2014. augusztus 14., csütörtök

Yankee Candle Ginger Dusk – egy nagyon alapos gyertyateszt


Bár minden alkalommal igyekszem mindenre kitérni a gyertyák tesztelése esetében, a mai különleges lesz, ugyanis háromféle lehetséges formában is teszteltem ugyanazt az illatot. Így aztán mindenképpen érdemes itt maradni, és elolvasni a részleteket, mert a Ginger Dusk esetében bizony nem mindegy, hogy melyik formát választjuk.

Elsőként mintagyertya formájában teszteltem, és erről az Instagramon is láthattatok képet. Sajnos ebben az esetben a néhány kellemes csalódásommal – pl. a Salted Caramellel – ellentétben nem elég ebbe a formába befektetnünk, ha nagyobb helyiségben vágyunk illatra. Kb. 1-2 méteres körzetben lehet csak érezni az illatát, és ott is csak alig-alig.



Ezt követően kipróbáltam Tart® formájában is, és itt már nem kellett csalódnom: csodás citromos gyömbértea illatát árasztja rendkívüli erősségben, amely csak a 3. égetést követően kezd el gyengülni, és körülbelül 6-7 égetésig élvezhető az illat (alkalmanként egy mécsesnyi, vagyis 3-4 órás égetésről van szó). Az illat jellege nem változik – ellentétben ismét csak a Salted Caramellel, amelynél a harmadik égetés tájától már eltűnt a csodás sós jelleg, és csak tejkaramella maradt. Itt nincs ilyesmiről szó, hiszen végig ugyanazt az illatárt kapjuk, csak egyre kisebb intenzitásban.



Végül pedig észrevehettek egy közepes gyertyát ebből az illatból az utolsó képkockákon, ugyanis nagyon el vagyok kényeztetve, és ajándékba megkaptam ilyen formában ezt az illatot. Így aztán indulhatott a buli, és az általam leginkább kedvelt formában is tesztelhettem. Csakhogy meglepő módon ebben az esetben a Tart®-hoz képest kissé gyengébb az illat, és a jellege is más: míg a Tart® harsogó citromillatot is biztosít a gyömbér mellett, addig a gyertya esetében citromos-gyömbéres sütemény illata árad a szobában. A viaszmedence egyébként nem hisztis, de körülbelül 3-4 óra kell a kialakulásához, így ennek tudatában érdemes csak meggyújtani, hiszen ahogy már többször említettem, a gyertya lehető legjobb kihasználása érdekében minden alkalommal meg kell várni az egységes, kb. 1 cm-es magasságú viaszmedence kialakulását.

Az illat leírása egyébként a következő a webáruházban:
Egy üdítő érzés, ahogy a tiszta levegő keveredik a frissítő fűszerek és az édes citrusok aromájával.

A teszt eredménye tehát:

Tart® szupererős, és citromos gyömbérteát idéz, így nyárra is tökéletes választás.
A gyertya esetében gyömbéres-citromos süteményillatot kapunk, amely ezáltal már a karácsonyi süteménykészítést is idézi.
A mintagyertya ebben az esetben hanyagolható opció, mert alig érezhető illatot áraszt csak, így csak akkor javaslom megvásárlásra, ha kis helyiségbe szánjátok.

A leírásban olvasható fűszerességet egyébként a használat közben egyik formában sem éreztem.

Az abszolút győztes tehát a Tart®.

Ti ismeritek ezt az illatot? Milyen formában szerettek illatot varázsolni az otthonotokba?

10 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönjük a tesztet, nagyon hasznos volt! :) Azt szeretném kérdezni, hogy a Tart-ot minden esetben egészben kell megolvasztani? Vagy lehet tördelni is belőle? Illetve még az jutott eszembe, hogy miután elolvadt, akkor már többet nem is lehet felhasználni? Köszönöm a válaszokat! Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Ági! Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad :-) A Tartot nyugodtan darabolhatod is, de mivel elfér a párologtatómban, én egyben szoktam őket olvasztani, és többször is olvaszthatók, kb. 6-7 alkalommal még kellő erősséggel árasztják az illatot, amikor pedig már nem, akkor a megdermedt viaszt könnyen ki lehet pattintani a tartóból :-) Tehát Tart a tartó tetejébe, önmagában, semmit nem kell hozzáadni, alatta pedig ég a mécses, és ettől olvad meg :-)

      Törlés
  2. Szia! :) Már régóta szemezgetek a yankee candle gyertyákkal, de nem tudom , hol lehet beszerezni őket ( az interneten kívül) .
    Ha gondolod nézz be hozzám :) Épp nyereményjátékot tartok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A Dohány utcában van üzletük, én azt ajánlanám, ha személyesen szeretnél vásárolni, de sajnos hétvégén nincsenek nyitva... Vidéken is van néhány üzlet, ahol rájuk lehet bukkanni, de sokszor drágábban adják a termékeket, így érdemes ott inkább csak szaglászni, majd interneten megrendelni, amit szeretnél, mert még a szállítási költséggel együtt is jobban járhatsz úgy :-)

      A blogodat pedig nézem majd, köszönöm, de egyelőre mindenféle blog olvasását hanyagolnom kell a sok munka miatt :-(

      Törlés
  3. Citromos gyömbértea? Ó, én sügér, miért is nem rendeltem meg ezt a tartot is, pedig de gondolkodtam rajta :D Na majd legközelebb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tessék engem megkérdezni a rendelés előtt, szerintem eléggé elvetemült vagyok ahhoz, hogy a legtöbb illattal kapcsolatban tanácsot tudjak adni :-D

      Törlés
  4. Köszönöm a tanácsod, maradtam is a tart verziónál. :) Viszont a Honey Glow jött velem gyertya formájában (is). Gondolom te is értesültél a nyári akcióról, azok közül van olyan illat amit ajánlsz? Vagy esetleg amit nem a Sicilian Lemon-on kívül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Honey Glow gyertya formájában is csodálatos és erős, így szerintem jól tetted :-) A nyári akciót sajnos láttam, éppen most próbálom csökkenteni a kosaram tartalmát...
      Szerintem az a legegyszerűbb, ha mindegyik illatról írok külön:

      Beach Wood: egyelőre csak Tartként szagoltam, és rendkívül jó illata van, így ebben a formában biztosan nem lősz mellé vele.
      Citrus Tango: sajnos nálam nem jött szóba, mert eléggé légfrissítőre hajazó illata van
      French Lavender: igazi erőteljes levendulaillat, amely külföldi videók alapján elvileg gyertyaként is jól teljesít
      Honey and Spice: lágy, édes illat, amely számomra kicsit túl semmilyennek hatott, de ha szereted az ilyesmi ilaltokat, biztosan ez is a kedvenced lesz (Tartként próbáltam)
      Lilac Blossoms: még nem próbáltam, de nagyon népszerű, mert már most sem kapható belőle többféle kiszerelés sem
      Loves Me, Loves Me Not: az egyszerű virágillat kedvelőinek való, olyasmi, mint egy nyári virágcsokor, és külföldi videókban a gyertyaformával is elégedettek voltak
      Margarita Time: az egyik kedvencem, olyannyira, hogy gondolkodom az újrarendelésén, nagy gyertya formájában jól teljesített nálam
      Midnight Oasis: sajnos egyelőre nem ismerem, de kacérkodom vele is...
      November Rain: kellemes, friss illat, amely őszi estékre tökéletes lehet, és hamar betölti a szobát; Tart formájában próbáltam
      Paradise Spice: Tart formájában próbáltam, és nagyon szeretem, mert anélkül fűszeres, hogy a karácsonyt juttatná az eszembe
      Spiced Orange: mivel narancsos ÉS gyömbéres, nálam biztos helye van nagy gyertya formájában, de sajnos nem tudok róla nyilatkozni, így ezzel eléggé lutrizok most én is :-)
      Under the Palms: még csak a Tartot szagoltam, de az nagyon tetszik, ezért nagy gyertya lesz belőle szerintem
      Vanilla Satin: nem tudom eldönteni, hogy megrendeljem-e, de nagyon szimpatikus; külföldi videóban úgy jellemezték, mint igazi elegáns, klasszikus illatot
      Wild Passionfruit: sokak kedvence, így megbízom benne, és nálam is a kosárban van Tartként

      Majd írd meg, hogy miket rendeltél meg :-)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a részletes írást, igazán kedves vagy! Én is hosszas ideig csökkentettem a kosaramban lévő termékek mennyiségét, ami nem is olyan egyszerű. :) De még így is elég sok dolog jön velem haza:
      A már említett Honey Glow, Vanilla Satin, Lilac Blossoms gyertyaként, tartként pedig Beach Wood, Loves Me, Loves Me Not, November Rain, Vanilla Satin, Wild Passionfruit. Ezeket az illatokat még nem ismertem, így először csak tartként próbálnám ki. Amiket viszont ismertem és újra meg is rendeltem mert nagyon megszerettem, az a French Lavender, Margarita Time, Midnight Oasis, Paradise Spice. Nálad mik lettek a befutók? Jól látom (gondolom), hogy szinte az összes illatot ismered, néhány kivétellel? :)

      Törlés
    3. Jaj, a Loves Me, Loves Me Not ésa Lilac Blossoms annyira tetszik, hogy nagy gyertyaként is meg fogom venni, pedig amúgy nem vagyok oda a virágos illatokért, de ezeket nagyon eltalálták. :-)

      A French Lavender és a Spiced Orange lett a befutó nagy gyertyaként, Tartként pedig szinte az összes másik: Sicilian Lemon, Wild Passion Fruit, Honey and Spice, Lilac Blossoms, Margarita Time, Midnight Oasis, Under the Palms, Loves Me, Loves Me Not

      És hát igen, jól látod, sajnos túlságosan jól ismerem szinte az összes illatot, Tartként sok megvan, és aztán ami nagyon tetszik, az jöhet nagy gyertyaként is, bár néha merész vagyok, és előzetes teszt nélkül megrendelem a hónap illatát nagyméretűben, és most például nagyon jól jártam ezzel a Spiced Orange-dzsal, hihetetlen jól összerakott illat :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.