2013. április 8., hétfő

Kedvenc korrektoraim szem alatti karikákra

A múltkori elfogyott termékes bejegyzésnél többen is jeleztétek, hogy érdekelne Titeket, mi lett az ott említett Essence-korrektor utódja. Nos, a szemléltető képek valamiért nem akartak sikerülni, ezért a termékfotók után a lehető legjobban kifejtve fogom leírni, melyik mit tud, és mennyire jó.

Az első és legrégebbi jól bevált termék az Essence I Love Stage szemhéjalapozója.

Bizony, nem erre találták ki, de ez nem tántorított el engem, és miután más blogokon olvastam, hogy beválik erre, kipróbáltam a kráter jellegű, sötét karikákra a szemem alatt. Jelentem, imádom! Egy időben csak ezt használtam, és egyik reggel, amikor nem volt nálam, és mással kellett pótolnom, megfogadtam, hogy kell egy a táskámba is, mert egyből többen azt hitték, fáradt és/vagy beteg vagyok.

A felvitelhez kb. 1 cm-es csíkban viszem fel az applikátorral, majd a gyűrűsujjammal szoktam eloszlatni és beleütögetni a bőrbe. Ezután púderrel fixálom, hiszen a tartósság titka a krémes és a por állagú festékek kombinálása, és ezzel a módszerrel egész nap kitart. Pont illik a bőrszínemhez, ami csak a szerencsén múlt, ugyanis amikor beszereztem egy második darabot is, kiderült, hogy több árnyalatban is létezik. Remélem, a nyáron kellően lebarnulok majd, hogy azt is elhasználhassam, mert a jelenlegi mentőautós állapotomban sajnos narancssárgás hatása van rajtam. A tartóssága kiváló, a ráncokba nem ül be, és a kékes árnyalat eltüntetése révén szépen kinyitja a tekintetet. Emellett az eddigi 4 hónapnyi használat során nem észleltem állagváltozást, ami nagy előny a többi korrektorommal szemben.

A kód, amely valószínűleg a színt jelöli:



Ez a szín tökéletes a bőrömhöz.

Végső pontszám: 5/5
Mennyiség: 4 ml
Ár: 849 Ft

A második kedvenc a Sleek 3 az 1-ben korrektorpalettája.



Megtalálható benne egy barackos árnyalat direkt a szem alatti karikákra, valamint egy sima bőrszín a bőrhibákra és egyebekre. A harmadik dolog egy por állagú fixáló, nagyon jól rögzíti a két krémes terméket, sőt, kicsit talán túlságosan is matt lesz tőle a felületük, ezért az orrom környékére sima púdert szoktam inkább használni.



Ez a legvilágosabb árnyalat belőle, most jól működik, de nyáron már túl világos lesz rajtam, még megpróbálom majd sötétebb púderrel kombinálva, hátha úgy beválik, és nem kell megvennem a sötétebb verziót belőle. A ráncokba ez sem ül be, nap végére kicsit kifakul, ezért nem tökéletes, de azért szeretem.

Végső pontszám: 5/4
Mennyiség: 4,2 g
Ár: 2500 Ft, megvásárolható a MakeUpPlaza webshopjában: http://www.makeuplaza.com/Sleek_korrektor

A harmadik termék viszont már a tökéletes kategória, a MeMeMe korrektora, amely az első emeleten krémes korrektort, alul pedig fixálóport tartalmaz.



Az egyetlen bibi vele az, hogy bár utazáshoz is ajánlják, sajnos a kupakja nem zár megfelelően, ezért félek a kiszáradástól, másrészt utazáshoz csöppet nagy és esetlen, legalábbis nekem jobban tetszenek a Sleek termékéhez hasonlóan vékonyka tokok, amelyeket jól rétegezhetek a 101%-osan kihasznált sminktáskámban.


Krémes korrektor

Por, még a védőfóliával, annyi termék volt a fólia fölött, hogy négy használat után szedtem csak le róla a védőréteget

Nos, ez a termék a legkevésbé kipihent reggeleimen is képes elkendőzni a valóságot, nem túl világos, és annak ellenére, hogy nem barackos, az Essence-hez hasonlóan jól küzd a karikák ellen. Ennek a fixálópor még a Sleek-énél is jobban mattít, ezért az orrom kifejezetten természetellenes vele, a karikáimra viszont nagyon is kell az általa biztosított extra fedés. A ráncokba nem ül be, nagyon tartós még a nap végén is, nagyjából csak a „tökéletes” jelző illik rá tényleg.

Végső pontszám: 5/5*
Mennyiség: 1 g (krémes termék) + 3,5 g (por)
Ár: 2950 Ft, megvásárolható a MakeUpPlaza webshopjában: http://www.makeuplaza.comMeMeMe_korrektor

Nektek melyik a kedvenc korrektorotok?

21 megjegyzés:

  1. Szem alatti karikákkal szerencsére nem kell bajlódnom, de előfordul hogy az orrom körül van egy kis pirosság az allergiám miatt. Ekkor az Essence-hármas korrektor zöldjét szoktam használni, ami fölé egy sima korrektort használok, ez is Essence bár most készülök újat venni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nagy szerencséd van. Én évekig szenvedtem ezzel, de így, hogy végre tényleg hatásos termékeket lehet rá kapni, már nem annyira nagy gond :-)

      Törlés
  2. De cuki az a kutyus! Elsőre azt hittem új kutyusod van :-)
    Szerencsésnek érzem magam, mert viszonylag ritkán kell korrektort használnom. Ha mégis, akkor az Essence régi 3-as korrektorát használom, vagy egy Manhattan Clearface korrektort, de előbb jár le a szavatosságuk, mint hogy elfogyjanak.
    Viszont új nekem, hogy az Essence szemhéjalapozóból több szín is kapható! Ha legközelebb vásárolok, figyelni fogok erre, nyárra nem árt majd egy sötétebb változat (a mostani Avonost néha kicsit világosnak érzem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sem gondoltam, a másikon a kód DA.AB, és SOKKAL sötétebb. A kutyus amúgy jegyzetfüzeten van, és a hátulján hátulról látható, hipercuki. :-)

      Törlés
  3. Essence megvolt, szerettem is de csak így utólag jövök rá mekkora kincs volt szemhéjalapként és korrektorként is!!!
    A Sleek paletta felkeltette az érdeklődésem, meglátjuk...
    Köszi a tesztet, hasznos volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad, a Sleek pedig jó kis termék, azért egy átlagos munkanapra elég a tartóssága is, és táskakompatibilis :-)

      Törlés
  4. Nekem még Avon Color Trendes van, imádom, de már fogyóban van, így épp utánpótlást keresek. :)
    Tetszik ez a cikk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, még kapható az a fajta? A Color Trend-nek nagyon jó árai vannak :-)

      Törlés
  5. Mindenki milyen fiatal hogy "nem kell korrektor":-D
    Nekem kell...eddig nem találtam meg a tökéletest

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, bár nekem már tinikoromban is mindig voltak karikáim, hiába aludtam akármennyit :-)

      Törlés
  6. Vékony a bőröm, plusz fehér is vagyok, képzelheted a karikáimat...Én most a Catrice új korrektorát szemeltem ki, de a Sleeket elfogadnám! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, el tudom képzelni, egyébként nyáron, barnulás esetén valóban kevésbé vészes nálam is a helyzet. Catrice nálunk nem kapható, így az nálam nem játszik :-(

      Törlés
  7. Ez a sleek paletta jól hangzik....
    A kiskutyus nagyon aranyos <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sleek termékek általában véve nagyon jók, nálam nagy kedvenc sok közülük :-)

      Törlés
  8. Essence - amióta kaptam Tőled egyet, ezt használom "tüntetésre". Amúgy nekem kitartott egy évig (azért messze nem minden nap használtam, és még maradat is benne, de nyáron a melegben megrottyant az állaga. Na az felismerhető... hű de büdös lett egyik napról a másikra... Egyből mentem venni egy újat,de ugyanolyant:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, mázlid volt, én nem gondoltam, hogy több szín van, és csak bedobtam a kosárba :-(

      Törlés
    2. Hát asszem akkor csak 1fajta volt hálég, mert meglepődtem volna, hogy választani is kell, vajh melyik volt az.. De tuti a jót vettem meg:)

      Törlés
  9. Ez az utolsó termék most felkeltette az érdeklődésemet, de a kiszemeltem jelenleg egy L'Oréal korrektor ceruza, csak sajnos itthon nem beszerezhető, úgyhogy talán ebay lesz belőle. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utolsót egyszerűen imádom, remélem, nem szárad ki hamar a krémes része :-)

      Törlés
  10. De jó! Kipróbálom majd én is az essence szemhéjalapot a kékes-lilás-pirosas karikáimra, hátha. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.