2018. február 7., szerda

Fa Island Vibes – egy igazán trópusi hangulatú esemény

Facebookon említettem, hogy részt vehettem a Henkel rendezésében egy csodálatos sajtóeseményen, amely a Fa Island Vibes termékcsaládot mutatta be részletesen. Feltettem a kérdést, hogy érdekelne-e Titeket beszámoló, és egyértelmű érdeklődés övezte, ezért letöltöttem a profi képeket, megszerkesztettem a sajátokat, és most végre a szöveget is megírom hozzájuk, hogy egy kicsit Ti is belekóstolhassatok e csodás találkozó hangulatába.

Január 25-e ronda szürke téli nap volt, bár némi napsütéssel megajándékoztak minket aznap az égiek. Talán tudjátok már, hogy mennyire nem szeretem a telet, és hiába a napsütés, akkor is szürkének látok ilyenkor mindent, és ha tehetném, ki is hagynám ezt az évszakot. Tavasz-nyár-ősz-tavasz-nyár-ősz – nálam így váltakoznának az évszakok, és talán egy következő életben, ha nem köt helyhez a család, valamint a szőrös családtagok, vagyis az állatkák, el is utazom majd valami távoli tájra erre az időszakra, vagy nemes egyszerűséggel eleve trópusi helyre költözöm... Ezért is vártam annyira a jelen bejegyzés tárgyát alkotó eseményt, hiszen még azt is megírták, hogy trópusi jellegű, kényelmesen elegáns öltözetet várnak, és már a meghívón is látszott, hogy valóban a trópusok közé repítenek majd minket.

Mivel akkor még nem volt a birtokomban trópusi mintás felsőrész, rózsamintás blúzban indultam útnak a következő sminkkel:


A Deák Ferenc tértől vitt minket egy mikrobusz a helyszínre:


Az esemény a Camponában található Tropicariumban került megrendezésre, és valóban minden részletre figyeltek, hogy elfeledhessük, hogy nemrég még a téli hideg vett körbe minket. Az érkezéskor a nyakunkba virágfüzért kaptunk, nem sokkal beljebb pedig alkoholmentes koktélt választhattunk magunknak.




A termékek mutatós állványon sorakoztak egy szörföslány alakú papírfigura mellett.


A kedvencem maga az akvárium volt, benne mindenféle jópofa és félelmetes hallal:






A hostesslányok is rendkívül csinosak voltak:


Két tehetséges lány pedig tánccal örvendeztette meg a jelenlévőket.



A felvezetés után előadás következett, egyrészt egy bőrgyógyász szakorvos ismertette a vegán életmód lényegét és a testre és bőrre gyakorolt pozitív hatásait, másrészt pedig a Henkel marketingcsapatának rendkívül csinos és az alkalomhoz öltözött képviselője ismertette magukat a termékeket.




Az előadások után egy jópofa szörfös érkezett az akváriumba, és a termékcsaládot reklámozó deszkával a kezében körözött, valamint minden érdeklődővel fotózkodott is.



Én ismét megtapasztaltam, hogy nem előnyös, ha a fotós alacsonyabb nálam. :-D


A fentiek miatt az általam készített szelfik jobban tetszenek. 



Az esemény teljes időtartama alatt egy nyugágyakkal és trópusi elemekkel tarkított helyszínen alkalomhoz illő fotókat készíthettek az erre vállalkozók, valamint kicsit később a szörfös szárazföldi alteregójával is készülhettek közös fotók.


Végül következett sokak kedvence, a többek között vegán ételeket is felvonultató, trópusi svédasztal. Az avokádókrém életem legjobbja volt, pedig Tamás is igencsak ízleteset tud készíteni, a chutney pedig szintén mennyei volt.


A kedvenc részleteim a dekorációból:




A virtuális sarokban az érzékeinket becsapva utazhattunk el trópusi tájakra. A képen az említett csinos marketinges lányt láthatjátok.


Az egész esemény fénypontja pedig számomra Mazsola volt, aki hozzám örömmel jött oda, pedig mint kiderült, nem mindenkit kedvel.




Maguk a termékek pedig igencsak mutatósak és jobbnál jobb illatúak:


Sajnos a kedvencemet, a mangós-vaníliavirágos Bali Kiss illatot csak dezodorként hozták be Magyarországra, de az ananászos-frissítő csoda, a Hawaii Love valamelyest kárpótol ezért. A Fiji Dream szintén a legjobb dinnyeillatok egyike az általam valaha szagoltak közül, így illatok terén igencsak odatette magát a cég. Sok éven át volt kedvencem a márka még tiniéveim alatt, de úgy érzem, a tavalyi kókuszvizes tusfürdőnek és ezeknek a termékeknek köszönhetően ismét a rajongójává fogok válni.

Jelzem, hogy a képen szereplő kis dinnyeszelet egy pendrive, amelyen a sajtóanyagok szerepelnek. Nagyon tetszik, hogy még az ilyen apró részletekre is odafigyeltek a szervezők.





További hangulatfestésért nézzétek meg az eseményről készült hivatalos videót:
https://www.facebook.com/FaHungary/videos/1831040496968011/

Ami pedig a termékek vegán voltát illeti, én annyit szeretnék hozzátenni, hogy az ilyen tanúsítványokat nem adják oda bárkinek, hanem valóban csak az előírásoknak megfelelő termékeken szerepelhet a logó. A Henkel vállalat álláspontja pedig a következő:

A félreértések tisztázása végett, szeretnénk közzétenni az alábbi hivatalos állásfoglalásunkat: „A Henkel már a jogszabályi tiltást sok évvel megelőzően (1980-as évek vége óta) is tartózkodott az állatkísérletek végzésétől, és mindig is részt vett az alternatív módszerek kidolgozásában. A Henkel teljeskörűen betartja a Magyarországon is közvetlenül érvényesülő, a kozmetikai termékekről szóló európai uniós jogszabályi kötelezettséget  (Az Európai Parlament és a Tanács 1223/2009/EK rendelet), mely alapján sem kozmetikai késztermék, sem kozmetikai termék összetevője tekintetében nem végez állatkísérleteket. A múltban is minden összetevőt szigorú vizsgálatok alá kellett vetni, és sajnos ez bizonyos estekben állatkísérletek elvégzését jelentette, a ma már létező alternatív tesztelési metódusok hiányában. Ezért az ,,állatkísérlet mentes” kifejezés nem kommunikálható a fogyasztók felé a Henkel termékeken.”

Kérek mindenkit, aki ebben a témában szeretne hozzászólni, hogy kulturált formában tegye, a megfelelő tájékozódást követően. A magam részéről pedig annyit mondanék még, hogy a vegán életforma sem feltétlenül erőszakmentes, hiszen sokszor pont a vegánok kedvenc gyümölcsei és zöldségei miatt vágnak ki őserdőket, hogy termesztésre használják a területet, így bár az állatkísérletek elkerülhetőek vegán termékek választásával, az őshonos fajok szenvedése is sajnálatos dolog. (Köszönöm Kamiinak az ezzel kapcsolatos figyelemfelhívást és gondolatébresztést, az érdeklődők pedig többek között itt olvashatnak a témáról.) Másrészt pedig biztosan van olyan szülő, aki örül a kizárólag növényi összetevőknek, ha a gyermeke bőre számára ez hoz megnyugvást a sokévnyi hiábavaló termékkeresgélés után, és merem remélni, hogy a cégek napjainkban csak a valóban indokolt esetekben folyamodnak az állatokon történő teszteléshez. Hamarosan pedig remélhetőleg elérjük azt az állapotot, hogy az összetevők részletes ismerete miatt már semmilyen formában nem lesz szükség tollas és szőrös barátaink kihasználására.

Ha pedig további gondolatébresztésre vágytok a témában, figyelmetekbe ajánlom Smejka bejegyzését, Kamii bejegyzésében pedig az ő csodás fotóival készült saját beszámolóját olvashatjátok el. Utóbbit már csak az ételfotók miatt is érdemes megtekinteni, nem fogjátok megbánni (bár valószínűleg éhes lesz tőlük mindenki, aki még nem vacsorázott).


Nektek hogy tetszenek a termékek? Ki fogjátok próbálni valamelyik illatot?

2 megjegyzés:

  1. Köszi az említést, még a végén nyitok egy gasztroblogot, ahova persze én nem főznék, csak a mások által készített ételekről csinálnék képeket :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az említést. <3 Vártam már ezt a posztot, Mazsolába beleszerettem. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.