2015. április 13., hétfő

Bioderma Atoderm – tapasztalataim és vélemény

A Bioderma jóvoltából az Atoderm bőrápoló család négy tagjának tesztelésére nyílt lehetőségem, és a téli hónapok alatt kihívás elé állítottam őket, hogy megtudjam, mit is tudnak. Mivel mind télen, mind a tavaszi szelek megérkezésekor rendkívül száraz tud lenni a bőröm, és hidegekcéma is kialakul, sajnos bizony nem is túlzok azzal, ha kihívásnak nevezem...


Tápláló arckrém száraz és nagyon száraz bőrre
Link

Mivel már emlegettem a kedvenceim között videóban, sejthetitek, hogy ez az arckrém nagy sikert aratott nálam. Rendkívül visszafogott illata van, legalábbis én érezni vélek valamit, bár illatanyagmentes, az állaga pedig primerszerű, tehát a bőr megnyugtatása mellett egységes, puha tapintású bőrt is eredményez. Egy krémezésre kb. mogyorónyi adagot használok belőle, és a bőröm nagyon szereti. Mivel az alapozóim és színezett hidratálóim tartalmaznak fényvédőt, nem zavar a krém fényvédőmentessége, és rendkívül kellemes érzetet biztosító kombinációt alkot velük. Szeretem, és a jövőben is szívesen használnék még belőle, így elmondható, hogy ez a krém maximálisan meggyőzött.





Helyreállító kézkrém

A leírása szerint a repedezett, száraz bőr helyreállítására szolgál, valamint nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Ebből az utóbbi teljes mértékben igaz, ugyanis viszonylag hamar beszívódó krémről van szó, ami mindenképpen pozitívum, ha nem szeretnénk fél órán át levegőben tartott kézzel várni a beszívódásra. A repedezett, sérült bőrt azonban sajnos nem tudja helyreállítani, sőt hajlamos csípni, ha ilyen felületre kenjük fel. Erre a célra tehát nem ajánlanám, de ha már helyreállítottuk a kézbőrünket (pl. természetes olajok használatával), akkor megelőzésre beválhat a krém, legalábbis úgy tapasztaltam, hogy megakadályozza az ismételt állapotromlást. Az állaga és az illata, vagyis inkább illatmentessége egyébként az arckréméhez hasonló.




Hidratáló ajakápoló
Link

A videóimat figyelemmel kísérők valószínűleg az itt leírtakon sem fognak meglepődni, ugyanis ez az ajakápoló is bekerült már a kedvenceim közé. A klasszikus szőlőzsír modern, nem zsíros, kellemes érzetet biztosító változatáról van szó, amely rúzsalapként is kiválóan működik. Felfedezhető benne a klasszikus szőlőzsírillat, de ez könnyedebb változatban van jelen, így modernizált nosztalgiára ideális. A termékből rendkívül kevés is elegendő, így rendszeres használat mellett is érintetlennek tűnik még egy jó ideig.





Testápoló balzsam
Link

Az egyetlen termék, amely – legalábbis testápolóként – nem lett a barátom. Nagyon furcsa állaga van, és nem hajlandó beszívódni, legalábbis az én legszárazabb területemen, a lábszáraimon is ragadós maradt még órák elteltével is. Lehetséges, hogy a nagy mennyiségű víz fogyasztásának és a nem szártó tusfürdők használatának köszönhetően az elmúlt télen nem volt extrém száraz a bőröm, és ezért nem voltunk kompatibilisek, de sehogyan sem tudtam működésre bírni. Végül könyökápolóként vált be, valamint lábpakolásként alkalmazom pamutzoknival, és így sok éve nem látott puhaságot értem el vele mindkét területen. Erre a két célra jó szívvel tudom ajánlani, illetve ezek alapján a szinte már sivatagszerű egyéb területekre is beválhat.



Extra biztonságos zárófül a kinyitás előtt



Az Atoderm bőrápoló termékcsaládot ide kattintva tudjátok megtekinteni és megrendelni, valamint fentebb, a termékek megnevezése alatt található hivatkozással közvetlenül az adott termék adatlapjára juthattok el.

Ti próbáltatok valamit a teszt alanyai közül? Esetleg vannak bevált termékeitek az extrém száraz területek ápolására?

8 megjegyzés:

  1. Ez nagyon hasznos bejegyzés volt számomra, mert az én bőröm is száraz (többnyire), nem árt egy kis extra táplálás olykor. Sajnos sok tápláló nappali krém rendkívül zsíros, így kb. lehetetlen rájuk sminkelni. Épp az imént írtam én is egy "kencés" posztot, amiben a KIKO Make Up Milano 24 órás arckrémjét is véleményeztem. Na ez szerencsére egy olyan termék volt, amit könnyen beszívott a bőröm, sminkelni is tökéletesen lehetett rá, nem nehezedett a bőrömre, és számos egyéb pozitív tulajdonsága volt (pl. SPF 15). :) Jelenleg egyéb krémekkel helyettesítem, de ha nem sikerül az utánpótlást beszereznem, akkor lehet, hogy kipróbálom ezt a tápláló arckrémet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez a KIKO is nagyon jól hangzik, és bizony nagy kár, hogy nálunk nem kaphatók a termékeik. Ebből a krémből csak a fényvédő hiányzik számomra ahhoz, hogy tökéletes nappali krémnek minősítsem, mert így a sminkmentes napjaimon kénytelen vagyok mást választani helyette :-)

      Törlés
  2. Az Atoderm testapoloja viszont tenyleg szuper. Egesz telen azt hasznalom, nyaron pedig valtok a konnyedebb, isteni illatu napozas utani testapolora.

    VálaszTörlés
  3. A Bioderma Atoderm Creme Nourrissante 500 ml-es kiszerelesben, vagy akar 2*500 ml-es duo kiszerelesben, pumpas fejjel, amit hasznalok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a pontos leírást, a pumpás adagolás pedig mindig is szimpatikus volt, mert nem kell pl. kupakkal szenvedni a testápolótól csúszós kézzel :-)

      Törlés
  4. A zsíros bőr előnye, hogy seholsem vagyok nagyon száraz. Viszont kaptam kis ajándékcsomagot a Dermaonline-os rendeléshez, lemosó és krém van benne, férjnek jó az ekcémás bőrére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, akkor szuper, hogy van a családban, akinek a hasznára vált. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.