2017. február 3., péntek

Megújult Avon ecsetek – vajon érdemes volt váltani?

Esett már szó Avon ecsetről a blogon, méghozzá majdnem egy éve, ebben a bejegyzésben. Akkor egy érdekes alakú, ugyanakkor rendkívül praktikus darabot mutattam meg Nektek, amelyből több példányt is beszereztem, és azóta is szeretettel használom őket. Nagyon tetszett az esetében alkalmazott műszőr ecset, és szerintem tökéletesen működött is, van is belőle pirosító- és púderecsetem is. Nemrég mégis úgy döntött az Avon, hogy újít, és megújult nyéllel és sörtefajtával készülő ecseteket dobott piacra. Lássuk tehát, hogy valóban megérte-e a váltás, és hogyan is teljesítenek az újoncok.

Először is lássuk a csomagolást: külön kis fóliában érkeznek, így a szállítás során is védelmet élveznek.


Kibontva pedig így néznek ki: két taklonszálas és egy másmilyen, szintén műsörtés (a katalógus szerint nejlonszálas) darab, a 2 az 1-ben kontúrozóecset nevű.


Lássuk elsőként a pirosítóecset néven futó szépséget, amelyet természetesen nem pirosításra használok. Igencsak önkényes vagyok ebben a témában, és mindent ahhoz használok, amihez én jónak látom...


Viszonylag kisméretű feje és kúpos kialakítása miatt ugyanis nálam kontúrozásra vált be, hiszen mind a járomcsont alatt, mind a hajvonal mentén célzottan felvihető vele a kontúrozótermék. Emellett a nálam befejező lépést jelentő highlighterfelvitelre is tökéletesen bevált, így erre a két célra használom lelkesen.


A második darab a púderecset, amelyet kivételesen az eredeti céljára is örömmel alkalmazok. Rendkívül puha, és pont megfelelő tömöttségű ahhoz, hogy mérsékelt mennyiségű púdert vihessek fel vele az arcomra, amely már fixálja a helyén a korrektort és a BB krémet/alapozót, ugyanakkor nem teszi túlságosan mattá a száraz bőrömet.


Emellett nagy kedvencem lett pirosításra is, hiszen a legpigmentáltabb termék is természetes módon eldolgozva vihető fel vele.


A harmadik ecset a 2 az 1-ben kontúrecset. Mint azt a katalógusleírásból megtudhatjuk, a sötétebb sörtéket bronzosító felvitelére, a világosabbakat pedig highlighterhez szánják.


Nos, őszintén szólva sem tapintásra, sem használat közben nem tapasztaltam különbséget a két oldal között, így teljesen random módon alkalmazom őket. Elsősorban pirosításra használom ezt az ecsetet, illetve pont a sötétebbik felével, az ecset hegyével szeretem felvinni a highlightert az orcákra, az orromra és az ajkak fölé. Hiába, igazi lázadó vagyok.


A kétféle sörte:


Összességében persze nem olyan nagy dolog ez a lázadás, hiszen a szintetikus sörtéknek éppen az a legnagyobb előnye, hogy használhatók krémes, folyékony és porállagú termékekhez egyaránt, így elég, ha a formájuk és a saját egyéni ízlésünk és adottságaink szerint alkalmazzuk őket. Ami pedig a címben szereplő kérdést illeti: nem érzem indokoltnak a váltást a sörték terén, de tény, hogy jól kihasználható mindhárom általam kipróbált ecset, és a nyelük a tapadós, félmatt felületnek és a formának köszönhetően rendkívül kényelmesen kézre áll. Ami pedig a régebbi kiadású ecseteket illeti, tervezek egy Avon-ecsettörténelmi bejegyzést, amelyben megmutatom az Avon ecsetek több generációját, és beszámolok a velük kapcsolatos tapasztalatokról. Persze csak ha igény van rá, ezért arra kérlek Titeket, hogy jelezzétek a megjegyzéseknél, érdekelne-e Titeket. Emellett más márkák ecseteivel való összehasonlítást is tervezek, amelynek érdekében jelenleg minden ecsetkém tálcákra fektetve szárad az alapos tisztítás után.

Ezt a három ecsetet jó szívvel ajánlom, és miután az Avon jóvoltából lehetőségem adódott a kipróbálásukra, magam is megrendeltem még egy-egy darabot belőlük, hiszen a magasabb árkategóriájú kedvenceimmel is felveszik a versenyt. A februári katalógusban is kaphatóak, méghozzá a 150-151. oldalpáron. A pirosítóecset 1349 Ft, a 2 az 1-ben ecset 1529 Ft, a púderecset pedig 1799 Ft.

Ti kipróbáltátok a megújult Avon ecseteket? Esetleg van régebbi darab a gyűjteményetekben?

4 megjegyzés:

  1. Engem nagyon érdekelne az ecsettörténeti összehasonlítás, érdekes lehet látni őket együtt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már gyűjtögetem hozzá az ötleteket és az ecseteket, úgyhogy hamarosan várható a bejegyzés :-)

      Törlés
  2. Egy régi fajta bronzosító/ kontúrozó ecsetem van, ami a bronzer gyöngyökhöz volt ajándékba - nagyon szeretem, de nekem kontúrozáshoz túl puha, meg úgy kb mindenhez túl puha, ritkán nyúlok érte de nagyon jó minőségű, ha keményebb sörtéi lennének, jobban szeretném.
    Az újak közül a 2végű laposecsetet vettem meg, aminek az egyik vége gumis satírozó - szerintem arra nagyon érdemes lecsapni, mert jó minőségű és nem igazán láttam még ezt a párosítást más márkától. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mekkora a mérete? Ha elég nagy, akkor általános púderfelvitelhez jónak hangzik a puhasága miatt. :-)

      A satírozó valóban ritka példány bármilyen ecsetkészletben, úgyhogy hasznos lehet. A 22 részes Coastal Scents készletben volt ilyen, valamint az Avon egyik fajta szemceruzáján is volt egy időben, nem tudom, az kapható-e még, de egészen jó minőségű gumiból volt az is. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.