2015. január 5., hétfő

Manikűrvadász – 14., születésnapi forduló – manikűr Nail Crazy 69 alkotása alapján

A mai fordulóra választott manikűrben nagy szerepe volt a praktikumnak is, ugyanis a páromul kapott Nail Crazy 69 blogra két véglet jellemző: vagy a totális egyszerűség, lakkok rétegezésével, ami egyébként nagyon közel áll hozzám, vagy komplett bonyolult szabadkézi alkotások, amelyekhez viszont jelenleg sem időm, sem türelmem nem lett volna. A sokadik visszalapozott oldalon aztán végre ráakadtam egy olyan manikűrre, amely felébresztette bennem a nosztalgiát az arany csillámos lakkjaim után, így emellett döntöttem:


Még elképzelésem is volt, miszerint majd hasonlót alkotok egy hasonló fedőlakkommal, a China Glaze Boo-Gie Down nevűvel, amelyet itt láthattatok másik két China Glaze társaságában. Azonban az alapszínek válogatása közben megakadt a szemem egy kipróbálatlan OPI lakkon, és borult a terv, mert tudtam, hogy ennek a lakknak a körmeimre kell kerülnie, és kész. A neve Let's Do Anything We Want!, és fehér és rózsaszín csillámokat, valamint fehér négyzeteket tartalmaz. Társául a China Glaze Don't Honk Your Thorn és a szintén China Glaze Strike Up a Cosmo szegült.Ezúttal az alapötletet adó lakkozáshoz hasonlóan minden körmömre került fedőlakk, ugyanakkor a mutató- és a középső ujjam lett sötétebb, a többi pedig világos alapszínt kapott. A világosabb lakkról egyébként el kell mondanom, hogy minden idők egyik legszebb nude lakkja számomra, amelyet Renitől kaptam, akinek már rengeteg kedvencemet köszönhetem. Ez a lakk pedig annyira tetszik, hogy hamarosan ismét megmutatom majd, hogy önmagában is megcsodálhassátok. A Strike Up a Cosmo pedig egy olyan rozsdás-rózsaarany-arany beütésű lakk, amelyet – ahogyan Reni mondaná – mindenkinek kötelezően írnék fel receptre, mert hihetetlen, mennyiféle arca van, és mennyire nőies szín.

Mindkét kézállás esetében kétféle ISO-beállítású természetes fényben és egy vakus képen láthatjátok a lakkozást.Egyébként ez már a harmadik olyan manikűr, amely alatt már csak a saját körmeim vannak, ugyanis sikerült lenövesztenem a géllakkot!!! Ez azt is jelenti, hogy ezentúl be tudok majd számolni a lakkozások tartósságáról, valamint hogy tesztelek több alap- és fedőlakkot, és beszámolok majd a tapasztalatokról.

Ezúttal pedig Schrödinger szolgáltatta az aláfestő dorombolást, így most róla láthattok képet:


Valamint a játékait őrizve pihenő Muffint is megmutatom:


Jó érzés egyébként ismét egy régi kedvencet viselni, már ami a mai lakkozás stílusát illeti: mostanában olyannyira magukkal ragadtak a holo lakkok és a nyomdázás, hogy megfeledkeztem a fedőlakkok szépségéről, ezért örülök, hogy a Manikűrvadász keretében kicsit visszatérhettem egy másik kedvenc technikámhoz. Köszönöm az ötletgazdának, Izabellának, hogy ismét részt vehettem ebben a kihívásban! :-)

Nektek hogy tetszik? Megvan Nektek valamelyik lakk?

30 megjegyzés:

 1. Fú de szép lakkok! Tutti a manid! :))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jól sikerült! Csakhogy ismételjem magam: Nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szerettem viselni is, magamhoz illőnek érzem ezt a színvilágot :-)

   Törlés
 3. Szép az eredeti is, de a te változatod annyira gyönyörű, tökéletesen illik hozzád :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon örülök, hogy így látod :-)

   Törlés
 4. Nagyon szép lett! Még nem tudtam eldönteni magamban, hogy melyik alapon szebb :D

  ui:Nagyon cukik az állatkák!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még én sem tudtam eldönteni :-D Igazából szívesen felkenném újra ugyanígy, annyira jó volt viselni :-)

   Törlés
 5. Tetszik a színválasztás! Nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 6. A Te változatod ezúttal jobban bejön, gyönyörűek ezek a színek, megnézném őket önmagukban is :)
  Az állatkák nagyon cukik, nagy simit küldök nekik! :)
  Gratula a lenövesztéshez, én kb fél úton járok, de amikor csak tudom olajozom a körmeimet :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nude CG lakkot már felkentem és le is fényképeztem, de másodszorra sokkal hisztisebben viselkedett sajnos. Az állatkáknak átadom a simit :-) Az olajozáshoz pedig kitartást, tényleg érdemes odafigyelni, és hihetetlen, mennyire meghálálják a körmök :-)

   Törlés
 7. Én ismerem ezt a blogot. :D
  Nagyon szép lett a lakkozásod. Szerintem a lakkrétegezés is egy csodás módja a körömfestésnek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na tessék, én pedig csak most hallottam róla először :-) A lakkrétegezés pedig az egyik kedvenc módszerem, nem véletlenül van annyi csillámos csodám :-)

   Törlés
 8. nagyon szép, nagyon csillogó, tetszik ^^

  VálaszTörlés
 9. A Te színválasztásod ezerszer jobban tetszik:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bevallom, hogy nekem is, pedig alapvetően az eredeti is tetszik, csak mostanában nem az én világom :-)

   Törlés
 10. Nyamika, nagyon szép lett a manid!!! És örülök, hogy ennyire bejött a perverz nude CG lakkocska :))))))))
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szeretem, bár az önálló tesztje alapján ki merem jelenteni, hogy alaplakk lesz belőle is, akárcsak az OPI nude lakkomból. Ez viszont sokkal különlegesebb annál, úgyhogy jó kezekben van :-)

   Törlés
 11. Nagyon szép és nagyon Katy-s. :) Eleninek és Szilvinek is írtam, hogy az ő manijaik is annyira jellemzőek rájuk, hogy simán felismerném őket ezer közül is, a tiéd is ilyen. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, annak pedig még jobban, hogy ezek szerint a személyiségemet is jól tükrözik a manikűrjeim :-)

   Törlés
 12. Így még nem mertem lakkozni, hogy felemás a lakk, de jól néz ki. Kíváncsi vagyok a tesztekre :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem ez az egyik kedvenc módszerem, de kedvfüggő, hogy így kenem-e fel a lakkot, vagy a középső és a gyűrűsujjam a különböző. A nude lakk tesztje már nemsokára következik :-)

   Törlés
 13. Micsoda kis trió :) Jók együtt, mint Charlie angyalai. :D

  VálaszTörlés
 14. Örülök, hogy sikerült lecsapnom erre az OPI-ra, és nagy az esélye, hogy már csak a féláras lakkjaikat fogom nézni ezentúl :-D A CG lakk pedig egy csoda, szerintem minden lánynak kellene belőle egy :-D

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.