2014. július 10., csütörtök

Valódi egyediség körömlakkal – fa ékszerek a Kreatív Ajándék Áruháztól


Egy hónappal ezelőtt nagy öröm ért, ugyanis a videóim és a blogom alapján megkeresést kaptam együttműködésre a fa ékszereket készítő és forgalmazó Kreatív Ajándék webáruháztól. Mivel amúgy is szeretek ékszerekkel szöszölni, na meg szimpatikusak voltak a termékeik, azonnal igent mondtam, és néhány napon belül landolt is nálam egy szuper kis csomag:


A cicás fülik mellé öntapadós masnikat is kaptam, így extra cuki fülbevalót tudok majd alkotni belőlük :-)

Ugyan eddig csak gyöngyékszereket készítettem, amelyeket megnézhettek a másik blogomon, régebben festegettem is, és ez a projekt pont ötvözi ezt a két dolgot. Ráadásul elérhető árú, magyar termékekről van szó, ami csak még vonzóbbá tette az egész dolgot a számomra.

Az alkotáshoz az alábbiakra lesz szükségetek: körömlakkok, nagyon aprólékos munkára alkalmas ecsetek, amelyek művészellátó boltokban egyébként sokkal olcsóbbak, mint a körmös helyeken, valamint egy kispohár, amelyben körömlakklemosó vár az ecsetek kiöblögetésére. Emellett még celofánt szoktam használni, amely a későbbi képeken látszik a háttérben: erre pöttyögettem ki a lakkot, és innen dolgoztam ecsettel. Ja, és ne felejtsük el a jó adag türelmet, bár filmnézés közben talán nem tűnik annyira idegtépőnek az aprólékos munka – én is így alkottam meg az itt bemutatott darabokat.



A medálon kétféle zöld lakkot használtam, egy réteg világosat, majd egy kis sötétebbet az árnyaláshoz, majd ezt megismételtem. Ezt követően a pöttyöket kineveztem bogyónak, így piros színt kaptak, és nagyon tetszik a végeredmény.




A nagyméretű kalotaszegi mintás gyűrűt kékre festettem, mivel ez a hagyományos színe. Először egy OPI sötétkékkel a kontúrokon dolgoztam, majd egy Moyra világoskékkel óvatosan festettem a felületet, hogy ne folyjon bele a már kész kontúrokba.




Az alábbi picike viszont gondot okozott, de végül egy korallszínű lakk mellett döntöttem, valamint a kivágott részben sötétvörössel dolgoztam. A képeken a korall sajnos neonnak látszódik, pedig egy régi kis Essence lakkot használtam fel a gyűrűhöz.




Ezt követűen már bátran vágtam bele a napraforgós gyűrű jelentette kihívásba. Itt nagyon sokat kevertem a lakkokat, a virágszirmokhoz pl. 3 féle lakkot használtam fel, a pillangó szárnyához pedig kettőből kevergettem ki a különböző árnyalatokat. A szélén még gondolkodom, hogy szürke legyen-e, mint egy képkeret, vagy maradjon natúr, de egyelőre így is nagyon tetszik az eredmény.




Ezak után az alábbi kis pillangós gyűrű már kikapcsolódás volt, hiszen túl voltam a dolgok nehezén.




A kedvenceimről kezes képet is lőttem, bár az aktuális körömlakkomhoz a pillangós illik a leginkább, hiszen ebből is felhasználtam egy keveset:





A kisebb méretű gyűrűknek még nem álltam neki, mert biztosan kihívás lesz az aprólékos részletek kitöltése, valamint gondolkodom a cicás fülbevaló színén, hiszen jó lenne egy jól kihasználható ékszert alkotni belőle, ha már két cicám is van :-) Emellett szeretném az ékszereket spray formátumú lakkal lefújni, hogy tartósak legyenek eső és/vagy izzadás esetén is, ugyanis félnék, hogy az átlátszó körömlakkal elmaszatolom a nehézségek árán kialakított mintát.

Ha felkeltették az érdeklődéseteket, az alábbi hivatkozáson nézelődhettek az ékszerek között:
http://www.kreativajandek.hu/faekszerek

Emellett sok egyéb kedves tárgy is megtalálható a kínálatban, pl. ez a páros kulcstartó, amellyel megoldott a kulcscsomók látható helyen tartása is:
http://www.kreativajandek.hu/kulcstarto_fiu_lany_349

Nektek hogy tetszik ez az ötlet? Ti milyenre festettétek volna ki ezeket az ékszereket?

40 megjegyzés:

  1. Uuuu, egyik szebb mint a másik *-*

    VálaszTörlés
  2. Ez a lakk amiről meséltél?? Extra szép a lakk is ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, erről meséltem :-) Szerintem is csodaszép, nem tudok vele (sem) betelni :-)

      Törlés
  3. De nagyon jók lettek, emelem kalapom a türelmed és a kézügyességed előtt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát köszönöm, de tényleg a filmnézés volt a kulcs: így nem tűnt hosszadalmasnak, és élvezet volt az alkotás :-)

      Törlés
  4. Azta, nem is tudtam, hogy ilyenek is vannak. Nagyon szeretem a fából készült dolgokat. Nagyon jók lettek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudtam eddig, pedig csodás ajándékokat készíthetünk, és még az alapanyagok sem kerülnek sokba. :-) Örülök, hogy tetszenek :-)

      Törlés
  5. Mind nagyon tetszik, nagyon szépen csináltad meg. Viszont a napraforgós abszolut kedvenc :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Nekem is a napraforgós a kedvencem, bár én eleve is odavagyok a napraforgókért :-)

      Törlés
  6. A napraforgós nagyon tetszik, olyan, mint egy mini festmény. :) Remek együttműködés, igazán egyediek az ékszerek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, a napraforgós tarol, úgy látom :-D Nekem is nagyon tetszik, és jó lenne majd a mini párját is megfesteni, de ahhoz még gyűjtögetem a türelmemet :-)

      Törlés
  7. Nagyon tetszenek, irigylem a türelmedet illetve a kézügyességed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de az előre kialakított mintának köszönhetően itt igazából a türelem a hangsúlyos :-) Ajánlom, hogy próbáld ki, mert nagyon jó élmény, és maradandó az eredmény :-)

      Törlés
  8. Jesszusom, én 2 perc után feladtam volna! Ja, nem! El sem kezdtem volna :DDD
    Mesésen cukik ezek az ékszerek, a napraforgós a személyes kedvencem! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D Pedig szerintem élveznéd, pl. pletyizés közben simán el tudom képzelni, hogy ezzel szöszölsz, csak azon aggódnék, hogy mindent lilára festesz :-D

      Törlés
    2. Kösssssszzzzzzz, tudtam, hogy Rád aztán számíthatok... :P

      Törlés
    3. Ezért szeretsz, nem? :-P

      Törlés
  9. A napraforgós gyűrűt imádom! :)
    Nagyon jópofa dolog ez, nagyon tetszik! Kíváncsian várom, milyenek lesznek a cicás fülbevalók! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hiába, a napraforgós dolgok csak jók lehetnek :-) A cicás fülin még mindig gondolkodom, de már alakul a kép a fejemben :-)

      Törlés
  10. A napraforgós a legjobb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hiába, nagy fölénnyel nyert a napraforgó :-)

      Törlés
  11. Úristen, köszönöm ezt a posztot!! Nővéremnek most volt a névnapja, és a születésnapja is most lesz, és általában sosem tudom, mit vegyek neki. De ez tökéletes lesz! És én is kiélhetem a festegetési vágyaimat. :D A napraforgó a kedvence, egy ilyen gyűrűt mindenképp rendelek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de örülök, hogy pont jókor jött Neked ez a bejegyzés! Remélem, örülni fog a nővéred az ajándékoknak, de ezeknek szerintem csak örülni lehet :-)

      Törlés
  12. a napraforgós gyűrű a kedvencem, de az összes nagyon szép:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nekem még a pillangós jön be nagyon, de szerintem a kék is kedvenc lesz, mert sok a kék színű ruhám :-)

      Törlés
  13. Mindegyik nagyon szép lett!:))

    VálaszTörlés
  14. Annyira csodaszépek! A cicás a kedvencem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, kifestve is az marad majd a kedvenced :-)

      Törlés
  15. Csodaszépek! Nekem is a napraforgós tetszik legjobban, gyönyörű aprólékos munka! Egyébként én is film/sorozatnézés közben szoktam alkotni, és akkor tényleg nem veszem észre, ha nem úgy halad ahogy kéne. :D A cicás fülbevalóra nagyon kíváncsi vagyok! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nem vagyok egyedül a háttérzajként alkalmazott sorozatnézéssel :-D Esetleg van valami jó kis sorozat, amit ajánlanál megnézésre?

      A cicás fülbevalón még hezitálok ugyan, de szerintem a napokban nekiugrom, lesz, ami lesz, legfeljebb átfestem, ha nem sikerül elsőre :-)

      Törlés
  16. mindegyik nagyon tetszik, ez egy nagyon jó ötlet, így sokkal személyre szabottabb ékszereket viselhetünk! :D
    és körömlakk nevet kérnénk mert brutál szép :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, abszolút jó ez az ötlet, és ráadásul a kedvenc lakkjainkat is hasznosíthatjuk másként is :-) A körömlakk Morgan Taylor, az árnyalat neve pedig Lip Service, de lesz majd róla külön bejegyzés is :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.