2017. június 13., kedd

Too Faced Sweet Peach vs. MUR New-trals vs. Neutrals – egy újabb meglepő páros

Nemrégiben hírt adtam arról, hogy mennyire hasonlít a Makeup Revolution New-trals vs. Neutrals nevű palettája az Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance nevű csodájára, vagyis hogy inkább fordított a helyzet, ugyanis ebben a kivételes esetben bizony a MUR alkotta meg előbb a saját darabját. (Az összehasonlítást ide kattintva tekinthetitek meg.) Azóta a ruhahajtogatás külföldi videókkal való élvezhetőbbé tételének köszönhetően kiderült, hogy a Morphe 35O palettája is hasonló színvilágú, és szintén korábban érkezett, mint a többi barackos-narancsos darab. Ezek között egyébként az Urban Decay Naked Heat és a The Balm Nude Beach a legújabb fejlemény, amelyek szinte teljesen egy időben jelentek meg a piacon. Látszólag nem tudnak leszakadni a márkák erről a színvilágról, amit a magam részéről nem bánok, mert odavagyok az ilyen árnyalatokért, de ezek után végképp érdekes belegondolni, hogy éppen a Makeup Revolution volt az egyik úttörő márka ezen a téren.

A mai bejegyzés témája is ehhez a trendhez kapcsolódó, hiszen a MUR palettát ezúttal az általam nagyon kedvelt Too Faced Sweet Peach palettával vetettem össze, hogy kiderüljön, mennyire rokon árnyalatok lapulnak bennük. (A továbbolvasás előtt figyelmetekbe ajánlom a barackos csodáról szóló bejegyzésemet.)

Emlékeztetőül alább beillesztem mindkét paletta képét, hogy követni tudjátok, mely árnyalatokat vetettem össze. A színmintáknál minden esetben a Too Faced árnyalatait vettem sorra elsőként, hiszen vélhetően ez esetben is inkább az érdekelhet mindenkit, hogy vajon a híres és elég magas árú paletta nyomába ér-e a Makeup Revolution alternatívája. Emellett hangsúlyozni szeretném, hogy ez ezúttal sem tökéletes hasonmásokat keresek, hanem azt szeretném megállapítani, hogy létrehozhatók-e hasonló sminkek a két palettával, hiszen már ránézésre is sok mindenben egyezőek.A White Peach nevű árnyalatnak közeli rokona a Cool, ugyanakkor egyik sem látszódna az alkaromon, ezért nem készítettem róluk színmintákat. Mindenesetre mindkettő kellemesen pigmentált, matt kiemelőszín, amely hasznos lehet a szemöldökcsont visszafogott kiemelésére, valamint a smink szélének elsatírozására egyaránt.

A Luscious nevű árnyalathoz igencsak közel áll a MUR paletta Mode nevű színe, ugyanakkor a TF sokkal inkább fémes hatású, míg a MUR tulajdonképpen egy nagyméretű csillámokat tartalmazó, szatén hatású alapszínnel rendelkező árnyalat. Ettől függetlenül szemhéjon valóban hasonló hatás érhető el velük, és csak a leghozzáértőbbek fedeznék fel a különbséget.

A Just Peachy árnyalatot ezzel szemben már két árnyalattal is össze tudtam vetni: mind a Personal, mind a Vogue nagymértékben hasonlít rá, jellegében legalábbis, hiszen szépséges szatén árnyalatokról van szó. Az alapszínük ugyanakkor jelentősen eltér, hiszen a Just Peachy rózsaszín árnyalat, amely az enyhén duokróm hatásnak köszönhetően válik csak barackossá.
A Bless Her Heart és a Tempting a barack szárát hivatott reprezentálni a Too Faced palettájában, ezért bár nem kifejezetten nevezhetők zöldnek, eléggé zöldbe hajló árnyalatok. Ennek megfelelően a MUR palettában nem akadtam párjukra, ezért színmintákat sem láthattok itt róluk.

A Charmed, I'm Sure nevű, csodásan pigmentált, meleg matt árnyalatot ugyanakkor már össze tudtam vetni a Custom nevű árnyalattal, amely a palettában, ránézésre sokkal sötétebbnek tűnik. A TF színe ugyanakkor felvitelkor a palettában látható árnyalatnál jóval sötétebb arcát mutatja meg, ezért felkenve már nem is olyan nagy közöttük a különbség.Lenyűgöző viszont, hogy mindkét árnyalat enyhe duokróm hatással bír a mattsága ellenére is, hiszen az elsatírozott széleknél melegebb arcukat mutatják meg, mint koncentrált mennyiségben. Ez a hatás a TF szín esetében erősebb, és bár a MUR színe sötétebb nálam szemhéjon, satírozás esetén valószínűleg nem látszódna a különbség.
 A következő párosunk a Nectar és a Bias, amelyek igencsak közel állnak egymáshoz, ugyanakkor a TF szín azonnal rendkívül pigmentált módon jelenik meg, míg a MUR szín esetében építgetésre van szükség. Ettől függetlenül elérhető velük azonos hatás, és a hasonlóságuk tagadhatatlan. (Persze nagyon alapos vizsgálat esetén feltűnhet, hogy a Nectar kissé aranyba hajlóbb árnyalat, de szemhéjon ez elenyésző különbség.)
A Cobbler és a Buff esetében már nagyobb az eltérés, hiszen a Buff egyértelműen hűvösebb árnyalat, ugyanakkor egy csipetnyi Mode segítségével szinte azonos hatás érhető el vele. Ekkor már csak a MUR Mode-ban fellelhető nagyméretű csillámok adják a különbséget, de a fényesség és az árnyalat megegyező lesz, és a szemhéjon közeli lesz a rokonság.
A Candied Peach és a Vogue közötti különbség egyrészt a finish, hiszen míg a TF szín matt, benne csillámokkal, addig a Vogue enyhe szatén hatású, mattba hajló árnyalat, másrészt pedig a színek melegsége, hiszen a MUR árnyalat jóval hűvösebb, rózsaszínbe hajló. Ettől függetlenül a széleken történő satírozás esetén hasonló hatást keltenek, valamint a Vogue melegebb árnyalatúvá varázsolható egy csipetnyi Adapt segítségével. 
Bellini nevű árnyalatnak nem találtam közeli rokonát, hiszen ilyen csodás duokróm színt a MUR paletta nem tartalmaz. A Mode némiképp hasonlít rá, valamint a Partial is, és igazából e két árnyalat keverésével megkapható a Luscious alapszíne, de míg a MUR színei nagy csillámokkal operáló, az alapszínt teljes mértékben megtartó árnyalatok, addig a TF árnyalata már-már pezsgőszínbe hajlik, ha közvetlen fény éri. Hiába, a duokróm hatás valóban egyedi. 
A Peach Pitnek nem akadtam párjára, ugyanis a MUR paletta sötétebb árnyalatai egyértelműen hűvösebbek már. Aki nagyon vágyna egy meleg árnyalatú, szilvát idéző lilásbarna árnyalatra, az a Mode és a Custom keverésével előállíthatja a rokonát, a szín tehát pótolható, még ha egy kis ügyeskedésre is van szükség.

A Delectable és a Strong esetében már nagyobb a hasonlóság, és mindkettő alkalmas mélyítésre és a szempillatőbe annak ellenére is, hogy a MUR színe szaténba hajló, csillámos árnyalat. A Neutral segítségével még közelebbi rokonságba hozható a TF színnel, úgyhogy megoldható a hasonló hatás.
A Peaches 'n Cream nem látható bőrön, ezért nem hoztam színmintát, de tökéletes satírozószín, akárcsak a Cool.

A Georgia esetében az Adapt és a Neutral nevű árnyalatot egyaránt felsorakoztattam, és a Neutral csupán leheletnyivel hűvösebb nála, tehát hasonló hatást biztosít sminkben.
A Caramelized meleg fényének nem akadt párja a MUR palettában, ezért itt nem mutatom meg színmintában, ugyanakkor figyelmetekbe ajánlom a Too Faced palettáról szóló bejegyzést, mert valóban csodaszép színről van szó.

A Puree narancsos beütésű árnyalatának sem akadt párja a MUR palettában, ugyanakkor a tőle egy kissé sötétebb Summer Yumot már érdemes volt összevetnem a Custom nevű színnel. Utóbbi jóval sötétebb és hűvösebb árnyalat, ezért tökéletesen nem tud a Puree helyébe lépni.
Végül a Talk Derby to Me és a Strong hasonlóságát vizsgáltam meg, és az alapszín eltérései ellenére a mikrocsillámok jellege miatt eléggé közel állónak bizonyultak, koncentrált felvitel esetében tehát kiválthatják egymást.
A legnagyobb hiányt tehát a zöldes beütésű színek jelentik, hiszen ilyenre nem találunk példát a MUR palettában, de ha valakinek van hasonló árnyalatokat felvonultató palettája vagy monója, könnyedén kiegészítheti a felhozatalt. Alapjában véve sok árnyalat nagyon hasonló, és a MUR palettával is létrehozhatók olyan sminkek, amelyekről első ránézésre a Sweet Peach jut sokaknak eszébe. A minőség ugyanakkor kissé más, bár továbbra is kiemelkedőnek tartom a New-trals vs. Neutralst, hiszen az egyik legjobb minőségű palettám, viszont a Too Faced az a márka, amelyhez mindig bizalommal nyúlok, bármennyire is sietek, hiszen a színek tökéletes összhangot alkotnak, könnyen építhetőek és satírozhatóak, így a márka termékeivel szinte garantált a kiváló eredmény.

A Sweet Peach palettát Edit blogjáról javaslom beszerezni, hiszen nála garantáltan eredeti minden termék. Az ára 17 650 Ft, ezért rendkívül különleges ajándék lehet belőle, hiszen nem a bármikor beszerezhető, elérhető árú kategóriába tartozik. 
New-trals vs. Neutrals paletta a Pink Panda webáruházból könnyedén megvásárolható, és mindössze 3390 Ft az ára, így jóval kisebb kiadást jelent a beszerzése.

Nektek hogy tetszik ez a színvilág? Melyik palettára szavaznátok inkább?

3 megjegyzés:

 1. Szuper bejegyzés volt. :) Nagyon szeretem ezeket a dupe-vadász teszteket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, ennek nagyon örülök! Sok-sok időbe telnek, de ezek szerint érdemes rájuk szánni az erőfeszítést :-)

   Törlés
 2. Nekem megvan a MUR paletta. Szemezgettem a Too Faced barackos palettával is, de most a Modern Renaissance-ba vagyok szerelmes, így Sweet Peach már kilőve. Gondolkodtam a MUR eladásán, de egyelőre megtartom amíg nem szerzem be az ABH palettát.
  Nagyon szeretem ezeket az összehasonlítós bejegyzéseidet, látszik, hogy sok munkád van benne, nagyon precíz és alapos vagy! Remélem még sok hasonlót olvashatunk.

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.