2016. szeptember 16., péntek

Olajkék szépségek – ILNP Cold Fusion (H) és OPI Amazon... Amazoff

A ma bemutatott körömlakk-kombinációt arra a napra kentem fel, amikor egy csodás napot tölthettem együtt a legnagyobb körömlakkrajongó lányok csoportjával. Nem túlzás ez, ugyanis olyan mértékű rajongásról van szó, amely többeknél együtt jár a „ránézésre megmondom a márkát és a színt” jelenséggel. Zsókánál, a Bottled Colours blog írójánál volt maga a vendégség, és innen is köszönöm a meghívást, mert jó kis lelki löketet adott egy nem túl rózsás időszakban, na meg persze remélem, hogy máskor is lesz még hasonlóra példa.

Az egyik legkedvesebb és legrégebb óta ismert márkámhoz, az OPI-hoz fordultam, és a számomra kedves olajkék színt rejtő Amazon... Amazoff árnyalatot választottam, de mivel nem szerettem volna kizárólag krémes színt viselni, társítottam mellé egy csodás ILNP lakkot, a Cold Fusion (H) nevű pelyhes-holografikus csodát. Bizony, én, aki annak idején ódzkodtam a duokróm és multikróm lakkoktól, mára sokkal nyitottabb lettem a témában, és a multikróm hatásért is oda tudok már lenni, főleg akkor, ha pelyhes formában jelentkezik.

Az eredmény nagyon tetszett, és szívesen viseltem egy egész hétig, ugyanis mindkét lakk mattulás és pattogás nélkül bírta rajtam mosogatás és takarítás ellenére is.






Természetes fényben a pelyhesség mutatkozik meg inkább, bár jelen van a holografikusság is, napfény vagy mesterséges megvilágítás esetén viszont a pelyhek mélyebb színt öltenek, és közülük világlik ki szikrázva a holografikusság. Csoda ez, kérem.



Nézzük meg kicsit közelebbről is:



Az OPI lakk egy-két rétegben fed, ami azt jelenti, hogy igazából egy réteg is elég belőle, ha igazán ügyes körömlakkozóról van szó, de én a megszokás miatt két réteget vittem fel belőle, az ILNP pedig egyetlen rétegben látható rajta fedőlakként. Mivel nem kellett játszadoznom, pacsmagolnom és trükköznöm, hanem simán felkenve is ennyire koncentrált a pelyhek és csillámok hada, gyanítom, hogy 3-4 rétegben akár önmagában is viselhető, jól fedő lakkról van szó. A lemosása egyébként nem volt nehézkes, nem kellett hozzá extra adag türelem, így a Cold Fusion (H) változatát jó szívvel tudom ajánlani. Az Amazon... Amazoff esetében már kevésbé vagyok lelkes, ugyanis alaplakk használata ellenére is megfogta a körmöm, és hiába próbáltam hosszan lemosózni, nem hagyta magát. Polírozással biztosan eltűnne, de inkább nem zargatom a végre-valahára erős körmeimet, hanem azóta is folyamatosan kilakkozom a körmeimet, és nagyon várom, hogy végre lenőjön a zöld-ség.

Az OPI tehát kis csalódást okozott, de tudni kell rólam, hogy a zöld lakkok szinte kivétel nélkül megfogják a körmeimet, ezért nem hajítottam ki nagy ívben, hanem a köröm elszíneződésének tudatában megkockáztatom majd még a használatát, esetleg másik alaplakk használatával. Tudtommal egy limitált ideig kapható kollekció része volt, így valószínűleg nem is tudnátok már beszerezni, a csodálatos Cold Fusion (H) viszont szerencsére még most is kapható a Nailland kínálatában, és ide kattintva érhetitek el.

Nektek megvan valamelyik lakk ezek közül? Esetleg van tippetek atombiztos, színeződésgátlós alaplakkra?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Ezért az OPI lakkért én is odavoltam, de mikor elszínezte a körmöm, többé nem is használtam. Épp a megválás szakaszában vagyok vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondolkodom, hogy mi legyen vele, mert a körömszínezés tudatában senkinek nem adnám oda inkább. Lehet, hogy valami festegetésre használom majd fel, kreatív alapanyagnak jó lesz :-D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.