2017. február 8., szerda

AVON Life by Kenzo Takada – egy nagyon virágos illat

Amikor megtudtam, hogy az Avon és Kenzo Takada együtt új parfümöt dob a piacra, nagyon izgatott lettem, hiszen a Kenzo parfümök igazán légiesek szoktak lenni. Van köztük olyan, amellyel mintha végre friss levegőhöz jutna az ember az átlagos illatok után, és van kifejezetten púderes-nőies is. Kíváncsian vártam tehát, hogy mit alkot együtt ez a két nagy név, a katalógusban lévő illatmintaoldal viszont nem győzött meg, így nem rendeltem meg magamnak. Azonban egyik nap titokzatos csomagom érkezett az Avontól, és ez a parfüm lapult benne, így végül mégiscsak a tulajdonomba került ez a csodaszép üvegű illat. Lássuk, hogy végül szerelemre lobbantam-e iránta.

Nos, először is lenyűgözően szép és letisztult csomagolást kapott az illat, és a papírdoboz legnagyobb éke a dombornyomás. A színei és az egyszerűsége bennem egyaránt Japánt idézik fel, és igazán tetszetős az összkép.



A tetején megbúvó kis virág kedves részlet:


Maga az illat pedig rendkívül erőteljes és virágos egyszerre. Be kell vallanom, hogy nem erre számítottam, és amikor először magamra fújtam, nem gondoltam volna, hogy valaha is jóban leszünk.


Az alkotóelemei között ugyanis testes illatjegyek is megtalálhatók, mint pl. a bazsarózsa és a pacsuli, és nekem az összetevők ellenőrzése előtt az íriszt is eszembe juttatta. Mint kiderült, a gyökere valóban megtalálható benne, és lehetséges, hogy a bazsarózsával együtt valahogyan magát a virágot juttatja eszembe.


A Krémmánián szerencsére minden alkotójegy részletes leírása olvasható, így innen merítek én is.

Fejjegyek: citrusok, fehér tea, piros alma, tündérrózsa
Ezek alapján a kifújása után még légies, gyümölcsös-virágos illatot kellene éreznem, azonban az én bőrömön már a kezdetektől a testesebb jegyek jellemzik. Kár érte, mert a citrusok és a fehér tea nagy kedvenceim, ha illatokról van szó.

Szívjegyek: viola, fehér bazsarózsa, japáncseresznye
Az ibolya földessége számomra sajnos nem érezhető, ahogyan a japáncseresznye gyümölcsössége sem. A bazsarózsa, mint már említettem, a többi virágos jeggyel együtt egyértelműen jelzi a jelenlétét.

Alapjegyek: pacsuli, nősziromgyökér, ambrette-magvak
A pacsuli általában véve a kedvencem, és ebben az illatban is érezhető valamelyest. A nősziromgyökér illatáról nincs elképzelésem, viszont amint azt fentebb már említettem, maga az írisz (nőszirom) illata egyértelműen jelen van a számomra. Az ambrette növényről most hallottam először, és mint kiderült, az állati eredetű pézsmára nyújt alternatívát. A pézsma pedig nagy barátom, hiszen mind illatgyertyák, mind fürdőtermékek esetében szeretni szoktam az ezt tartalmazó illatkombinációkat, ugyanakkor a bársonyos, megnyugtató jegyeit nem igazán vélem felfedezni az Avon Life esetében.


Nos, az illatjegyekkel kapcsolatos fejtegetéseim alapján talán úgy gondolhatnátok, hogy nem szerettem meg ezt a parfümöt, ugyanakkor ez egyáltalán nem így van. Annak ellenére, hogy bizonyos jegyek az én bőrömön nem válnak érezhetővé, a kedvencemmé vált ez a parfüm, több okból is. A testes virágillat még éppen nem túltengő, hanem inkább tartóssá teszi rajtam a Life-ot, és szerencsére olyan kombinációt alkot a bőrömmel, illetve a saját illatommal, amely mások számára is kellemes. Többen megkérdezték, hogy pontosan mit viselek, én pedig örömmel ajánlottam nekik az Avon új illatát. 


Már csak az a kérdés vele kapcsolatban, hogy vajon kapható lesz-e még. Nem tudom ugyanis, hogy én voltam-e figyelmetlen, hogy nem leltem a nyomára a katalógusban, vagy valóban nem található meg a februári számban, de nem tartom valószínűnek, hogy egy október elején újdonságként megjelent illat februárban már kivonásra kerülne. Remélem, hogy nincs ilyenről szó, és ha valakinek esetleg megtetszett a leírásom alapján, be tudja még szerezni. Addig is ajánlom figyelmetekbe a Krémmániát, ahol a részletes leírás és a vásárlói vélemények mellett eladó darabokra is bukkanhattok belőle. A teljes árát 8999 Ft-ként jelzik, de az Avon szinte folyamatosan akciózza a parfümjeit, így nem hinném, hogy bárki is teljes áron szerezné be őket.

Ti megszaglásztátok? Esetleg van kedvenc Avon parfümötök?

8 megjegyzés:

  1. Azta Katy, én ilyen szuper parfümbemutatót még soha nem olvastam. Szinte éreztem az illatot, ahogy olvastam a sorokat. Tesómnak vettem meg karácsonyra ezt a parfümöt, nagyon finom illata van. Az én alltimefavourite illatom a Little Black Dress, mindig van belőle itthon. A másik nagy kedvencem a today tomorrow always amour, de ezt már nem láttam legutóbb a katalógusban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El sem tudod képzelni, hogy mennyire sokat jelent nekem ez a megjegyzés, köszönöm!!! Ezek szerint érdemes részletekbe menő írásokat közzétenni, mert van rájuk igény, és igyekszem a további parfümleírásoknál is hasonló módon eljárni. :-)

      Az Amour nálam is nagy kedvenc, és remélem, hogy nem tűnt el örökre, és vissza-visszatér majd... Most a Viva la Vita és az Ultra Sexy Pink nagy kedvenc nálam, a Luck La Vie-vel pedig egyelőre ismerkedem, de kicsit túl édesnek találom. :-)

      Törlés
  2. Nekem csak egy illatminta van meg. Amit októbertől őrizgetek. :) Kolozsváron a Iulius Mallban állított meg engem ès a lakótársnőmet egy Avont nèpszerűsítő lány hogy próbáljuk ki az illatot. Illetve volt olyan akció hogyha beállunk Avon tanácsadónőnek az első rendelés mellé elküldik ezt a parfümöt. Mondjuk hogy nincs most időnk ilyesmire majd meggondoljuk. De a lán adott egy-egy illatmintát tartalmazó szórólapot. Hát mit mondjak. Most is megvan. Ès majd meg szeretném rendelni a teljes kiszerelést is. Csak igen... eredeti àron kicsit borsos. Viszont nem szeretnék Avon forgalmazó lenni. Szóval igen. Az ajándék parfümről lecsúsztam. De sebaj. A mintát is nagyon különleges alkalmakkor veszem elő. Számomra alkalmi illatként él a fejemben. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon különleges illat, bár sokak számára túl erőteljes. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy mennyit számít az adott személy saját illata, és hogy milyen kombinációt alkot vele az adott parfüm. Ezek szerint Te is szerencsés vagy, és a csodás virágossága bontakozik ki Rajtad. Remélem, hogy kapható lesz még újra, és lesz módod beszerezni! :-)

      Törlés
  3. A katalógus illatos oldalán nekem ez nem tetszett, pontosabban nem éreztem hozzám valónak. De amúgy szeretem a Dreams-t, és a Cherrist illatokat, munkába tökéletes. Ráadásul a karácsonyi akcióban 1500 körül volt a 30 ml-es, akkor vettem belőle úgy, hogy egy-egy üveggel fixen a munkahelyemen van, így nem kell a táskában hurcolni. A mini üvegeket is szeretem, egy néhány napos útra pont jók. Persze nem kell tőlük túl nagy dolgokat várni, de hát nem is 15-20 ezer forint egy üveg, mint egy Guerlain, pl.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Cherish is csodás illat, a karácsonyi akciók pedig tényleg rendkívül jók szoktak lenni, a kisebb kiszerelés ráadásul praktikusabb is.

      Igen, tényleg más kategória, mint a nagy márkák illatai, ugyanakkor érdekesnek is tartom, hogy az olcsóbb voltuk ellenére sokan ugyanazt a teljesítményt várják el tőlük. Rajtam egyébként 6-8 órán keresztül érezhetők maradnak, ami már elég jó eredmény, de valószínűleg ez is függ az adott ember saját illatától és a bőrétől, mert van, akin a drágább parfümök is hamarabb elillannak. :-)

      Törlés
  4. Nekem ez "A" kedvenc parfümöm. Most is ezt viselem, de nekem ez őszi-téli illat, úgyhogy lecserélem hamarosan az Elizabeth Arden Nectarine Blossom-jára, de visszatérek hozzá. Az árát én picit soknak tartom, még akciósan is, mert rajtam nem tartós, maximum 7 órát bír.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az említett Elizabeth Arden illatot mindenképpen meg fogom szagolni, mert már a neve is kecsegtető! Amúgy is odavagyok a zöld teás illatáért, úgyhogy valószínűleg ez is tetszene. :-)

      A 6-8 órás tartósságot én már jónak ítélem meg, de majd kipróbálom valamelyik felsőbb kategóriás parfümömet, hogy az vajon meddig bírja rajtam. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.