2012. február 6., hétfő

Coastal Scents – 88 Ultra Shimmer Palette – képek, színminták és vélemény

A Nagy Testvér, az eredeti, azaz Original paletta nagyon közeli rokonáról van szó – a színek gyakorlatilag ugyanazok (lásd pl.: Original vs. Ultra Shimmer), csak itt az összes szín – a paletta nevének megfelelően – csillogós gyönyör. Tökéletes paletta kezdőknek, hiszen a csillogós színekkel hamarabb lehet látványos eredményt elérni, így lelkesítő sikerekben lehet része a kísérletező kedvűeknek.

Ultra Shimmer paletta – természetes fény

Ezen a képen jól látható, hogy bár a színek valóban azonosak, kis különbség van az elrendezésben. Míg az Original paletta középső sorában a zárszerkezet miatt kicsit sűrűbben vannak a színek, ennek a palettának más megoldású zárja van, így a középső sorban is azonos távolságban vannak a festékek. Nem jelent ez azonban semmi problémát, már a gyártó saját honlapján is többféle elrendezésű paletta szerepel (lásd: http://www.coastalscents.com/Metal_Mania, http://www.coastalscents.com/Ultra_Shimmer). Mindenesetre nekem jobban tetszik a színeket egyenletes távolságban tartalmazó verzió, a zárja is ügyesebb, és egyszerűen jobban néz ki.


Ultra Shimmer paletta – vaku

A vakuval készült képen feltűnik még egy különbség a másikhoz képest – míg az Original palettában a színeket határoló műanyag fényes, ebben a palettában matt. Több helyen olvastam már, hogy a Coastal Scents cégnek több kisebb cég is gyártja ugyanazokat a palettákat, ám mindegyik esetében ugyanazt a minőséget kapjuk. Valóban nem tapasztaltam problémát, pedig köztudottan kritikus (és kritizáló) személyiség vagyok.

Ultra Shimmer paletta – napfényben

A napfénynek köszönhetően talán az utolsó képen a legintenzívebbek a képek. Persze a legjobban a színmintákon látszik a színek pigmentáltsága, jöjjenek hát a képek – ismét szúrópróbaszerűen választottam színeket a palettából.


Színminták – természetes fényben

Színminták – vakuval

Színminták – napfényben, 1.


Színminták – napfényben, 2.

A színminták Alverde szemhéjalapozóra készültek, kisméretű ecsettel – ujjal végzett próbakor sokkal pigmentáltabbnak látszik a termék, ezért úgy érzem, sminkecsettel hitelesebb a művelet.

Nemsokára sminkekkel is jelentkezem, addig pedig íme a közeli képek a paletta egy-egy részletéről:

Ultra Shimmer paletta – részlet napfényben, 1.


Ultra Shimmer paletta – részlet napfényben, 2.

Összegzés:

Ha úgy érzed, nem tudsz dönteni az Original és az Ultra Shimmer paletta között, több szempontot is figyelembe kell venni. Ha fiatal vagy és kezdő, jól jársz az Ultra Shimmerrel, hiszen a fényes színek fiatalok számára tökéletes választást jelenthetnek, valamint könnyű velük dolgozni és eredményeket elérni. Ugyanakkor a színek tényleg nagyon pigmentáltak, ezért könnyen elszalad a ló a gyakorlatlan sminkessel, tehát körültekintés szükséges. Az Original paletta ezzel szemben épp a gyakorlott kezet igényli, valamint szolidabb sminkek készítésére alkalmas, hiszen hiába erősek a színei, mivel mattak, illetve szaténfényűek, kifinomultabb, visszafogottabb a hatás még sötét színű smink esetében is (lásd: Coastal Scents - 88 Original Palette - sminkek).


Update:
Legutóbbi rendelésemmel együtt egy nyilatkozatot is küldött a Coastal Scents, miszerint termékeik a megengedett legnagyobb mennyiségnél jóval kisebb mértékben tartalmaznak parabéneket, így a termékek használata maximálisan biztonságos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.