2014. augusztus 5., kedd

Gyertyateszt – Yankee Candle Honey Glow


A gyertyarajongó olvasók már bizonyára látták, hogy megjelentek az idei őszi illatok az illatgyertya.hu webáruház kínálatában – akik pedig még nem tudták, ide kattintva megtekinthetik őket. Sajnos vagy sem, hozzám is eljutott a hír, és rögtön le is csaptam az illatokra. Mindegyiket kipróbálom különféle formákban, mert bár szívem szerint mindre nagyméretű gyertya formájában tennék szert, némi határt is kell szabni a kiadásoknak...

Így a mai napon a Honey Glow illat lesz a téma, amelyet kisméretű gyertya formájában tesztelek már több napja.

A címke kellemes melegséget sugárzó, naplementés jellegű, ugyanakkor számomra szomorú is, hiszen nyárimádóként rossz látni a sárguló levelű fát rajta (ha rajtam múlna, egész évben nyár lenne). A viasz szintén az őszi falevelekre emlékeztető, és eléggé tarka képet fest az üvegben.


Az én példányom sajnos enyhén ferdén elhelyezett kanóccal van ellátva, így a viaszmedence ferdén kezd el kialakulni, de aztán kiegyenlítődik, és a második és azt követő meggyújtásokkor már még könnyebben és gyorsabban kialakul.


Alább a már egyenletes viaszmedencét láthatjátok, a jobb oldali képen pedig a megdermedt, az eredetinél világosabb viasszá váló viaszmedencét.


Maga az illat egyébként rendkívül kellemes, és meglehetősen erős is. Ekkorka felülettől nem feltétlenül lehetne elvárni egy nappali betöltését, hiszen a legtöbb kisméretű gyertya csak a kisebb helyiségekhez elég erős, ez az illat azonban kellő intenzitásúnak bizonyult, és a nappali mellett egy idő után már az előszobában is érezni lehetett. 

A webáruház szerinti illatleírás a következő:
Ezen édes illat kellemes és magával ragadó kisugárzása megteremti a tökéletesen nyugodt légkört otthonában.

Az én orrom szerint pedig fellelhető benne egy kis Salted Caramel-féle édes bársonyosság, ugyanakkor viszont egy kis Pink Sands-féle virágos frissesség is – számomra ez a két illat ugrik be róla minden alkalommal, amikor meggyújtom.

Esős, hűvös estékre, egy jó könyv mellé már most ajánlani tudom, és ősszel valószínűleg megvásárolom majd a nagyméretű változatát, ezért elhihetitek: tökéletes és erőteljes őszi illatról van szó.

Ti szagoltátok már? Szeretitek az édes illatokat, vagy inkább a friss illatokra szavaztok lakásillatosítás terén?

17 megjegyzés:

  1. Pont most nézegettem a kínálatot, mert pénteken rendelek tőlük újabb tart-adagot, az előzőek elfogytak. Vele is szemeztem, de nem tudtam eldönteni, hogy mégis milyen illat lehet, de most meggyőztél, jön ő is haza velem (meg még sok más is, amiket még nem döntöttem el, de agyalok rajtuk ) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, szívesen segítek ám a döntésben e-mailben, ha hezitálsz valamelyiken, mert van rá esély, hogy vagy próbáltam már, vagy van itthon belőle Tart, amit meg tudok szaglászni Neked :-)

      Törlés
  2. Annyira gyönyörűek ezek a gyertyák *ábrándozó tekintettel néz a semmibe*. A bejegyzéseidet látva, komolyan elgondolkodtam, hogy beszerzek egy ilyet pont az esős őszi napokra - ahogy mondtad - mert azt amúgy is szeretem, ráadásul most költöztünk új lakásba, csodásan otthonossá varázsolná egy ilyen finom illat (bár így is elég hamar belaktuk :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát szerintem is csodás lakásavató dolog lenne egy ilyen gyertya, és rengeteg illatból lehet válogatni, így biztosan találsz Hozzátok illőt közöttük :-) Mondjuk az internetes rendelés kicsit rizikósnak tűnhet, ezért is igyekszem a gyertyatesztekkel egy kis képet adni az illatokról, és Neked is szívesen segítek, ha hezitálsz két illat között, hátha tudok róluk tanáccsal szolgálni :-)

      Törlés
  3. Hm... Nagyon finom lehet ez az illat! :) Ezek a tesztek egyre jobban meggyőznek, hogy nekem is kell!! De továbbra is várok a téli illatokra, inkább akkor szoktam gyertyázni. Amúgy ezeket a gyönyörű üvegeket ki kell dobni miután elfogy a gyertya? Vagy lehet valamire felhasználni? Olyan szépek! :) Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon kellemes, és erős is, így igazán hívogató tud lenni, a lakás, amikor betölti a szobát ez az illat :-)

      Az üvegeket egyébként nem muszáj kidobni, hanem óvatosan ki lehet pattintani belőlük a viaszt, aztán kimosni, és apróságok tárolására használhatók. A kedvencem például az, amikor Tartokat tartanak bennük, hiszen így márkán belüli marad a felhasználás, de van, aki ékszert tárol benne:

      http://www.makingthishome.com/wp-content/uploads/2009/06/jewelry-organizer.jpg

      Itt pedig további ötleteket gyűjtögethetsz:
      http://www.pinterest.com/marnash/yankee-candle-jars-re-use/

      :-)

      Törlés
  4. Biztos nagyon finom illata lehet! :) Én azonban egyelőre még gondolni sem szeretnék az őszre :D Viszont szagoltam egyet odahaza Kecskeméten, méghozzá a Bahama Breeze-t, de akkor nem vettem meg, mert bátyám már ment volna tovább, viszont utána meg már nem tudtam visszamenni érte, szóval most abban reménykedem, hogy hátha találok itt az egyetlen szegedi YC lelőhelyen belőle :D Csak sajnos erre nincs sok esély, úgyhogy lehet végre beadom majd a derekam egy rendelésnek valamikor (bár nyáron nem égetek gyertyát, szóval lehet, őszre tolódik majd, ha így lesz) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, pedig a Bahama Breeze pont ebben a hónapban akciós, így érdemes lenne most lecsapnod rá. Szerintem is csodás illat, így meg is rendeltem, a másik e havi illattal együtt... Eddig csak egyszer volt olyan, hogy nem fogott meg ez az akció, bár elég ritka, hogy nekem ne tetszene egy illat :-D

      Törlés
  5. Én megint a karácsonyi illatokat várom: D nyáron nem vagyok gyertyázós de ahogy megérint az ősz szele én is előveszem a gyertyákat: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor talán arra is van esély, hogy a jó kis Bomb Cosmetics gyertyádat is meggyújtod majd? :-D ;-P

      Törlés
    2. Igen, de sajnálom meggyújtani:D Nem tehetek róla amit kapok és lehet őrizgetni akkor addig vigyázok rá amíg lehet: D

      Törlés
    3. Értem én, de ha elmegy az ereje (elpárolognak az illatanyagok), akkor nem lesz értelme már meggyújtani, és ennek a doboza önmagában is megtartható, és használhatod tárolásra, ha már elhasználtad a gyertyát <3

      Törlés
  6. Olyannyira megszerettem ezt az illatot tart formában, hogy nagy gyertyaként is meg fogom rendelni :) Ami még nagyon tetszik az a Ginger Dusk és a Wild Fig, ezekkel kapcsolatban mi a véleményed? Megvan valamelyik gyertya formájában?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jól teszed, mert már a kis gyertya is szépen betölti a teret :-) A Wild Figet még nem teszteltem, de a Ginger Duskkal kapcsolatban bátran merem mondani, hogy gyertyában másmilyen – és szerintem kevésbé jó –, mint Tart formájában, így szerintem esetében jobb, ha a Tarthoz ragaszkodsz. Ma vagy holnap kiteszem a részletes tesztet a Ginger Duskról :-)

      Törlés
    2. Az én tapasztalatom, hogy Wild Fig tart formájában nem olyan intenzív illat. De gondolom ez egyén függő is, mert én inkább az erősebb, intenzív illatokat részesítem előnyben. Azért is, mert nálunk a nappali és az étkező egy térben van, ami kb. 25 nm. Köszönöm az őszinte véleményed, akkor a Ginger Dusk megmarad tart formájában, így nagyon kellemes illat. :)

      Törlés
    3. Na, a Wild Fig ezek után még jobban érdekel, mert csak Tartként és mécsesként van meg egyelőre, és a mécsesekből elkél 2 egy kisebb szobába, a Tarttól viszont jobb teljesítményt reméltem :-(

      Törlés
  7. nálam ma este ez ég,egyszerűen tökéletes.Imádom.Olyan jó illata van,éhes leszek tőle :) Igazi őszi!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.