2017. január 12., csütörtök

BH Cosmetics Illuminate ecsetkészlet – szép, de vajon ügyes is?

Ha létezik igazán nekem való ecsetkészlet, akkor a ma tárgyalt az – már ami a színeit illeti. Csodálatos türkizkék nyél, aranyszínű fémrész, pihe-puha sörték jellemzik, de hogy pontosan mire is jók az egyes ecsetek, és mennyire vagyok elégedett velük? A mai bejegyzésből kiderül.

Többször említettem már, hogy a legtöbb esetben elégedett vagyok a BH Cosmetics ecsetekkel, sőt, a legtöbbjük a kedvenceim közé tartozik, ugyanakkor van egy olyan készlet is, amelynek a tesztjére hamarosan ráveszem magam, mert jobb, ha minden olvasóm tud róla, hogy messze kerülni kell. Szerencsére ebben az esetben nincs szó csalódásról vagy problémáról, hiszen az Illuminate szuper kis kezdőkészlet lehet bárki számára, de a sok ecsettel rendelkezőknek is tud újat mutatni. Lássuk először is a külcsínt: a külső papírdoboz a teljes termékcsaládra jellemző arculatú, fehér-arany színű és rendkívül igényes.


A hátulján több nyelven is leírást biztosítanak arról, milyen ecsetek is alkotják:


Az ecsetek külsejére való utalás pedig már a papírdoboz belsejében is megjelenik. Csodaszép türkizkék ez is, akárcsak az ecsetek nyele, és ez a kis részlet szerintem rendkívül igényes, és a Sleek paletták csomagolásának rózsaszín belsejét juttatja eszembe.


Belül egy nagy fóliában várakoznak az ecsetkék:


Mindegyik ecset külön fóliát is kapott, sőt, a két legnagyobbhoz még a formatartást szolgáló vastagabb műanyag tok is jár. Ezeket érdemes megtartani, és tisztítás után ebben hagyni megszáradni a nagyfejű ecseteket, hogy sokáig változatlan alakkal szolgálhassák a gazdájukat.


Az ecsetek egyértelmű számozást kaptak, és én is ennek megfelelően fogom alább a leírást biztosítani.


A nyelek egyik oldalán a termékcsalád neve és az adott ecset száma szerepel, míg a másikon a BH Cosmetics márkanév.



Ashley Tisdale egyébként számomra nagyjából ismeretlen volt, amíg Eleni nem említette, hogy vele kapcsolatos együttműködésre készül a BH Cosmetics. Továbbra sem sokat tudok róla, de az tény, hogy a vele kollaborációban készült termékek mindegyike igencsak mutatós, és még a palettákra is majdnem elcsábultam. Eleni viszont valóban be is szerezte őket, úgyhogy remélhetőleg nála hamarosan tesztet olvashattok majd róluk.

No de térjünk vissza a mai bejegyzés témájához, az igencsak mutatós kivitelezésű készlethez. A sörték rendkívül puhák, az alábbi képen talán látható is, mennyire vékonyak, és mennyire igényesen elrendezettek:


Most pedig ismét megmutatom együtt a teljes készletet, hiszen a számozás alapján fogok részletesen beszámolni az egyes darabjairól.


Az 1-es számú egy púderecset, amely az igazán nagy méretűek közé tartozik. Csak egy kicsivel kisebb, mint a valóban extrém nagyságú Real Techniques Powder Brush, és puhaságának és nagyságának köszönhetően egy-két mozdulattal lepúderezhető a teljes arc. Emellett pirosításra is szoktam használni, hiszen a lekerekítettsége révén éppen megfelelő módon oszlatja el a pírt is. Csupán arra kell vigyázni, hogy a festék csak a leginkább kidudorodó, kúpos részére kerüljön.

A 2-es számú ecset kétféle sörtéből épül fel, ezért a duo fibre elnevezés. Alapozásra is használható lenne, de erre leginkább az ujjaimat szeretem használni, így nálam pirosítás terén vált kedvenccé. A lazán elhelyezkedő hosszabb sörték miatt ugyanis még az erősen pigmentált festékek is szép átmenettel, természetes hatású módon vihetők fel vele.

A 3-as számú ecset kontúrozásra szolgál, és erre is használom a legszívesebben, valamint a highlighter orcákra történő felvitelére is kiválóan bevált. Emellett a szem alá felvitt korrektor eldolgozására is kipróbáltam, és erre is teljes mértékben megfelelőnek bizonyult. Kissé lapított formájának köszönhetően határozott kontúrvonal megalkotására is ideális, így az örök kedvenc Real Techniques és Sigma ecseteim méltó társra találtak benne.

A 4-es számú egy ferde pirosítóecset. Amellett, hogy valóban beválik a nevéhez méltó célra is, szívesen alkalmazom kontúrozásra és az orcák kiemelésére is.

Az 5-ös számú darab a világ egyik legjobb satírozóecsete. A megszokott méretről van szó, de amellett, hogy a keresztmetszete kerek, a kellően csúcsos hegye miatt jó szolgálatot tesz a mélyítővonal „kifaragásában”. Emellett a smink széle is hatékonyan és célzottan satírozható el vele.

A 6-os számú ecset általános szemhéjpúderecset, de a formája miatt satírozásra is kiváló. Tökéletes a mérete, jól felveszi és leadja a terméket, tehát teszi a dolgát. Leginkább porállagú termékekkel szeretem használni, de krémes szemfesték eldolgozására is kitűnő.

A 7-es számú már jóval kisebb méretű, és leginkább ceruzaecsetként tudnám leírni. Jól jön a szempillatöveknél lévő sötétebb színek satírozásához, de kis méretének és formájának köszönhetően a külső V is könnyedén megalkotható vele. 

A 8-as számú a legkedvesebb szemöldökecsetemmé nőtte ki magát, bár alapvető funkciója a tusvonal elkészítése lenne. Tusvonalat ritkán hordok, a szemöldökömre viszont használok egy kiváló krémes terméket, a Freedom Makeup pomádéját, amelyről hamarosan érkezik a bejegyzés is, mert Veletek is szeretném megosztani a vele kapcsolatos tapasztalataimat. Nos, a krémes festék szemöldökszálakat idéző, vékony vonalakban történő felvitelére szeretem ezt az ecsetet használni, és teszi a dolgát, valamint könnyen ki is mosható belőle az egyébként eléggé ragaszkodó állagú szemöldökfesték.


A készlet tehát kedvencemmé vált, és minden darabját nagy lelkesedéssel használom. Mindegyikük kiemelkedő valamilyen szempontból, de közös jó tulajdonságuk a rendkívüli puhaság, a könnyű moshatóság és az alaktartás. Egyikük sem ereszti a színét, és sörtehullást sem tapasztaltam a mosások során. A BH Cosmetics ecsetek jellemzője egyébként, hogy esetenként szétválik a nyél a fémrésztől, de ez könnyedén orvosolható ragasztással. A sörtékre ez nincs hatással, és sok olyan készletem is van már a márkától, amely hosszú évek óta szolgál hűségesen.

Az Illuminate ecseteket az alábbi hivatkozáson érhetitek el a márka honlapján, 15 dolláros áron:
http://www.bhcosmetics.com/brushes/brush-sets/illuminate-by-ashley-tisdale-8-piece-brush-set

Nektek van valamilyen kedvencetek a BH Cosmetics kínálatából?

6 megjegyzés:

  1. Na jó,még szerencse,hogy ülök 😀!
    Nagyon-nagyon ígéretesnek hangzik. *_* Nem gondoltam volna, hogy ilyen dobozba érkezik. Nagyon szép 😊!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, csodaszép, emellett pedig a minősége is szuper :-)

      Törlés
  2. Uhhh nagyon szépek ezek az ecsetek! *.*
    Én most egy Zoeva készletet szeretnék venni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zoeva is gyönyörű, de valahogy mindig kimarad nekem, mert vagy olcsóbb alternatívát veszek, vagy ha rászánom a pénzt, akkor Sigmát. Pedig biztosan érdemes lenne összevetnem pl. pont a Sigma tudásával, és ráadásul gyönyörűek is. Melyik készletet nézted ki? Esetleg már be is szerezted? :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.