2015. április 22., szerda

The Balm Nude'tude – avagy a palettatesztek újra támadnak

Jó ideje nem volt már a blogon palettateszt, pedig november óta befotózva várja több darab is a sorát, ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy november óta próbálgatom őket felváltva, és mostanra kialakult véleménnyel tudok nyilatkozni róluk. Alapvetően jó választásnak bizonyult mindegyik, mégis a számomra legkedvesebbel indítom újra útjára a tesztsorozatot: a The Balm Nude'tude tehát az első áldozat.

Ez a paletta már a megjelenése óta kívánságlistás volt nálam, hiszen az egyik kedvenc „gurum”, Emily is elismerően nyilatkozott róla. Persze a biztonság kedvéért másoknál is utánajártam, és nem is akadtam negatívumokra vele kapcsolatban. Sokáig azonban fogalmam sem volt arról, kapható-e valahol, aztán szerencsére a Pink Pandának köszönhetően már megoldódott ez a kérdés. Persze a rengeteg natúr palettám mellett már nem feltétlenül volt szükségem még egy darabra, de mivel egyedül a Too Faced Chocolate Bar palettámat merem tökéletesnek nevezni, végül úgy döntöttem, a születésnapomra meglepem magam ezzel a sokak által kitűnőnek tartott palettával.

A paletta fotózásakor nem sütött a nap, így kétféle ISO-beállítású természetes fényben és vakuval készült fényképekkel tudok szolgálni.

A csomagolás nekem nagyon szimpatikus, papírból készült darab, amely mágnessel záródik, méghozzá elég biztonságosan, valamint a megérkezésekor egy azonos mintájú plusz papírréteg veszi körbe.



A hátulján láthatjuk a színek felsorolását, valamint külön kiemelve a kétvégű ecset jelenlétét:


Belül jól kihasználható méretű és minőségű tükör található, és egy szalag segítségével emelhetjük ki könnyedén az egyébként meglepően aprócska ecsetet. Az alább látható, lányokat kitakaró színeket tartalmazó mellett egyébként egy szelídebb változat is elérhető, így a szégyenlőseknek sem kell lemaradniuk a paletta színeiről.




A színek között található fényes, szaténos és matt egyaránt, és az első, sötétebb képen is jól látszik, mennyire kiemeli a Stand-offish nevű színt a többi közül a csodálatos fénye. Mellette még a meghatározhatatlan színű Selfish, valamint a matt színek ragadták meg a figyelmemet, hiszen ha valóban jó minőséget kapunk mattok terén is, akkor máris jó eséllyel pályázik a paletta a szekrénykém kedvenc termékeket tartalmazó fiókjára.




A színmintákat ma készítettem, így a fenti fényviszonyok mellett napsütésben is megtekinthetitek a szebbnél szebb színeket.

Az első sor kissé hidegebb benyomású, mint az alsó, és az Urban Decay Naked 3 és a Too Faced Chocolate Bar esetében már látott, rózsaszínes-bordós színvilágot tükrözi. A legpigmentáltabb a Sexy közülük, de mindegyik esetében elmondható, hogy elég éppcsak hozzájuk érni az ecset hegyével, és máris rendkívül pigmentált adagot kapunk belőlük.





A második sor már jóval melegebb benyomást kelt, és inkább az Urban Decay Naked esetében látott, klasszikus arany-barna tónusokat tartalmazza. Kiemelkedően pigmentált a Sultry, amely tökéletes satírozószín, de akárcsak a Naked paletta Naked és Buff nevű színe esetében, itt is álomállagú változatot kapunk belőle. A két legvilágosabb is pigmentáltabb az átlagnál, de a másik négy valami hihetetlenül erőteljes már kis mennyiségben is.





A matt színek egyébként nemcsak pigmentáltak, hanem meg is színezik a bőrt, így a lemosáskor is számíthatunk arra, hogy nehezebb lesz elbánnunk velük, valamint megfelelő alappal – pl. a Fleur de Santé szemhéjalapozójával vagy Maybelline Color Tattoo segítségével – akár reggeltől másnap hajnalig tartó, gyönyörű sminket készíthetünk.

Ami pedig szinte hihetetlen számomra: akárcsak a Too Faced Chocolate Bar esetében, itt sem kell aggódnunk az aláhulló por miatt sem a sminkelés során, sem azt követően, ugyanis minden kis csillám a helyén marad, ez pedig valóban nagy teljesítmény, amire még az Urban Decay szemhéjpúdereim sem képesek.

Itt jön az, hogy az ember elgondolkodik a második kiadás, a Nude Dude beszerzésén, ugyanakkor a már említett Emily szerint a második esetében elmarad az elsőnél tapasztalt, exkluzív minőség, és bár rendben vannak a színek abban is, mégsem nyújtják ugyanazt az élményt, mint a Nude'tude. Így aztán még vívódom, hogy beszerezzem-e a pasis változatot, vagy álljak meg a csajos verziónál.

A palettát a Pink Panda webáruházban tudjátok megvásárolni ide kattintva, 10 690 Ft-os áron és 690 Ft-os szállítási díj mellett. A webáruházzal kapcsolatban pedig csupa jóról tudok beszámolni – ha kíváncsiak vagytok, olvassátok el az online rendeléssel kapcsolatos tapasztalataimat ebben a bejegyzésben.

Nektek van The Balm terméketek? Ha igen, mik a tapasztalataitok velük?
Érdekelne Titeket összehasonlító teszt pl. a csokis palettával?

16 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, az egyik legszebb nude paletta amit valaha láttam. Viszont nekem megvan az UD Naked 3 és mellé nem tervezek másik hasonló palettát is megvenni. De tényleg gyönyörű, főleg a felső sor... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon megfontolt és bölcs döntés, hogy nem veszel több hasonló palettát, és ez a fajta bölcsesség rám nem jellemző... A Naked 3 egyébként szintén nagyon jó paletta, de ez a The Balm darab, na meg a Too Faced Chocolate Bar érzésem szerint egy kicsit többrétű, így megérdemlik a figyelmet :-)

      Törlés
  2. Imádom ezt a palettát, nagyon változatos sminket lehet vele készíteni :) a Highlighter és a bronzosító még nagyon jó. Kiváncsi lennék a Primerje h teljesít :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külföldi videókban a primerről is jókat hallottam, na meg az Instain pirosítókról, amelyek közül biztosan beszerzek majd néhányat. Szóval alapvetően szuper márkáról van szó, úgy tűnik :-)

      Törlés
  3. Gyönyörű ez a paletta. Eddig a Naked 3-ra ácsingóztam, de ez talán még jobban tetszik. És még árban is jobb. Engem nagyon érdekelne összehasonlító teszt a csokis palettával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva mind ezt, mind a csokis palettát jobb választásnak érzem a Naked 3-nál, és köszönöm a jelzést, most már mindenképpen elkészítem az összehasonlítást :-)

      Törlés
  4. Annyira de annyira szép *-* viszont én nagyon soknak tartom, hogy Ennyit áldozzak magamnak egy palettára...pedig tényleg *-* Megvenném amúgy ha a fizetésem mondjuk 100ezer Forint felett rúgna. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem olcsó, de egy palettát elfogyasztani rendszeres használat mellett is legalább 1 év, és érdemes születésnapra, sok más ajándék helyett esetleg egy ilyet kérni össznépileg a családtól. És akkor nem kell minden sminkelésnél extrán vigyázni, meg építgetéssel szenvedni, hanem eleve pigmentált, szuper színekkel dolgozhat az ember :-)

      Törlés
  5. Régóta szemezek ezzel a palettával, mos végleg meggyőztél. Megrendeltem, igaz az I-parfümériából, ott most 8490 Ft+ ajándék szájfény jár hozzá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát akkor szuper áron jutottál hozzá, és remélem, Te is nagyon elégedett leszel vele :-)

      Törlés
  6. Nekem is megvan és imádom ezt a palettát! :) Ha valahol megtalálom a Nude Dude-ot, én tuti, hogy beruházok rá! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No és végül tényleg beruháztál a pasis változatra? :-)

      Törlés
  7. Hű, micsoda szépséges barnák vannak ebben a palettában *.* Egyből kiszúrtam a Sexy-t, csodálatos az a szín.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, csodás színeket tartalmaz, amelyek a Te színvilágodba is tökéletesen illenének. Dupe-ot ugyan még nem tudok, csak hamisítványokat, és tervben van a csekkolása, hogy azok vajon mennyire jók és kihasználhatóak ;-)

      Törlés
  8. Gyönyörű szineket tartalmaz, de megmondom őszintén számomra egy kicsit drága ezért még nem volt alkalmam megvenni, de hátha kifogok egy akciót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban eléggé borsos az ára sajnos, úgyhogy ha találok valami olcsóbb alternatívát, mindenképpen beszámolok majd a tapasztalataimról :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.