a mutatós doboznak köszönhetően mostantól szem előtt és jobban elérhető helyen lehetnek.

A külső címke kívül sárga, belül pedig a csomag tartalmát ismerteti röviden:




Kibontása előtt, a megfelelő pozícióban:


Kibontás utáni látvány:


A belső tájékoztató füzet is picurka, így nem kellett sok papírt felhasználni hozzá, hiszen a Lush számára ez is fontos szempont.


A termékeket a kis brosúrában megjelenő sorrendben mutatom be, a legtöbb esetben rengeteg képpel, hiszen a bombák feloldódását mindig megörökítem a telefon kamerájával, hogy Instagramon mind videót, mind fázisképeket mutatni tudjak Nektek.


Az első alany tehát a Big Bang:


Első fotók a szépségről:



Csak a fürdőszobában tűnt fel, hogy a rózsaszín csillagok bizony csillámokkal teleszórt szépségek:



A használati utasítás szerint elég egy kicsit is belemorzsolni a vízbe, én viszont szeretem halmozni az élvezeteket, na meg kiélvezni a hidratáló összetevőket, ezért ebben az esetben is a teljes habfürdő felhasználása mellett döntöttem. Az alábbiakban rengeteg fázisképet láthattok, valamint arra is fény derül, hogy milyen színű lesz a végeredmény. Az illata egyébként csodás frissítő citrusos volt, a hidratáló hatása pedig közepes. Hiába, no, az örök kedvenc Holly Golightly nyomába csak igen kevés habfürdő ér.





A csillagok jó darabig egyben maradtak még:


A második alanyunk az Intergalactic fürdőbomba, amely eddig valamiért nem keltette fel a figyelmemet, de akkora kedvenc lett, hogy ha jövőre visszatér, mindenképpen beszerzek belőle legalább kettőt, hogy ne kelljen nélküle maradnom. Remélem, visszatér...




Fürdőszobai fázisfotók itt is készültek, nem is kevés, és még azt is megmutatom az egyiken, hogy a víz annyira kék lett, hogy a lábam is alig látszik benne. Az illata mentás, ugyanakkor szerencsére nem hűsít, így télen is jó hasznát vehetjük, és a benne lévő vetiver és cédrus némi fás mellékillatot is kölcsönöz neki. Csodálatos. A benne lévő csillámoknak köszönhetően pedig úgy érezhetjük magunkat a fürdővízben, mintha valóban csillagközi utazáson vennénk részt.

















A csomag harmadik összetevője a Twilight tusfürdő. Ez az egyetlen a teljes csomagból, amelyet már régi ismerősként üdvözöltem. Mivel levendulás, annak ellenére szereztem be annak idején, hogy csak ajándékcsomag részeként volt elérhető. Nem tagadom, a levendula iránti rajongásom határtalan. Egyébként nem lett akkora kedvenc, mint reméltem, és igencsak hangulatfüggő, hogy kedvem van-e használni, mivel a levendula mellett tonkát is tartalmaz, amely eléggé testes-édes illat, és sok esetben fejfájást idéz elő nálam. Kár pedig, mert a hatása nagyon jó: selymes habot képez a bőrön, és pihe-puha is utána a külső hámrétegem, úgyhogy állagában és hatásában a Snow Fairy nevű tusfürdőt idézi. Az illata lehetne inkább az a friss-levendulás jelleg, amely az azonos nevű Twilight fürdőbombát jellemzi, és akkor boldogan használnám minden fürdéskor.




A Northern Lights fürdőbomba egyáltalán nem ragadta meg a figyelmemet, amikor megjelent, de szintén akkora kedvenc lett, hogy jövő karácsonykor szorítok majd a visszatéréséért, és ha ismét kapható lesz, nálam biztos helye lesz a fa alatt – magamtól magamnak. 





Az illatát jázmin és ylang-ylang alkotja, és nagyon kellemes még számomra is, annak ellenére, hogy sok éven át azt hittem, az utóbbi számomra émelyítő illat. Úgy tűnik, a valódi, természetes ylang-ylang a barátom, és mindössze az történt, hogy régebben csak a művi fajtáját ismertem. Az illata mellett pedig a kádban adott „műsor” is figyelemre méltó. Eszméletlen, mennyire szép a feloldódása, és ezért még a végeredményül kapott érdekes zöld vizet is megbocsátom neki.










Utolsóként a Santa gyurmaszappan szerepel a füzetkében, így nálam is ez maradt a végére. Mint említettem, a belőle készült alkotást majd Instagramon tekinthetitek meg, addig pedig leírom a használata során nyert tapasztalataimat. Szappanként jól habzik, és barátságos a használata, ugyanakkor azt javaslom, hogy törjetek le belőle egy-egy diónyi darabkát, és ezt habosítsátok fel. Egy ekkora mennyiség várhatóan elég is lesz a teljes testetekre, és nem kell a teljes tömböt közszemlére bocsátani, amíg le nem csöpög, illetve ki nem szárad. Ez állattartók esetében igencsak hasznos lehet. Samponként is teszteltem, és a hajam nagyon szerette. Hasonlóan puha maradt utána, mint a sok-sok moszatot tartalmazó Snow Fairy tusfürdő használata után, így balzsam nélkül, mindössze hajolajjal is rendkívül friss érzetű és puha lett a hajam. A habfürdőként történő felhasználása még hátravan, és ha lesz rá példa, akkor mindenképpen megmutatom Instagramon is a vele nyert habokat. A piros részét tervezem így elfogyasztani, hiszen a fehér-fekete-arany résszel kezdtem a használatát. Apropó, a fekete rész tusfürdőként való felhasználás esetén elég érdekesen néz ki a bőrön, de nyomtalanul leöblíthető, és a kádon sem hagy nyomot.





A minibrosúra tartalmazott még néhány oldalt, amelyeken a céggel kapcsolatos érdekességek olvashatók:



Nos, engem ez a csomag megvett kilóra, a dobozával együtt, így ha netán ugyanebben a formában tér vissza karácsonykor, bennem biztos vevőre talál. 

Nektek hogy tetszik? Beszereztetek valamit a cég kínálatából ezen a télen?

2 megjegyzés:

  1. Szia Katy, az Intergalactic egy állandó fürdőbomba, így bármikor vehetsz utánpótlást ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez nagyon jó hír, köszönöm szépen! :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.