2014. november 22., szombat

Apró tipp blogolvasáshoz – megjegyzések követése

Van egy aprócska funkció, amely nagy segítséget jelent nekem, ha választ várok egy adott bloggertől a megjegyzésemre, ugyanakkor több beszélgetés során is arra derült fény, hogy sokan nem használják, hanem visszajárnak a blogokra megnézni, hogy kaptak-e már választ a kérdéseikre. Ha szeretnéd, hogy a rendszer e-mailt küldjön, ha ez megtörténik, akkor számodra is hasznos lehet ez a segítség.

A holnapi bejegyzés írása nyomán jöttem rá arra, hogy a Pink Sands viaszról szóló bejegyzésem alatti megjegyzésekre nem is válaszoltam... Most pótoltam ugyan, de csak akkor szereznek tudomást erről a kommentelők, ha a megjegyzésük megírása után bejelölték az alábbi kis jelölőnégyzetet:


Ebben az esetben ugyanis a bejelentkezett felhasználók e-mailt kapnak, ha bármilyen új megjegyzés érkezik az adott bejegyzéshez. Az e-mail tárgya a következőképpen alakul:

[Blog neve] - Új megjegyzés érkezett a következő bejegyzéshez: Blablabla

Hasznos, nem igaz?

Ti ismeritek és használjátok ezt a funkciót, vagy emlékezetből jártok vissza egy-egy válasz megérkeztét ellenőrizni?

24 megjegyzés:

  1. Ezt rögtön beállítottam a blog indulásakor :)!
    Nagyon hasznosnak tartom, bár a saját hozzászólásomról is kapok, ami miatt -1 pontot levonok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, ez egy jó meglátás, de szerencsére már erre is odafigyelek, és megjegyzés küldése után pipálom ki, ha pedig ismét hozzászólok, akkor arra az időre eltávolítom a pipát, majd ismét beteszem. Kissé bonyolult, ez tény, és lehetne erre is lehetőség, mondjuk úgy, hogy többféle választás közül dönthetnénk a nekünk megfelelő mellett :-)

      Törlés
  2. Én is csak akkor szereztem tudomást erről, mikor a talinkon meséltétek, nagyon hasznos dolog. jó, hogy szóltatok róla, azóta többször is használtam.

    VálaszTörlés
  3. Én néha kipipálom, de nagyon zavaró tud lenni, hogy mindenki más kommentje miatt is kapok e-mailt. Főleg ha adott poszthoz kommentcunami érkezik :D Ez akkor lenne ideális, ha csak a saját megjegyzésemre érkezett válasz miatt értesítene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy ha lenne ilyen lehetőség is, mert engem sokszor mások hozzászólásai is érdekelnek, viszont van olyan, hogy csak a sajátomra érkezett válasz érdekelne. Hm, javaslatot kellene tennünk a blogger fejlesztőinek :-D

      Törlés
  4. Én sokáig emlékezetből jártam vissza sok helyre, aztán véletlenül láttam meg a kis rubrikát... Csak nehéz most megszokni, hogy küldés előtt még pippantsak.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de ha egyszer megszokod, akkor előfordulhat, mint velem is, hogy már a saját blogodon is kipipálod, amikor válaszolgatsz a megjegyzésekre :-D Merthogy ilyenkor is felajánlja, ami totál nem logikus :-D

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam valami új hasznos dolgot mutatni :-)

      Törlés
  6. Én előszeretettel használom, mert rövid az eszem, és nem tudnék visszajárni emlékezetből. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ez a helyzet, na meg elég sok blogot követek, így biztosan elmaradna valamelyik :-)

      Törlés
  7. Szoktam használni ezt a funkciót, de előfordult már, hogy valami oknál fogva mégsem kaptam értesítőt...és nem tudom, hogy mi volt az oka.
    Az is gyakori, hogy nem a beérkező normál leveleim között találom az értesítőt, hanem a Spam-ek között.
    Naponta visszajárok a kedvenceimhez, így a funkció nélkül is látom, ha aktuális kérdésemre aktuális válasz érkezik, de tény, hogy régi bejegyzések olvasgatása esetén így jóval kényelmesebb kommunikálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, nálam még szerencsére nem volt ilyen levélszemetes eset, elég dühítő lehet :-(

      Törlés
  8. Természetes! Nem is bírnám fejben tartani az összes cikket, ahova kommenteltem és ahonnan választ várok! :D

    VálaszTörlés
  9. Szoktam pipálni és is :) Más véleménye is érdekel, úgyhogy örülök, ha nem kell visszatérni a poszthoz olvasgatni, hanem kapom mélben a válaszokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na tessék, ami az egyik embernek zavaró, az a másiknak hasznos :-) Általában véve én is örülök, hogy más hozzászólását is látom, de néha azért jól jönne, ha csak a saját megjegyzéseimmel kapcsolatos fejleményekről kapnék értesítést :-)

      Törlés
  10. Köszi az ötletet, én is néztem már de nem szoktam kipipálni :)

    VálaszTörlés
  11. Nem tudtam, köszi az ötletet. :) Bár vissza szoktam járni, de így tényleg sokkal könnyebb lesz majd a jövőben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tudtam Neked hasznosat mutatni, és hogy ezzel könnyebb lesz az életed :-)

      Törlés
  12. Ez egy jó tipp, nem is figyeltem eddig! Köszönöm :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.